Solucan özellikle tatlı suda en ideal yemdir. hareketlidir dikkat çeker. üzerinde balığın iştahını açan mavi yeşil turkuaza çalan parıltılar vardır. ve bolca bulunur.. Sazan, Yayın, Alabalık, Levrek, Turna, Yılan Balığı vs. birçok tür için kullanılabilir.. kullanımı kolaydır.. iki ucu hareket edicek şekilde iğneye geçirilir.. Bölgeyi yemle balıkları çağır.. sonrada solucanı iğneye geçir ve suya bırak. rastgele.
yem yokluğunda koca iğneye 1 tanecik solucan taktığımda karaya çıkaramadım ama 20 kg'dan aşağı olmadığını tahmin ettiğim bir yayının oltaya geldiğini hatırlıyorum.mekana göre etkisi değişiklik gösteriyor ama favorilerim arasında bir yemdir not:solucanın boyutu yaklaşık |========================| bu kadardı
Nuri abi kim demiş alabalık solucanı sevmez diye ben yasak olduğunu bilmeden önce erzurumda çok tutmuştum solucanla. hatta mepps'den daha çok vuruyor solucana ve genelde büyük balıkları meppsle tutmak solucana göre daha zordur.
solucan çok verimli bir yemdir fakat en büyük dezavantajı tüm balıkların yemesi.örneğin sazan için solucan takarsanız çay balığı,tatlısu kefali vb. yemi bitirir sazandan önce aynısı yayındada geçerli.bence balığa göre yem daha iyidir,sazan için MISIR takarsan sadece sazan yer,yayın için KARA SÜLÜK kullanırsanız yeminiz ufak balıklarca heba edilmez saygılar
merhaba,solucan bölgeye göre değişkenlik gösteriyor,11kg yayın ı kara sülük ile bir gece avında yakaladım.
Balli ben kendim şahsen yakaladım solucanla alabalık.. yani eminim.. bizim buralar sulak olduğundan heryerde herboyda solucan bulmak mümkün Denizdeki performansını babam denedi ve Cipur, Kopezin vurduğunu söyledi.. ancak tuzlu su olduğundan bekletmeye gelmiyo ölüyo özelliği kaybediyomuş.. Sazan ve Yayın ı sürekli solucan ve sülükle yakalarım..
Mustafa merhaba, Yerinde olsam hazır cevaplar almak yerine önce biraz araştırma yaparım. -ki büyük ihtimalle öğrencisindir ve bu senin için pekte zor olmaz kanaatindeyim, yolunu-yordamını biliyorsundur az-çok.- Sonrasında " ben şöyle birşey okudum acaba aslı nedir, bu konuda başka fikri olan var mı?" diye konu açardım. Yapacağın araştırmalarda en azından bazı bilgiler elde edeceksindir. Gerçi internet ortamı bilgi açısından pek sağlıklı olmasa da yine çelişki ve yanlış gibi gördüğün hususları da elbirliği ile irdeleyebiliriz. Bir başka konu da; Amatör Balıkçılık Tebliğine ait şu http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php linki incelemen. Hadi bakalım, bekliyoruz. Sevgiler.
Alabalık ve akarsuda doğal yem ile av dendiğinde alabalık avı tutkunu olmam ve bu düzenlemenin tam göbeğinde rol almam nedeniyle bilinmesi gerekenleri açıklayasım geliyor. Gerekçe ve uygulamayı haklı bulursunuz ya da bulmayabilirsiniz. Karar sizin. Haklı bulmamanız durumunda kuralın değişimi için gerekçeli bir teklif hazırlayarak ilgililere iletmenizi, kabulü için faal olmanızı, ama amatörlük adına kural var olduğu sürece uyum sağlamanızı dilerim. En başta belirteyim ki Avrupa'nın hemen hemen her ülkelerindeki akarsularda doğal yem ile alabalık avı yasaktır. Bazı ülkelerin göllerinde de yasak olan bu av usulü serbest olan göllerde avcı tarafından uygulandığında o avcı diğerlerince ayıplanmakta, kınanmaktadır. Aman dikkat !!! Özel rezervuarlardan değil, doğal akarsu ve göllerden bahsediyorum. Çünkü her bilinçli avcı bilir ki, doğal alabalıklar bir kez yakalanacak kadar değersiz değildir. Sevgili arkadaşlar, Bu kural öncesi doğal yemle, hele de solucanla akarsuda alabalık avlamış olanlar çok iyi bilirler ki, alanın solucanı yutmadığı ya da yutmasa da galsamalarının ötesine almadığı durumlar pek nadirdir. Yani alabalık solucanla donatılmış iğneyi çoğu zaman hayati yara alacak şekilde ağızlar. Aynı zamanda yapay yeme gerekli aksiyonun verilemediği, hatta atılıp çekilemediği dar alanlarda, akarsu debisinin en aza indiği günlerde, uzun sırıklarla zaten şartlar gereği beslenemeyen ve çoğu zaman aç olan alanın önüne indirilen solucanlı takımlar o bölgede yaşayan her boydaki alanın kolayca derlenip, toplanmasını sağlamaktadır. Bu yasaklamanın en önemli sebebi ise solucanlı iğneyi ağızlayıp yapay yemin iğnesine kıyasla ağız içi ve solungaçların da gerisinden derin yaralar alan boy limiti altı ya da ihtiyacınızdan fazla olduğunu düşündüğünüz ala suyuna salınsa da çoğunluğunun tekrar yaşama dönememesidir. Bu nedenle Avrupa'daki örneklerde de aynı gerekçe ile aynı şekilde yasaklandığı bilindiği için akarsularda doğal yemle avcılığın yasaklanması gerektiği o günlerde (2008 Haziran) üyesi ve yöneticisi olduğum RASTGELE-DER' in bir önerisi olarak KKGM'nin düzenlediği Amatör Su Ürünleri Avcılığı Kuralları Danışma Kurulu Toplantısında benim tarafımdan ilgililere iletilmiş ve gerekçeleri anlatılınca kabul görerek uygulanmaya başlanmıştır. Saygılarımla. RASTGELSİN. Bir daha yazmamda fayda görüyorum. Doğal alabalıklarımız bir kez yakalanacak kadar değersiz değildir.
Syn. Balli cevabı üstte Tarık abi vermiş zaten. Burası bilimsel araştırma sitesi değil forum sitesi.Yerinizde olsam forum sitesinin ne olduğunu araştırırdım.İnternet ortamı en kapsaplı bilgi edinme potansiyeline sahip olan ansiklopedidir. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğrencisiyim. http://www.ilkvahiy.net/yonetim-duy...r-yeni-uyeler-eski-uyeler-herkes-okusun-9785/ Bekliyoruz..Saygılar.
Evet sağolsun yazmışta ne yazmış, konu ne? Yazıda var mı göremedim ve belki de doğal alabalıkla, gökkuşağı alabalığı arasındaki farkı farkedemedim, kusura bakma gurban. Senden alsak mümkünse, iletişimin saylayacağı bilgiden faydalanmak isterim.