kupes

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında abu78 tarafından paylaşıldı.

  1. abu78

    abu78

    Mesajlar:
    2
    kupesi nasıl pişirebilirim?
    tava - fırın hangisi daha iyi olur
    teşekkürler
     
  2. suates

    suates suat ateş

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    426
    Şehir:
    mersin(taşucu)
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    valla kardeşim öncelikle bir selamla girsen konuya
    kupez bir şekilde pişer pişer de sen kendini bir tanıtsan ismini, yaşını, nerden katıldığını vs. sana daha iyi hitap etsek olurmu
     

  3. kupez :confused: :confused: :confused:
    pişirmesen de olur aslında..;) . ilk tutuğum yıllarda (1970 li ) tavada güzel olurdu..:)
     
  4. balıkayhan

    balıkayhan

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kilo
    Kupes Tavadan Başka Olmaz Yağli Balik Değil Firini Hiç Düşünme şu Imza Olayini Da Hallet Kendin Hakkinda Hiçbir Bilgi Vermemişsin Afiyet Olsun
     
  5. turna

    turna

    Mesajlar:
    709
    En güzeli buğulaması,afiyet olsun.
     
  6. TuRKLoRD

    TuRKLoRD Polat

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    277
    Şehir:
    İzmir
    Favori Makine:
    Banax sx 5000

    Arkadaşa katılıyorum aynen...gopez en güzel tavada olur bence.gerçi kılçıgı bol bir balıktır ama lezzetlidir eti...
     
  7. steelrock

    steelrock Burak

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.792
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Size yardımcı olmak için,"yengeç tarifi" başlıklı konuda yapmanız gerekenleri anlattım bakar ve uygularsanız sevinirim...
     
  8. sevgili türk lordu

    aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum ama size ait bir tanışma konusu bulamadım. imza ayarlarınızıda göremedim. umarım gerekli özeni gösterirsiniz rastgelsin sevgiyle kalın..
     
  9. Abime katılıyorum aynen...kendini tanıtmak en güzel tanışma bölümünde olur bence.gerçi 15 saniyeyi almaz ama lezzetlidir kendini ifade:cool: :D :D
     
  10. TRT2DEKİ RESSAM

    TRT2DEKİ RESSAM

    Mesajlar:
    100
    Şehir:
    ...................
    Favori Kamış:
    ..............
    En İyi Avı:
    ................
    ...bende cevap yazayım bari...

    ben bu kupesi pek beğenmedim...bence istavritlerle takas yap:D
     
  11. abu78

    abu78

    Mesajlar:
    2
    öncelikle herkese selam
    profil için kusura bakmayın
    cevaplar için hepinize teşekkür ederim
     
  12. yiv

    yiv Kivanc Bekar

    Mesajlar:
    289
    Şehir:
    Izmir
    Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Kupes(gopez) 'i foçada bizi balığa götüren tekne sahibi emektar balıkçı Burhan abi sayesinde sevdim, ilk başta biraz tereddüt ettim ama söylediğini yapmaya.Bana bu balıkları tava yap sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dök ye dedi, ben de öyle yaptım.Balığı tavada güzelce kızarttıktan sonra ortadan yarıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküp yiyorum.İnanın muhteşem oluyor, sar.yoğ.bu balığa özellikle çok yakışıyor.Aynı şekilde eşim de yiyor ve o da çok sevdi.Hatta bu foçanın meşhur balık yemeğiymiş zaten.Bana güvenin, çok defa yedim sarmısaklı yoğurtla ve bırakın zehirlenmeyi en ufak bir rahatsızlık bile olmadı midemde falan.Hatta bazı yediklerim derin dondurucuda 2-3 hafta beklemiş balıklardı.Taze olduğundan eminseniz bu yöntemi deneyin mutlaka.
     
  13. efedede

    efedede

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Selçuk/İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    Akideşler,önce bu balığın doğru ismi nedir onu öğrensek, Kupes-Kopes-Kopez,Gupes,Gopez gerçi pek farketmez ama yine de doğrusunu bilsek ve en azından bu sitede ağız birliği etsek eyi olur gibi gelir bana.Sonra da bu balığı açık havada,odun ateşinde,tavada zeytinyağında eyice kızartınca benim çok hoşuma gitti.
     
  14. cevikarslan

    cevikarslan Enes

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    3
    arkadaşlar ben dün bayaa bi kupez tuttum yarın pişirmeyi düşünüyorum bizim kaptanda sarımsaklı yoğurt tarifi verdi ama dün akşam ben gelir gelmez balıkları temizledim ama derin dondurucuya değil buz dolabına koydum yarın pişirsem yoğurt ile bi sakıncası olurmu yardımcı olursanız sevinirim???
     
  15. tysonmn

    tysonmn Ali Yağlı

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Mersin
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 1.5 kg levrek.
    Kuppesi mısır unuyla kızartacaksın arkadaş... Ben bunu bilir bunu söylerim. En son yediğimde kılçıklarına da dadanmıştım. :)
     
  16. 29519

    29519

    Mesajlar:
    1.340
    Yağlı zamanında tabii ki boklu kebap. Kamp ateşinin üzerine atılmış teneke üzerine temizlemede atıyoruz piştiği zaman kaldırıyor ve afiyetle yiyoruz. O nun dışında yağsız zamanı tabiiki tava.
     
  17. 29519

    29519

    Mesajlar:
    1.340
    Yağlı zamanında tabii ki boklu kebap. Kamp ateşinin üzerine atılmış teneke üzerine temizlemede atıyoruz piştiği zaman kaldırıyor ve afiyetle yiyoruz. O nun dışında yağsız zamanı tabiiki tava.
     
  18. balıklarrr

    balıklarrr m.ümit alpargu

    Yaş:
    74
    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    eskişehir
    merhaba kupes istanblda bostancı taraflarında olurmuolursa nasıl yakalanır çandarlıda çoktu ama ist.bilmiyorum bi yardım lütfen
     
  19. hakiahakia

    hakiahakia Hakki

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    Bursa / Ayvalık-Cunda
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Sarımsaklı yoğurdu neye katsan lezzet katar arkadaşlar... Bence kupes ilk tutulduğu gün tavada şahane oluyor. İkinci gün bile lezzeti değişiyor. Biraz da irice olacak tabi ki...