Levrek Tarifleri

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında CHEF__ tarafından paylaşıldı.

  1. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Değişiklik arayanlara:)

    DENİZ LEVREĞİ FİLETO "GÜNAYDIN İSTANBUL"

    10 PORSİYON

    180-200 GR LIK 10 ADET KÜÇÜK LEVREK FİLETOSU, 1 KG BROKOLİ, 1 KG PATATES, 100 GR HAVUÇ, 100 GR SOĞAN, 100 GR DOMATES SALÇASI, 50 GR TAZE TARHUNOTU, 50 GR KIYILMIŞ SARIMSAK, 1 L. BEYAZ ŞARAP, 1/3 LİTRE RAKI, 150 GR MAYDONOZ, 1,5 L. KREMATUZ VE BİBER, 100 GR TEREYAĞ

    HAVUÇ SOĞAN TARHUNOTU VE SARIMSAK İNCECİK KIYILIR.
    1 MİKTAR TEREYAĞINDA KAVRULUR.
    DOMATES KONSANTRE RAKI BEYAZ ŞARAP VE KREMA EKLENİR.
    PİŞİRİLİR.
    SUYU ÇEKTİRİLİR VE SON OLARAK KIYILMIŞ MAYDONOZ EKLENİR.
    TUZ VE BİBERLENİR.
    BALIK FİLETOLARI SUDA HAŞLANIR.
    BROKOLİ DİŞE GEÇECEK ŞEKİLDE HAŞLANIR.
    TABAĞIN ORTASINA SOS KONULUR.
    ÜZERİNE BALIK YERLEŞTİRİLİR VE BROKOLİ İLE DEKORE EDİLİR.


    BUĞULAMA LEVREK

    FIRINA GİREBİLECEK 1 TEPSİNİN ALTINA HALKA SOĞAN , DERE OTU , SARIMSAK ATILARAK ŞARAP SERPİŞTİRİLİR . TUZU AYARLANIR . VE BALIKLAR DİZİLEREK AYNI İŞLEM EN ÜSTE 1 KEZ DAHA TEKRARLANIR . AYRI 1 TENCEREDE SÜT , UN , ŞARAP İLE BULAMAÇ YAPILIR .VE 1 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA BU SOS TEPSİYE DÖKÜLÜR . TEPSİNİN ÜZERİ KAPATILARAK FIRINDA 30 DK. PİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR .

    KİREMİTTE LEVREK

    LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP TAVADA SOĞAN , SARIMSAK , MANTAR , DOMATES İLE SIRASIYLA KAVURUP SALÇASINI VERİP BSALIK SUYUNU İLAVE EDİP 1-2 TAŞIM KAYNATIP KİREMİTE ALINIZ . ÜZERİNE RENDE KAŞAR İLE KAPLAYIP FIRINDA KIZARINCA FIRNDAN ÇIKARIP SERVİS EDİNİZ .

    KAĞITTA LEVREK

    BALIKLARI TAVADA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE İLE KIZARTINIZ . KANYAK İLE ALEVLENDİP ALEVLER SÖNÜNCE MANTARI İLAVE EDİP TUZUNU AYARLADIKTAN SONRA BALIK SUYU VERİLİR . TAVADA ÇOK AZ SU KALINCA MAYDANOZ ATILIR . VE FOLYA KAĞIDINA SARILARAK IZGARADA VEYA TAVADA ŞİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR .

    LEVREK PANE

    LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP SIRASIYLA UN , YUMURTA , GALETA UNUNA BATIRILIP PANE EDİLİR . VE KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR . YALNIZ PANELEME İŞLEMİ 2 KEZ OLURSA DAHA İYİ OLUR .

