Var kardeş doğru . bu sene ben av fırsatı bulamadım ama arkadaşların tuttukları balıklar harikaydı. 28kg - 42 kg gibi ciddi trofelerden bahsediyorum . Bu kış "ya nasip" diyerek bi atalım oltamızıda, belki daha iyileri gelir.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim yaş 29 ayrıca hint sazanı için kışın mı avlanır yoksa her mevsim oltaya gelirmi
Her mevsim oltaya gelme ihtimali var . Bahsettiğimiz balık karanlık suları seven bi balık ,derinlerde yaşar ve güneşli havalarda daim açıklardadır. Tekne kullanılacaksa veya av bölgesi çok derin ise yazında tutulabilir( yazın özellikle güneş çıkana kadar av verir.Güneş çıkınca kıyıda yemlenmez açıklara çekilir.) Kışın yemin az olduğu mevsimlerde ,kapalı ve soğuk havanın olduğu günlerde gün içindede sürekli kıyıya yakın bölgelerde dolaşarak yemlenir. Bu yüzden kışın daha güzel av verir. Tıpkı turna balıkları gibi kıyıdaki kayaların ve varsa su icerisindeki agaç vs.arasına yatarak avını bekler. Durgun ve sakin suları sever. Kıyı boyunca at çek ler yaparak sabırla ilerlenmelidir.Bu yüzden av yapacağın bölgeyi tek nokta olarak değerlendirmemelisin. Yer seçimini bunları göz önünde bulundurarak seçmelisin. Eger canlı yem takılan dip bırakmaları kullanılacaksa kayalık bölgelerle kumluk bölgelerin kesiştiği noktalar seçilmeli. ( böylece hem dip takımı kayalara takılmaz hemde yem koca kayaların arasında kaybolmamış olur) RASTGELSİN .
Harika avlarınız icin tebrikler.Ancak şu hint sazanı tanımlaması yerinde değil.Zira hint sazanı(Mahseer)nın bu balıklarla ilgisi yoktur. Sevgiler
Slm. Yine fotoğrafın yanıltıcılığından kaynaklandığını sanıyorum. Çünkü daha öncede göndermiş olduğum bu fotoda , sırtındaki çıkıntı , yüzgeçleri ve düz yanaklarıyla bütün özelliklerini taşıyan küçük bir hint sazanı görmekteyiz. Bu balık CANER, BİŞ, MANGAR, HİNT SAZANI, FIRATIN ŞAHI OLARAKDA BİLİNİR. SAYGILARIMLA
Yine ekleyecek olursak bölgede ot sazanı yani şabut ile çok karıştırılıyo bu yüzden albümümden 1 adet şabut resmide yollamak istedim. Bu balık hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim tamamen bitki ile beslendiğini duymuşdum ancak izlediğim bir videoda kaşıkla tutulduğunu gördüm. Şu ana kadar 1 adet tutabildim , sazan için atdığım oltada görünce çok şaşırmışdım
ÇOK GÜZEL BİLGİLER. SAZAN AVCISI OLDUĞUM İÇİN PEK İŞİME YARAYACAĞINI SANMAM AMA ÇOK KİŞİNİN İŞİNE YARAYACAK BİLGİLER BUNLAR. SAZAN İÇİN TERCİH ETTİĞİN BÖLGELERİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANDIĞIN YEM HAKKINDA BİLGİ VERİRSEN SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER
Sazan için herkesin bildiği yöntemleri kullanıyorum bende. Pek farklı değil .Kamış üzerine yaylı takım , bol yemleme .
Slm öncelikle tuttugunuz balıklar için sizi tebrik ederim.Bende Elazığ'da balığa çıkarım ama içme taraflarına.Elazığ'da öğrenci olduğum için pek fazla balık tutabileceğim yer bilmiyorum.
Slm. Teşekkürler. Elazığ amatör balıkcılık için mükemmel bir şehir. Coğrafi konumu tıpkı bir yarımada gibidir. Keban baraj gölü, Murat nehri, Fırat nehri, 16 km uzunlukdaki sivrice gölü ve cip barajı bunların başında gelir. Bu saydıklarıma ek olarak yine birçok göl ,gölet ve baraj mevcuttur. En az bunlar kadar önemli bir noktada bu barajlarda değerli birçok tür balık yaşamakta ve avı yapılmaktadır. Aynalı sazan , hint sazanı , alabalık ve şabut bu avların başında gelmektedir. Bu türlerden hangisini avlamak istediğinizi ve hangi malzemeleri kullandığınızı yazarsanız seve seve yardımcı olmaya çalışırım .
öncelikle çok teşekkürler.Ben genelde akdenizde avlandıgım için pek tatlı su balığı tutma tekniği bilmiyorum.sazan için hamur yapıyorum 2 ineli 50 mt lik el oltası kullanıyorum.Birde turna avlayabileceğim bir yer varmı.bu günlerde balıga gitmeyi düşünüyorum
Bölgede turna avı yapılan bir yer duymadım . Bölgede avı en az turna kadar zevkli olan hint sazanı mevcut( hint sazanı bu bölgede turna olarak biliniyo) Avıda turna avına çok benzer çoğunlukla kaşık ile atçek yaparak yakalanır.Turnalara nazaran daha büyükleri mevcuttur sağlam misina ve kamış kullan pişman olmak istemiyosan. Pertek tarafında çok av verir . bu yüzden pertek tarafında ararsan daha iyi sonuç alırsın. Biz genelde Pertek feribot iskelesinden tekne tutarak barajın doğu tarafına gideriz (kave taşı dersen teknecilerin hepsi bilir burayı) Bu aralar gitmeyi düşünüyorsan sazan avını tavsiye ederim sana çünkü yazın fazla avı olmaz hint sazanının. Sazan içinde çemişgezek feribot iskelesi civarında Fatmalı köyü ve Muratcık köyü (eski ismi Aşvandır muratcık ismini yeni aldığı için Aşvan adıyla sorarsan herkes tarif eder) civarı benim ideal bölgem. Sazan için yaylı takım kullanmanı tavsiye ederim yem için hamur ve solucan iyi seçim. Bu arada av yapacağın bölgeyi nekadar yemlersen alacağın verim okadar artar .
Verdiğin bilgiler için teşekkürler.Bu hafta sonu şansımı denicem bakalım.Daha geçen hafta Antalya'da zargana palamut avlıyordum şimdide burda sazana gidecem.Balık tutkusu işte tam bir hastalık
BURDA HERKES HAMUR SOLUCAN MISIDAN BAHSEDİYO AMA ÜÇÜNDENDE VERİM ALAMIYORUM. SADECE HAMURA Bİ PARÇA VURUYO AMA HAMURDA ÇOK ÇABUK DÜŞÜYO İĞNEDEN KÜÇÜK BALIKLARIN SAYESİNDE. DAHA DEĞİŞİK Bİ ÖNERİ YOKMU USTAA SAZAN İÇİN
Forumda bi arkadaşın köpek mamasıyla iyi sonuçlar aldığını duymuşdum . Varsa böyle yemler yazsın arkadaşlar bizde öğrenelim. benim kullandığım yemler diğerlerinden pek farklı değil.