19 Kasım 2006 Aşiyan Raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ulas tarafından paylaşıldı.

  1. Dünkü çağrımızın ardından sabah saat 6:00'da evden çıkıp 6:30 itibarıyla takımlarımızı hazır edip Aşiyan sahilinde rastgele deyip oltalarımızı savurduk. İlk atışta çinekop çaparisiyle uzak sayılabilecek bir mesafede avımızı yoklarken ciddi bir şekilde kamış eğildi. Heyecanla makinemize asıldık. İlk tasmanın ardından olta ısrarla akıntının tersine doğru gitmeye başladı ve derken bir başka balık daha atladı. Şansımız açık, yüzümüz gülüyor ve makineyi tam gaz toplarken balıklarımız da su üstünde belirdi: 1 Sarıkanat ve 1 Çinekop! Oh oh ne ala derken o da ne... Kursun dibe takılmaz mı? Sağlı sollu yoklarken çinekop kaçtı gitti gözümüzün önünde. Olacak gibi değil, sarıkanat da kaçsa takımı kesicem ama o da kaçmıyor namussuz... Binbir güçlükle öne arkaya sağa sola derken oltayı kurtardık... Sarıkanatın neden kaçamadığı anlaşıldı; bir iğne kuyruk tarafından girmiş, ihtimalen çırpınırken bir iğne de galsamasına yakın bölgeye batmış, eh bir tanesi de ağzında zaten...
    Neyse avı alıp kıracaya bakalım, yem olsun dedik. Yarım saat boyunca kıraca kovaladık. İnanılmaz ama b,z kıracaya başladığımızda takımını açanlar kovalarını yarım saatte doldurdu bizde tık yok...
    Rica ettik te komşumuz bize 3-4 kıraça verdi, hem yemlilerimizi hem de çinekop çaparisini salladık tekrar...
    Belli ki şansımız sarıkanattan yana, çapariler bu sefer iyi iş yapmıyor ama yemlilerde hızla 4 yemi tükettik, 3 sarıkanat, 2 çinekop daha geldi... Şansa bakın ki yem yok ama balık çok... Komşuya bu sefer bir sarıkanat ikram edip kıraçalarına tekrar talip olduk, biz kesip biçerken balık ta kesti. Saat 8'e kadar oltalarda tık yoktu.. Derken çapariler tekrar tırrrrt etmeye başladı. Kuvvetli çekişe benim dandik makine sorun çıkartsa da 3 çingene palamutu daha kovamıza girdi. Bu arada 4. çingene palamutunun da neredeyse yarısı yoktu... Onları çekerken yemli oltalar hareketlendi, yine 2 çinekop daha...
    Saat 10 gibi rapalaları deneyelim istedim. Siteden öğrendiğim teknikle dün balsa ağacından rapala yapmıştım, bakalım çalışacak mı diye attık suya... (Yalnız denge kurşununu iyi ayarlayamamışım bizim rapala biraz yanpiri yüzüyordu) Yanpiri ama sanırım bu daha çok ilgi çekti ki bu rapalamızla da 3 palamut daha aldık...
    Sonuç, 4 sarıkanat, 16 çinekop, 5 çingene palamutu, 3 palamut, 8 kolyos ve komsudan aldığımız 2 küçük kıraça :))(Bu arada sadece kendi aldıklarımı söylüyorum ama ekibinde benden aşağı kalır bir tarafı yoktu)
    Yanımızda duran yılların balıkçısı üstadımızın kedinin ciğere baktığı gibi bakışlarıyla Aşiyandan ayrıldık, hem zevkimizi aldık, hem de yeşil Efe'nin sofradaki yarenini çıkarmış olduk :)
    Sözün özü, herkes az ya da çok balık aldı ama bu gün bizim bahtımız daha bir açıktı...
    Hepimizin kısmeti daim olsun...;)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Kasım 2006
  2. ömer65

    ömer65

    Mesajlar:
    695
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    bahtınız hep açık olur inşallah ulaş tebrikler rastgele:)
     
  3. ekrem

    ekrem

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    birkaç yüz gramlık bir çinekop.. :)
    Cahilliğimi bağışlayın ama Aşiyan nerede? Tarif edebilir misiniz? İstanbul'da öğrenciyim, henüz heryerini öğrenemedim. :)
     
  4. Ulaş aşiyan raporun muhteşem olmuş,tebrik ederim..

    Bu güzel anlatıma resimleride ekleseydin keşke..

