Tavuk göğsü sertleşmedi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında delici09 tarafından paylaşıldı.

  1. delici09

    delici09 Kaan

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    46
    Şehir:
    Aydın
    arkadaşlar 1 hafta önce 5 tl lik tavuk göğsü aldım inçe inçe uzun kestim sonra kaya tuzuyla yoğurdum sonra buzluğa attım her 2 saatte bir salınan suyunu boşalltm ertesi gün balığa gitti ama takdığım yemlerin hepsini 1 yada 2 vuruşta alıp götürdüler nerede hata yaptım acaba ? Bilgilendirirsenz sevinirim reeling reeling reeling
     
  2. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Garibim balıkları çiğ köfteya alıştırma. Şimdi yanında meze, içecek falan birşeylerde isterler ve masraflı olurlar.:p :p

    Niye yoğurdun be güzel kardeşim. Dilimle ve tuzla. Peçeteye sar, Bir kaba koy ve dolabın içerisinde muhafaza et. Buzlukta değil tabii. Akşam koy, sabah pastırma gibi olur sana.
     
  3. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Önce bir iyice bekletip, suyunu çekmesini sağlayıp, sonra buzluğa koymalıydın.

    Buzlukta suyun bir kısmı donduğu için, etin içinde kalır.
     
  4. delici09

    delici09 Kaan

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    46
    Şehir:
    Aydın
    saolasın üstad :D büyük sevaba geçtin :D
     
  5. xxgokhanzz21

    xxgokhanzz21 Gökhan

    Mesajlar:
    237
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Tuz dedikte yemeğe tuz serper gibi azacık atma :D bol keseden at
     
  6. alişan

    alişan Alişan

    Mesajlar:
    615
    Şehir:
    İskenderun
    En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    balkonuna kedi gelme ihtimali yok ise, bir şey daha duydum arkadaştan
    güneşe koy, tüm gün kalsın en az beklesin biraz koksun yakıcı güneşe bişe olmaz. semsert olur mümkünü yok çıkmaz dedi arkadaş yanımda
     
  7. nihatkilic

    nihatkilic Nihat Kılıç

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    60
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    2x Italcanna Combat 4.20mt
    Favori Makine:
    2x Penn Surfblaster 8000
    En İyi Avı:
    5,6 kg. levrek
    Tuzladıktan sonra iyice kurumadan şekerde serperseniz lastikleşir.Bunu forumdan öğrenmiştim.
     
  8. Universal

    Universal Gökhan

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Samsun
    Ben de bişey sormak istiyorum bu tavuk göğsü pakette satılıyor kare kutuda.Tamam.Bu açıldıktan sonra kaya tuzu ile tuzladım diyelim ve buzluğa koydum.Buzlukta kaç gün durabilir yani bu orijinal kokusunu kaybeder mi en fazla kaç gün durabilir
     
  9. iskorpit-xx

    iskorpit-xx Hamit Usta

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Dam
    En İyi Avı:
    1.5 kğ Minekop
    Tuzladıktan sonra buzluğa koymayın. Dışarıda dursun,arasıra saldığı suyu dökün. Benim Şubat ayında yaptığım tavuk göğsü hala taş gibi duruyor.:)
     
  10. Universal

    Universal Gökhan

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Samsun
    Hocam tam anlayamadım yani tuzladık diyelim hemen buzluğa koymuyorum suyunun süzülmesi için bekletiyorum öyle mi oluyor

    Son olarak da maximum kaç saat bekletmeliyim
     
    Son düzenleme: 12 Eylül 2012
  11. allita

    allita atilla gülbeyaz

    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer 10 tane
    tavukları istediğiniz ebatta kesip gazete kağıdı üzerine dizin ve üstüne bolca tuz dökün. kesinlikle buzluğa değil buzdolabın alt kısmında 4-5 saat bekledikten sonra kesınlıkle lastık kıvamını alır ve asla dağılmaz...:thumb:
     
  12. udikisilik

    udikisilik Cüneyt Arslan

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    bursa
    En İyi Avı:
    Levrek
    hocam ben direkt sofra tuzunu boca ediyorum üstlerine biraz yoğurup buzluğa atıyorum. Çıkardığımda da şekeri boca ediyorum. Şekerle birlikte salınmasını sağlıyorum. CAnlı sülünez gibi oluyorlar. Aynı yemle 3-5 balık tutulsa olacak. Ama neticede tavukla avlanmasak mı acaba ya? Hayvanların beslenme alışkanlığını bozmuşuz. Bodrum'da marinada mamuna vurmayan karagözler, melanurlar tavuğa geliyor. Fast food'a alışmışlar pakedine 9 lira verdiğim mamunu beğenmedikleri zaman hunharca avlanasım geliyor :D
     
