Çapari mi sahte yem mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında landery tarafından paylaşıldı.

  1. landery

    landery

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    İstanbul
    Ben normalde palamuta kaz tüyü çapari atıyorum ama bir iki kişi sahte karides tarzı yemlerin çok daha iyi olacağını söyledi ikisini de deneyen veya bir fikri olan var mı acaba?
     
  2. palamut çaparisi ile bile aldım geçen PAzar, ama en iyi sonucu kendi yaptığım rapala ile aldım. Palamutu hiç yemliyle almadım...
     
  3. oflu

    oflu

    Mesajlar:
    461
    Şehir:
    ist
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çinekop,sarıkanat,lüfer,palamut
    palamutun yem
    de tercihi hamsi bu gün bir tane ben aldım yanımdaki arkadaş 3 tane aldı akşam,gündüzleri çapari daha iyi iş yapiyormuş diye duydum
     
  4. Wolverine

    Wolverine Berke

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 420
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XTA
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadığım
    Burada göztepe de bizimkiler nereden buldularsa minik minik karidesler bulmuşlar plastik. onları takıyorlar çapari iğnelerine. ve oldu mu da alıyorlar istavritleri. Çapariye atlayan tür balıkların pek seçici davranacaklarını düşünmüyorum. Ama ben her zaman tüy derim.
     
  5. maytir

    maytir

    Mesajlar:
    105
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Tam takim amator :)
    En İyi Avı:
    Lambuka ve palamut
    Caparide fosforlu yapay karides denedim ama diger yemli oltalarin yaninda degil yakalanmak soyle yanindan bile gecmedi istavritler.
    Fosforlu olduklari icin gece denek lazim. Belki o zaman...
     
  6. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bizim burada fosforlu kurt tipi silikonlarla, seyirtme (tek iğne, 1.5 kulaç beden, 50 gr kurşun) ile palamut alıyorlar. Tek tük ama var. Ben aynı kurtlardan bir çapari yaptım, bir kere sarayburnunda denedim, bir tane yaprak aldım sadece :( Ama balık kestikten sonra yetişti ancak... Takımı akşamdan evde yapmazsan, herkes tutarken sen takım yapıp seyrediyorsun işte..

    Bunu biraz test olsun diye yaptım. Ama asıl sebebi, o anda elimde tüy vs. olmayışı, akınıtnın yemliye yüz vermeyişi nedeniyle, çapari denemek isteği olmuştu...

    Geçen hafta da, siteden Mustafa ile, galatanın kesat bir köşesinde sabahladık. Çinekop yemlisi sudaydı. Yanıbaşımda o aha geliyor filan diye çekti, kuyruğundan istavrit aldı bir tane. 5 dk. geçmedi, ben tasmayı vurdum, baktım ağır.. Dedim bend eçekiyorum herhal kuyruktan.. Çektik, palamutmuş..

    Eğer yemli çinekop takımını yüzeye yakın tutarsanız palamut atlayabiliyor yani..
     
  7. Wolverine

    Wolverine Berke

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 420
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XTA
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadığım
    Çapari tekniğini ve çapari bağlamasını çok seviyorum. Bulduğum her tür uygun olabilecek malzeme ile çapari denedim bugüne kadar. ipler, tüyler, naylon simler, renkli ayakkabı bağcığı hepsini denedim. Şuna daha az şuna daha çok vurur demek mümkün olmuyor yani bir genelleme yapmak genelde yanlış. Nedeni Göztepede bazen inatla beyaz sim ipe atlamazken Çeşmede deli gibi saldırabiliyor. Veya tam tersi olabiliyor. Onun için ben derim ki her zaman yanınızda birkaç değişik çeşit çapariniz olsun. Konunun biraz dışında oldu ama aklıma geldi sadece.