    Rastgele..
     
  5. Estağfurullah üstadım, sizlerin tecrübeleriniz yanında benimkine sadece şans diyelim.
    Resimlere gelince, ben kamerasız telefonumla çıkmıştım, arkadaş sağolsun çekti, bana msn'den resimleri geçer geçmez ben de sizlerle paylaşacağım.
     
  6. bnymn

    bnymn bünyamin

    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    Aşiyan nerede

    Aşiyan Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampusunun, Bebek'e bakan kısmındadır. Büyük ihtimallede üstadım Yılanlı Yalının önünde avlandı bugün... Eğer Aşiyan a gelmek istersen Sahil den geçen İstinye, Tarabya ve Sarıyer otobüsleri ile gelebilirsin. Aşiyan durağı vardı sanırım, otobüsde bilen biri mutlaka vardır !!!



     
  7. Mütevazi tavrın çok güzel,benimse balık tutmak konusunda çok tecrübeli olduğum söylenemez..
    Elimizden geldiğince işte..
    Ama balıktan çok iyi anlarım:)

    Yapacağımız organizasyonda senide bekleriz Ulaş..
    Sana hayırlı avlar,keyifli günler dilerim..
     
  8. ekrem

    ekrem

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    birkaç yüz gramlık bir çinekop.. :)
    Teşekkürler Bünyamin...

    Rastgele...
     
  9. Avlağımız tam olarak aşiyan feneri civarıydı üstadım.
    Aşiyana gelmek oldukça kolay, Üstadımın da söylediği gibi Beşiktaştan sahil yolu ile Sarıyer'e giden otobüslere bindikten sonra şöföre ya da yolculardan birine hatırlatırsan Aşiyanda seni indirirler.
    Aşiyanda indikten sonra Sahilde kısa bir yürüyüş yapmanı öneririm. Balık bazen koyun içinde olurken bazen de buruna gitmek gerekiyor. Adını tam katırlamıyorum ama bir cami var, hizasında teknelerin yanaştığı küçük bir cami... Bildiğim kadarıyla o arada epey balık alınıyor. Bizim avlağa da oldukça yakın...
    Bu arada kefaller vardı, nedendir bilinmez ben kefali hiç sevemediğim için kıbrıs takımda yanımda olmasına rağmen hiç bulaşmadım.
    Fenerin dibi zaman zaman izmarit de yapar, Yemci bulursanız ya da yem alıp gelirseniz izmarit de deneyebilirsiniz.

    Bol şanslar, rastgele...
     
  10. Ne demek üstadım, zamanı uydurabilirsek zevkle beraber olta atmak isterim :)
     
  11. 3182

    3182

    Mesajlar:
    1.186
    cok guzel av olmush. tebrikler.
     
  12. Iskarmoz

    Iskarmoz

    Mesajlar:
    771
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Ulaş, yaptığın bu verimli avı çok güzel bir anlatımla süslemişsin. Seni tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Her zaman rastgelsin..:)
     
  13. Çok teşekkür ederim Cihangir Bey, Avlarımızın keyfi ve kısmeti bol her zaman bol olsun :)
     
  14. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Ulaş, herşeyden önce kendi imalatın olan sahte yemle balık aldığın için seni tebrik ediyorum. Eminim onların zevki çok daha farklı olmuştur.
    Bugün ben de Aşiyan'dan geçtim saat 3 gibi.(Geçtim diyorum çünkü maalesef işlerim ve hala oltalarımın Ereğli'de olması nedeniyle kedinin ciğere baktığı gibi bakmak zorunda kaldım balık tutanlara) Birisi fenerin orada rapala atıyordu, bilmiyorum sen miydin:) Gerçi yazınızdan anladığım kadarıyla siz o saate kalmadınız.
    Bu arada kolyoz demişsin. Boğaz'da kolyozu hemen hemen hiç görmedim. Kovalara baktığımda da hiçbirinde kolyoz göremedim. Fotografları varsa gönderebilir misin? Eğer Boğaz'da ciddi biçimde kolyoz çıkmaya başladıysa ne güzel.

