PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yem Takma Teknikleri - yaprak, çatal kuyruk, şakşak yem, tekgöz, kuyruk altı, garos


bulsep
21-03-2007, 11:09
BALIKLAR (Bütün yada canlı olarak)

“BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTAR” denir; böylece pek çok balık türü kendilerinden daha iri balıkların avına yem olarak kullanılabilirler. Örneğin, orkinoz avında palamut, yada kefal: torik yada palamut avında sardalya, hamsi, istavrit. Vb.; mercan avında sardalya, yada gümüş gibi balıklar iğneye bütün takılıp yem olarak işlev görürler.
Levrek avında ise, kaya balığının iğneye canlı olarak takılması usta balıkçıların en geçerli yöntemidir. Özellikle, sonbaharda sığ sulardaki levrek avcılığında canlı kaya balığı tercih edilir.
Tatlı sularda da, çaylardan kepçeyle toplanarak livarda yaşatılan küçük Sazangilller sudak,turna gibi dişli balıkların oltalarında canlı olarak kullanılırlar. Bunların iğneye, çeşitli
Usullerde canlı takılmaları avın verimini birkaç misli arttırır.

BALIKLAR( Yaprak yem olarak)
Beyaz eti olan her türlü balık kesilmek suretiyle olta yemi işlevi görebilir. Bu yemlerin hazırlanışında çeşitli usulller vardır. Bu usullerle çıkartılan yemler, çatalkuyruk, şakşak, tekgöz , yaprak, vb. Gibi adlar alırlar ;çoğu kez parça halinde kullanılırlar.

Yaprak yem : Beyez etli balıkların fletolarıdır. Bunlardan,pullu olan izmarit ve istrongilosun pulları kazınmalıdır. Baş kesilip organları boşaltıldıktan sonra, keskin bıçakla kuyruktan, göğüs yüzgecine kadar, omurga hizasından kesilerek elde edilir. Küçük balıklardan çıkan iki fleto, avın büyüklüğüne göre iğneye tek, yada çift olarak takılır. Uskumru yada kolyozdan birçok yem çıkarmak olasıdır.

[/IMG] (]Çatalkuyruk ( şakşak) yem :[/SIZE] Bu yem şekli yem yapılan balığın omurgasının bir kısmının, etinin iki yandan fileto gibi kesilerek çıkarılmasıyla elde edilir. Tek taraflı kesilip, kuyruk ve omurga çıkarılmadan kullanılabilir. İğne balığın ağzından sokulur, solungaç kapağı aralığından çıkartılarak, gövdeye batırılır. İğnenin ucu sırt yüzgeci hizasından hafifçe dışarıya çıkmalıdır. Kesik olan kuyruk bölümü suda dalgalanacağından, yeme canlı görüntüsü kazandırır. Çatalkuyruk gündüzleri torik ve palamut avcılığı yapılır.

(][IMG)

Tekgöz yem: Yem olarak seçilen balığın başının da ikiye bölünecek şekilde omurga boyunca ikiye kesilmesi ve kuyruk yüzgecinin giderilmesiyle elde edilir. Tekgöz yem kesiminde izmarit, istavrit gibi sert etli balıklar seçilir. Bu yem iğneye palamut ve torik için baş tarafında, lüfer için kuyruktan takılır.

Garos yem: Torik, palamut yada ayni büyüklüktrki balıkların iç organlarının çevreleyen zar parçalanmadan çıkartılarak elde edilen bütün yeme garos adı verilir. İğnede dağılmadan durması için bölünmeden kullanılacağından, çok iri yapılı balıkların avında kullanılır.

Kuyrukaltı yem : Yem balığın karın bölgesinde ve kuyrukla göğüs arasında bulunan beyaz parlak görünümlü kısım kesilerek tek bir kuyrukaltı yem elde edilir. Bu yem, eti sert ve derisi sağlam olduğundan iğnede kısa sürede parçalanmaksızın birçok kez kullanılabilir. İğne diğer yemlerde olduğu gibi yeme deri tarafından değil, etli tarafından sokularak batırılır. İğnenin yeme batırılış sayısı az, yemin kendisi de dolgun olduğu için ikinci bir yeme gereksinim duyulmaz.

Engin SUNAR ' ın Amatör Balıkçılık Adlı kitabından alıntıdır..

ulas
21-03-2007, 11:41
Klavyenize sağlık üstadım :)

Avciperdeci
21-03-2007, 11:51
valla harikasın abi kesinlikle bilgiler çok iyi

Eczacı
21-03-2007, 11:55
Bülent abi çok teşekkürler,benim için çok faydalı oldu.

kykh
21-03-2007, 13:24
ellerine sağlık süper bilgiler

SERKANMHS
21-03-2007, 14:01
bilgiler için çok teşekkürler :) bide birşey sormak istiyorum nisan ayının başında arkadaşlar kokar a gidelim dedi sizce nisan ayında hangi çeşit balık bulunur oralarda bilen varmı? bilgileriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar:D

CnKmN
21-03-2007, 18:36
Bulent abi cok tesekkurler...

