PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : midye yanındaki sos


GSimge
24-03-2007, 22:43
arkadaşlar midyenin yanında sarımsaklı bir sos yapıyorlar bilen var mı?

ulas
24-03-2007, 22:49
Tarator denir, Yoğurt, sarımsak ve ekmek içi ile yapılır. İçine az bir şey de dövülmüş ceviz koyarım ben :)

Yoğurdun içine bir miktar "hafifçe bayatlamış" ekmek içi ve zevkinize / yoğurt miktarına göre 2-5 diş sarımsak ilave edip karıştırın. Bir fiske kadar tuz ekleyin. İyice dövülmüş 10*15 parça ceviz içini de ilave edin, tekrar karıştırın.
İçine bir miktar zeytinyağı ilave etmenizi de öneririm (1 kase yoğurt için 1 yemek kaşığının yarısı kadar) Afiyet olsun :)

Canazor
24-03-2007, 22:54
Midye tavaya tarator sosu iyi gidermiş

ben hiç denemedim ama tarifini vereyim

Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.

Malzemeler :
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/4 su bardağı tahin
3/4 su bardağı limon suyu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 demet ince kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı :
Ceviz içi, sarmısak, tahin ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar katın. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydonozu ekleyin.

birayı unutmayın yanında:D

GSimge
24-03-2007, 22:55
evet bu işte!herşeyi de biliyorsunuz he

GSimge
24-03-2007, 22:57
evet bu işte! herşeyi de biliyorsunuz he

GSimge
24-03-2007, 22:58
Asla unutmayacağım şeydir

ulas
24-03-2007, 22:59
Bu arada zevk meselesidir, ben 3-5 sap dereotu da koyarım içine :)

lady2407
24-03-2007, 23:02
Süper bir sos bide kalamarın üstüne döktükleri var oda bu demi?

GSimge
24-03-2007, 23:04
:) yaaaa canım istediiii

ulas
24-03-2007, 23:05
evet kalamarın yanında da servis edilir.
Bu arada az önce yedim bitti :)

Canazor
24-03-2007, 23:06
Süper bir sos bide kalamarın üstüne döktükleri var oda bu demi?
O dediğin tartar sosu:)

Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir

GSimge
24-03-2007, 23:07
İyiki içtim bitti demedin?Bu saatte dışarı çıkmak olmaz

lady2407
24-03-2007, 23:08
Afiyet olsun benim canım istemedi bende az önce levrek yedim.Zaten günde üç öğün balık versinler yine yerim.:D .Bide bu sosu en güzel inciraltında yapıyorlar bana göre.Bizim okulda yapılanlar falan tam bir fiyasko:(

ulas
24-03-2007, 23:09
Tartar diştaşı değil mi Can?? :) Tarator olmasın :p
İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz :p

lady2407
24-03-2007, 23:11
Tartar diştaşı değil mi Can?? :) Tarator olmasın :p
İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz :p

Valla midye tava ve kalamar alınca ikisine de aynı sosu döküyorlar sanırım yalnız benimkinin içinde maydonoz falan yoktu.

Canazor
24-03-2007, 23:11
Tartar diştaşı değil mi Can?? :) Tarator olmasın :p
İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz :p

Bülent abiye sorucan onu:D

Hekim O:D

Canazor
24-03-2007, 23:13
Midyenin yanındaki en büyük sos efesdir;) :D

diren
24-03-2007, 23:16
Tartar diştaşı değil mi Can?? :) Tarator olmasın :p
İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz :p

Ulaş arkadaş,
Tarator ayrı, tartar sos ayrıdır. Sorun bana değildi ama dayanamayıp yanıtladım :o
Şeyyy, bir de tartar sosu tarifine ince kıyılmış kornişon turşu da eklersen harika olur.
Hele ki salataların üstünde, ımmmm! :rolleyes: Aklım da hep yemekte, obur muyum neyim? :D

lady2407
24-03-2007, 23:16
Midyenin yanındaki en büyük sos efesdir;) :D

Bana kalırsa bu sıralar soslu veya sossuz nasıl olursa olsun midye yemeyin derim.:(

