Kağıtta Levrek

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında B-STiM tarafından paylaşıldı.

  1. B-STiM

    B-STiM

    Mesajlar:
    4
    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 5
    Yöntem
    400 gr levrek fileto
    2 Adet domates
    2 Adet küçük sivribiber
    2 Yemek kaşığı tereyağı
    2 Çorba kaşığı beyaz şarap
    16 Adet haşlanmış mantar
    2 Çorba kaşığı krema
    1 Demet maydanoz
    4 Adet haşlanmış patates
    Yarım limon
    Tuz
    1 Adet yağlı kağıt
    Sos malzemesi için :
    2 Adet kabak
    2 Adet havuç
    2 Adet soğan
    2 Tatlı kaşığı un
    2 tatlı kaşığı salça
    3 Yemek kaşığı sıvıyağ
    2 Çay bardağı su
    2 Çay kaşığı tane karabiber
    Tuz



    Hazırlanışı

    Levrek filetoyu parçalara ayırın.
    Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin.
    Un ve tuz ilave edip kavurun.
    2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
    Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
    Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
    Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
    Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
    Fırında 2-3 dakika kızartın.
    Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.