bulsep
21-03-2007, 18:42
bilgiler için çok teşekkürler :) bide birşey sormak istiyorum nisan ayının başında arkadaşlar kokar a gidelim dedi sizce nisan ayında hangi çeşit balık bulunur oralarda bilen varmı? bilgileriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar:D

serkan kardeşim.. sanırım imza ayarların eksik o yüzden fazla yanıt bulamayabilirsin. bu konuya özen gösterebilirsen seviniriz.:)

hakanozden
21-03-2007, 18:50
teşekkürler bülent abi

bulsep
21-03-2007, 19:10
hazır yem takma tekniklerinden söz açılmışken.. sevgili ahmet( birahas ) kendi elleriyle taktığı yemleride eklemiş sağolsun var olsun..:) arada konu mankenide kullanmış galiba eller farklı..:)

mamun..

[/IMG] (] (]sülünez..[/B]

(][IMG)

(][IMG)

bulsep
22-03-2007, 10:43
Bülent abi güzel gidiyorsun..Tebrikler..;)

Yemler, yem çeşitleri, bulunması, çıkartılması, muhafaza edilmesi iğneye takılması, bunları tek konuda toparlayıp, geniş pencereli bir odaya koyup, kitlemek lazım kapısını.;) Çünkü aynı şeyler defalarca konuşmak sıkıyor bir aşaöadan sonra.. Tabi bizim de biraz konuşmadan çok okumayı sevmemiz lazım ama diyene bak..:D


şu senin yemlerle bir şekilde birleştirelim bu konuyu ya sen bana misafir gel yada ben sana fark etmez..:)

Birahas
22-03-2007, 10:45
şu senin yemlerle bir şekilde birleştirelim bu konuyu ya sen bana misafir gel yada ben sana fark etmez..:)

Orta da buluştursam sizi nasıl olur
Yada yazı tura atın...:D :D

Eczacı
22-03-2007, 10:48
böyle bir başlık olması çok iyi oldu,elinde bu konu hakkında resim olan arkadaşlarda eklerse çok faydalanılacaktır sanırım.

SahEmre
23-03-2007, 10:48
Bu başlıkta kullanılan tüm yemlerin takıllış şekli resim ve videoyla anlatılmalı üzerine yorum yapılamayacak şekilde kapatılmalı bence.

ist balıkcısı
23-03-2007, 11:29
Ellerinize sağlık süper olmuş.Birçok arkadaşımıza fayda sağlayacağından hiç şü
şüphem yok tebrikler

CnKmN
23-03-2007, 15:02
bencede cok yararlı bır konu..
acanların ellerıne saglık
tesekkurler....

fb-blade
28-03-2007, 19:39
çok teşekkür ederim ellerine sağlık.

bulsep
30-03-2007, 12:32
boili yemler için bir takma şekli.. ilginç görünüyor :confused:


[/IMG] (][IMG)

orjinallaz
08-05-2007, 21:01
ok onemli bilgiler tsklr:D

Eczacı
08-05-2007, 21:03
ok onemli bilgiler tsklr:D

Adem kardeşim forum içindeki yazışmalarımızda Türkçe mizi doğru ve düzgün kullanmaya dikkat ediyoruz;)

alperalg
15-05-2007, 20:54
Kitaplara bakıyorum, anlatılıyor, resimler var ama pek açıklayıcı değil. Forumda da daha önce bahsedilmiş ama canlı yemi takarken iğnenin balığın neresinden geçirilmesi gerektiği konusunda resimli ya da videolu bir anlatıma sahip kimse varsa lütfen paylaşsın.
Bir çok defa canlı yem attım ama bilerek değil kafama göre iğne çıkmaz böyle takınca diyerek. Balık çabucak ölüyor ya da kaçıyor. Kitaplarda yazdığı gibi de yapıyorum ama olmuyor. Bir yerde bir yanlış var. Tabi ki en iyisi takılırken görmek.
Elinde böyle bir anlatıma sahip olan var mı?
Yoksa eğer kurt balıkçı bir babamız var. Haziranda böyle bir videoyu ben kendim koyarım nasipse!

omarbaykal
24-06-2007, 18:40
gercekten ellerinize saglik cok yardici oldu devaminida bekleriz :)

Samet Eryavuz
19-07-2007, 13:00
Bu yengeç takma konusundada bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Canazor
19-07-2007, 13:27
Bu yengeç takma konusundada bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Burdan bakabilirsin Samet, TIKLA ("")

Samet Eryavuz
19-07-2007, 15:50
eywallah abi saolasın ..

Ramazan Ocak
17-08-2007, 09:35
Resimde çok iyi anlattın tebrikler

Canazor
17-08-2007, 09:38
Resimde çok iyi anlattın tebrikler
Merhaba arkadaşım,

İmza ayarlarını yaparmısın lütfen,

Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim:)

İmza detayları için TIKLA ("");)

Teşekkürler:)

NBA
30-09-2010, 13:39
şak şak yemi bu yazınızdan öğrendim çok teşekkür ederim

NedimBugrul
02-01-2011, 15:15
teşekkürler.çok faydalı bilgiler.