Kanton Usulü Karides

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Eczacı tarafından paylaşıldı.

  1. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    (4 Kişilik)
    Malzeme:

    40- 50 adet karides (cimcime)
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    1 çorba kaşığı mısır unu
    1 çorba kaşığı soya sosu
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    Tuz
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı tane kara biber

    Yapılışı:
    Tane karabiberi havanda dövün. Zencefili ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
    Yumurtaları, bir tanesinin beyazını ayırarak kırın, soya sosu ile karıştırın. Aynı karışıma hazırladığınız baharatı da ekleyip tekrar karıştırın.
    Ayırdığınız yumurta beyazına mısır ununu ekleyip karıştırın. Karidesleri ayıklayıp karışıma katın. 20 dakika kadar dinlendirin.
    Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Karidesleri yağda kızartın. Kızarmış karidesleri kenara alıp aynı yağa yumurtalı karışımı dökün. Pişmeye başlarken karidesleri ilave edin.
    Sıcak servis yapın. Servis yaparken tabağa garnitür olarak haşlanmış brokkoli ve doğranmış taze soğan koyabilirsiniz
    .