Başlıkta görüldüğü gibi yeni yeni alternatifler denemeye çalışıyorum. Daha önce kullanıpta verim alan varsa yorumlarınızı bekliyorum Avlanmayı amaçladığım balıklar. (Levrek,Mırmır,Karagöz,Çipura vs bilimum her çeşit balık) mrsparkle :laughing: :hungry: reeling
Tabiiki yeni alternatifler denemek enteresan olabilir ancak heralde bu dana eti olmazdi Yani baligin alisik oldugu yemler bence her zaman daha avantajli.Belki sans eseri birkac balik yakaliyabilirsin ama bence mamun,boru kurdu,cimcim den sasma
ben denedim sonuç alamadım. belkide şansızlığımdan sen de bi dene, bellimi olur. belki köpekbalığı felan saldırır
Denize attığım gibi toza duman balığın karnında oluyo o saydıkların Sürekli oltaya yem takmak usandırıyor insanı. Utanmasalar havada kapacaklar. Bu arada mugladamısınız?
Tavuk etine geliyorlar Et ettir ya farkeder mi Biz daha iyisini dana etini yediriyoruz ya da yedirmeye çalışacağız ah keşke kıymet bilseler
Eğer ki yağsız, sinirsiz siyah tarafından olursa.............. Şaka bir yana, dene derim. İlgi göstereceklerdir kesinlikle. Ben çok denedim ve garnitür yemlerin arasında kesinlikle bulundururum. Hesapla istersen, 1 kg teke 70 tl. maliyeti olur, 1 kg. Antrekot 30 lira. Al marketten 100 gr. solucan gibi kes, sık sık yem takma derdinden kurtul.
Tevfik abi zaten yagsız Biftek eti şeklinde aynı hiç yağ yok neredeyse Tavuk etine uygulanan kurutma işlemini yaptım ve attım kavanoza Bakalım balığa gittiğim zaman sonuçları göreceğim
Kurutma, sertleştirme işlemine hiç gerek yok. Bu uygulamayla verimini % 80 azaltmış olursun kendi elinle. Canlı ve kanlı.
Ben haşlanmış mısırla bile karagöz yakaladım (zamanında her balığa mısır atardık,tecrübesizlik işte ), dana etine kesinlikle gelirler bence .
dostum bizim burdaki balıklar kaburgadan başka bişey yemiyor. kaburga etini sıyırıp kuyruk yağıyla birlikte çektiriyorum, sonra onu mısır ve galeta unuyla yoğuruyorum, içine bi paketde vanilin katıp diziyorum iğnelere
Evet Ismail Bodrumdayim.Mevsim olarak yaz olsa dedigin dogru ancak daha harami baliklarin cikmasina bir ay var.Eger sorunun baska baliklarin yeme saldirmasi ve almasi ise sana yem ipini tavsiye ederim.Elinle bile zor cikartirsin taktiktan sonra.Ama dedigim gibi yeni seylerde denenebilir.Eti dene eger guzel bir tecrube olursa paylasirsin bizde faydalaniriz kardesim Rastgele reeling hooked
Bende bi ara kullanmayı düşünmüştüm ama denemedim yakın zamanda bende alternatif olarak deneyeceğim ve deniz dışında da verimli olabileceğini düşünüyorum hiç tatlısu avı yapmamış olsamda okuduklarımdan yola çıkarak söyleyebilirim turna avında başarılı olabilecek bir yem kanaatindeyim. Ayrıca balık sadece doğal ortamındaki yemlere rağbet edecek diye birşey yok evet ihtimali artırır fakat biz ekmekle kefal,sarpa,melanur yakalayan insanlarız hatta bu balıkların boru kurdu vs. gibi yemlerden çok ekmeğe rağbet ettiği belli birşeydir bu tip balıklarda doğal ortamlarında ekmek arası plankton yapmadıklarına göre dana eti testten başarıyla geçebilir.
içini rahatlatmak isteyen deneyebilir.Fakat ben baya bi denedim sonuç olumsuz. sonra bir üstada sordum dedim incecik kaba et kesdim solucan gibi görünümde iğneye taktım 2 ayrı tam gün denedim dedim. neden hiç vuruş bile alamadım diye sordum bana verdiği cevap şuydu '' balık tada değil kokuya gelir bizim denizlerimizdeki balıkların damak zewki pek yoktur '' belki doğru belki değil ama sonuç başarısızdı dahada öldürseler denemem
İsmail kardeş merhaba, Benim tecrübemden de bir tavsiye belirtmek istedim bu konuda. Ben bir parça dana etini kendim ince ince keserek değil, kasaptan hemen hemen yağsız dana etini kıyma olarak çektirip kullandım ve İzmarit, mırmır gibi balıklarıda bu yemle avladım.. dana etini parça parça kesip kullanmak pek sonuç vermiyor, çünkü hem etin kokusu iyi çıkmıyor hemde et sert olduğu için balık bir iki tırtıklama sonucunda pes edip yemden uzaklaşabiliryor. ancak dana etini kıyma olarak kullanırsan hem o et çekilirken ezildiği için suyu kokusu daha belirgin oluyor hem de daha yumuşak et olduğu için İzmaritlerin fln ilgisini çekip cazip gelebiliyor.. Eğer tavuk etide kullanacaksan tavuğun göğüs kısmından taze et kullan, çünkü tavuğu kurutursan tavuğun eti tahta gibi oluyor ve onunla balık avlaman biraz daha zorlaşabilir diye düşünüyorum. Tavuk etine benim tecrübe ettiğim kadarıyla genelde mezgit, izmarit, mırmır, kefal gibi balıklar dalıyor ve bu balıklar keskin dişlere sahip balıklar değil, bu nedenle balığın tavuk eti yemine rahatlıkla dalması ve alıp götürmeye çalışması için etin taze ve yeterli yumuşaklıkta olması gerekiyor.. Umarım yardımcı olabilmişimdir. rast gele..
Bi türlü gidemedim ki balığa Niyeti kuruyorum yarın bi balığa gideyim diye. bi önceki gün hava müthiş oluyor ben balığa gitmeyi düşündüğüm zaman kapanıveriyor Bugün yine niyetlendim gideyim diye dün hava güzeldi ama bugün kapalı :Sbanghead banghead idk
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Dana etini denemek şu yüzden aklıma geldi: yem takmak inan bıktırıyor bazen beni.Ne bileyim mübarekler utanmasalar oltayı atarken sudan çıkıp, olta havadayken yemleri yeyip suya dönecekler tekrar Atıyorum çekiyorum. Ne balık var ne yemlerden eser Kalıcı yemler lazım yani bana Balıktan soğuyacağım yoksa Allah muhafaza Kalıcı ve verimli yemler için hala önerilerinizi bekliyorum