PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istavrit nasıl pişirilmelidir?


webokur
17-02-2007, 23:08
istavrit pişirme yöntenleri olanlar varsa alalım.. ağzımız tatlansın...

zephyr
17-02-2007, 23:15
selam şöyle mısır ununa bulayıp mısır özü yağından azıcık damlatılmış tavada kızartacaksın sonra hızını alamayıp tavayı mısır ununu yağı hepsini bir güzel :) afiyet olsun ...

Son Sessiz Kral
17-02-2007, 23:55
alüminyum folyonuya zeytin yağı döküp etrafını domates patates gibi aparatlarla donatıyoruz sonra balıkları bir güzel diziyoruz folyoya sonra 160 derece fırında onları bir güzel pişiriyoruz..ve inan ki tavadan bin kat daha lezzetli oluyor:D

SahEmre
18-02-2007, 00:02
Bu konu doğru yere taşınmalı.
Tavada güzel olur.

Eczacı
18-02-2007, 00:07
Bencede mısır ununa batırılmış derin ve bol yağda iyice pişirilmiş olanı harikadır;) olsada yesek:rolleyes:

steelrock
18-02-2007, 00:24
İstavrit tavada oluyor..fırında oluyor...folyoda oluyor...

Ama kıyıdan balık avcılığı'nda olmuyor ;)

Bu konuyu "balık yemekleri" bölümüne taşıyorum arkadaşlar,haberiniz ola :)

serhatcenk
18-02-2007, 00:26
İstavrit tavada oluyor..fırında oluyor...folyoda oluyor...

Ama kıyıdan balık avcılığı'nda olmuyor ;)

Bu konuyu "balık yemekleri" bölümüne taşıyorum arkadaşlar,haberiniz ola :)

:D :D :D :D :D

darkdream1977
18-02-2007, 09:52
valla nasıl pişirirsen pişr ama temizlerken alt tarafta bulunan dikensi yüzgeci alın
yerken ağızınıza batmasın

Canazor
18-02-2007, 10:02
Ufak balık temizlemekten ve pişirmekten çok gıcık alırım valla :o

Bi alo diyom hazır getiriyolar,2 ytl pişirme parası alıyolar sadece:)

Ugraşmaya değmiyo anlıycanız;) :D

turna
18-02-2007, 12:02
Can 2 ytl herşeyiyle hazır yersinde,temizlenlendikten sonra yıkandığına iyi yağda kızartıldığından eminmisin.?

Canazor
18-02-2007, 13:25
Can 2 ytl herşeyiyle hazır yersinde,temizlenlendikten sonra yıkandığına iyi yağda kızartıldığından eminmisin.?

1 senedir aynı yerden sipariş veririz biz,Pınar et güvencesiyle açılmış bir lokantadır,bunun yanı sıra Mutfakları ve pişirme alanları müşterilerin özellikle görebilmesi için dizayn edilmiştir;)

Eczacı
18-02-2007, 15:04
1 senedir aynı yerden sipariş veririz biz,Pınar et güvencesiyle açılmış bir lokantadır,bunun yanı sıra Mutfakları ve pişirme alanları müşterilerin özellikle görebilmesi için dizayn edilmiştir;)

Çok güzel bir hizmet aslında,gerçi ben kendi pişirdiğim balığı tercih ederim her zaman ama bazen vakit bulunamıyor bu işler için,Aydın'dada yeni açılan bir balıkcı var sanırım İzmirden örnek almış seçtiğiniz balığı ayıklayıp kilo başına 2 ytl ile pişirmeye başlamış bende bu gün duydum bir gidip bakıcam hem evlere servis hemde orda isteyenede masada servis yapıyorlarmış hayatı kolaylaştıran hizmetlere her zaman ihtiyacımız var arkadaşlar.

webokur
20-02-2007, 19:53
lüfer avına gidenler bilir....

istavriti fleto kesersin yem yapmak için... teknede yem yapmak için bu şekilde kesmek zor gelmez ama, evde yemek için bunu yapmak zor gelir herkese...

bir deneyin bakalım... önce fileto kesip, sonra tava yapın... çatalla balık yiyin...

haaa. zamanında ama.. mevsiminde... taze tutulmuş olsun...


arif abi bu tarifi muhakkak deniycem zaten aklımdaydı kaç zamandır fileto.

Canazor
20-02-2007, 20:02
Can 2 ytl herşeyiyle hazır yersinde,temizlenlendikten sonra yıkandığına iyi yağda kızartıldığından eminmisin.?

