Mangalda Levrek

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında berk43 tarafından paylaşıldı.

  1. berk43

    berk43

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tavşanlı
    Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Size değişik bir levrek tarifi vermeye çalışacağım. Ben denedim gerçekten de enfes. Bakalım sizler nasıl bulacaksınız. Tarifimiz şöyle :

    Malzemeler :
    Havuç, kabak, çekirdeksiz yeşil zeytin, kekik, biberiye, zeytinyağı, tereyağı, rakı ( isteğe göre )

    Yapılışı :
    Levreğimiz pullarından güzelce arındırılır ve bir güzel yıkanır. Kağıt havlu ile balığımızın içi ve dışı iyice kurulanır. Sebzeler küçük çubuklar oluşturacak şekilde kıyılır ( sarımsak ta kıyılacak, ezilmeyecek ), kekik ve biberiye ile karıştırıldıktan sonra balığın içine doldurulur.
    [​IMG]


    Balığımız alüminyum folyonun ortasına yerleştirilir. Artan sebzeler balığın üzerine ve etrafına serpiştirilir. Balığımızın üzerine zeytinyağı damlatılır ve bıçağımızın ucuyla alınan birkaç parça tereyağı balığımızın içine ve dışına yerleştirilir ( damak tadına göre 1/2 bardaktan biraz daha az miktarda rakı balığın üzerine gezdirilir )
    [​IMG]


    İkinci bir alüminyum folyo alınarak balığın üzeri kapatılır ve alttaki folyonun kenarları ile birbirine denk getirili hava almayacak şekilde büzüştürülür. Hazırlanan balığımız sıcak mangalda 10- 15 dakika kadar bekletilir ve afiyetle yenilir.

    Bir de yanında sarımsaklı zeytinyağında kızartılmış ekmek olursa tadından yenmez.


    Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun...
     
  2. Sayın adaşım tarif için gereken malzemelerdeki rakıyı nerde kullanıyoruz...:D :D :D
     
  3. diren

    diren Diren

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    3.321
    Şehir:
    İstanbul ama daha çok Kocaeli
    Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Rakı bu, her derde deva, yeri sorulur mu? :D:D
    Okurken ağzım sulandı bakalım yemesi nasıl olacak.
     
  4. afet

    afet

    Mesajlar:
    823
    Ahmet ağzına sağlık, paylaşım için teşekkür,
    peki yarım bardaktan biraz azını balığın üzerinde gezdirdik, kalanını ne yapıyoruuuz, ?
    Sıhatinize, afiyet olsun ;)
     
  5. berk43

    berk43

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tavşanlı
    Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Aynen öyle, yarasınnnnnn...
     
  6. ömer43

    ömer43

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    levrek bizden sorulur

    berk bu sezon çok işimiz var desene
    birde şu folyada tekirdağ usulunü versene
     
  7. ömer43

    ömer43

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    levrek folyo

    [​IMG]
    bu kadar olur
    [​IMG]
    bu kadarda yenir.herkese afiyet olsun.
     
  8. ömer43

    ömer43

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    folyo da levrek tarifi

    büyük boy levrek alınır
    temizlendikten sonra levrek e çentikler atılır .şekil 1 .
    çentiklere tereyağ konur.
    levrek soğanlar üzerine konurki folye ile teması kesilir.şekil 1
    folyo kapatılır ama bir noktadan folyo şişirilirki folyo nun levreğe teması önlenir .
    üst ten 3 yerine 1 santimler şekilde folyo yırtılır ki sıkışacak hava dışarı çıksın.
    200 derece ısınmış fırına sürülür ve 40 dakika sonra çıkarılır.
    afiyetle yenir şekil 2 deki gibi.
    PARMAKLARA DİKKAT edilsinki yanlışlıkla yenmesin..
    afiyet olsun.
     
