Değerli forum üyeleri. Tuttuğumuz balığı, dayanma süresini artırmak için tuzlarız. Bir Temel fıkrası gibi geldi sanırım, dudaklarınızdaki tebessüm daim olsun. Fakat ben ciddi soruyorum. Bunun yerine deniz suyuna batırıp çıkarırsak, tuzlamış olmaz mıyız ? Mesela sardalyayı önce tuzluyoruz. Gazeteye sarıyoruz. Suyunu salıyor ve dağılmayan, harika bir yem oluyor. Karideste de tuzlamanın yararı çok. Anlamadığım, sardalyayı fletoladıktan sonra deniz suyuna batırıp kurutursak, tuzlamış olmuyor muyuz ?
selamlar, ben yıllardır balığı tuzlarım. sonra bizim buradaki canlı balık satanlar tuzlamaya gerek olmadığını söylediler. bende tatlı suya değen balığın tadı gider diyince, kendilerinin zaten deniz suyuyla temizlediğini söylediler. bende bu durumda tatlı suya değmemiş balığın tuzlanmasına gerek olmadığına karar verdim. ama evde temizlediğim zaman mutlaka tuzlarım.
merhaba;bildiğim kadarını yazayım. tuzlamanın nedeni mikro organizma oluşumunu engellemektir. deniz suyuna sokup çıkartırsanız tuzlamış olursunuz ama,kuru tuzun yoğunluğunu tutmaz.. bir avuç deniz suyu ile bir avuç tuzun yoğunluğu kıyas bile edilemez. ayrıca denizden denize fark vardır mesela antalya ile rizenin tuz oranları müthiş farklıdır.