Merhaba arkadaşlar. Her ne kadar at-çek avcılığı da yapsam arada çipura ve saragoz gibi balıklar için yemli avlar da yapmak istiyorum. Merak ettiğim soğuk havalarda yani kış aylarında çipura için hangi yemi tavsiye edersiniz?hooked hooked hooked :laughing: Madya mı? Sardalya mı? Tavuk göğsü mü? Sülünez mi? Veya başka bir şey mi? Teşekkür ederim.
Çanakkale'de bir abimiz İzmir'den özel madya getiriyor.Hafta sonları sadece çipura ve sargoza bakar.Sanırım iyi sonuç alıyor.Biz midyeye devam.Tabii çipuradan bir beklentimiz olamaz bu durumda.
Afedersiniz ama eskilerin söyle bir sözü vardır taşa oturunca popon üsüyorsa yem madya üşümüyorsa yengeç derler çipura için
Madya çupra için kullanışlı bir yemdir fakat bana göre bu avlağın yapısına göre değişir kumluk alanlarda madya ile çupra alamadım daha ziyade taşlık çakıl kum karşık bölgelerde iş yapmıştır ama kumluk sahillerde daha çok işimi gören yemlerin başında ilk sırada gelen yengeçtir daha sonra kalamar veya süpyenin bacakları, gerekirse sübyenin beyaz etinden de kesilip enejtörle iğneye takılabilir kış mevsimi kalamar sezonu açık avlama imkanınız varsa gidip rahatlıkla yakalayabilirsiniz bunlardan sonra gelen yem ise karidestir kabukları soyulup tuzlanıp kullanılabileceği gibi doğal haliyle kabuklu şekilde de iğneye takılabilir buda kumluk yerlerde iş yapacaktır.Hiç birşey bulunamazsa tavuk göğsü de kullanılabilir tabii ki ama çupra hariç diğer türlerde fazlasıyla oltayı rahatsız edecektir.Yani bunun bi sınırı yok aslında ama biçilmiş kaftan arıyorsanız yengeç her bölgede ve şartta işe yaracaktır.
adil bey benden önce söylemiş o meşhur yunan deyişini eski yunanlı balıkçıların söyleyişidir. çipurada kesinlikle madyadan şaşmayınız. en önemli avantajı hedef balık seçeneğinizi zargoz ve çipuraya indirgiyor. sert yem olduğundan küçük balıklar alamıyor ve çevrede çipura veya zargoz varsa kesin üstünde fakat kesinlikle madyayı canlı bulmalısınız beklemiş ve ölü madya muhallebi gibi yumuşadığından bir işe yaramaycak anca ot balıklarının hedefi olacaktır. narlıderede kuvvetli poyrazdan sonraki 1 - 2 gün harici her daim canlı madya bulursunuz. ancak bu yıl çipura çok azdı. çvremdeki arkadaşlarım ve ben geçen yıl aralık aylarında bereketli avlar yaptığımız avlaklara kuvvetli rüzgarlar ve yağmur geciktiğinden balık yanaşmadı ve az balık aldık ayırca çipura yumurtayıda döktü artık kıyıda bulmak zorlaşacaktır şimdiden sonra zargoz zamanı... iyi avlar can
İlla ki çupra arayacaksam madyayı takarım. Sazan avı gibi bekle babam bekle. Çay, çiğdem muhabbet felan takılırım. Farklı yem ile çupra aramak samanlıkta iğne aramak gibi oluyor. Mesela sardalya, mamun ile gopez, izmarit, karagöz derken 2 kg balık aldık sadece tek bir çupra alabildik. Hırsız hanos ve isparileri saymıyorum bile. Bence hedefe kilitlenmek için sadece madya. Bu arada madya ile kiloya yakın eşkina bile aldık
evet madya harika bir yem.. yalnız kabuğunu parçalamak gerçekten çok zor.. hayvanın etine zarar vermeden kırmak çok önemli. bende yine madyayla kiloluk minekop aldım geçen ay.. çuprdan ses yoktu maalesef
Ben Mersindeyim. Buralarda maalesef madya bulamıyoruz. Yengeçde satılmıyor çıkarmasıda epey zahmetli. Aklıma teke(canlı karides derler bizim buralarda) geliyor. Avlakda eski balıkçı bi abi de kalamar al dedi. Başka bi öneriniz varmı? 1 kilo et karides alıp şekerle kurutup sonrada balık yağı yada sarımsak suyu sürmeyide düşündüm. Açıkcası hala kararsızım önerilerinizi bekliyorum.
Bu deniz salyangozları oluyo ya. Onların kabuğu kırılıp sert kısmı bıçakla alınıyor. Beyaz et kısım kullanılıyor. Ama kullanmak daha banada nasip olmadı. Yazın kendim çıkarcam denizden. Ne yazıkki satılmıyor.