<istanbul Günlerim

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

  1. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler,kardeşlerim.
    İtiraf etmeliyimki,eşimin israrları ile,biraz moral depolayım ve birazda kafamı dağıtayım diyerekten İstanbula gitmekte biraz isteksizdim.Belkide Sevgili Cevatın dükkanının acılışı olmasaydı,hic gitmeyecektim bile.
    Orada gecen günlerim esnasında sayenizde dolu,dolu 20 gün gecirdim.Bu kere Sivriceye dönmekte biraz isteksizdim.
    Halende Cevatın dükkanını,eşini,babasını o dünya tatlısı kedisini özlemekteyim.Demekki şimdilerde İstanbulda yaşıyor olsaydım hem fiili balık avı acısından ve hemde sizlerle daha sıkca görüşebilmek,uzun sohbetlerde bulunabilmek mutluluğunu doyasıya yaşıyacaktım ve belkide hicbir zaman kalıcı olarak bu gurbet ellerde olmayacaktım.
    Ama ben kendimi biliyorum.Kedilerim ve Köpeklerim ömürlerini tamamladığında,şayet bende ömrümü tamamlamamış olursam aranıza döneceğim.
    Buralar artık bana dar gelecektir,gelmektedirde.
    İstanbul günlerimde,son günlerde popüler olan GES (Gelibolu Sahteleri)rapalalarını,etkinliklerini,imalatcıları nı tanımak,öğrenmek,fiilen denemek amacı ile
    evvelden planladığım şekilde Geliboluya gitmek fırsatını buldum.
    Vardığım sonuc şudur;Bunları acıklamak,herzaman üzerime Fahri bir görev olarak yüklediğim misyonum itibariyledir.Başkaca bir sebebi yoktur.
    GES rapalalarının gecmişi birkac sene evvelsine dayanmaktadır.Tahir Gürhan Üstadımızında bir mesajında belirtip,denediği gayet etkin sahtelerdir.
    Üstadımız,bu sahteleri yanılmıyorsam Turgay ve Tayyar adlı avcılardan edinmiş ve netice almış ve resimleyerekte bizlerle paylaşmıştır.
    İstanbuldaki sohbetlerimizdede banada anlatmıştır.Sizlerin Tahir ve nacizane bendeniz gibi eski balıkcıların tavsiyelerine kulak vereceğini ummaktayım.
    Bu sahteler Sarozun yalcın kayalıklarını iceren,yerleşimin gayet kısıtlı olduğu bakir bölgelerinde özellikle levreğin sevdiği kötü hava şartlarında etkin olmaktadır.Öylesineki benim gibi tecrübeli bir atcek avcısı dahi bazı şartlar haric bu rapalaların haricindeki sahtelerden netice alabilmeleri nerdeyse imkansızdır.Ben denedim ve maalesef iki adet meşhur sahtemide suya verdim.
    İstanbuldayken sevgili Cevat Kardeşimin netinden konuya bir miktar müdahil olmuş ve işin imalat ve kalitesinin zamanla netleşeceğinden bahsetmiştim.
    Tayyar adlı avcı kardeşimiz eski bir Kapalıçarşı Gümüş işleme ustasıdır.Bu bakımdan eli ince işlere yatkın birisidir.Bu yeteneğini,avcı kişiliği ile birleştirip uzun uğraşılardan sonra GES rapalalarını imal etmekte ortaya koymuştur.Bence fedekar,hayır deme yeteneği olmayan,balık avı ve özellikle Levrek denince gözü pek bir şey görmeyen,yakaladığı trofeleri ayyuka cıkan müstesna bir avcıdır.
    Bir insanda hayır deme yeteneği yoksa o kişi sonunda bu huyunun cezasını ceker.Tayyardada bunu gözlemledim.Şayet işi ticarete dökseydi,balık avını bir kenera bırakıp imalatına dönseydi,herhalde hayli para kazanırdı.
    Ama hayat şartları zor,emekliliğini dahi elde edememiş bu avcının desteklenmesi kanımca doğru bir hareket olacaktır.Ayrıca bu avcı oralara levrek avına giden hemen her kişiye rehberlik etmekte,kerteriz gizlememekte,icabında köyündeki evinde misafir etmektedir.Turgay adlı arkadaşım ise kendi balıkcı dükkanında onun yaptığı sahteleri,diğer çeşitleri arasında meraklılara sunmaktadır.
    Onun ticari bir gailesi yoktur.Zira emekli bir ordu mensubu olup,emekliliğini kücük ama ceşidi bol,icinde hicbir zaman balıkcılığa gönül vermiş dostları eksik olmayan dükkanında gecirmekte,konu levrek ve gelen misafir oldumu hemencecik dükkanını kapatıp,arabasıyla,tecrübesiyle yanına Tayyarı ve partneri,kendiside emekli ordu mensubu olan Mustafa adlı kardeşimizide alıp koşmaktadır.
    Tayyara kızmaktadır.Zira balık peşinde koşmaktan işin imalatına ağırlık vermemesini tenkit etmektedir.Bana Tayyara ait bir sahteyi sattığında asla üstüne bir kar koymadan ona verdiğini defeatle belirtmiştir.
    Burak ve Burc kardeşlerimiz,bu harika insanlar,konuya el atmışlar ve sonucunda işcilik acısından nerdeyse Tayyarınkilerden aşağı kalmayan sahteler imal etmişler ve biz dostlarına hediye etmişlerdir.
    Bakın sevgili üyeler,hemen hepimiz bu tür sahtelere avuc dolusu para harcamaktayız.Sınıflandırırsak piyasamızdaki Yo-zuriler en pahalılarıdır sanki,Marialar sonradan gelir.Bu kademe,kademe iner ve iş sonunda iş görsede bazı ucuz sahtelere kadar iner.İşte işin püf noktası buradadır.Bazı GES'lerin daha ucuz bazılarının az daha pahalı olmasının sebebi budur.BU işin Bonusu'da esas imalatcının sizlere herzaman hayallerdeki levrekleri avlamada rehber ve evsahipliği yapıyor olmasıdır.
    Sevgiyle kalınız
    __________________
     
  2. unique

    unique Cüneyt Eşsiz

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    700
    Şehir:
    stanbul
    Gerceklerin paylasimi..