  9. battal1964

    battal1964 mehmet

    Mesajlar:
    74
    Şehir:
    Almanya ( Heidelberg)
    Favori Kamış:
    olta Fox warrio ) makara solid 50
    Favori Makine:
    schimano
    En İyi Avı:
    sazan 13 kilo turna 7.6kg ) SUDAK 6.3kg
    berk güzel baliklar

    Raki döküldüynü ilk sefere duyuyorum ama denemek lasim tabiki :D
    Genelde bizim burda beyaz sarapla baliklara kulanilar ben denedim harika
    balik tarifleri cok varda bizim sezon daha baslamadi yarislar zamani geldimi beni yor bulurlar arkadaslarim beni arayanlar nerde oldugumu bilirler birde
    maraton organision var mayis in sonuda 36 saatlik bir maraton baliktutma yarisi
    insallah sende gelebilirsin o hafta sonu tatil okular yok fingten de gelirsen sazanlari görürsün:) cuma aksami 8 de basliyoruz pazar sabahi 10 kadar ama muhabbet mangal ahrika hadi görüsmek üsere:D
     
  10. berk43

    berk43

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tavşanlı
    Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Mehmet Abi sen çorbaya tarçın döküyorsun ya ( yengemin uyarılarına rağmen ), balığın üzerine neden rakı dökülmesin? Sen önce bi tat, sonra konuşalım seninle:) :) .
    Ayrıca dediğin gibi o tarihlerde okullar 2 hafta kadar tatil, Türkiye' de levrek tutuyor olma olasılığım yüksek yani.
     
    Son düzenleme: 13 Ocak 2007
  11. TuRKLoRD

    TuRKLoRD Polat

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    277
    Şehir:
    İzmir
    Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Bence levreğin en güzeli fırında oluyor.benim tarifimi vereyim size...

    Hepimizin evinde ya elektirikli yada tüplü fırın vardır.bu fırınların tepsisinin ilk önce altına az miktarda tereyağı süreceksin.yapışmaması için balığın..

    Sonra iyice temizlediğin levrekleri tepsiye yatıracaksın ve doğruu fırına vericeksin.pişmesine yakın çıkaracaksın.işte asıl maharet burada....hani o ufak soganlar varya adını unuttum şimdi... onları,bi kaç parça sarmısağı ve eğer patates severseniz onuda balığın yanına yatırıp fırına tekrar sallıyacaksınız.eğer balık fazla yağlı değilse zevkinize göre ya ayçiçek yada zeytin yağı sürerseniz daha lezzetli olur..

    Bence en güzel böyle oluyor.tabi herkesin damak tadı farklı.....
     
  12. iyurtseven

    iyurtseven

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Kamış,olta
    Bende ilk defa duydum,yıllardır,fırında balıkları beyaz şarapla yaptık, ama bide rakıyla deneyelim bakalım nasıl olacak:rolleyes:
     
  13. Serkan.ist

    Serkan.ist Hidayet

    Mesajlar:
    424
    Şehir:
    Ankara
    mangalda levreği ben şöyle yapıyorum
    eğer levrek çiftlik levreğiyse pişirmeden önce en az yarım saat maden sodasında bekletin bu çiftlik kokusunu yok eder.
    bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı salça, ezilmiş sarımsak zeytinyağı karıştırıp temizleyip kuruladığım balığa sürüyorum. 15 dakka bekledikten sonra balığın karın kısmına bir adet küçük soğan koyup mangala yerleştiriyorum
    Ama rakı şarap yok onlar caiz diil arkadaşlar:))
     
  14. Spider

    Spider Mert Eren

    Mesajlar:
    1.181
    Şehir:
    Ankara
    Biber salçası, sarmısak, kekik ve zeytinyağı karışımında
    8 saat bekletip direkt mangal ızgara...
     
  15. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    ya kardeşim akşama doğru göstermeyin şunları ya!! modlar kapatsın böyle konuları bu saatlerde!!! :D

    Paylaşım için teşekkürler,pişmiş resmi yayınlayan arkadaşa ayrıca teşekkür(!)
    :D :D :D
     
  16. Serkan.ist

    Serkan.ist Hidayet

    Mesajlar:
    424
    Şehir:
    Ankara
    levrek 8 saat beklemez Çünkü ben açlıktan bayılıp balığı çiğ çiğ yerim abi:))