    LEVREK FİLETOSU WİSKİ

    1 KAPTA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE , MANTAR , TUZ , BİBER , ŞARAP , BALIKLAR VE BALIK SUYU İLAVE EDİLİP ÜZERİ KAPALI OLARAK KAYNATINIZ . SONRA BU PARÇALARI 1 KİŞİLİK TOPRAK KASELERE VEYA ÖĞRETEN KABINA ÇIKARARAK TENCEREDE KALAN SUYUNU SÜZEREK İÇİNE TEREYAĞ , KREMA VE WİSKİSİNİ İLAVE EİP KASELERE DÖKÜNÜZ .

    LEVREK FİLETOSU ŞERBURG
    KARİDESLER ÇİĞ İKEN KABUKLARINI ALINIZ VE KUŞ BAŞI DOĞRAYINIZ . KÜÇÜK 1 TENCEREDE SOĞAN , SARIMSAK , LEVREK İSTTİRİDYE , TUZ , BİBER , BEYAZ ŞARAP NVE BALIK SUYU İLAVE EDİP 6-8 DK. KAYNATIN . BALIKLARI TABAĞA ALINIZ . TENCEREDE KALAN SOSUNA TEREYAĞI , UN , KREMA VERİP YUMURTA SARISINI İLAVE EDİNİZ . TABAKTAKİ BALIKLARIN ÜZERİNE BU SOSU DÖKÜP SALAMANDIRADA KIZARTIN .

    LEVREK PİKATA:
    LEVREK FLETOSU İKİ EŞİT PARÇAYI BÖLÜN TUZLAYIP ÖNCE UNA SONRAYUMURTAYA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIN

    BADEMLİ LEVREK :
    LEVREK PİKATANIN ÜZERİNE KAVRULMUŞ BADEM ATILIR .

    LEVREK SARMASI
    :
    LEVREK FİLETOSU ÇİĞ İKEN BALIK UZUNLAMASINA RULO YAPIP KÜRDAN İLE TUTTURULUR .BU ŞEKİLDE BALIK HAŞLAMA METODUNA UYARAK HAŞLANIR .ÇIKARIP SERVİS TABAKLARINA ALINAR .TAVADA SOĞAN , SARIMSAK, DEFNE YAPRAĞI VE JÜLYEN DOĞRANMIŞ MEVSİM SEBZELER
    SIRASIYLA KAVRULUR .VE BALIK SUYU İLAVE EDİP KAYNATILIR .SOS YARIYA İNİNCE UN VE TEREYAĞI EZİLİP SOSUN İÇİNE KARIŞTIRILIR .BU SOS BALIKLARI ÜZERİNE DÖKÜLÜP EN ÜSTE RENDE KAŞAR ATILIP SALAMANDRADA GRATEN EDİLR .

    MUSLİH SOSLU LEVREK IZGARA :
    1KİŞİLİK
    KEVREK : 1 ADET
    DOMATES : 2 ADET KONKASE
    SARIMSAK : 2 DİŞ INCE KIYIM .
    ROZMARİ ,TUZ , KARABİBER .

    SOS İÇİN:
    TEREYAĞ : 100 GR ERİTİLMİŞ
    BEYAZ ŞARAP : 3/1 ÇEKİLMİŞ
    YUMURTA SARI: 2 ADET
    TUZ ,DİJON , ESTARGON VE KARABİBER.

    LEVREK FİLETOSU ÇIKARILIR .4 PARÇAYA BÖLÜNÜR .IZGARADA ALT ÜST 5 DK PİŞİRİLİR .KONKASE DOMATES ,SARIMSAK İLE TAVDA SOTE EDİLİR.SERVİS TABAGINA KONULUR.ÜZERİNE LEVREK IZGARA YERLEŞTİRİLİR .YUKARIDAKİ MALZEMEDEN HAZIRLANAN MÜSLİH SOS İLAVE EDİLİR .TAZE ROZ MARİ İLE TAKTİM EDİLİR .
     