    Sevgili Vedat agabeyim,

    Anlatiminizdaki gercekleri biliyorsunuz ki yuz yuzude konusmus ve dogruluklarini gonlumuzde ispatini saglamis biri olarak konuya biraz birseyler yazmak istedim..

    Cevat abinin acilisinda da Burak Karadeniz agabeyimiz bu konuda cesitli yorumlar ve isin ustasini bizlere bizzat anlatmistir. Tayyar abinin bu sahteleri imalatini beklentisiz olarak yapmasinin ve paylasimindaki acik yurekliligi ortaya koymustur.

    Ben bu konuda sitemizdeki arkadaslarin bilinclenmesi adina daha onceki bir cok konuya yorum yazdim, hatta hatta cok agar elestirilerde de bulundum. Ama gordum ki burada da admin arkadaslarimizda sagolsunlar insiyatifle yaklasip on yargidan kacindilar ve dogru olani yaptilar. Tesekkurleri mi Sennur hn. basta olmak uzere tum uyelerimize sunarim.

    Hafta sonu Geliboludaydim,inanin bana gercekten doganin ve denizin guzelligi oradaki insanlarin gonlune o kadar guzel islemiski bu kadar sicak kanli bu kadar sevecen ve misafirini bas taci eden insanlar oldugunu gormek beni cok mutlu etmistir.

    Pesimizde pervane olan bir ihtiyacimiz var mi diye surekli sorular soran ve ellerindeki herseyi bizlere sunan basta Turgay abi Tayyar ve Mustafa abilerime minnet duygularimi bir daha sunarim.

    Tum gercekligiyle bu konuda cok yorumum olabilir ama kisaca birseyler ekleyecegim.
    Bazi forumlarda da goruyorum ve okuyorum bunu cok kezde soyledim katilimim olmasada goruyorum okuyorum ama yazilarimida yazarken yorumlarimida yaparken surekli elestiri icinde olmama ragmen burada ve sizlere nazimi geciriyorum.

    Daha once banada bu konuda yorum yapmak isteyenler oldu ve her zaman onlarada vaktim var ve her daim var olacaktir.

    İsin icerisinde maddi beklentisi olmaksizin sadece insanlara yardim etmek isteyen ve cirpinan o insanlarin bu konuda biraz zan altinda kalmasi benide rahatsiz etmistir. Ben surekli arka cikmaktan yanaydim ve halada oyleyim.
    Maddi tutari olabilir,tabikide bundan belki yaptigi masrafa karsi,emege karsi birseyler almak isteyebilir ama bu konuda tarafsiz olup dinlemek ve gercegi bilmek gerekir once.

    Ticaret yapiliyor diye bas bas bagarildi diger platformlarda da bazilari sadece kisisel cevrelerinden dolayi ortada en kral satici yapildi,bunlari bilenlerde vardir mutlaka. Burada satis yapilmasi engellenebilir,bu sitenin politikasidir ve hakli davadir.

    Ama sunuda herkes bilsin lutfen, Tayyar ve Turgay bey o kadar ince ruhlu bir kisilik ki epey zamandan veri tanisikligim olmasina ragmen ilk defa pazar gunu yuz yuze gelip bir av yaptik.
    Burada konu suki;
    Misafirdik ve ticari hic birseyimiz olmamisti ve olmadida. Kendilerinden bir rapala aldim ve meraya indik hava sut liman ve deniz carsaf gibiydi. Avimiz sonucsuzdu olsun dedik ama gercekten cok guzel insanlar tanimis ve gercekten guzel bir av yaptigimi anlamistim. Temiz kalpli ve candan insanlar tanimistim.Aksam donuste Tayyar abinin elinde alt karin kismina halka konmus ve geceden beri inceledigim rapala vardi.Gercekten cok guzel bir iscilik vardi,icinde simli raglou modeli bir maket ve simleri etrafa dagilan bir sahteyti.
    Henuz kullanmamis ve bunu deneme amacli yapmis,alt karin kanca baglarina igne takip deneyecekmis. Vedalasirken sahteyi geri verdigimde,sende kalsin demesi beni o kadar duygulandirdi ki bunu size anlatamam. Belki henuz deneme amacli yaptigi sahteni kalibi veya modeli elinde bile olmayabilir ama onu deneyecegim diyerek bana hediye etmesi cok ince bir hareketti benim icin. Cunki gece boyunca cok kisi denemek istedi ama, bu elimde tek baska yapmadim daha deyip bana vermesi beni onurlandirdi. Bu sahte bende hatira olarak kalacak ve su andada yanimda oldugu gibi her zaman yanimda kalacak.

    Vedat agabey;
    Burada cok guzel bir konuda yorumunuz ve aciklamalariniz dogru bir tespit olmustur.
    Arkadaslar on yargi yada bazi kisilerin yonlendirmesi,baska yerlerden konu tasiyip aile ici huzuru bozmaya yonelik hareketlere lutfen meydan vermeyelim.

    Herkese sevgilerimi ve saygilarimi sunarim.
     
    Son düzenleme: 21 Ocak 2009
  3. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Cüneyt
    Actığım konuya cevabını iki kere sindirerek okudum.Ne yazıkki senden başkası katılmamış.Ancak ifadelerin o kadar doyurucuki baska yorumlara gerek bile kalmamış denebilir.
    Biz avcı kişileriz.Hissiyatımız kuvvetlidir.Maddiyat her zaman arkadan gelmiştir.
    İşte muhatap olduğumuz bu kardeşlerimiz,bazı yanlış anlamalara muhatap kalmışlarsada,ifadelerinde hak ettikleri mertebeye yerleşmişlerdir nezdimde.
    Biz millet olarak sıklıkla bazı yanlışlar yapabiliyoruz.Eğriyi doğruyu tam anlamada aciziz.Maalesefte her zaman doğru,dürüst,acık yürekliler zarar görmektedirler.Yok tersi olsaydı,zannederim daha ileri medeniyet seviyesine coktan ermiş olurduk.
    Şükürler olsunki sen ve senin gibilerde vardır.,ve sizler gerek ifade kabiliyetinizle,gerek kültürünüzle ve gereksede medeni cesaretlerinizle olayları daha doğru,daha ılımlı ve daha yararlı bir şekilde ele alabilmektesiniz.
    Bence binlere bedelsiniz.Sevgiyle kal kıymetli Kardeşim
     
  4. Vedat abi hoşgeldin..Sivricede balıklar seni özlemiştir.Güzel raporlarını bekliyoruz.:)

    Konuyu enine boyuna okudum..

