PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarıkuyruk akyalar (nam-ı diğer kuzu)

John Dory
15-12-2006, 19:39
Geçen yazki Kaş dalışlarımdan birinde yaptığım çekim. Bir anda onca balık etrafımı sarınca elim ayağıma dolaştı, pek güzel bir çekim olmadı. Yetmezmiş gibi bir de şarj bitince çok kısa bir çekim oldu. Ardından sürü daha da yaklaştı ancak seyretmekle yetindim:)
http://www.youtube.com/watch?v=Vof1m8eijyU

zodi
16-12-2006, 11:44
Emre insan kafayı yer:) O kadar kuzu yanyana... Atamadın mı oltayı? Bırak oltayı tekneden zıpkın atsaydın? :) Yahu kepçe mepçe yokmuydu?

erdemyılmaz
16-12-2006, 11:47
namık abi görmesin:)): gerçekten süper senin yerinde olmayı isterdim o balıkları öyle izlemek tabii oltayla birini tutmak isterdim oda ayrı mevzuu:):)

John Dory
16-12-2006, 12:07
O güzelliği bozmadan izlemek de harika inan bana...
Emre insan kafayı yer:) O kadar kuzu yanyana... Atamadın mı oltayı? Bırak oltayı tekneden zıpkın atsaydın? :) Yahu kepçe mepçe yokmuydu?

tommasi
16-12-2006, 17:21
wallahi emre çok şanslısın :) kuzuları öle canlı canlı izlemeside adama ayrı bi heyecan verir...

kral balıkçı
16-12-2006, 19:27
emre ellerine sağlık güzel bi manzara çok sağol:)

feodalite28
16-12-2006, 21:15
arkadaşlar size bi akya(na-mı diğer kuzu) maceramı anlatmak isterim......
bir sabah erken saatlerde 6/6.30 gibi küçükkuyu limanında avlanıyorum kıbrıs la kupaya atmışım fazlada kalabalık yok limanda bende en uçtayım limanın
denizde okadar mükemmelki hani yaprak kımıldamıyor derlerya aynısı
biz uyanmışız sabah deniz hala uyanmıyor:)
limanın içi bir anda zargana akınına uğradı ama anlatamam size zarganalar resmen havada uçuyor en az 1000 tane resmen hani eskiden savaşlarda okçular aynı anda 1000 oku birden fırlatırya aynısı
hemen arkalarında görmenizi isterdim denizin üstüne çıktığında ufak bir tekneyi andıran ve en az 50 cm boyunda dalga yapan o güzelim kuzu en az 45 kilo var(ben limandakilerin yalancısıyım) görülmeye değer bir manzara zarganalar atlıyor kuzu da arkada açıyor ağzını kaçamayanlara dalıyor
resmen dondum kaldım inanılmaz bir manzara herkesin görmesini isterim
işte deniizde hayat bu neden seviyoruz denizi bukadar içten değilmi ama:)

ozan
21-12-2006, 12:02
kaştamı çektin bunu emre yoksa başka biyermi bu kadar kuzu buralarda olurmu ya?

John Dory
21-12-2006, 12:53
Oluyormuş demek.:) Daha önceleri genelde tekli veya ikili görürdüm hep. Böylesine büyük bir sürüyü ilk kez gördüm.
kaştamı çektin bunu emre yoksa başka biyermi bu kadar kuzu buralarda olurmu ya?

hakanozden
21-12-2006, 15:56
arkadaşlar namık yarın kaş ta olmak için gerekli hazırlıkları tamamlamıştır bence

ozan
21-12-2006, 16:12
Hakan kuzu kesmiyor artık yaaa..:) Küçük kalıyo...:) Bunun son modelleri çıkmış burnunda pala var.. ;) Onun peşindeyiz artık..;)

pala abi peşindesiniz demek ama mevsim biraz geç değilmi?

hakanozden
21-12-2006, 17:05
ahh ahh zamanında kılıçlar karadenizede çıkardı umarım karadeniz yeniden canlanır bizlerde pala peşinden gideriz :)

reancarne
22-12-2006, 09:53
emre burası nerede . sanırım fazla derin değil.

John Dory
22-12-2006, 12:37
Kaş Neptün Reef. İşin ilginç kısmı bu balıkları dalış esnasında değil, yüzeyde güvenlik dalgıçlığı yaparken gördüm. Bulunduğum yerin dibi 7-8 metre, balıkların bulunduğu derinlik 2 metre civarıydı. Ben de biraz dalıp seviyelerine indim.

emre burası nerede . sanırım fazla derin değil.

ozan
25-12-2006, 09:51
Pala = Kılıç ....;)

onu anladımda ekim gibi kıyıya yakın ava verir diye biliyorum yanlışmı?

Tuna Hunter
25-12-2006, 12:12
onu anladımda ekim gibi kıyıya yakın ava verir diye biliyorum yanlışmı?

Evet dogru..... kücük boylari ;)

Acikta büyükleri yil boyu avlanir......

ozan
25-12-2006, 16:23
Bizde kıyıya yakın çıkıyoz zaten Ozan..Kıyıya 40-60 mil :D :D :D

neresi bu 60 mil ya?

ozan
25-12-2006, 16:28
Hocam şimdi biniyon tekneyle..

Kıbrıs tarafı değil Adrasanın keşişlemesinden Mısıra doğru 2-2,5 saat gidiyon uçar vaziyette..:D :D

gittik yunan sularına doğru gelip götürdüler yattık 5-10 sene geldik geri...
sonra kılıcı nerde bulacaz :D

ozan
26-12-2006, 11:48
Ya.. ne Yunanı direk Akdenizin köşeden uluslar arası sulara..Tam sınırda dur bekle biraz bir iki olta neyin salla çaktırmamak için...Sonra ıslık falan gayet doğal havada..baktın gelen giden yok yağla topukları tam gaz ileri...Pusulayıda bozmayı unutma yakalanma ihtimaline karşı...:D :D :D :D

laf anlatamıyız orada :D ben motoruda bozarım mesele değil kılıç olsun yeter;)