Spin Makina ve kamış hakkında bir kaç soru

Konu, 'Makineler' kısmında b1isi tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İlk sınav kağıdını ben vereyim. :confused: Kopya çekmek, not kırmak falan yok ama. :)

AERO WRAP I ;

Kısaca, makara sarımının düzenliliğini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, bu isimle Shimano makinalarda anılır. Misina klavuz teliyle desteklenir ve makaraya daha düzenli, daha sıralı ve daha sık sarım yapar. Dolayısıyla, daha düzgün sarımı olan makaralarda atış esnasında ki boşalma, daha az sürtünmeyle çok daha sağlıklı olur; diyeyim ve noktayı koyarak notumuzu bekleyelim. hihi

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Vaaaay,sen şimdi resmen geri pas yapıyorsun,kontraatak Ha..:thumb:
    Cevabı basit gibi görülsede,çoook uzun konuşulacak bir konu,ben biliyorum beyler cevabı,yazın bakalım sizler ne biliyorsunuz;)

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel:thumb:
    Ama başka bir özelliği daha var...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gez, göz ve arpacık konfigrasyonu düzgün olan bir aygıtta, hedefin alt kenar ortasına daha net isabet kaydettirilir diyerek, bu benzetmeyle eksik kalan kısmı doldurayım.:D

Sonra da, '' Aero Wrap II ile, Aero Wrap I '' arasında nasıl bir değişiklik olduğunu, aralarında ki sistem farkı nedir ? Diye de ben sorayım. :confused: :D

Sonrasında da, SW, PG,HG, AR-C, S- S-ARB, SSS, vs. vs. vs. gibi kısaltmaların, ne anlama geldiğini izah eden bir sayfa açmak lazım. :) İsteyene Türkçe, isteyene İngilizce. :) Almancası, size ait. :D

Bak ondan sonra ringe ve..................:eek: hihi hihi :laughing:

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben sabahleyin erken kalkacağım,uyumak zorundayım..
    Cevapları yarın okuyacağım..
    Kendimde yarın yazacağım,ben yazana kadar diğer dostlarında fikirleini burada görmek isteriz..

Tevfik abi katılarak,topu diğer dostlara attı...

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yazık sadece Tevfik abi biliyormuş meğersem,bende daha çok bilen var zanediyordum:rolleyes: seni tebrik ederim Tevfik abi:thumb: ...

Alın öğrenin o zaman:D

Worm Shaft.yani solucan dişli,kısaca WS..
    Son dönemlerdeki makinalarda iki sistem öne çıktı,biri WS diğeri S.Curve(flat wind ama bu konumuz dışında)
    Yapılan çoğu makina bu iki sistem üzerine yapılıyor,bazı markalarda kendi yöntemleri ile değişik makina modeli üretiyorlar..

Worm Sahfta gelecek olursak,aslında misina sarımını daha düzgün hale gelebilmesi için kulanılan bir yöntem..
    Solucan dişlilerin üzerlerindeki freze eilmiş yolların çoğu bir birinden değişiktir.
    Bakarsak her solucan dişli,çoğu markada değişik şekilde imal edilmiştir,bunun sebebi,makinanın makarasının yukarı,aşağı inip çıkarken izleyeceği yoldur,gene bakarsak makinanın kafası yani makarası bu solucan dişliye göre uyarlanmıştır,solucan dişlinin izlediği yol makaranın genişliği kadardır,işte bu genişlik ve makaranın yukarı aşağı inip çıkması sayesinde misina makaraya daha düzgün daha mükemmel şekilde sarılmasını sağlar,bilhassa örgü misinalarda sarımı çok düzgün yapar,bu düzgün sarım sayesinde atışlar daha mükemmele erişir...

Bakarsak pahalı makinaların çoğunda Wormshaftlı makinalar karşımıza çıkarken,orta sevyeli makinalarda bu yarı yarıya iniyor,alt sevyelerde wormshaft hiç kulanılmıyor...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    ARC kafa ile Wormshaft alakalı değilki,ikiside değişik görevler için üretilmiş...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Konuyla yakınen ilgilenen arkadaşlarında, bu ve benzeri terimleri çok iyi bildikleri, aşina oldukları, sadece cevaplamak için uygun zaman bulamadıkları görüşündeyim.

Ama, bu arada benim sorum arada kaynamasın. :confused:

Ne demiştim ? :confused:

Aero Wrap ile Aero Wrap II arasında ki fark. :confused: :D

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben konuyu bile yeni gördüm :)
    Worm shaft ne ola ki ? Silikon solucan mi :D

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi sen soruyu banamı sordun?biraz öteki arkadaşlarda katılıp bilgilendirse daha iyi olmazmı..
    Ben biliyorum sorunun cevabınıda,tam Türkce terimlerini kulanabilirmiyim bilmiyorum...idk

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Seni kenara yazdım Roy:D benden kaçışın yok artıkhihi hihi :rolleyes:

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öylesine, genel olarak yönelttim. Bekleyelim. :)

13. furunotr

furunotr Haluk

Demek ki hemfikir değiliz; ben konfor da buluyorum; dayanıklılık ve işlevsellik de... Tercih meselesi diyelim...

14. furunotr

furunotr Haluk

Daha sık iz; daha sık sarım ve rotorun daha çok dönmesi ve sonuç çok daha düzgün sarım ve çıkış anlamına geliyor; son olarak worm-shaftın ucundaki dişliyi de geliştirdi Shimano yani worm-shaftın tahrik aldığı dişliyi; üstelik dişliyi gövdedeki alt konumdan üst tarafta bir yere konumlandırdı; böylece daha pürüzsüz, titreşimsiz ve iyi bir sarım-sürüş yapılabildiğini iddia ediyor; henüz elimize geçmedi; bir örneği geçerse fikrimi söylerim...

15. furunotr

furunotr Haluk

"Solucan dişli" veya "sonsuz dişli" denebilir Türkçe olarak; daha çok "solucan dişli" terimi kullanılıyor...

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    biliyorum Haluk abi :) takiliyorum :)

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet. Teşekkür ederim, cevabınız için Haluk bey. :thumb:

Dediğiniz gibi daha sık sarım ve 2 hızlı vargel sisteminin birleşmesiyle, daha sağlıklı ve daha uzun atışlar hedeflenmiş.

Eh, benim stilim pek de surf amaçlı olmayınca....................:D