    Şimdi ben buraya şahsi fikrimi yazacağım..

    Kısa bir zaman önce Çanakkale menşeili bu sahteler oldukça populer bir şekilde konuşulmaya başlandı.Aslında bu sahteler uzun yıllardır Güney bölgemizde bir abimiz tarafından imal edilmekteydi..Hatta şahsıma hediye edilen bazı modellerini deneme fırsatım oldu..Ancak son dönemde iyiden iyiye popüler oldu..
    Buraya kadar sorun yok..Verimli olan herşeye varız..Ancak bu sahtenin özellikle konu açılarak tanıtılması sitemiz prensipleri gereği reklam niteliği taşıdığından ve diğer üreticilere ürünlerini tanıtmaları için kapı aralamaktadır..Şimdi yukarıda yazılan "tamamen iyi niyet" çerçevesinde paylaşılacaksa karşılığında ücret ödenmemesi gerekir..Ancak yine yukarıda yazdığı gibi "emeğin karşılığı" ücret olarak tanımlanırsa bunun adı Ticaret olur.Eğer derseniz arkadaş esnaf değil kendisi üretip satıyor,Bu daha vahim çünkü yasal olarak haksız kazanç sağlamaya girer..Duyduğum kadarıyla fiyatları 15-25tl olan bu sahteler piyasadaki üst sınıf sahte fiyatına satlmakta..
    Geçenlerde bir arkadaşımız benzer sahteleri oldukça teknolojik donanımla üretmiş ve burada tanıtıma açmıştı..Site olarak reklam olduğu gerekçesiyle konusu silinmişti..
    Şimdi adil olmaya önem veren biri olarak bu konunun kalmasının,konusunu sildiğimiz arkadaşa haksızlık olacağını düşünüyorum.

    Bu nedenle bireysel olarak hatalı düşünebileceğimi göz önüne alarak yönetime bu konu hakkındaki görüşlerini sorup çoğunluğun düşüncesi yönünde karar alınmasını sağlayacağım..

    Eğer bu konu açık kalırsa fabrikasyon üretim yapan diğer arkadaşın konusunuda eşitlik ilkesinin sağlanması amacıyla açacağım..

    Dediğim gibi bunlar benim şahsi düşüncem..Sizler gibi kendi fikirlerimi yazdım..:)
     
  5. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
     
  6. unique

    unique Cüneyt Eşsiz

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    700
    Şehir:
    stanbul

    Sevgili Erdal agabeyim;

    Sizin yazinizda sadece bir yere dikkat cekmek isterim ve baskada yorumum olamaz.

    "Şimdi yukarıda yazılan "tamamen iyi niyet" çerçevesinde paylaşılacaksa karşılığında ücret ödenmemesi gerekir..Ancak yine yukarıda yazdığı gibi "emeğin karşılığı" ücret olarak tanımlanırsa bunun adı Ticaret olur.Eğer derseniz arkadaş esnaf değil kendisi üretip satıyor,Bu daha vahim çünkü yasal olarak haksız kazanç sağlamaya girer.."

    Sorum,

    Bir kisi elinden avucundan birseyler ekleyerek,yokken birseyler elde edip bunlari insanlara hizmet olsun diye kosusurken aldiklari 10 tl mi haksiz kazanc olur??

    Yoksa;

    TSK da gorevli bir memurun hala muvazzaf bir halde iken maas hesap numaralarini verip sitede veya bir yerlerde satis yapmasi mi hakli ve vahim olmayan bir durumdur??


    Yorum size ait..
     
  7. Şimdi ben konuyu kişiselleştirmemeye çalışarak cevap vereyim..
    Emek karşılığı alınan ücret "ticaret" olarak adlandırılır..Burada önemli olan tane başı miktar değil sürümünün olması bu konuda hüküm tayin eder..

    diğer soruna gelince :Eğer bahsettiğin kişi hala görevde ise ve sürümü olan bir ticaret içerisindeyse buda uygun değildir..Ancak pekçok sitede 2.el malzeme ve takas yöntemiyle malzeme değişimi yapılmasına müsade edilmekte..pekçoğundada site prensipleri gereği ticari faaliyetlere izin verilmekte.Bu soru ve cevabı tamamen kişiye ve paylaşımda bulunduğu forum sitesi ile ilişkili,göreceli bir durumdur..Ancak konu sitemiz ve uygulamaları olduğundan diğerleri olarak tarif edebileceğim bahsettiğin olaylar dışımızdadır..
    Ancak kendimden örnek vermek gerekirse:Yurtdışından aldığım 420 euroluk bir palet ayaklığı ayağıma uymaması nedeniyle satışa yada takasa sunduğum olmuştur..Bu ticari faaliyete girmez..Araba modeli yükseltmek için eski aracını satan kişi ticari faaliyete girmediği benzetmesi konuyu daha iyi açıklar..;)

    Küçük bir not:Kişilerin ihlalleri tabi oldukları makam,statü gözetilmeksizin,ilgili mevzuat genel hükümleri içerisinde değerlendirilir...Yani elma satmanın cezası 5 sene hapis ise astronot içinde aynı devlet dairesindeki çaycı içinde aynı..;)
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  8. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cüneyt sanırım bu yazına müspet tatmin edici bir cevap verilmeyecektir.Öyle hissediyorum
     
