karaova barajı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında karapilot06 tarafından paylaşıldı.

  1. karapilot06

    karapilot06 murat solak

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    ankara
    selam arkadaşlar aranıza yenı katıldım.. hafta sonu kırşehir karaova barajına gıtmeyı dusunuyorum amator balıkcılıkda yenıyım orda hangı tur balık cıkar ne tur malzeme gotureyım yanıma yem. vs. yardımcı olursanız sevınırım saygılarımla..;)
     
  2. iarslan

    iarslan İsmail Arslan

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Kayseri
    En İyi Avı:
    saldığım balıklar en büyük avlarımdır
    Karaova Barajı'nda balık stokunda mevcut olmayan, Barajda bulunan Gökkuşağı alabalığı üretme çiftliğinden sabote sonucu patlatılan kafeslerinden baraja yayılan tonlarca alabalıktan yakalayabildiklerinizi, Çiftlik Sahibine iade etmenizi öneriyorum.

    Amatör olta balıkçısına yakışan budur.
     
  3. werus59

    werus59 Murat

    Mesajlar:
    683
    Şehir:
    Tekirdağ-Edirne
    Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ne kadar acı bir durum.Neden sabote ederler anlamam.Amaçları nedir ki bu tür insanların yaşamda.Baraj konusunda bir fikrim yok.Uygun olanı siz gerçekleştireceksinizdir diye düşünüyorum.
    İyi akşamlar
     
  4. koate

    koate Baybora TUĞRUL

    Mesajlar:
    573
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bütün bır kış boyunca, spin avcının nefsini köreltti bu göl.. malzemeciye de bayram ettirdi, kapalı sezonda deli gibi iş yapıldı. bizde gittik, avlandık, nasiplendik..

    Avlakta durum şu: tam olta atılacak yere çekilen yüzlerce metrelik ağ, jandarmayı aradığınızda toplanıyor, çıkan balıklar hemen oracıkta amatör balıkçılar tarafından satın alınıyor.. O ağcıya arkadaş sen kimsin necisin demeye cesaret edebilen yok. bende dahil..

    Bu göletle ilgili şunları söyleyebiliriz:

    Aslında yapılan av doğal bir av değil. Balık kafesten kaçmış, doğal yaşamı bilmiyor, sürüsü denk geldiğinde peş peşe yakalamak için oltanın suda olması yeterli. Örneğin Ankaradan gitmeyi düşünen arkadaşlar, biliniz ki göl her daim kalabalık, boğucu, kirletilmekte, yaptığınız masrafla aynı balığı tezgahtan da alabilirsiniz. lezzeti doğal alabalıkla kıyas tutmaz.

    Üretim tesisi sahibi, amatör balıkçıya müdahalede bulunmuyor. Ancak binlerce kişinin gözü önündeki bu balıklar, sonunda üçbeş hayvanın iştahını kabarttı ki gece 5 adet havuzun sabote edildiğini üzülerek duyduk. malesef ki herkes insani duygularla gölette bulunmuyor.

    Bu olaydan sonra, Oltacılarder müthiş bir adım attı, bir yarışma düzenledi, tutulan tüm balıkların tesise iadesini kural koydu. Bu sayede tesisle amatör balıkçının karşı karşıya gelmesi önlenmiş oldu.Şahsen ben, yapılan avın, oradaki ortamın, çıkan balığın keyif vermediğini düşünüyorum. bir hafta sonra açılacak turna sezonu, umarım o göletin de biraz nefes almasını sağlar..
     
  5. sazancıı

    sazancıı gökhan batu

    Mesajlar:
    1.561
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Baybora sana yürekten katılıyorum o bölgede insanlar katliam yapmaya gidiyor limite 10 taneye uyan yok heryer tırıvırı dolu olta atacak yer bulunmuyor omuz omuza herkes.balık olmasınının nedeni o şerefsizce yapılan sabotaj malesef. tüm bunlara rağmen balık tutabilmek çok iyi oluyor kurarlara uyarak tabiki at-çekle ala tutmak çok harika bir duygu.
     
  6. awerty0606

    awerty0606 Tuncay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    ankara
    Ben amatör (çok amatör) biriyim çocukken bizim köyden geçeden dereden kamış olta ile sazan tutardım. Ama şimdi suların azalması ve kirlenmesi ile pek balık kalmadı. Karaova gölündeki alabalık olayını duydum benim kimsenin balığında gözüm yok çocukluk günlerime hevesle gittim balık yakalanıp sudan çekene kadar geçen zaman çok güzel diye. Ama bir tane bile tutamadım. sol tarafımdaki 3 kişilik grup epeyce tuttu. Ya ben hayatıma kahrettim tüm istediğim bir tane tutup o sudan çıkana kadar gecen zamandaki heyecanı yaşamaktı. ya 1 tane güzel bir balık tutacağım ya ... yani ya oltayla bir tane balık tutabilirsem sükredicem iyi olacağım. Allah rızası için biri yardım etsin desin ki "al oltanı Ankara dan falanca göle git orda şu balık avı serbest şu olta şu misina şu yem ile bir iki balık tutabilirsin" dua edicem valla. yani çok tutarsam işlerim rast gitmesin ki tutmayacağım. hevesimi almak için ya bir iki tane bilemedin üç tane tutucam dört değil. Kendimi kötü hissediyorum, siteye üye oldum ki doğru olan neyse onu yapayım, tavsiyenizi bekliyorum
     
  7. MrSyhn

    MrSyhn Emre

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    Kardeş sen bi tane güzel spin olta yanınada 8 - 10 çeşit kaşık rapala ve sahte balık alıp gölbaşına veya hirfanlı ya git at çek seklinde turna tutabilecegini düşünüyorum canlı balık bulursan o sekildede avlanabilirsin
     
  8. baskentli19

    baskentli19 İSMAİL

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    Ankara
    El birliği ile hazırı olanı bitiriyorlar.Hadi bakalım barajlarda bitince ne olacak
     
  9. awerty0606

    awerty0606 Tuncay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    ankara
    Hocam Allah razı olsun cevabınız cidden önemli böyle bi tavsiye arıyorum zaten doğru olanı yapayım ben de gerisi benim şansım herhalde.
     
  10. awerty0606

    awerty0606 Tuncay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    ankara
    Hocam ;) geçen hafta spin olta ve iyi bi makina aldım sahte ile at çek yaptım 3-1 turna tuttum yani biri limit altı diye geri bıraktım. ve bir tane de kaçırdım laf yerine oturdu ama kaçan hakikatten büyüktü. ben biraz küçük kanca kullanmışım balıklar kocaman ben ufacık kanca kullanmışım ama deneyim bir dahakina büyük sahteler kullanıcam :) herşey yolunda neresi olduğu bende kalsın. herkese selam olsun.