Arkadaşlar değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Ahtapot ~ Sübye familyası Kuzey Marmara denizinde varmıdır? ( İstanbul boğazı ile Tekirdağ arasında kalan bölge) * Avlanabilirmi? * Kumluk,Kayalık,Derin yada Sığ bölge gibi nerelerde bulunur? * Avcılığı nasıl yapılmaktadır?
ahtapot var ama sübye bulabileceğini sanmam, genelde kayalık bölgelerde olur ahtapot, avını hiç bilmiyorum sorma
. Selam Yücel. Maymun adı verilen sahte bir yem varmış galiba EGE 'de onun ile tutuyorlarmış Ben ciddi ciddi denemek istiyorum. Tecrübe eden arkadaş varmı acaba ?
Zıpkınla çıkarıyorlar ama oltası varmıdır bilmiyorum hiç görmedim. Avlanacak boyutta bir ahtapotu oltayla almak oldukça zor olacaktır. Hele kayalık biryerde ise genelde oralar olur bana biraz zor geliyor.
Arkadaşım ben 25 sene Tekirdağ civarında olta avcılığı yaptım sübye,ahtapot,kalamar görmedim (müren de duymadım) maymun adı verilen kalamar zokasıdır. vaktin bolsa alıp deneme yapabilirsin daha şu anda kalamar-sübye cenneti Antalya da bile başlamadı aralık-ocak aylarında başlıyor. Marmarada boşuna arama eğer yem yapmak için arıyorsan balıkçılarda bulabilirsin. Saroz un heryerinde çıkıyor diye biliyorum özellikle erikli,ibrice limanı gibi.Sarozda hertürlü balığı bulabilirsin ege-akdeniz-marmara balıkların aynı anda bulunduğu tek yer .Sarozu daha iyi bilen arkadaşlar daha detaylı bilgi verirler sanırım. Rastgele
. Sağol Selim Kardeş. Merhaba Armağan Bey, Yem yapmak için değil , var ise direk avlamak için sordum. Verdiğiniz bilgiler Benim için Kafi oldu, Teşekkür ederim.
buradan ahtopot av tekniği hakkında bilgi alabilirsiniz. http://balikavi.net/forum/showthread.php?p=345441#post345441
Sizin oralarda varmı bilemem ama kısın tuttugu kalamarları temmuz ayına kadar yiyen biri olarak(haftada 2 gun balıgın yanında yenir bizim evde) yakalama teknigini anlatabilirim .Vaktiniz olursa denersiniz.. Oncelikle maymun adı verilen(maket de deniyor) malzemeyle yakalanıyor..Gece avı daha verimli oluyor.. Subye yaz aylarında bile rahatlıkla avlanabilirken kalamar avı icin suların sogudugu kasım ayını beklemek lazım(nisan ayına kadar devam eder) Oncelikle maymun u misineye baglıyoruz,1,5 metre misine bırakmanız yeterli olacaktır.Daha sonra sunger top ve topun diger ucundan ana misine baglanır.. Bulundugunuz bolgede akıntı varsa aksam gunes battıktan sonra sistemi suya atın ve akıntıda topun ilerleyisini izleyin .top battıgı anda kalamarınızı cok yavas bir sekilde kıyıya alın.Hızlı sararsanız ya kolu kopacak yada bırakacaktır.Bosluk bırakmadan sarın.. 1ytl den 20 ytl ye kadar maymun bulmanız mumkun.Ben yozuri onermekle birlikte 1 ytl lik olanlarında is yaptıgını soylemek isterim..(birsure) Asgıdaki yozuri marka Bunlar da 1 ytl lik olanlar ve sunger top Akıntıdan kastım cok fazla bir akıs degil ,topun hareket etmesi yeterlidir. Eger akıntı yoksa cok yavas bir sekilde atcek yapmanız gerekir.. Maymunu sıg suda deneyin eger yuzeyde kalıyorsa birkac cm onune minik bir kıstırma takın(1gr).. Umarım faydası olur da bu keyifli avı yapabilirsiniz.. Ben kasım ayını dort gozle bekliyorum.. Rastgele..
. Hakan merhaba , öncelikle detaylı anlatımın için çok teşekkür edeim. geçen seferde üşenmeyip anlatmıştın sonrada ben heves yaptım. Bana yakın olduğundan Kuzey Marmara'da çıkarmı diye araştırmaya başladım. Elde ettiğim sonuç hala sıfıra yakın bir bilgi. Ama Senin anlatımın Bana dahada bir hırs/heves verdi. Bu konuya başladığımda mutlaka başını ağrıtacağım.
. Özkan Kardeşim çok teşekkür ederim. Henuz deneme imkanım olmasa bile tekniği teorik olarak öğrendim. sağolasın.
Ayıp ettin dostum.. Samimi olarak soyluyorum gel aralık ayı gibi, bir haftasonu misafirim ol uygulamalı gostereyim.. Hem bizim İzmir ekibi cok super arkadaslar..Tanımadıklarınlada tanısmıs olursun.. Basım gozum ustune yerin var.. Fotoları da sırf acıklayıcı olsun diye yeni cektim..
. Sağolasın. Kasım Sonu Aralık gibi nasipse mutlaka geleceğim. İzmir ekibi ile tanışmayıda istiyordum hem fırsat olur. Sağolasın. Fotoraflar içinde teşekkür ederim.