Yardım - Denizden Çıkmış Balığı Neden Tuzluyoruz ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında alişan tarafından paylaşıldı.

  1. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Değerli forum üyeleri. Tuttuğumuz balığı, dayanma süresini artırmak için tuzlarız.
    Bir Temel fıkrası gibi geldi sanırım, dudaklarınızdaki tebessüm daim olsun.

    Fakat ben ciddi soruyorum. Bunun yerine deniz suyuna batırıp çıkarırsak, tuzlamış olmaz mıyız ?
    Mesela sardalyayı önce tuzluyoruz. Gazeteye sarıyoruz. Suyunu salıyor ve dağılmayan, harika bir yem oluyor. Karideste de tuzlamanın yararı çok.
    Anlamadığım, sardalyayı fletoladıktan sonra deniz suyuna batırıp kurutursak, tuzlamış olmuyor muyuz ?
     
  2. twilight

    twilight Sertan

    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    Istanbul
    selamlar,

    ben yıllardır balığı tuzlarım. sonra bizim buradaki canlı balık satanlar tuzlamaya gerek olmadığını söylediler. bende tatlı suya değen balığın tadı gider diyince, kendilerinin zaten deniz suyuyla temizlediğini söylediler. bende bu durumda tatlı suya değmemiş balığın tuzlanmasına gerek olmadığına karar verdim. ama evde temizlediğim zaman mutlaka tuzlarım.
     
  3. ozkan79

    ozkan79 özkan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.719
    merhaba;bildiğim kadarını yazayım.

    tuzlamanın nedeni mikro organizma oluşumunu engellemektir.

    deniz suyuna sokup çıkartırsanız tuzlamış olursunuz ama,kuru tuzun yoğunluğunu tutmaz..
    bir avuç deniz suyu ile bir avuç tuzun yoğunluğu kıyas bile edilemez.

    ayrıca denizden denize fark vardır mesela antalya ile rizenin tuz oranları müthiş farklıdır.