  9. Sevgili Vedat ağabeyim..Bu denli ümitsiz,bu denli karamsar olmayın.Sitemizde hertürlü soruya müspet olmasada cevap niteliğine haiz satırlar yazabilecek üyelerimiz mevcut.:)Dediğiniz gibi Müspet cevap olmasada realize edilmiş bir cevap tarafımdan verildi bile;)
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  10. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erdal
    Hemen her konuda olduğu gibi fantazi anlatımlara kacmadan,sırf üyelere faydalı olsun diye,iclerindeki levrek tutkusuna tercüman olsun amacıyla,Sarozun bu bakir bölgelerini Dinamitcilerin,Calı Irgıpcılarının,Gece volicilerinin,gece dalanların hegemonyasından kurtarmağa care aramak icin bu konuyu ele aldım.
    Başkaca amacım yoktur,anlattıklarım hakikatin ta kendisidir.
    Hatta ufak bir noktayıda ilave edeyim.
    O bakir bölgelere avlanmak ve bu rapalaların etkinliğini bizzat gözlemlemek icin
    gittim.Oralarda beni cok sevindiren ancak cokta üzen bazı noktalarıda öğrendim.
    Tayyar yada Turgayı evvelden tanımıyordum.Sadece isimlerini bilmekteydim.
    Ancak gösterdikleri ihtimamı benim haricimdeki her kişiyede gösterdiklerini öğrenince ve sonradan bilfiil anlatılanları dinledikce bahsi gecen mesajımı yazdım.
    Bahis konusu nokta şu;Vardığımız yerde bizden haric üc avcı daha vardı.Biri beni derhal tanıdı.Sevindi güzelce sohbet ettik.O sırada partnerlerimden biri hatırı sayılır bir levreği alıverdi.Ancak balık aşırı havyarlıydı ve karnı oldukca şişkindi.Önerim üzerine partnerim ilk kıyı atcek balığı olmasına rağmen onu ihtimamla geri saldı.
    İşte bu hareket senelerce o sularda limit dışı her avı yapanlara güzel bir örnek oldu.Kendileri bile kabul ettiler.Kahvelerde bile konuşuldu.
    Ben ne yaparsam ne yapmışsam amatör ruh icindir.Asla maddi bir cıkarın ne peşinde olurum nede peşinde olanları haklı görürüm.
    Buradaki cabam doğru olanı ortaya koymak,üyeleri bilinclendirmektir.
    Cabalarımın doğru anlaşılmasını diliyorum.
    Yazdıklarımda tenkit edici illaki bir taraf bulmak beni üzmektedir.Hayatımı amatör balıkcılığa vermiş birisiyim.
    Madalyonun öbür yanı zannederim ön yüzünden değerli olmamalıdır.
    Şayet bu konuyu silerseniz beni cok kırarsınız.Bunuda belirtmek isterim.
    Sevgilerimi sunuyorum
     
  11. Vedat abim:
    Sizin üstadlığınız,amatör balıkçılığa verdiğiniz emekler asla küçümsenemez..Dediğiniz gibi yasal olmayan yollara başvuranlar çoğunlukta..Bir avuç biz seti yıkılmış barajın önünde durur gibi durmaya çalışıyoruz,belki biraz faydamız olur,azda olsa önleriz diye..
    Belki inanmayacaksın son gittiğim avda gece dalan 2 kişi için tüm av heyacanımı,452km yaptığım yolu,rokamın yanına koyacağım balığımdan vazgeçtim..Şikayetimin peşine,netice için düştüm..
    Sizinde bizden sonrakiler için (Allah Uzun ömür versin) çabaladığınızı tüm kalbimle inanıyorum..
    Benim yukarıda yazdıklarım tamamen bana ait konu hakkındaki düşüncelerimdir.Yönetimde olduğum süre içerinse adil olmak ençok dikkat ettğim konu oldu..Bu yazımda hiç tanımadığım,4-5 mesajı olan bir üyenin konusunun aynı nedenle silinmesi nedeniyle yazılmış ve şahsmda eşitliğin sorgulanması sonucu oluşmuş ve kaleme alınmış bir yazıdır.:)Her yazılana mutabık olamayacağım gibi her yazılana karşı olmam gibi bir durum asla yoktur,olamaz..Önemli olan herkese eşit,herkese aynı imkanın tanınması esaımdır..Teşekkürlerimi belirttiğim yazılarınız olduğu gibi aksi,yada farklı olsada düşüncelerimi yazmamda çizgimin doğruluğumun,samimiyetimin teminatıdır.
    Şahsımda madolyon benzeri ,yada "öbür"yüzlülük esası olmaz.Zira bu Bünyeme aykırıdır.Ordanda burdanda aynı görünmek esasımdır;)
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  12. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    Merhaba,

    Daha önce Cüneyt arkadaşımla bu konu hakkında küçük bir diyaloğumuz olmuştu, henüz konuyu tam olarak kavrayamamış olsamda (temelini bilmediğimden), bu başlık altında yazılanlarla, sitemizin yapısı ile çakışan durumları ele alarak yanıtlayacağım.

    Turgay bey, sitemize ilk üye olduğunda bana bu sahteler ile ilgili bir dosya göndermişti, bu dosyada imalatını yaptığı sahteler ile ilgili bilgiler bulunuyor. Hatta bu dosyayı bana gönderdiğinde, kendisinin bu oluşturduğu dosyadan faydalanıp, makale oluşturmada yada bilgiden faydalanmak adına bizzatta rızasını istedim. Sonuç olarak konu ticaride olsa, ortada bir emek var.

    Ancak dikkatimi çeken, Turgay bey emek verdiği ve bizzat ticaretinide yaptığı, yani bu işten kazançta sağladığı bilgi birikimini çekinmeden, tereddütsüz benimle paylaştı. Kendisine bu konu için teşekkürü bir borç bilirim.