  13. udikisilik

    udikisilik Cüneyt Arslan

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    bursa
    En İyi Avı:
    Levrek
    hocam ben direkt sofra tuzunu boca ediyorum üstlerine biraz yoğurup buzluğa atıyorum. Çıkardığımda da şekeri boca ediyorum. Şekerle birlikte salınmasını sağlıyorum. CAnlı sülünez gibi oluyorlar. Aynı yemle 3-5 balık tutulsa olacak. Ama neticede tavukla avlanmasak mı acaba ya? Hayvanların beslenme alışkanlığını bozmuşuz. Bodrum'da marinada mamuna vurmayan karagözler, melanurlar tavuğa geliyor. Fast food'a alışmışlar pakedine 9 lira verdiğim mamunu beğenmedikleri zaman hunharca avlanasım geliyor :D
     
  14. ozzyjen

    ozzyjen Özcan Yıldız

    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    ALANYA
    Hocam tuzladıktan sonra aynen ustaların dedıgı gıbı gazete pecete vs uzerınde yada sarıp beklet-suyunu saldıkca degıstır birkaç defa... sonra buzdolabına salla.Buzluga sallama donar sonra çözülünce bişeye yaramaz,sulanır.tuzuda bol koy elini korkak alıştırma :)
     
  15. Universal

    Universal Gökhan

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Samsun
    En iyisi öyle yapmak hocam :)
     
  16. erdemutuk

    erdemutuk Armağan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    739
    Şehir:
    Adana-Ankara
    Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Alişan arkadaş doğru söylüyor. Tavuğu istediğin boyutlarda kestikten sonra bol bol tuzla ve güneşte kurut. Taş gibi olur. İğneye takarken bile ne kadar sertleştiğine şaşırırsın.
    Bol şanslar.
     
  17. delici09

    delici09 Kaan

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    46
    Şehir:
    Aydın
    pakedi 9 tl uww çok fazla :D hooked hooked hooked
     
  18. udikisilik

    udikisilik Cüneyt Arslan

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    bursa
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bodrum hocam, mamunu bile pahalı satıyor adamlar. Gerçi bi paket adama 2 av yeter ama yine de çok 9 lira. 9 liralık tavukla da en az 5 av yapılır :D
    Ava giderken avlanıyo muyuz acaba :D
     
  19. speed0972

    speed0972 Kadir

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    Gaziantep
    Bu benim uzmanlık alanım arkadaşlar...
    Tavuk gösü alındıktan sonra kalın olan kısmı Fleto şeklinde kesilir...Bir tepsi içinde Bolca tuz ve buna toz şeker eklenip iyice harmanlanır....( Örneğin 1.5 Su bardağı tuza yaklaşık yarım bardak toz şeker..Niye şeker : Şeker yeme Parlaklık veriyor..Karides benzeri....)
    Daha sonra fileto tavuklar geniş bir tepsi içinde iyice harmanlanır...Niye tepside kağıt değil...Çünkü kağıt kesinlikle yapışıyor ve sıkıntı oluyor... Daha sonra tepsi Güneşe konur sulandıkça suyunu dökerek ve tavukların ters yüz yaparak bu şekilde suyu kalmayana kadar devam edilir...Son olarak yemleri elle kontrol edip gerekli yem sertliğine ulaştığında Aliminyum folyolara parçalar halinde sararak buzdolabının " 0 " derecelik gözüne yoksa buzluğuna konur... Lazım oldukça kullanılır....Yalnız bu yapım aşaması kışın uzar yazın ise daha kısadır..
    Yemlerin bozulma ihtimali ise yok....Çünkü tuzla ovulduğu için PASTIRMA oluyor....:) Dlimin döndüğünce anlatmaya çalıştım...

    Denizde devamlı kullanırım....Rastgele dostlar....
     
  20. Universal

    Universal Gökhan

    Mesajlar:
    65
    Şehir:
    Samsun
    Hocam tam da merak ettiğim konuları eksiksiz yazmışsınız hepsini hafızama not ettim.Şimdi emin oldum. :first: Hocam unutmadan 1.5 su bardağı tuzu ne kadar gram veya kilo tavuk göğsüne atacağız.Yardımcı olurmusunuz...