keşfetmek isteyen dostlara

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında çeşmeli tarafından paylaşıldı.

  1. çeşmeli

    çeşmeli Süleyman

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    dip oltası,sırti
    En İyi Avı:
    sinarit 11 kg,akya 32 kg
    dostlar izmir yöresinde çupranın geçit yapmaya başladıgı bu zamanlarda size karaburun-küçükbahçe köyünü ve çevresini tavsiye ederim.aracınızla sahile kadar inebilirsiniz ayrıca bakkal da mevcuttur.eğer gitmeyi düşünürseniz avlaklar hakkında ayrıntılı tariflerle yardımcı olurum.sargoz,karagöz,levrek,mırmır ve tabiki bu mevsim çupra. hepinize rastgelsin.:)
     
  2. levent_izmir

    levent_izmir levent

    Mesajlar:
    119
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg ortaya karışık
    ben gitmek istiyorum ayrıntılı tarif ederseniz sevinirim
    tşk ler
     
  3. Şu sıralar eski foça da fener bölgesi çupra yapmakta haberiniz olsun ?
     
  4. sevgili süleyman üstadım.. bu hafta mordoğan düşünüyordum.. 5-10 km için seni mi kıracağım.. daha net tarif edebilirsen.. birne yem neler götürelim bir fikir verebilirsen pazartesi gününe senden alıntı yaparak bir rapor koyabiliriz siteye belki..:)) kal sağlıcakla..
     
  5. levent_izmir

    levent_izmir levent

    Mesajlar:
    119
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg ortaya karışık
    oralara hiç gitmedim
    biraz ayrıntılı tarif alabilirmiyim lütfen
    birde dip takımı kullanacağız takılma falan olmaz dimi
    tşk ler
     
  6. çeşmeli

    çeşmeli Süleyman

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    dip oltası,sırti
    En İyi Avı:
    sinarit 11 kg,akya 32 kg
    küçükbahçe ye gitmek isteyen arkadaşlar,balıklıovadan karareis istikametine dönersiniz,balıkçiftliklerini,karareis tatailsitelerini,egrilimanı geçtikten 5-10 dakika sonra küçükbahçe köyüne varmış olursunuz.köyün içinden geçerek sahile iniyorsunuz.sahilin sag tarafında sazlık ve dere bulunur.sol tarafında ise bir kafe vardır.sahil balık avı için oldukça uygundur,kırma taş,kumluk ve bazı bölgeleri kayalıktır.kafenin önünde avlanırsanız akşam ve sabah suyunda sargoz,çupra,mırmır tutabilirsiniz.isterseniz sol tarafınızda kalan burnun çeşitli noktalarından avlanabilirsiniz.birde tatil sitesinin yolundan yürüyerek diger bir koya ulaşırsınız.patikayı izleyerek küçük tepeyi geçerseniz bugüne kadar bilmediğinize emin olduğum muhteşem bir sahil göreceksiniz.buranın deniz yapısıda anlattıgım gibidir.istediginiz yerde avlana bilirsiniz.yanınızda mutlaka yedek takım götürün takılma olayı pek sık yaşanmıyor.yem olarak sülünes,mamun,boru kurdu ve sardalya tavsiye ederim.hepinize rastgelsin;)
     
  7. AKIN74

    AKIN74

    Mesajlar:
    707
    Şehir:
    Karşıyaka / İzmir
    Evet Ümit bu duyumlara bende şahit oldum ama daha çok askeriyenin karşısına düşen bölgelerde ve askeriyenin sahil dubasının güneye bakan kısmı oldukça iyimiş, malum dubanın içine girilebilse çok daha verimli olacağı kesin:) bu arada orada derinlikler değişiyor mümkünse 6-7 metrelere çapa atılması tercih edilir, ilgilenen arkadaşların dikkatine...:)