Dün akşam

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Itouch®

Itouch® Aytaç

Favori Kamış:
    Cedros Telesurf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65a
  2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Serdar abi bu dediğimi yanlış anlama lütfen, yani inanmıyorum da ispat istiyorum gibi düşünme. Ama senin mutlaka şu bahsettiğin balıkları resimleyip forumla paylaşman gerekli. Dediğin balıkları, hele onları suya geri attığını resimlemen söylediklerinin etkisini artırması bakımından çok yararlı olacaktır.

3. Serdar hoca'nın pek rapor veya foto paylaştığını görmüyorum. Yanıtlarıyla, önerileriyle engin bilgi ve tecrübesi olduğu sabit. Lakin, ben onun başka ve özel bir hikayesi daha olduğu kanaatindeyim. Saygı duyarım.

4. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Aret dostum sen kendi işine bak ben hangi balığı alıp hangisini almayacağımı biliyorum sen merak etme ve dert etme. Ben bu balığı 15 yıldır yakalıyorum.

5. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba arkadaşlar Dün akşam balık çok fazla yoktu yemlerimizinde bayağı bayat olmasından dolayı aldığım balık sayısı 17 parça çinekop. 2 tane iyi boyda sarıkanat vardı diğerleri çinekoptu. Balık boyları 17-20 cm arasındaydı.

6. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Al Bey maşallah bide yemlerin taze olsa neler olacağını tahmin edemiyorum...
    İyi av yapmışsın, tebrikler..

7. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Hayır, adam sirkülere uygun olmayan avları 1 aydır yazıyor ve moderatörlerden hiç tepki gelmiyor. Yarın biri çıkıp 15 cmlik yayın balığı raporu yayınlarsa ve silinirse ben de buna itiraz edeceğim.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hangi boyda balığı alacağımı biliyorum diyorsun ama 17 cm. balığı aldığını söylüyorsun, demek ki bilmiyormuşsun. Devletin sana verdiği izin 20 cm.'dir. Bu balığı 15 yıldır yakalayana da indirim yapmıyorlar.

9. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Ali bey Merhaba,

Biz site olarak, Bakanlığın amatör balıkçılar için yayınladığı tebliği kaynak alarak paylaşımları denetliyoruz. Dolayısıyla, 20cm altı balıkların raporlanmamasına, mümkün olduğunca hassasiyet göstermeye çalışıyoruz. Zira amacımız, buradaki genç arkadaşlarımıza olması gerekeni öğretmektir. Elbette avlaklarda kimlerin nasıl ve ne şekilde avlandıklarını bilemeyiz. Ancak, sorumluluk sahamız platformda yazılanlarla sınırlı olduğu için, sizlerinde bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor.

Yıllardır bu hobiyi sürdürdüğünüzü belirtiyorsunuz, gelin sizde bu profilin hakkı olan Lüfer ailesi için alt limitinizi, 20cm'e çıkarın. Fazladan 3cm size ekstra bir efor da sarfettirmez. Sonuç'ta siz bu hobiye yeni başlayan biri değilsiniz. Belki, 5 yerine 2 balık avlarsınız ama kanunen olması gerekeni yapmış olursunuz.

Başkaları böyle davranmıyor diye sizde kendinizi aynı grubun içine koymayın. Siz kendinizi; internet erişimi olan, balıklar hakkında kanunu ve bilimsel verileri bilen-uygulayan; bilinçli bir birey ve hobici olarak görün. Sahillerde bu profilinizle öne çıkın. 3cm için arkadaşlarınızda sizi dışlamaz. Tezgahlar ve marketlerdeki yasal olmayan boyutlardaki balıkları, Alo 174'e ihbar edin. Ve en önemlisi, kendinizi tüm bunları yapıyor ve uyguluyor diye küçümsemeyin. Zira bunların hepsi birer vatandaşlık görevidir aynı zamanda.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.