  2. emeğine sağlık üstadım... 10 porsion haa.??.:)
     
  3. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Bülent abi ister bölü 10 ister çarpı 10 size kalmış
    ben genelde çarpı 1000 yaptığım için zor olmuyor 10 porsiyon :D :D :D
     

  4. sevgili idris,
    biz bölecek kadar bile denk getiremiyoruz :) aralık ocak diyorlar, bahar geçiyor ama siftah bile yok..:)
     
  5. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Abiciğim burdada farklı değil durum ama benimki züğürt tesellisi işte :D
     
  6. excalibur

    excalibur

    Mesajlar:
    774
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    döktürmüşsün idris ustam. eline sağlık. :)
     
  7. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Boşuna levrek tarifi yazmıyorum Mehmet,Muhittin ve Namık paraketa döşeyecekler ya bari bi kaç pişirme şekli verelim dedim boşa gitmesin onca balık :):D :D
     
  8. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Namık ben istesemde tutamam biliyorsun:D :D :D siz tutacaksınız artık Muhittinle sana kalmış
     
  9. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta

    Buyur hocam senden tarifmi esirgedik :D :D :D
    FIRINDA BALON BALIĞI
    (4 KİŞİLİK)

    30 CL. YOĞURT
    1 SOĞAN ,KIYILMIŞ
    1 DİŞ SARIMSAK
    1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
    1/2 KAHVE KAŞIĞI KİMYON
    BİR TUTAM KIRMIZI BİBER
    750 GR BALIK FİLETOSU
    1 LİMON SUYU
    1KAHVE KAŞIĞI TUZ

    YOĞURT ,SOĞAN ,SARMISAK ,SİRKE ,VE BAHARAT MİKSERDEN GEÇİRİLİR
    BALIK ÜZERİNE YARIKLAR YAPILIR
    TUZ VE LİMON SUYU İLE OVULUR KARIŞIM ÜZERİNE DÖKÜLÜR ,BİR GECE BUZDOLABINDA MARİNE EDİLİR .
    BALIK ALÜMİNYUM KAĞIT İÇİNDE 180 DERECELİK FIRINDA 30DK PİŞİRİLİR .
    SICAK SERVİS TABAĞINA ALINIR ,KİŞNİŞ VE LİMON DİLİMLERİ İLE DEKOR E EDİLİP SERVİS EDİLİR
    BU YEMEK HER TÜRLÜ BALIK İLE YAPILIR .BALIĞIN YAĞLILIK MİKTARI ARTTIKÇA SİRKE MİKTARIDA ARTTIRILIR
     
  10. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Olurmu hocam bak tarif özellikle yoğurtlu, sen 2 porsiyon götür bi şey olmaz:D :D :D
     
  11. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Bu arada Muhittin sessiz kaldı
     
  12. iboonline

    iboonline

    Mesajlar:
    174
    Lütfen Sil

    Abi bir şey söyliyecem tamam alkol maddelerini koymuşsun ama sitede 18 yaş altı bulunan lar var(mesela ben).Lütfen alkollü maddelerin adlarını silermisin.(İlla kalsın diyorsan sana kalmış bir şey ama silmekle çoooook iyi yaparsın;););)(yanlış anlama kızmıyorum büyüklerime karşı saygım sonsuz :cool: :cool: )
     
  13. CHEF__

    CHEF__ idris ÖZDEMİR

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    Sevgili İbrahim neden yanlış anlayayım bu şekilde beni uyarmış olman beni memnun etti ama bir şeye dikkat edersen bunlar yemek tarifleri o alkoller :) içilmeyecek yemekle beraber pişecek ve dolayısı ile alkolu uçacak

    yinede uyarın için sağol güzel kardeşim bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım ;)
     
  14. Iskarmoz

    Iskarmoz

    Mesajlar:
    771
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Her cins Olta
    En İyi Avı:
    1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
    Bence silmeyelim. Ancak altına " 18 yaşından küçükler ve kullanmayanlar için uygun değildir." gibi bir not düşelim..
    Arzu eden sirkeyle pişirsin...