merhaba arkadaşlar ben tavuk göğsünü mırmırda kullanmak istiyorum ama nasıl yapacağım nasıl keseceğim her hangi bir fikrim yok biraz bilgi verirseniz çok sevinirim resimli olursa daha güzel olur şimdiden teşekkür ederim herkese
tavuk göğüsünü boyuna ince ince solucan gibi uzun uzun kesin boyunu daha sonra iğneye takarken ayarlarsınız sonra bolca tuzlayıp gazete kağıdına sarın daha sonra tavuk sulanacaktır ve sonra yeniden tuzlayıp gazete kağıdınıda yenileyin suyunu atınca gazete kağıdını birdaha değiştirin
Tavuk gögsunü al süt ve tuzun içinde marine et. Daha sonra biraz güneşte kurut buz dolabına koy nemlensin yemin hazır süt yerine su da kullanabilirsin
ben hazırlarken önce jülyen kesiyorum sonra 1 kaşık şeker ve 2 kaşık tuz ilave edip jelibon kıvamına getiriyorum. Şeker koyduğunuzda jelibon ayıcıklar gibi oluyor hem esnek hemde çok sağlam oluyor. Tavuk göğsüyle her türlü balık avlanabilir fakat mercan için diğer balıklardan biraz daha cazip gibi. Boru kurdu, midye,sardalya veya sülünez gibi çok çekici bir yem olmadığını söyleyebilirim. Merada başka yemler kullananlar varsa balık yem seçiyor ve tavuk göğsü çok daha az işe yarıyor.
süper tarif Tavuk göğsünü önce kullanacağınız iğnelere göre ince uzun kesip bir kaba koyun, cay bardaginin icine agzina kadar küp seker koyup ustune kaynar su dökun ve cozulmesini bekleyin.. sekerler cozuldukten sonra biraz tuzla beraber tavuklarin ustune dokun.. marketten aldiginiz ton bir kutu ton baliginida yagiyla birlikte tavugun ustune dokun ve iyicene harmanlayin.. (baliklar bu kokuya bayiliyorlar) harmanlama islemi bittikten sonra bir gazete kagidinin ustune koyup altli ustlu tuzlayin ve 3 saat kadar bekleyin.. sonra bir kavanozun icine koyun avlanmaya gidin.. ben buzdolabina koyulmasini tavsiye etmiyorum, cunku cozuldukten sonra butun tavuklar parcalanmaya basliyor, kokusunu yitiriyor ve verimsiz oluyor.. ayrica kasaptan tavugu alirken derisinide isteyin ve onuda tuz seker ve ton baligi ile harmanlayin, derisini buzdolabinda saklayabilirsin cozulsede dagilmiyor ve her cesit balik geliyor.. son 3 yildir acilsamda kiyidanda ttutsam yemlememi bu sekilde yapiyorum.. karagoz, melanur, cupra, levrek, kefal, yayin, mirmir, sokar, muren, çaça, dülger, barbun, kuzu ve hatta alabalik cektim.. boylece asla vazgecmeyecegim bir yem oldu kendileri rasgele