TAVUK GÖĞSÜNDEN YEM NASIL YAPILIR ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında mr.nalbant tarafından paylaşıldı.

  1. mr.nalbant

    mr.nalbant Emre

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Kıbrıs
    tavuk göğsünden yem yapıldığını duydum ama ben yapmasını bilmiyorum. nette araştırma yaptım biraz kafam karıştı. kimi tuzla kimi şekerle kimi kes sonra tuzla kimiside tuzla kurut sonra kes demiş.
    arkadaşlar eğer siz tavuk göğsünü yem olarak kullanıyorsanız bunu nasıl hazırladığınızı yazarmısınız. ekmeğe gelmiyorlar kıbrıstayım yem yok bari tavuk göğsü ile ava çıkayım diyorum :) arkadaşlar aranıza yeni katıldım acemiyim vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
     
  2. crowtattoo

    crowtattoo yusuf

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    117
    Şehir:
    finike/ANTALYA
    Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 270cm
    Favori Makine:
    DAIWA MEGA FORCE 100TSHL BAİT CASTİNG MAKİNA
    En İyi Avı:
    Barakuda 5.19 kg vatos 6 kg=Pattaya/thailand
    tam adamına geldin :) tavuk bicikleri memeleri alınır :) şaka biyana gögsü alınır uzun ince dogranır sonra kötü bi havlu en iyisi havlunun üzerine uzun ince parcalar serilir daha sonra bi güzel tuzlanır sonra ters cevrilir bida tuzlanır ..sonra havlu sarılır buzdolabın alt gözlüne konur 1 gün beklese yeter 2 günde olabilir ne kadar beklerse sertlesir iyi olur ama küfletme..sonra avlaga gidilir..takılır tutulur :)
     
  3. er41han

    er41han Erhan

    Yaş:
    69
    Mesajlar:
    4.473
    Şehir:
    İzmit - Kocaeli
    En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tuzda fazla bekletme..! 1-2 saat yeter, tuzda fazla bekletirsen kösele gibi olur, hiç yağı kalmaz çünkü, iğneye takarken parçalanır takamazsın..! tecrübeyle sabit çünkü..! ;) RASTGELE...reeling İğnen balıksız kalmasın...hooked
     
  4. crowtattoo

    crowtattoo yusuf

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    117
    Şehir:
    finike/ANTALYA
    Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 270cm
    Favori Makine:
    DAIWA MEGA FORCE 100TSHL BAİT CASTİNG MAKİNA
    En İyi Avı:
    Barakuda 5.19 kg vatos 6 kg=Pattaya/thailand
    en bolca tuzluyorum 1 gün kurutuyom aynen devam evet biraz dagılma olur ama uzun süre kullanılabiliyooo
     
  5. sando

    sando Salih

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    267
    Şehir:
    Antalya - Belek
    Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    ben şu şekilde yapıyorum ne dağılma oluyor ne zedelenme nede küfleniyor.
    öncelikle tavuk göğsünü fileto şeklinde kes, kalınlığı 0,5 ile 0,8 cm civarı olsun. herhangi bir gazeteyi (içindeki sayfalar dursun) yere ser. filetoları gazete üstünde dağıt. filetoların yüzeyini tuzla, sonra aynı şekilde bunu şekerle de yap. her iki tarafı tuzlayıp şekerledikten sonra gazete üstünde suyunu çekmesini bekle. yaklaşık 5-6 saat sonra filetoları al ve cubuk şeklinde kes, tavla zarını göz önüne getir onun kalığınlığında olsun çünkü sonra tavla zarı gibi küp şeklinde keseceksin. filetoları çubuk şeklinde kestikten sonra yine gazete üzerine koy ve her iki tarafı tuzla ve şekerle. yaklaşık 2-3 saat sonra suyunu çektiğini göreceksin ve çubuklar renk değiştirmiş neredeyse şefaflanmş (renkli cam gibi) olacak ve kayış gibidir. çubukları küp şeklinde kesmeye başlayabilirsin. kestikten sonra küp şeklinde olan tavuk göğüslerini bir kaba koy ve havasız dursun. bu şekilde yaparsan çok yararına olur, çünkü bu şekilde uygulama gören tavuk göğsü ne dağılır ne de parçalanır, kancadan çıkmazı bile zorlaşır. dayanıklık süresi ve küf yapmama süresi 1 ay üzerindedir. tuzu çok fazla koyarsan çok çabuk kurur. dikkat etmen lazım.
    Ben ton balığı alıyordum içini yiyor yağını tavuk göğsünün bulunduğu kaba döküyordum, 1 gün içinde bekletip sonra yine gazete üstüne koyup kurumasını bekliyorum. yağdaki balık kokusu aynen tavuk göğsüne siniyor, inan çok verimli oluyor. umarım bu bilgiler işine yarar.
     
  6. inanilmaz

    inanilmaz onur

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    hatay
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Peki bu yemle hangi balıklarda büyük verim alabiliriz ?
     