1 senedir aynı yerden sipariş veririz biz,Pınar et güvencesiyle açılmış bir lokantadır,bunun yanı sıra Mutfakları ve pişirme alanları müşterilerin özellikle görebilmesi için dizayn edilmiştir;)

Şimdi farkettimde Mehmet bey hala bi cevap yazmamış:eek: :)

Sanırım sipariş verdiği urfanın adananın lahmacunun pidenin vs. filan ne kadar hijyen koşullarda yapıldıgı endişesine kapılıp kara kara düşünüyoki cevap yazamamış;) :D :D

Bizde böyle valla,imallattan sunuma kadar müşteri gözü önünde yapılır herşey,hatta elinizi yıkamadıgınız taktirde servis bilem yapmıyolar:D :D :D

steelrock
21-02-2007, 20:55
Bu konu günlerdir üstte duruyor...
ve gözümün her takılışında istavrit çekiyor canım :p
Pişirin ve yiyin artık şu istavriti :D

webokur
21-02-2007, 23:47
Bu konu günlerdir üstte duruyor...
ve gözümün her takılışında istavrit çekiyor canım :p
Pişirin ve yiyin artık şu istavriti :D

hasrete yarın son inşallah burak. sarayburnundayım herkesi beklerim.

skoylu
22-02-2007, 12:58
Ne pişiririm, ne de yerim, balık filan... Hiç hazzetmediğim bi şey varsa balık yemektir..

Hiç yemem desem yalan olur.. Arada bazen yaptığım, yediğim filan olur.. İşyerinde 15 günde bir palamut, levrek, çinekop filan çıkar. Bazen alırım, bazen öbür yemek neyse ona bakarım.. Eve kendi tuttuklarım yanında bolca hamsi, istavrit, levrek filan girer.. Hanım pek bir iştahla yer.. Ama benim defaten salata ile kendimi doyurduğum olmuştur...

Sanırım, balık tutmaya bu kadar meraklı iken, balık yemeye bu kadar az iştahlı birisi daha yaşamamıştır yer yüzünde..

İşin ilginç tarafı hazzetmem, sevmem desemde yanlış olur.. Balık eti harbiden son derece lezzetli de gelir aslında.. Yani öyle tad almıyorum, beğenmiyorum filan diyecek halimde yok.. Sanırım benimki biraz bıkkınlık.. Zamanında günde 2 öğün balık yediğimiz aylar filan geçirdik.. İzmir'de okurken, hafta sonları balık tutardık ki yiyelim karnımız doysun..

hakanozden
22-02-2007, 13:20
ne diyeyim arif abinin tarifini uygulayacağım bakalım sonuç nasıl olacak :cool:

Suatreis
22-02-2007, 15:57
hadi pişirdik.
eeeee.. yanında ne yapmalı. kimi salatayla başlar kimi fırında patatesle buraya kadar tamam. Başka ne ola ki ?

webokur
22-02-2007, 23:38
[/IMG] (] (][IMG)
(] (][IMG)
(] (][IMG)
(][IMG)

webokur
23-02-2007, 11:37
arkadaşlar fileto yapıp çatalla yemesi de ayrı bir zevkmiş.

:D:D bu arada masada gördüğünüz mumlar sizi yanıltmasın. tam masaya oturmuştukki ELEKTRİK ler gitti.romantik bir yemek oldu.:D:D her ne kadar 3 bekarları oynasakta:D

Eczacı
23-02-2007, 11:41
Bu saattede bu yapılmazki şimdi:D açız be arkadaşım zaten,artık ton balıklı sandivic yapıp yiyelim bari:D :D

zodi
23-02-2007, 12:02
İstavrit...
Çok sevdiğim, zaman zaman haftada 7 gün yediğim balık... çocukluktan beri tutar, tutmasından ve yemesinden hiç sıkılmam. Ama naçizane birkaç tavsiyem olacak;

1- Karadeniz'liler hamsiyi mısır ununda yer. Hamsi yağlıdır, zaten tavada yağ vardır ve mısır unu çok yağ çeker. Sonuçta ağır olur biraz. konuya biraz da yöresel bakmak lazım. Karadeniz'de buğday unu yok, arazi buğday yetiştirmeye müsait değil. O yüzden mısır unu tercih ediliyor. Tavada balık pişirilirken, ince ve çok yağ tutmayan buğday ununu öneriyorum.
1-a) Naylon poşete temizlenmiş suyu süzülmüş istavrit konur, torbanın diğer tarafına un konur, poşedin ağzı kapatılıp çalkalanır. (Tekniğini öğrendikten sonra güzel bir unlama yöntemi)
2- Kızgın yağa istavritler itinayla dizilir, tavada boşluk bırakılmaz.
3- Balık pişirme tavaları vardır, özel. Bunların kapakları balığın üzerine bastırılır ve yağ damlamasına karşı tedbirli olarak tava ve balıklar ters cevrilir. Pişmeyen diğer tarafları tavaya atılır...
4- Pişen istavritler beklenmeden yenilir. Salata sağlam olmalıdır
Saygılar ;)

serhatcenk
23-02-2007, 12:33
Çinekop-lüfer yemi gibi olmuş... :D :D :D Afiyet olsun, valla canım çekti......