Yengecin altında üçgen bölümden iğneyi geçirip,üstten çıkarııdık,eskiden.Bazıları ise ayaklarını da keserdi yengecin.
iğneyi nerelerinden saplamadım ki ama her defasında yengeç sizlere ömür ya ben tam beceremedim bilmiyorum yada benim yengeçlerin anatomileri farklıydı bu yöntemi gördüm benim gibi arkadaşlarda vardır diyerek paylaşmak istedim
o yengecin gideceği yer doğruca kayaların altıdır, balıklardan saklanır. ben ya bir tarafındaki ayakları kopardıktan sonra iğneyi bir ayak deliğinden sokup diğerinden çıkarırım, ya da bütün ayaklarını koparır, sırtını soyar, sonra yine ayak deliklerinden takarım. ölü olması farketmez, bu şekilde sargoz, çipura, kaya balığı güzel yakalanır. bakın bu videoda da soyulmuş bir yengecin levrek için takılışı var, aynı sistemle çipura da yakalanır http://www.youtube.com/watch?v=BDreQnmvwJE&feature=relmfu
o kadar iri bir yengeci bulmak problem. sirke yengeçlerindende o kadar et çıkacağını sanmam tek taraftaki ayakların tümünü koparmak daha mantıklı geldi bana.
aslında o boy yengeci de bulurum ama en verimli olanlar kestane iriliğinde olanlar. ben sırt kabuğunu tümden soyuyorum, büyük olanları dikine iki parçaya kesiyorum.