    Cuneyt arkadaşımında bahsettiği üzere, sitemiz kuralları gereği alenen alım/satım/ilan bırakma v.b. gibi girişimlere izin veremiyoruz. Dikkat ederseniz sitemizin hiç bir kategorisinde, "satılık", "alınık", "sıcak fırsatlar", "ürün arıyorum", "ürün satıyorum" şeklinde bir ibare bulunmamaktadır. Dolayısı ile her kategori sadece ve sadece paylaşım üzerine kurulmuştur. 2004 yılından beri bu ilkeyi benimsemiş kişiler olarak, bir kaç ay öncede bir konuda belirttiğim üzere, "alım satım ile ilgili, kimsenin mağdur olmadan alışveriş/ilan bırakma gibi girişimleri yapabileceği güvenli ve sorunsuz bir düzeneği kendimizce sağlamadan, o vakte kadar müsade etmemekte kararlıyız". Diyerek yazımı sonlandırmıştım.

    Bu anlamda, sitemize yeni üye olan amatör dostlarımız yada bir şirket sahibi/çalışanı aracılığı ile, herhangi bir ürünün (konumuz ile ilgili olsun yada olmasın), doğrudan tanıtımınada izin veremiyoruz.

    Ancak şunuda ekliyoruz, eğer tanıtımı yapılan ürünü kullanan, yani sitemiz üyesi bir amatör, ürünü mağazadan satın alarak, tavsiye niteliğinde, tecrübelerinide katarak bizlerle paylaşıyorsa, biz buna reklam değil, tavsiye diyoruz.

    Peki diyeceksiniz ki, "siz alenen forum ortasında ticarete müsade etmesenizde, üyeler özel mesaj sistemini kullanarak, koral beye iletmiş olduğunuz maddelerdeki hususları, herşeye rağmen dikkate almayarak ticaret yapabilir".

    Bu sitenin üyeleri, aramıza katılırken, üyelik işlemi sırasında "kullanıcı sözleşmesi" maddelerini okuyarak, dijital olarak imzalayarak onay verdikten sonra üyelikleri kullanıma açılıyor. Yani bu siteye üye olan herkes, bu sitede ticaret yapılmasına izin verilmediğini, aşağıda (*) koral beye bahsedilen hususları kullanarak ticaret yapılabilmesinin mümkün olmadığını biliyorlar. Bu sebeple, tüm bunlara rağmen ticaret yapan dostlarımız, tüm sorumluluğu üstlerine almakla birlikte, bizde yöneticiler olarak belirlediğimiz kurallar çerçevesinde, vaktimiz yettiğince alenen forumda bu tür girişimlerin yapılmasına müsade etmemekteyiz.

    Örneğin Cüneyt arkadaşım, bu sahtelerden tedarik edip kullanmışsa.. ve memnun kalmışsa, tecrübeleri ile birlikte bizlerle sitemizde paylaşmak istiyorsa ve bu sahtelerin nereden temin edebileceğinide yazmak istiyorsa, biz seve seve buna müsade ederiz. İşte bu gerçek paylaşımdır, tecrübe edinilerek hazırlanmış bir sunum olacaktır, en değerliside budur.

    Ancak, ürünün bizzat imalatını yapan bir firma/eleman, sitemizde doğrudan tanıtım yapmak isterse, kişi her nekadar iyiniyetlide olsa (sonuç iribari ile bir ticaret, kazanç elde edilecek), sitemizin hiç bir kategorisine uygun düşmeyeceği gibi, kurallarımızlada çakışan bir durum ortaya çıkacaktır.

    Sonuç olarak önümüze 2 seçenek çıkıyor:

    * Cüneyt arkadaşımın, ürünü alıp kullanarak, test ederek bizlere aktardığı tecrübe

    * Turgay beyin doğrudan ürünü imal eden biri ve firma sahibi olarak, sadece sahtelerin tanıtımı yapıldığı bir içerik

    İki opsiyonuda değerlendirdiğinizde, sitemizle tam manasıyla uyuşan seçeneğin hangisinini olacağını zaten tespit edebiliriz.

    Ben bu konuda yazılanlardan anladığım kadarıyla, Turgay beye imalatçı olduğu için bir ön yargı var gibi görülüyor.

    Aksine, böyle bir durum olmadığını, Turgay beyin bütün sitemiz üyeleri gibi aramızda her daim yerinin olduğunu, altını çizerek hatırlatmak isterim.

    Sitemize uzun yıllardır üye statüsünde, Türkiye'de ithalatçı konumunda olan firmalardan dostlarımızda var, kendileri yeri geldiğinde "ekipmanlar" kategorilerinde bizlere yardımcıda olmaktalar, bu kişilerden biride Turgay bey neden olmasın? :)

    Koral ağabeyede bir cevap yazmak istiyorum:

    Uzun yıllardır korumak istediğimiz bir ilkemiz var, oda forum içinde ticaret yapılmaması, bir çok forumda bu konulara izin verilebilir ve veriliyorda, ancak hesap edilmeyen bir kaç şey var;

    1'ncisi, alıcı bir satıcı tarafından dolandırıldığında hakkını arayamaz çünkü burası bir paylaşım sitesi

    2'ncisi alıcı, satıcıdan aldığı bir üründen dolayı mağdur olursa, yine hakkını arayamaz çünkü burası sonuçta bir aracı

    3'ncüsü alıcı, yine mağdur olduğunda yada bir takım kişilerce dolandırıldığında (ki genellikle bu tür dostluklar üzerine kurulu platformlarda satıcıya güvenilerek ücret yollanır ve ürün beklenir), kendisi hiç birşey yapamayacağı gibi, bizimde söz konusu satıcıyı platformdan uzaklaştırmaktan başka birşey gelmez ki, bu durum alıcının sorununu çözmeyeceği gibi, bizide oldukça üzer.

    4'ncüsü, bu site adına yapıldığı iddia edilerek insanlara özel mesaj yolu ile bağış, kampanya, borç isteme gibi girişimler yapılarak insanların iyiniyetleri kolayca suistimal edilebilir.

