çipura için iğneye yengeç takılışı

Konu, 'Videolar' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

  1. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
  2. hunters

    hunters savaş

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    BURSA
    Favori Kamış:
    amatör olta
    Yengecin altında üçgen bölümden iğneyi geçirip,üstten çıkarııdık,eskiden.Bazıları ise ayaklarını da keserdi yengecin.
     
  3. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    iğneyi nerelerinden saplamadım ki ama her defasında yengeç sizlere ömür :( ya ben tam beceremedim bilmiyorum yada benim yengeçlerin anatomileri farklıydı :eek: bu yöntemi gördüm benim gibi arkadaşlarda vardır diyerek paylaşmak istedim :)
     
  4. Ege Demirağ

    Ege Demirağ Ege Demirağ

    Yaş:
    24
    Mesajlar:
    616
    Şehir:
    İzmir/Eski Foça
    Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    ben anladım bu videoda hiç iğne batırmıyor :) sonra ip ile sariyor ..
    doğrımuyum ?
     
  5. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    doğrusun kardeşim ;)
     
  6. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    o yengecin gideceği yer doğruca kayaların altıdır, balıklardan saklanır. ben ya bir tarafındaki ayakları kopardıktan sonra iğneyi bir ayak deliğinden sokup diğerinden çıkarırım, ya da bütün ayaklarını koparır, sırtını soyar, sonra yine ayak deliklerinden takarım. ölü olması farketmez, bu şekilde sargoz, çipura, kaya balığı güzel yakalanır.

    bakın bu videoda da soyulmuş bir yengecin levrek için takılışı var, aynı sistemle çipura da yakalanır

    http://www.youtube.com/watch?v=BDreQnmvwJE&feature=relmfu
     
  7. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    o kadar iri bir yengeci bulmak problem. sirke yengeçlerindende o kadar et çıkacağını sanmam :) tek taraftaki ayakların tümünü koparmak daha mantıklı geldi bana.
     
  8. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aslında o boy yengeci de bulurum ama en verimli olanlar kestane iriliğinde olanlar. ben sırt kabuğunu tümden soyuyorum, büyük olanları dikine iki parçaya kesiyorum.

    [​IMG]