Sashimi

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Eczacı tarafından paylaşıldı.

  1. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Malzemeler

    Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
    Japon soya sosu veya soya sosu
    1 adet kırmızı turp
    1 adet orta boy havuç
    500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)

    Yapılışı
    Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.

    Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.

    Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.
     
  2. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Karnın acıktı galiba :D:D
     
  3. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Müjdat yeminle sana hiç doymuyorum :eek: sürekli bir açlık hissi var bende ..
     
  4. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Bana doyum olaz zaten abi muhabbetim iyidir :D:D:D
     
  5. Teşekkürler Mehmet Abi :)

    Hala yemek tarifleri erkeklerden gelmekte :D:D
     
  6. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    :D :D :D :D çoğunluğuz birader
     
  7. Bence boğazımıza düşkünüz abi, ondan oluyor :D:D