GSimge
24-03-2007, 23:17
sen obur ben göbekli ortaya böle bişi çıkıo işte :)

lady2407
24-03-2007, 23:18
Ulaş arkadaş,
Tarator ayrı, tartar sos ayrıdır. Sorun bana değildi ama dayanamayıp yanıtladım :o
Şeyyy, bir de tartar sosu tarifine ince kıyılmış kornişon turşu da eklersen harika olur.
Hele ki salataların üstünde, ımmmm! :rolleyes: Aklım da hep yemekte, obur muyum neyim? :D

Şu tartar sosunun da tarifini alalım o zaman Direncim.:) Sana zahmet bize afiyet olsun:D

ulas
24-03-2007, 23:19
Bana kalırsa bu sıralar soslu veya sossuz nasıl olursa olsun midye yemeyin derim.:(

Evet haklısınız Sevil... :(
Ama az kaldı. Zamanı gelince dalıp tek tek seçtiğim midyeleri uygun bir organizasyonda sosuyla falan ben yapacağım, işte buraya da yazıyorum :)

Canazor
24-03-2007, 23:19
Tartar diştaşı değil mi Can?? :) Tarator olmasın :p
İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz :p

Ulaş arkadaş,
Tarator ayrı, tartar sos ayrıdır. Sorun bana değildi ama dayanamayıp yanıtladım :o
Şeyyy, bir de tartar sosu tarifine ince kıyılmış kornişon turşu da eklersen harika olur.
Hele ki salataların üstünde, ımmmm! :rolleyes: Aklım da hep yemekte, obur muyum neyim? :D

Hanginiz İstanbullu çözemedim:confused: :D

Yinede Bülent abi bakar tartara bir ara:D

Canazor
24-03-2007, 23:21
Bana kalırsa bu sıralar soslu veya sossuz nasıl olursa olsun midye yemeyin derim.:(

Neden Sevil?:)

Maşallahım var hala:D

lady2407
24-03-2007, 23:23
Evet haklısınız Sevil... :(
Ama az kaldı. Zamanı gelince dalıp tek tek seçtiğim midyeleri uygun bir organizasyonda sosuyla falan ben yapacağım, işte buraya da yazıyorum :)

Oooo geliriz yemeye bak sonra midyelerimi bitirdiler deme.Ama ben çok güzel temizlerim onuda söyleyim püskülleri falan:D

lady2407
24-03-2007, 23:24
Neden Sevil?:)

Maşallahım var hala:D

Aman aman maşallah diyelim o zaman böyle demekle sen ayakta kalıyorsan on bin kere maşallah:D

ulas
24-03-2007, 23:24
İşte o temizliği yapacak biri lazımdı bize de :)
Şimdi tam oldu:)

diren
24-03-2007, 23:26
Şu tartar sosunun da tarifini alalım o zaman Direncim.:) Sana zahmet bize afiyet olsun:D

Maydanoz, kornişon turşu ince ince kıyılır, sarımsak dövülür az tuzla birlikte mayonezle karıştırılır ve dilediğiniz herşeyin üstüne dökülerek ya da sürülerek afiyetle yenir. Bu zor yöntem, bunun bir de kolayı var:
Markete gidilir ketçap mayonez raflarına dikkatlice bakılır, üzerinde tartar sos yazan şişe alınır. :) (reklama girmemesi için marka adı vermiyorum;) )

Bir sonraki dersimiz mayonez yapımı olacak. Herkes kağıdını, kalemini hazırlasın :p

ulas
24-03-2007, 23:27
Mayonez yapmayı öğrenene kadar hacamat ettiğim yumurta ve zeytinyağının haddi hududu yoktur, ama valla şimdi nasıl oluyor bilmiyorum ama tam süper yapıyorum :)
Hazır mayonez almıyorum artık... :)

diren
24-03-2007, 23:30
Birileri de bana, midye dolma yaparken şu hain midyeleri nasıl kabuğunu kırmadan ikiye ayırabileceğimi öğretebilir mi?
Bu satırları yazarken Yunanistana 3. golümüzü yolladığımızı da paylaşmak isterim :D :D :D

lady2407
24-03-2007, 23:30
İşte o temizliği yapacak biri lazımdı bize de :)
Şimdi tam oldu:)

Bedava olmaz ama:D :D

lady2407
24-03-2007, 23:32
Birileri de bana, midye dolma yaparken şu hain midyeleri nasıl kabuğunu kırmadan ikiye ayırabileceğimi öğretebilir mi?
Bu satırları yazarken Yunanistana 3. golümüzü yolladığımızı da paylaşmak isterim :D :D :D