    5'ncisi, ticaret adına açılacak bir çok başlıkta tavsiyeler olabileceği gibi, satışı baltalama, özelden karalama, kötüleme gibi girişimlerde olabilir (ki bunun takibinin yapılması, şuan ki kısıtlı vakti ile sitemiz ile ilgilenen yönetim kadromuzca mümkün bile değil), bununla birlikte, sitemiz temelinin dostluk ve arkadaşlık üzerine kurulu olduğu bir platformda tüm bunların olması, olumsuz etki yaratacaktır. Sonuçta bir alıcı, satın aldığı ürüne iyiniyetlide yorum yapabilir, art niyetlide, bunu ne yazık ki anlamamız mümkün olmaz.

    Peki diyeceksiniz ki, "siz alenen forum ortasında ticarete müsade etmesenizde, üyeler özel mesaj sistemini kullanarak, aşağıdaki maddelerdeki hususları, herşeye rağmen dikkate almayarak ticaret yapabilir". Bunun cevabı, yine Cüneyt arkadaşıma verdiğim yanıtta var.

    Koral ağabeyin başka bir satırından alıntı:

    Cuneyt arkadaşıma yazdığım yanıtı aynen buradada iletmek istiyorum,

    Son olarak Vedat ağabeyime selamlar ve sevgiler sunarken, yazıda ele alınan söz konusu ağabeyimiz hakkında, değerli vaktini ayırıp bizi bildilendirme konusu açtığı için teşekkür eder, ellerinden öperim.

    En içten sevgilerimle.
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  13. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erdal
    Cevabın beni tatmin etmiştir.Ancak son cümlede yanlışlığın var.Madalyonun öbür yüzünden bahsetmekteki kastim,forumun bekaası icin bazı kısıtlamaları yönetici olarak ele alman lazım geldiğini vurgulamaktı.Yani bir tenkit teşbihi değildir.
    Sevgiyle kal.
     
  14. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Başkanım
    Yaşın 25 sen bir yanda Sennur Hn kızım bir yanda.Biri prıl,prıl bir genc diğeri cıvıl,cıvıl bir hanımefendi.
    Sennur hanım kızımla son İstanbul seyehatimde azıcık tartışsakta kendisine son söylediğim cümle aynen şuydu;
    Hanım başına böylesine bir forumun Admini olman bence her türlü takdirin üzerindedir.Yada buna benzer birşeyler dedimdi.
    Helede ana forum olma hüviyetiniz.Mevcut bazı önemli forumların nüvesi olmanız.
    İşte bütün bunlar beni ihya etmiştir.
    Bazı forumlarda yer aldıktan sonra sadece her konuda olduğu gibi bu forumdada,aşırı rekabetci kişiliği,şahsıma olan anlaşılamaz düşmanlığı,elbette ileriki günlerde sair forumlarda olduğu gibi buradada ortaya cıkacak olan yeni Sivriceli üyemizin,bazı forumlarda gayet iyi prim yapan masa,mangal,rakı muhabbetlerine daha kafadan karşı cıkan bazı üyelerimizide takdirle anmak isterim.
    Beni gayet iyi anladığınıza inanıyorum.Hayatımı bu olguya verdim.Yıpratacaklara,maddi yada manevi hazlarını herşeyin üstünde tutanlara karşı cıkarak bu günlere geldim.Kimsenin üyeleri basit,fulü samimi olmayan,yeknesak ifadelerle etkilemesine göz yummamaya calışacağım.
    Şayet söz ve konu balıkcılıksa,öylesine sorular sorarımki bahis konusu şahıs zannederim oturduğu yerde kalakalır.
    Balıkcılık ciddi iştir.Öyle olmalıdır.Maddi gücle şartları her daim zorlayarak,masa başında rakı,mangal muhabbetlerinde,taraftar toplayarak esas iceriğinden saptırılmaması gerekir.
    Ne acıdırki olayı toplumumuzun yarası olarak ele alan,medeni cesaretle ortaya koyan İlyas bey nickli üyemizin mesajının hemen akabinde daha 15 yaşında olan bir üyemiz,bu gencecik fidan,hemen her konuda yer alan cilingir sofrasından övgüyle söz etmiştir.Benden başka kendisini uyaran olmuşmudur bilemiyorum.
    Ben sizleri seviyorum.Zevkle emek veriyorum.Benimde yanlışlarım elbette olabilir.Ancak,balık avı olgusunun etiğinden asla taviz vermem beklenmemelidir.
    Seni takdirle selamlıyorum,değerli başkanım.
     
  15. tugi64

    tugi64 Turgay SEZGİN

    Mesajlar:
    557
    Şehir:
    GELİBOLU
    Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Ne yazacağımı neler anlatacağımı dakikalarca düşündüm ve diyebileceğim tek cümle şu oldu.Balık yakalamak doğayla iç içe olmak bence hobilerin en güzeli onun içindir ki tüm arkadaşlarımı imkanları doğrultusunda Sarozun bakir sularına av yapmaya davet ediyorum.Kalın sağlıcakla.Rasgele....
     
  16. istavrit

    istavrit Boğaç

    Mesajlar:
    2.365
    Şehir:
    İstanbul
    Sevgili Pamuk Dedem ,Vedat Ustam
    Öncelikle İstanbul'da yüzyüze görüşme davetine icabet edemediğimden binlerce kez özür dilerim.Hem mesleki hem ailevi nedenlerle yaklaşık 1 aydır hafta sonları kendime hiç vakit ayırmadım ve de çok sevdiğim denizden ,limanımdan ,balık avından ayrı düştüm ...Çok şükür işlerim hafifledi ama bu sefer sen İstanbul'da değildin ...Ama burdan açık olarak söz veriyorum ki Sivriceye ziyaretine geleceğim ...Hatta belki siteden birilerinide kendime yoldaş yaparım ...Bu hafta sonu bahsettiğim bir ailevi nedenle memleketim Keşan 'a gitmişken Saroz Erikliye uğramadan olmazdı tabii ...Bu sene dillere destan levreklerden her halde oralara da uğrayanlar olmuştur ümidi ile ...Ama tam bir katliamla karşılaştım ...Dinamitçiler denizin altını üstüne getirmişti.Erikli -Mecidiye hattındada suda adeta tatbikat vardı...O zaman kendi kendime sordum biz bu tür paylaşım sitelerinde '' hassas terazi'' ile ve ''ince duygularla'' hareket halindeyken bu deniz katilleri de bu kadar aymazlık içersindeyken bu işler nasıl olacak ?
    Ellerinden öperim
     
  17. Aramis

    Aramis

    Mesajlar:
    1.207
    Şehir:
    Bursa

    Güzel yazmışsın Murat'ım.Bunun haricinde 2 platforma daha üyeyim.Birinde hiç bir satır yazmışlığım bile yok,birinde de 2-3 raporum var.Burası başka be kardeşim.Sabah ofisime gelip bilgisayarlarımı açtıktan sonra ilk işim buraya bakmak.Allah aşkına bu güzelliğe kimse gölge düşürmesin.
     
