TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ RESİMLİ LÜTFEN

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında erkinvrc95 tarafından paylaşıldı.

  1. erkinvrc95

    erkinvrc95 Erkin

    Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İstanbul
    merhaba arkadaşlar ben tavuk göğsünü mırmırda kullanmak istiyorum ama nasıl yapacağım nasıl keseceğim her hangi bir fikrim yok biraz bilgi verirseniz çok sevinirim resimli olursa daha güzel olur şimdiden teşekkür ederim herkese
     
  2. baraküda007

    baraküda007 fatih

    Mesajlar:
    481
    Şehir:
    antalya
    tavuk göğüsünü boyuna ince ince solucan gibi uzun uzun kesin boyunu daha sonra iğneye takarken ayarlarsınız sonra bolca tuzlayıp gazete kağıdına sarın daha sonra tavuk sulanacaktır ve sonra yeniden tuzlayıp gazete kağıdınıda yenileyin suyunu atınca gazete kağıdını birdaha değiştirin
     
  3. aknysfsrn

    aknysfsrn AKINYUSUF

    Mesajlar:
    825
    Şehir:
    adana
    Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Tavuk gögsunü al süt ve tuzun içinde marine et. Daha sonra biraz güneşte kurut buz dolabına koy nemlensin yemin hazır süt yerine su da kullanabilirsin
     
  4. erkinvrc95

    erkinvrc95 Erkin

    Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İstanbul
    çok teşekkür ederim, mırmır için yapay yem iş görürmü peki? görürse nasıl bi yapay yem olabilir ?
     
  5. Emrecan Kaya

    Emrecan Kaya Emrecan Kaya

    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    İstanbul/ İzmit
    Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    LRF bu konuda ilaçtır dostum :)
     
  6. memetb3

    memetb3 Mehmet

    Mesajlar:
    150
    Şehir:
    izmir/buca
    Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    ben hazırlarken önce jülyen kesiyorum sonra 1 kaşık şeker ve 2 kaşık tuz ilave edip jelibon kıvamına getiriyorum. Şeker koyduğunuzda jelibon ayıcıklar gibi oluyor hem esnek hemde çok sağlam oluyor. Tavuk göğsüyle her türlü balık avlanabilir fakat mercan için diğer balıklardan biraz daha cazip gibi. Boru kurdu, midye,sardalya veya sülünez gibi çok çekici bir yem olmadığını söyleyebilirim. Merada başka yemler kullananlar varsa balık yem seçiyor ve tavuk göğsü çok daha az işe yarıyor.
     
  7. metinekrem

    metinekrem metin ekrem küçük

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    antalya
    süper tarif

    Tavuk göğsünü önce kullanacağınız iğnelere göre ince uzun kesip bir kaba koyun, cay bardaginin icine agzina kadar küp seker koyup ustune kaynar su dökun ve cozulmesini bekleyin.. sekerler cozuldukten sonra biraz tuzla beraber tavuklarin ustune dokun.. marketten aldiginiz ton bir kutu ton baliginida yagiyla birlikte tavugun ustune dokun ve iyicene harmanlayin.. (baliklar bu kokuya bayiliyorlar) harmanlama islemi bittikten sonra bir gazete kagidinin ustune koyup altli ustlu tuzlayin ve 3 saat kadar bekleyin.. sonra bir kavanozun icine koyun avlanmaya gidin.. ben buzdolabina koyulmasini tavsiye etmiyorum, cunku cozuldukten sonra butun tavuklar parcalanmaya basliyor, kokusunu yitiriyor ve verimsiz oluyor.. ayrica kasaptan tavugu alirken derisinide isteyin ve onuda tuz seker ve ton baligi ile harmanlayin, derisini buzdolabinda saklayabilirsin cozulsede dagilmiyor ve her cesit balik geliyor.. son 3 yildir acilsamda kiyidanda ttutsam yemlememi bu sekilde yapiyorum.. karagoz, melanur, cupra, levrek, kefal, yayin, mirmir, sokar, muren, çaça, dülger, barbun, kuzu ve hatta alabalik cektim.. boylece asla vazgecmeyecegim bir yem oldu kendileri :D rasgele