Öncelikle 600 gr kadar karidesi ayıklayın Karidesi ayıklarken (özellikle de kokteyl boydan daha iriler ise mutlaka) sırt tarafından boylu boyunca bir bıçak darbesi atıp bu bölgede göreceğiniz sindirim sistemi bölümünü almalısınız. Şimdi marinasyonumuzu hazırlayalaım. 2 diş dövülmüş sarmısak 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber 1 tatlı kaşığı karabiber tuz ve zeytin yağı Bu malzemeleri güzelce karıştıralım Sonrasında marinasyonu karideslere ilave edelim ve karıştırarak buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim Dinlendirmenin ardından pişirme safhasına geçeceğiz. Ben bu sefer kış olması nedeni ile teflon tava tercih ettim aslında mangal, elektrikli ızgara, kiremit/taş ızgara tercih edilebilir.. Kömür ateşini mutlaka öneririm. Diğer yüzlerini de çevirelim.. Güzelce pişsin Eh ne diyelim artık afiyet olsun ... Bu tarif acı sevmeyenler içindi.. istenirse toz acı biber yerine 1 çay kaşığı - 1 tatlı kaşığı aralığında acı biber salçası kullanılabilir.
ellerinize saglik, bu konularda pek becerikli olmasam da hemen deniyim... Bu sekilde pisirip satan bir yer var mi?
Mert, Mert... Ne diyeyim ben sana şimdi.. Millet balıktan dönsün görürüsün sen.. Fırçayı yiyeceksin.... Günün yorgunluğu ve açlığı ile bunu görenler monitor ekranına ekmek banmaya kalkacaklar yine.. Bu güzel anlatımın şunun haklılığını ortaya çıkarıyor. Eğitimde nasıl İşitsel-Görsel ( Audio Visual) metot çok daha başarılı oluyorsa, yemek tarifinde de aynen geçerli bu görüş.. Yemeğin safhaları böyle birer birer resim ve anlatım ile verilince hem öğrenip yapması kolay oluyor, hem de hevesimizi arttırıyor... Ellerine sağlık.. Afiyet olsun... Not: Bunu nasıl ve ne ile servis edeceğiz? Yanında garnitür ne koyalım?
Hani demişsiniz ya "ben olta atınca insanlar bir tuhaf bakıyıor" diye, ben de şimdi "mutfakta beceriksizim" kısmı için bir tuhaf bakıyorum Hemcinsleriniz bu konuda en fazla tecrübesiz olurlar, ama her birinizin içerisinde gerçek bir sanatçı var, dikkatli bakın, göreceksiniz
Bu resimler öğle sularında normal gözüküyordu gözüme,şimdi akşam... Daha albeni kazandı sanki bende Alışveriş marketlerine tok karınla girince boş dönüyorum denilebilir,ama aç karnına girdim zaman fileyi doldurup çıkıyorum;o misal Çok güzel,iyi bir tarif.. Bakalım bu saat'te taze karides kalmışmı Eline sağlık paylaşım için..!!
eh siz bana pisirirsiniz de biraz da ben tuhaf tuhaf bakarim size benim icimde sanatci falan yok valla olan da mudahale etmiim
Valla cihangir abi, Ne diyeyim.. ben yaparken yaşıyorum eh anlatırken de farklı değil yakında yemek sitemin yapımına başlayacağım şu anda yazmaya başladığım kitabımdan kaynak olacak hatta izin alarak bazı arkadaşların tariflerini kullanmayı da düşünüyorum.. neyse.. ben karides ile garnitürü pek önermem.. genelde karides sofrada ara sıcak olmalı. sunum için çok farklı alternatifler kullanılabilir alternatif 1: soya filizini 1-2 kaşık kızgın sıvı yağda 2-4 dk hızlı pişirip (mümkünse vok tava kullanın) 1-2 yemek kaşığı soya sosu ilave edin.. üzerine karidesleri döşeyin.. alternatif 2: marul göbeği ya da iceberg'i ince doğrayarak top halinde tabak ortasına koyun. etrafına karidesleri dizin. soya filizi parçaları ile süsleyin yeşillik topunun tam ortasına çeri domatesi çiçek şeklinde doğrayıp koyabilirsiniz. gerisi hayal gücünüzle çıkacaktır..
Cok guzel gorunuyor.Bende cogu zaman buna benzer yontemlerle pisiririm. Ama kimi zaman hic temizlemeden kafasiyla beraber haslayip,yada kizartip yerim. Rastgele