  18. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Sevgili Vedat ağabey,

    Yazdıklarını yanlış anlamış olabilir ve buna istinaden cevap veriyor olabilirim. Lütfen yanlış anlamış isem düzeltin.

    Alıntı yaptığım mesajında yer alan "forumun bekaası icin bazı kısıtlamaları yönetici olarak ele alman lazım geldiğini vurgulamaktı" kısmını okurken, ben şunu anladım; "bazı durumlarda, kısıtlamalarınızdan ödün vermelisiniz, aksi halde kimse bu sıkıyönetime dayanamayarak daha geniş açılımları olan sitelere kayacaktır ve bekaanız söz konusu olamayacaktır."

    Öncelikle şunu açıkça söylemeliyim ki, sitemizde uygulanan ve bizlerin benimsediği kurallar, tamamen daha önceki tecrübelerimizin sonucu olarak, ihtiyaca cevaben hazırlanmıştır. Özellikle ürün tanıtımları konusunda, Murat arkadaşımızın da bahsettiği şekilde, güvenli bir platform oluşturamaz isek, bu kural maddesinden taviz verilmeyeceği açıktır. Açıklığı ise, bunu pek çok kez dile getirmiş olmamızla sabittir. Keza yine Murat arkadaşımızın bahsettiği üzere, bu kural üyelerimizin mağdur olmaması ve hiçbirimizin üzülmemesi içindir. Zira bu tip durumlar başka sitelerde yaşanmış ve bugün bu fikir alışverişleri de bu sebeple doğmuştur. Diğer sitelerde konu ile ilgili sıkıntı yaşanmamış ve bahse konu ürünlerle ilgili fiiller olumlu şekilde süregelmiş olsa idi, bu ürünlerle ilgili konular buraya hiç taşınmayacak ve bizler de bu konuları tartışmıyor olacaktık. İşte aynı problemlerin burada da yaşanmaması için, belirlemiş olduğumuz tavır ortak ve kesindir. Az önce de belirttiğim üzere, bizler güvenli bir platform oluşturmadığımız sürece (ki diğer platformlarda tartışma ve anlaşmazlıkların kaynağındaki eksiklik budur) aksi hareket etmemiz ve aksi bir fikri benimsememiz olanaklı değildir.

    Yazımın başında da belirttiğim gibi konuyu farklı şekilde algıladı isem, lütfen düzeltin. Konu ile ilgili olarak geri kalan herşeyi Murat arkadaşımız gerektiği şekilde dile getirmiş zaten. Murat arkadaşımızın da anlatımı üzerine kesinlikle ortak paydada olduğumuzu söylemek isterim.

    İstanbul'daki karşılaşmamızda yapmış olduğumuz görüşmeyi, kendi adıma tartışma olarak değil de, karşılıklı olarak bilgilendirme şeklinde değerlendirmek istiyorum. :) Ben senin farkında olmadığın bazı konuları sana aktardım (ya da bizim tarafımızdan işin gerçek olan yüzünü demek daha doğru sanırım), sen de bana, yapılması gereken bazı teknik konuların eksikliğinden bahsettin. Karşılıklı olarak da birbirimizi net olarak anladığımız kanaati ile yanından ayrıldım. Bunun böyle olduğu kanaatini de hala taşımaktayım. Ayrıca, senin gibi büyüklerimiz tarafından takdir edilmek de hepimiz için ayrı bir övünç konusu elbette, teşekkür ederiz.

    Sevgili Vedat ağabey, bahsetmiş olduğun diğer konuya gelirsek şunu söylemek istiyorum; takdir edersin ki, pek çok site ile işleyişimiz farklı ve bizim çok önemsediğimiz prensiplerimiz var. Senin diğer sitelerde yapmış olduğun paylaşımlardaki alışkanlığınla, burada da yapmış olduğun paylaşımlar oldu ve bir dönem bununla ilgili olarak özelden seninle çokça yazıştık. Zira daha o zamandan beri biliyorsun ki, senin balıkçılık konusundaki engin bilgini, insanların seni ne denli sevdiklerini, bilgilerinden faydalandıklarını ve yaşının büyüklüğünü bir kenara koyup, sitedeki işleyişi anlatarak, buradaki prensipler dahilinde paylaşım yapılması gerektiğini saygı çerçevesinde sana anlatmıştım. Bugüne dek bu sitede birbirini karalamaya çalışan, her yerde takip edip huzursuz eden, atışmalara sebebiyet veren çok üyemiz oldu. Ancak hiçbir zaman bizler tarafından gözden kaçmadı ve gereği ne ise her zaman yapıldı. Burada, isterse babamızın oğlu olsun, hiçbir üye bir başka üyeyi anlamsız ve gerekçesiz olarak taciz edemez. Şayet böyle bir durum olagelirse, bunun açıklamasını öncelikle bize yapmak zorundadır. Şahsi bir mesele ise tarafımızdan açıkça uyarılır ve devamı halinde de; bizlere yakınlığı, sitedeki üyelik süresi, namı, üstatlığı, yapmış olduğu olumlu paylaşımlar, siteye kattığı değer de dahil olmak üzere hiçbir artısına bakılmaksızın, sitemizden uzaklaştırılır. Örnekleri çokça yaşanmıştır ve belki nankörlük olarak değerlendirileceğini düşünsek bile, bu konuda her kim olursa olsun ayrıcalık tanımamaktayız, içinin rahat olmasını isteriz.
     
    Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  19. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı


    bencede güzel yamış:)
     
  20. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    76
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sennur Hn Kızım
    Beni biliyorsun.Kafama yatmadımı itiraz edebilirim.Yazdıklarına itiraz edecek bir tarafımda olamaz.Zira güzel ve anlamlı ifadelerle ele alınmış ve akıcı bir şekilde aktarılmıştır.
    Ben ilk paragraftaki alıntı yazımda,anladığın manada birşeyler ifade etmek istemedim.Aksine yönetici bir kişinin,bazı hallerde illada bu etik diyerek,yönetim polikatısına ters düşebilecek bazı durumlarda,yönetim lehine karar verebilmesinin doğru olabileceğini anlatmak istedim.Benim bu etik kelimesindeki anlatmak istediğim husus asla yönetim polikatısıyla ilgili değildir.Olay aslında cok basittir.
    Balık avı olgusunun kendine has etik değerleri vardır.Bunları tecrübeli bir avcı olmadığınız icin siz tam olarak bilemezsiniz.Ancak iddia ederimki ben bunu taa ruhumda hissederim.
    İstanbuldada belirttim.Benim şan ve şöhretle helede popülariteyle asla işim artık kalmamıştır.Bunları aşalı cok uzun zaman gecti.
    Şayet o dükkanda bende oradayken uzunca bir zaman gecirme imkanınız olsaydı,gelen müşterilerle,satıcılarının hemen her konuda bana danışmasıyla ne denli iştişare icinde olduğumu,gözler,zaten edindiğinizi varsaydığım,hakkımdaki kanaatlerinize,bir iki müspet nokta daha ilave edebilme şansımın ortaya cıktığınıda,bilfiil gözlemleyebilirdiniz.
    Zaten oradaki itirazım popülarite kelimesini,benim hic aklıma gelmemişken kullanmanıza olmuştur.Ben iddialı bir avcıyım.Şayet o günlerde Erdal Kardeşimde orada olsaydı,benim dükkan muhabbetlerimi arada bir tarafa bırakıp,bence konunun en iyilerini barındıran Şemşipaşa,sahil ve tekne avcılarıyla danışman sıfatı ve bilfiil Surf Kamış kullanma konularında,kendisine yazdıklarımı nasılda fiiliyata gecirdiği izleyebilirdi.
    Mamafih,o dükkanda gelen bir telefonla haftada bir kere bana İstanbula gelme imkanını sağlayacak bir ön görüşme yapma imkanım oldu.Konu Seminer toplantıları halinde yurdun her köşesinden gelecek doktor gruplarına,ilave bir etkinlik olarak balıkcılık teori ve tatbikat dersleri vermem yönündedir.İyi bir ücret teklif edilmiştir ve nihai görüşmemizdede karara varılmıştır.
    Bu sayede daha sık zaman dilimlerinde İstanbulda olabileceğim ve isterimki yüzyüze şayet arzu ederseniz,görüşebilmemiz dahada uzun olabilecektir.
    Tekrar konumuza dönersek,raporlardaki sunumlarda bazı etik yanlışları fark edebilme kabiliyetime güvenerek,bazen uyarılarım olabilir.
    Şayet bunlar pas gecilirse,verdiğim onca emeğe saygısızlık değilde yazık olur kanaatindeyim.
    Bütün gücümle balık avı olgusunun doğru yanlarını,güncel konularını,taktiklerini gerek teorik ve gereksede pratik olarak veremeye,anlatmaya calışmaktayım.
    Herzaman dediğim gibi,amacım ve kendi,kendime yüklediğim fahri misyonum bünyemi rahat bırakmamakta,bu amaca hizmette adeta cırpınmaktayım.
    Son ziyaretimde Ergin Balıkcılığın acılışı ve kokteylinde,civardaki balıkcılık dükkanlarında sahil ve barınaklardaki avcılarca elimi öpmeye calışanların sayısı herhalde yüzü bulmuştur.Keza yetiştirdiğim avcılar,son günlerimde inanılmaz İstanbul Levrek avları gerceekleştirmişlerdir.Bunların resimlerini sizlere sunacağım.İşte bu durumlar benim yegane ödülümdür.
    Kaldıki sizlere belki bu gece bu abinizin bu olguya ne kadar uzun bir zamandır gönül verdiğininin hem belgesini,ve o günlerde dahi kendisine verilen profesorlük fahri ünvanına daha 18 yaşlarında erdiğini,belgesiyle yollayacağım.Bu durumların Burnu Büyüklük olarak algılanmamasını diliyorum.
    Bütün bunları niye anlattım.Hemen her konuda olduğu gibi,balıkcılık konusundada doğru ve etik bilgilerle donanmamış kişilerin,yani bir bilgiye tam sahip olamamış birisinin fikir vermesinin yarar yerine zarar vereceğinden cekindiğimdendir.Asla benim amatörüm,benim heveslim, benim gencim,yeni yetişenim,sevdalım, yanlış ve eksik bilgilere layık değildir.Ben buna karşı cıkarım,yada cıkmaya calışırım.
    Lafımı,o gün size söylediğim söze benzer bir ifadeyle tamamlamak istiyorum.
    Siz ve o genc Murat kardeşlerim,o gencecik yaşlarınızda,üstelik şahsınız bir bayan olarak bu Kurtlar Sofrasındaki başarınız ve helede yeni öğrendiğim Ana Forum hüviyetiniz her türlü takdirin üzerindedir.Benmi hep yanınızda olacağım,anlatacağım arada belki sizi kızdıracağım ama popülarite onu asla ve asla kullanmayı aklımdan ruhumdan bile gecirmeyecek,şayet işe yararsa belki ama belki foırumumuzn yararı icin kullanacağım.
    Sizin kime ihtiyacınız varki,Anac tavuk gibi Forumlar yaratıp durmuşsunuz.Yolunuz doğrudur belki bendenizde birazcık kendisine bile yetmeyen ışığımla zaten aydınlık olan yolunuzda bir fenercik olabilirim.
    Sevgi ve saygılarımla