     
  15. merhabalar Emre Bey, kolyosların oltadaki resimlerini ekleyeceğim, ama ben boğazda (kandilli tarafında) daha önce de kolyos almıştım (geçen sene eylül sonu) Hatta kolyos alan sadece biz değildik, oradaki üstadımız da 10-12 tane kolyos aldı çinekop çaparisiyle...
    Bu arada evet biz saat 3'te dönmüştük, ama orada birisi bize gelip rapalanın iş yapıp yapmadığını sordu, az çok çalıştığını görünce de devam etmiş olabilir. Bu arada bizde fazla takım hep bulunur illa bir tanıdıkla rastlaşırız çünkü yani buradan size ve tüm site kullanıcılarına bizi görürseniz olta da buldunuz demektir mesajı vermiş olalım :)
    Ereğliye gelmeyeli uzun zaman oldu(6 ay) nasıl oralar üstadım? Sahilde bir ulaş büfe vardı duruyor mu? :)
     
  16. Rapala konusuna gelince, inanın yanpiri de yüzse denize atarken bile daha bir emin attım kendi yaptığım takımı, hele takım çalışınca ağzımdan gayri ihtiyati "hey yavrum hey, babanda mı rapala yapardı" diye bir name döküldü ki oradaki abimiz de durumu farkedip insanın kendi el emeği gibisi lmadığından, yıllardır tüm takımlarını kendi kendine hazırladığından bahsetti.
    Bilgi dediğimiz o hazine paylaşıldıkça güzelleşiyor, ama paylaşımla aldığımız bilgiyi hayata geçirmeyeceksek, bu hazineyi kullanamamış olmaz mıyız?? ;)
     
  17. kral balıkçı

    kral balıkçı mustafa gedikoğlu

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.886
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    ulaş abicim ellerine kollarına sağlık güzel bi av yapmışsın tebrikler
    devamınında da aynı güzellikte geçmesini dilerim rastgelsin:)
     
  18. oflu

    oflu

    Mesajlar:
    461
    Şehir:
    ist
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çinekop,sarıkanat,lüfer,palamut
    maşallah tebrikler
     
  19. sağolasın hocam bu arada itiraf edeyim rapala çalışmamış olsaydı bu konuya hiç gşrmezdim ;)
     
  20. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Ulaş bey
    Teşekkürler. Boğaz'da kolyoz hatta zaman zaman uskumru alındığı kulağıma geliyordu ancak bugüne kadar ne oltama denk geldi, ne de kovada gördüm. İnşallah uskumru da kolyoz da daha fazla görünmeye başlar bundan sonra.
    Olta teklifiniz için ise çok teşekkürler. Ben genelde haftaiçi erken saatlerde gidip döndüğüm için rastlaşma ihtimalimiz düşük olabilir:) İnşallah en kısa zamanda takımlarıma kavuşurum da beraber olta atmak nasip olur.
    Ereğli'ye gelince... Ulaş büfe aynen yerindedir:D Malum küçük yer. 6 ay değişim için kısa bir zaman. Bir dahaki gelişinize haber verin, denk gelirsek Ereğli'den de balığa çıkabiliriz. Babamdan bugün haberleri aldım, bolca yaprak varmış denizde. Tuttuğu balık çok ama içlerindeki irilerden iki kişiye rakı mezesi çıkarana kadar epey olta sallamak zorunda kalmış. Geri kalanlar denize...