arkadaşlar 1 hafta önce 5 tl lik tavuk göğsü aldım inçe inçe uzun kestim sonra kaya tuzuyla yoğurdum sonra buzluğa attım her 2 saatte bir salınan suyunu boşalltm ertesi gün balığa gitti ama takdığım yemlerin hepsini 1 yada 2 vuruşta alıp götürdüler nerede hata yaptım acaba ? Bilgilendirirsenz sevinirim reeling reeling reeling
Garibim balıkları çiğ köfteya alıştırma. Şimdi yanında meze, içecek falan birşeylerde isterler ve masraflı olurlar. Niye yoğurdun be güzel kardeşim. Dilimle ve tuzla. Peçeteye sar, Bir kaba koy ve dolabın içerisinde muhafaza et. Buzlukta değil tabii. Akşam koy, sabah pastırma gibi olur sana.
Önce bir iyice bekletip, suyunu çekmesini sağlayıp, sonra buzluğa koymalıydın. Buzlukta suyun bir kısmı donduğu için, etin içinde kalır.
balkonuna kedi gelme ihtimali yok ise, bir şey daha duydum arkadaştan güneşe koy, tüm gün kalsın en az beklesin biraz koksun yakıcı güneşe bişe olmaz. semsert olur mümkünü yok çıkmaz dedi arkadaş yanımda
Ben de bişey sormak istiyorum bu tavuk göğsü pakette satılıyor kare kutuda.Tamam.Bu açıldıktan sonra kaya tuzu ile tuzladım diyelim ve buzluğa koydum.Buzlukta kaç gün durabilir yani bu orijinal kokusunu kaybeder mi en fazla kaç gün durabilir
Tuzladıktan sonra buzluğa koymayın. Dışarıda dursun,arasıra saldığı suyu dökün. Benim Şubat ayında yaptığım tavuk göğsü hala taş gibi duruyor.
Hocam tam anlayamadım yani tuzladık diyelim hemen buzluğa koymuyorum suyunun süzülmesi için bekletiyorum öyle mi oluyor Son olarak da maximum kaç saat bekletmeliyim
tavukları istediğiniz ebatta kesip gazete kağıdı üzerine dizin ve üstüne bolca tuz dökün. kesinlikle buzluğa değil buzdolabın alt kısmında 4-5 saat bekledikten sonra kesınlıkle lastık kıvamını alır ve asla dağılmaz...:thumb:
hocam ben direkt sofra tuzunu boca ediyorum üstlerine biraz yoğurup buzluğa atıyorum. Çıkardığımda da şekeri boca ediyorum. Şekerle birlikte salınmasını sağlıyorum. CAnlı sülünez gibi oluyorlar. Aynı yemle 3-5 balık tutulsa olacak. Ama neticede tavukla avlanmasak mı acaba ya? Hayvanların beslenme alışkanlığını bozmuşuz. Bodrum'da marinada mamuna vurmayan karagözler, melanurlar tavuğa geliyor. Fast food'a alışmışlar pakedine 9 lira verdiğim mamunu beğenmedikleri zaman hunharca avlanasım geliyor
hocam ben direkt sofra tuzunu boca ediyorum üstlerine biraz yoğurup buzluğa atıyorum. Çıkardığımda da şekeri boca ediyorum. Şekerle birlikte salınmasını sağlıyorum. CAnlı sülünez gibi oluyorlar. Aynı yemle 3-5 balık tutulsa olacak. Ama neticede tavukla avlanmasak mı acaba ya? Hayvanların beslenme alışkanlığını bozmuşuz. Bodrum'da marinada mamuna vurmayan karagözler, melanurlar tavuğa geliyor. Fast food'a alışmışlar pakedine 9 lira verdiğim mamunu beğenmedikleri zaman hunharca avlanasım geliyor
Hocam tuzladıktan sonra aynen ustaların dedıgı gıbı gazete pecete vs uzerınde yada sarıp beklet-suyunu saldıkca degıstır birkaç defa... sonra buzdolabına salla.Buzluga sallama donar sonra çözülünce bişeye yaramaz,sulanır.tuzuda bol koy elini korkak alıştırma
Alişan arkadaş doğru söylüyor. Tavuğu istediğin boyutlarda kestikten sonra bol bol tuzla ve güneşte kurut. Taş gibi olur. İğneye takarken bile ne kadar sertleştiğine şaşırırsın. Bol şanslar.
Bodrum hocam, mamunu bile pahalı satıyor adamlar. Gerçi bi paket adama 2 av yeter ama yine de çok 9 lira. 9 liralık tavukla da en az 5 av yapılır Ava giderken avlanıyo muyuz acaba
Bu benim uzmanlık alanım arkadaşlar... Tavuk gösü alındıktan sonra kalın olan kısmı Fleto şeklinde kesilir...Bir tepsi içinde Bolca tuz ve buna toz şeker eklenip iyice harmanlanır....( Örneğin 1.5 Su bardağı tuza yaklaşık yarım bardak toz şeker..Niye şeker : Şeker yeme Parlaklık veriyor..Karides benzeri....) Daha sonra fileto tavuklar geniş bir tepsi içinde iyice harmanlanır...Niye tepside kağıt değil...Çünkü kağıt kesinlikle yapışıyor ve sıkıntı oluyor... Daha sonra tepsi Güneşe konur sulandıkça suyunu dökerek ve tavukların ters yüz yaparak bu şekilde suyu kalmayana kadar devam edilir...Son olarak yemleri elle kontrol edip gerekli yem sertliğine ulaştığında Aliminyum folyolara parçalar halinde sararak buzdolabının " 0 " derecelik gözüne yoksa buzluğuna konur... Lazım oldukça kullanılır....Yalnız bu yapım aşaması kışın uzar yazın ise daha kısadır.. Yemlerin bozulma ihtimali ise yok....Çünkü tuzla ovulduğu için PASTIRMA oluyor.... Dlimin döndüğünce anlatmaya çalıştım... Denizde devamlı kullanırım....Rastgele dostlar....
Hocam tam da merak ettiğim konuları eksiksiz yazmışsınız hepsini hafızama not ettim.Şimdi emin oldum. :first: Hocam unutmadan 1.5 su bardağı tuzu ne kadar gram veya kilo tavuk göğsüne atacağız.Yardımcı olurmusunuz...