Arkadaşlar bir arkadaşım bana lüfer kıyadan gece yemlisi için tavuk gögsünü fileto olarak keserek takmamı önerdi. İstavritle alamadıgımız balıkları tavuk gögsüyle aldıklarını söyledi. Deneyen arkadaşlarımız var mı tavuk eti çabuk dağılır mı düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz. Balık tavuk etini nereden bilecek sonucta denizde yaşayan bir canlı değil biraz tuhaf geldi açıkçası..
Gökhan abi geçen sene Şile'de bu zamanlar liman içinde tavuk göğsü baya revaçta bir çinekop yemiydi. Ben hiç avlanmadım ama çinekop yakalayanları gördüm. Lüferde av yaparmı denemeden bilinmez.
Lüfer için tavuk etini hiç denemedim ama Mersin'de yemli avlarımda tavuk göğsünü denemişimdir. Tavuk eti ile çipura, kupes, sokar, karagöz, melanür, barbun yakalamıştım (boru kurdu ve kargı midye yani sülünez kadar iş yapmıyordu tabikide). En çok garibime giden ise kefal de yakalamış olmam. Mersinde kefal için sardalya ve tavuk eti kullanıyorlardı ve baya da yakalıyorlardı. Sonuç olarak denemek lazım denerseniz sonuçları yazarsınız lüfer için geçerli olup olmadığını öğreniriz bizde . Dağılmaması için evde kullanacağınız şekilde kestikten sonra tavuk etini tuzlayıp gazeteye sarın çok sert bir yem elde edeceksiniz. Rasgele...