Limanda belli bir bölgeyi balık leşiyle haftalarca yemlemeyi düşünüyorum

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında 42135 tarafından paylaşıldı.

  1. 42135

    42135

    Mesajlar:
    27
    merhaba değerli forum üyeleri.Ben limanda kefal avlama olayını çok seviyorum.Temiz,fazla giriş çıkış olmayan limanlarda tutulan kefaller de yenilebiliyor.Çünkü daha önce denedim fakat Mersin'de denemiştim.Fakat şu an Trabzon'dayım.Pek fazla amatör balıkçının ziyaret etmediği bir liman biliyorum.Daha doğrusu marina belki bileniniz vardır.Bu marinada fazla amatör balıkçı olmuyor.Acaba ben bu marinadaki belli bir bölgeyi sürekli yemlesem örneğin 2 hafta gibi bir sürede her gün balık leşi döksem belli bir bölgeye.2 haftanın sonunda da avlanmaya başlasam verim alır mıyım.Fikirlerinizi bekliyorum,iyi akşamlar.
     
  2. werus59

    werus59 Murat

    Mesajlar:
    683
    Şehir:
    Tekirdağ-Edirne
    Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhabalar..
    Bu dediğinizi yapanlar çok...Düzenli olarak belli aralıklarla bir bölgeyi yemleyenler var.Ve olumlu sonuçlar alıyorlar.Havalar biraz daha ısınınca güzel balıklar alabilirsiniz diye düşünüyorum..Ama tatlı suya konu açmışsınız.Yanlışlık yoksa denizde bunu yapacaksınız değil mi?
    Sevgi ve saygılarımla
     
  3. Querorz

    Querorz Fatih

    Mesajlar:
    866
    Şehir:
    Gaziantep
    Amacınız kefal avlamaksa neden balık leşi döküyorsunuz ki? Ekmek dökün :) . Kefal ete çok rağbet edecek bir balık değil. Hayvanı hangi yemle avlayacaksanız ona alıştırmalısınız.
     
  4. 42135

    42135

    Mesajlar:
    27
    Murat Bey Haklısınız yanlışlıkla tatlı su bölümüne açmışım.Mustafa Bey teşekkür ederim.Peki ekmeğin dağılacağını göz önünde bulundurursak hamurla yemlesem nasıl olur?Yem olarak da daha sonra hamur kullansam?Ve son olarak kaç hafta kaç gün arayla yemlemem gerekiyor?
     
  5. Ege Demirağ

    Ege Demirağ Ege Demirağ

    Yaş:
    24
    Mesajlar:
    616
    Şehir:
    İzmir/Eski Foça
    Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bencede olur ama çok taşlık mekansa yılan balıklarına ev hazırlarsınız yılan balığından kastım müren değil Mığrı(Mingiri)
     
  6. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ben gencligimde cok yaptim.Balikcilardan aksam ogunku temizledigi balik atiklarini alir, aga doldurur , agirca bir tas ekler, bunu kopmayacak bir iple baglar ve rihtim diplerine sallardim.Derinlik 3-4 m civari.Ertesi sabah oraya geldigimde yuzlerce kefalin bu agdan yem cekmeye calistiklarini didiklediklerini gorurdum.Kefal oldukca urkekti. Hic ses yapmazdim.Bambu kamisa kalin celik bedenli 8 numaraydi sanirim tek igne, ondan sonra bir kirk santim kostegin uzerine 0.20 misina, firdondu, gerisine kucuk bir kistirma kursunu ve kullanmadigim kabaca bir igneyi de asil bedene iple sarardim.Yani ignenin safti, palasi asil bedene yaslanirdi.Aksamki sakladigim garosdan bu ogneyi salkim sacak doldurur sessizce bu agin uzerine gonderirdim. Tabi kucuk ignede ak yem olurdu.Agin uzerinde mazmozla didisen kefaller buyuk salkim sacak garosu agdan kurtulmus zanneder, onun etrafina toplanir, onu didiklemeye baslarlardi.Bu arada bir tanesi kucuk yeme yapistigi anda tasmalardim.

    Bu isi yaparken zamanla ogrendigim kucuk ayrintilar oldu.Mesela baligi taktiktan sonra ona abanip kaldirmamak.Aksine hafif hafif rihtim kenarinda yuruyerek baligi asil suruden ayirip, sonra hem hafif hafif kamisi kaldirip hemde geri yuruyerek baligi rihtim kenarina yaklastirip sonra abanmadan baligi sudan kesip, kiyiya dusurmek ve geriye yurumeye devam etmek gibi.Bir kepcecinin yardimi olsa daha da iyi olur ozellikle balik cok iriyse.Ama bu yontemle misinaya ve kamisa cok tazyik vermeden baligi kiyiya cikarip, guvenlige alabiliyordum.Ikincisi boyle oltaya taktin mi baligi kacirmamaya calisacaksin. Ozellikle suru etrafindayken kacarsa surude kacan baligin pesine takilabiliyor ve bir suruden belirli bir miktar balik aldin mi kefal yem yerken oldukca urkeklesiyor ve hatta yem yemeyi kesebiliyordu.Mazmoza ragmen.Ben kibris oltasiyla da ekmeklede kefal yakaladim. Bogazda altinbas ve topatan kefallerin ak yemi pek ayirdigina sahit olmadim.Ekmek kadar bu yemleri de yiyordu.

    Birde bu yontem yaz ve sonbahar aylarinda calisir.Kistan cikarken ilkbahar basi kefalin gozune yag iner. Bu zamanda pek yemle yakalanmazdi.
     
  7. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Trabzon civarından gelen raporlara bakarsak, oralarda pek bir kayda değer balık olmadığını söylemek olası.

    Bu yüzden, böyle yaparsanız, işe yarar, yaramaz demek pek kolay değil.

    Temel olarak, muhakkak işe yarar. Ne kadar yarayacağı ise nasıl ve neyle yapacağınıza bağlı.

    Yemleme yapacağınız yer, akıntının anafor yaptığı bir yer değil, belli bir akıntının olduğu bölge olmalı. Aşırı akıntı olmasının çok ziyanı olmaz aslen.

    Yemleme yaparken, yemin bir kısmını bir file içinde dibe bırakmak, kalan kısmını ise etrafına kıyıp, ezip serpiştirmek daha iyi netice verir. Akıntı çok fazla olursa bu işlev biraz kötü işler.

    Yapacağınız yemleme, bölgedeki yengeçler gibi canlıları çeker öncelikle. Devam ettirirseniz, bir süre sonra mesela yengeç yiyen canlılarda oraya toplanmaya başlar. Bunu daha büyük avcılar izler. Mesele onların oralarda olması sadece.
     
  8. dr_amcaxxy

    dr_amcaxxy harun

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    ordu
    En İyi Avı:
    70cm-5kg lık levrek
    siz yemleyin abi sonra gelsin bir kayıkçı sersin ağı alsın bütün balığı...bende geçenlerde bir koya öyle yaptım sonrasında leş almak için gittiğim balıkçıda gördüğüm kefaller meğer benim yemlediğim koydanmış....