  7. mr.nalbant

    mr.nalbant Emre

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Kıbrıs
    yusuf abi ve erhan amca 2nizde sadece tuzluyorsunuz anladığım kadarıyla yusuf abi göğsü senn dediğin gibi kesicem tuzlamayıda erhan amca senn dediği gibi yapıcam bakalım ortaya nasıl bırsey cıkacak ve ayrıca bir posta da sadece salih abinin dediği gibi yapıcam hem şekerli hem tuzlu ve allah izin verirse ilk izin günümde havada güzel olursa ava gideceğim. inş. Tariflerinizden güzel sonuç alırım.
    bu arada adım emre yasım 19 bundan sonra allah izin verirse fırsat buldukca bu forumda olacagım acemiyim balık tutmayı seviyorum ve sizden birşeyler öğrenmek istiyorum :) yazdıgınız cevaplar ıcın tşk ederim gerçekten bilgilendirici olmuş.
     
  8. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Emre kardeşim hoşgeldin. İnşallah ömür boyu keyifle yapacağın bir hobi olur senin için.

    Arkadaşlar, abiler güzel açıklamışlar.
    Eğer tek seçeneğin tavuk göğsü ise, büyük ihtimal görmüşsündür ama, şu başlığı da bir oku bakalım. Önemli gördüğün yerleri, tarifleri not alarak okursan sana daha faydalı olur.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2142

    Rastgele. :)
     
  9. sando

    sando Salih

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    267
    Şehir:
    Antalya - Belek
    Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    yazdığım gibi yaparsan iyi verim alırsın, öncelikle şekerden dolayı tavuk göğsü jelibon gibi oluyor ve kancadan kolayca çıkmaz yani ne dağılır nede parçalanır.
    bu senin için + bir avantaj olur
     
  10. mr.nalbant

    mr.nalbant Emre

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Kıbrıs
    bu hafta sonu izin alamadım önümüzdeki hafta gitmeyi planlıyorum balık avına. ve gitmeden 2-3 gün önce yazdığım gibi 2 posta yapıcam. bu şekerleme olayından iyi verim alacağımı tahmin ediyorum bakalım hayırlısı :)

    aykut abi öncelikle hoş bulduk. gerçekten benim için çok güzel bir hobi balık tutmak birazda profesyonelleşirsem çok çok güzel olur. abi linkini attığın konuya gelirsek eğer o konuyu görmüştüm ama herkez verim alıp almadığını yazmıştı o balığı bu balığı tuttum diye yazmıştı. daha önce açılmış olan o konudan yemin nasıl yapılacağı konusunda pek bilgi edinememiştim o yüzden bu konuyu açtım sağolsunlar yusuf abi salih abi ve erhan amca yazmışlar nasıl yaptıklarını net ve açık bi şekilde, eminimki bir tek bana değil bir çok kişiye nasıl hazırlanacağı konusunda net bir bilgi olacak bu konu.
    tabi inş konu bu işi bilen 2 3 kişinin verdiği bilgi ile kalmazda farklı farklı hazırlama yöntemleri çıkar ortaya göğüsden yem hazırlama hakkında bilgi edinmek isteyenler istediği yöntemle hazırlarlar yemi. bakarlar hangisinden daha fazla verim alıyorlar ise ona göre o taktikle yola devam ederler.
     
  11. adalı balıkçı

    adalı balıkçı Berkan

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    11.145
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Ben tavuk göğsünü iğneye göre ince ince kestikten sonra kokusunu ve aromasını alması amacıyla bir süre midye suyu içinde beklettikten sonra suyunu süzüp sertleşmesi için tuzluyorum (sahilde kolay midye çıkarabildiğim taşlar var, midyeyi yem olarak kullanınca dağılıyor, ben de aromasından yararlanıyorum).. çok iyi sonuçlar elde ediyorum, tavsiye ederim.. :thumb:

    Bu arada ton balığının yağı içinde bekletmek te iyi fikirmiş.. akıl akıldan üstündür :)
     
  12. enver1seni

    enver1seni Enver KUYUCUOĞLU

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    lefkoşa
    Tavuk Göğsü (Bulli) Yemi

    Öncellikle Tavuk göğüslerini, Yarım santim plaka şeklinde keskin bir bıçakla keseceksiniz, sonra sert bir zemin (Kebap Tahtası) üzerine kesilmiş Tavuk göğüslerini dizeceksiniz, dizmiş olduğunuz tavuk göğüslerinin,arkasını ve önünü bir güzel tuzlayın, sonra üzerlerini sert bir zeminle (Kebap Tahtası) örtün (PRES) yapılır gibi üzerie ağır birşey koyun Tüp gaz gibi ki, suyunu kussun ,1-2 saat tavuklar sert zemin arasında kalacak, sonra istediğin gibi kes kullan, Rastgele balıkçı dostlar.
     
  13. Tavuk göğsüne yapılan bu tuzlama ve kurutma işlemi tavuk ciğerine de yapılabilir mi? Deneyen, bilen?