Afiyet olsun o zaman Yunanistan'a.Bu arada püskülü tutuyorsun ve onu ikiye ayıracak bir şekilde aşağıya doğru çekiyorsun midye açılıyor zaten ben hiç kırıldığını görmedim.:)

lady2407
24-03-2007, 23:33
Mayonez yapmayı öğrenene kadar hacamat ettiğim yumurta ve zeytinyağının haddi hududu yoktur, ama valla şimdi nasıl oluyor bilmiyorum ama tam süper yapıyorum :)
Hazır mayonez almıyorum artık... :)

Mayonez yapmayı bende biliyorum ama bir türlü hazır mayonezin yerini tutmuyor ve çok çabuk bozuluyor.:(

diren
24-03-2007, 23:35
Afiyet olsun o zaman Yunanistan'a.Bu arada püskülü tutuyorsun ve onu ikiye ayıracak bir şekilde aşağıya doğru çekiyorsun midye açılıyor zaten ben hiç kırıldığını görmedim.:)

O zaman gel, ben sana nasıl kırıldığını göstereyim :)
Sanırım İzmir'deki midyeler buradakilerden hem daha küçük hem daha uysal. O nedenle kolayca açabiliyorsun. Ben buradaki koca kafa midyeleri açarken epey bir kayıp veriyorum. :(

ulas
24-03-2007, 23:38
Mayonez yapmayı bende biliyorum ama bir türlü hazır mayonezin yerini tutmuyor ve çok çabuk bozuluyor.:(

Çabuk bozulması iyidir, az yaparsın, tüketeceğin kadar :)
Bu arada onun sebebi içine koruyucu kimyasallar karıştırmamamızdır. Sağlıklı olan her şey çabuk bozulur ;)

lady2407
24-03-2007, 23:38
O zaman gel, ben sana nasıl kırıldığını göstereyim :)
Sanırım İzmir'deki midyeler buradakilerden hem daha küçük hem daha uysal. O nedenle kolayca açabiliyorsun. Ben buradaki koca kafa midyeleri açarken epey bir kayıp veriyorum. :(

Bazen çok büyükte oluyor çok küçükte belli olmuyor ama.El becerisi işte:D .Azcık megoloman olayım ya.:D .Bilmiyorum da ben bu işi ustalarından öğrendim sanırım.:)

ulas
24-03-2007, 23:40
Valla meyva bıçağını midyenin küt tarafından taktımmıydı benim diyen midyeyi ortadan ikiye ayırırım :)

diren
24-03-2007, 23:43
Valla meyva bıçağını midyenin küt tarafından taktımmıydı benim diyen midyeyi ortadan ikiye ayırırım :)

Kendi kendime beceriksiz demeye dilim varmıyor, bıçağa mı çamur atsam ben de? :rolleyes: :D

lady2407
24-03-2007, 23:46
Kendi kendime beceriksiz demeye dilim varmıyor, bıçağa mı çamur atsam ben de? :rolleyes: :D

Yok bence sen kesin beceriklisindir midye yapmakla becerikli olunmuyor ya.Onlar senin yapyığın yemekleri yapabiliyorlar mı ki?Bu arada ismin çok güzelmiş.Söylemeden geçemiycem.:)

ulas
24-03-2007, 23:50
laf aramızda ehlikeyif bir insanımdır. Yani karnımı doyurmak için yemek yemem, canımın istediğini yapar yerim :)
Bir hastane macerası yaşadım ki bunu yarın anlatırım organizasyonda, o günden sonra kendim yemek yapmaya karar verdim :)

Spider
26-03-2007, 10:30
Midye tavaya tarator sosu iyi gidermiş

ben hiç denemedim ama tarifini vereyim

Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.

Malzemeler :
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/4 su bardağı tahin
3/4 su bardağı limon suyu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 demet ince kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı :
Ceviz içi, sarmısak, tahin ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar katın. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydonozu ekleyin.

birayı unutmayın yanında:D

Can,

Tahin içine biraz su biraz limon suyu yedirilerek hızla çırpılmalı
ve kesilmesi önlenmelidir..
(bir su bir limon bir su bir limon ....... azar azar)
Tuz ve sarmısak sonra eklenmeli
ceviz ve maydanoz ise en sonunda karıştırılmalıdır.
maydanozu da çoook ince kıymalısınız..

ceviz kullanmadan da yapabilirsiniz tabi...