İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ==-
    Son hiz kiraca katliyami , yemli azda olsa cinekop yapiyor fakat 20cm i gecen yok denecek kadar az.

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    geçen pazar unkapanı köprüsünün 30 metre berisinde kenarda çok güzel çinekop varmış yemli arkadaşın demesine göre en fazla 4 dakika bekliyor muşsun

3. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Günaydın,

Dün akşam Galata köprüsünden geçtim %80 kraça %20 istavrit diyebilirim. Öyle çokta yok birer ikişer filan geliyordu.

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    valla dün dediğin yerde denedik ama birtane bile alamadık. bir iki saat takıldıktan sonra unkapanı koprusune geçtik herkezin kovasında vardı.banada atar atmaz geldi.3 tane aldım ama yaprak gelmeye başlayınca tutmayı bıraktım. kopru daha ıyı yapıyor.boylarıda düzelmişti sonunda ama arada limit altı vardı. galataya bakmadım ama unkapanı dün gayet güzel yaptı.

5. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Dün akşam 20:00'den sonra Bebek'te çinekop çekenler vardı.Yaklaşık 2 saat bekledim ama bana hiç uğramadı.

6. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Bugün bir iş nedeniyle izinliydi. İşim öğleden sonraydı, lodos var mı yok mu haberlerine bakarak ani bir kararla sabah suyunu görmek istedim ve Boğazın yolunu tuttum. Lodos henüz başlamamıştı, hemen rapala hazırlayarak 150 gr kurşunla atışlara başladım, Saat:07:00. 3 saatlik atışlar sonunda Lodosunda oldukça kuvvetlenmesi ile avı sonlandırdım. Av bitiminde Kovamda 8 adet sarıkanat, 2 tanesi çok az limit altıydı, balıklar çok yara aldığından bırakmadım açıkçası. Bir o kadar da suya iade ettim. Millet 4-5 cm lik rapala atarken ben 7-9 cm çalıştım küçük gelmesin diye yinede o rapalaya 14-15 cm likler atlayıverdi, tabi geldiği yere gönderildi hemen. Fotografları evde çektim fakat tlf. kablosu iş yerinde olduğundan fotoları yarın yükleyeceğim.

Not : Sanırım lodos 3-4 gün devam edecek. Balığa çıkan tekne de olmayacak demek bu, balıklar çoğalıp büyüyecektir bu hafta, önümüzdeki hafta hayli bol ve iri balıklar bizi bekliyor olacak. ( Çok mu iyimser bir tablo oldu acaba)

Saygılarımla.

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Murat Bey, güzel av olmuş tebrikler.

Millet genelde 5 cm lik sahtelerle avlanıyor. Bende sizin gibi düşünenlerden olduğum için 9 cm lik kullanıyorum-dum ama atış mesafesi bariz düşüyor sahtenin boyu büyüdükçe.

Malum balık her geçen gün daha fazla kanala inmekte. Ama diğer yandan sahte ufak olunca küçük boy balıklar daha fazla atlamakta.

İki bilinmeyenli denklem gibi Boğaz'da rapalacılık.

:)

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kerem abi 9 cm. rapalayı hiç tavsiye etmem gerçekten de atış mesafesini düşürüyor ve atış mesafesi de bu av türünün %80'ini oluşturuyor. Ayrıca çinekop ilginç bir canlı kendi boyundaki sahteye bile hiç çekinmeden atlıyor. Gözlemlerime göre sahte boyu ile gelen balığın boyu arasında çok önemli bir bağ olduğunu söyleyemem.

9. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Sabah ben de rapalaya gideyim diyorum.. Çubuklu-Kanlıca taraflarından rapor olsa keşke :)

10. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    kanlıcaya gidecekseniz gün ağarırken rapalanız suda olmalı lodos balığı etkiledi,daha önceki günlerdeki balık yok ama sabah erkenden av vermekte.çumartesi balık güzeldi, pazar lodosla sabah kısa bir hareketlilik oldu daha sonrasında 1-2 istavrit alınıyordu..pazar sabahı bir kaç parça palamut alanda oldu.ama gün günü tutmaz şansızını denersiniz.

11. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    yarın sanırım yine lodos var. ama tek boş gunum ya yarın gitmezsem bir haftadan fazla gidemem yarın bir deneyecegim yinede. hafifi ılık esen sert lodosta guzel bi bogaz havası alırız.

12. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    @berkur

Teşekkür ederim bilgi için. Biraz kuzeye çıkmak lodosun etkisini azaltır diye düşündüm :) Doğru mu düşündüm acaba?

13. Serji

Serji Serkan

arkadaşlar gece yemli durumları ne alemde bilgisi olan varmı?gece balık yapıyomu bu aralar?(galata unkapanı hariç boğaz hattında)bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.herkeze iyi akşamlar...:thumb: :thumb:

14. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    bence yanılıyosunuz 9 ve 7 cm lık sahtemı cıkarıp yerıne 5 cm lık sahtemı taktıgımda ust uste 2 lufer aldıgım zamanlar oldu bence bılınen her bısey genel konular harıc yanılta bılır her gun yenı seyler ogrenıyoruz bu durumda her seferınde ılahı kudret bızı yanıltmaya devam edecektır

15. ghost59

ghost59 Gökhan Hakan ATASOY

Favori Kamış:
    Okuma Savant Surf 420cm 200-250 gr.
    Favori Makine:
    okuma blue hawk bh-765a
    bugun galata köprüsünden geçtim istavrit yok denecek kadar azdı kraca katliamı devam ediyor köprünün halice bakan tarafının eminönü ayağı tarafında kefal boldu

16. erdinconar

erdinconar

Favori Kamış:
    olta kaşık çapari rapala
    En İyi Avı:
    sazan eşkina levrek torik zargana lüfer
    galata köprüsü bu ara çok verimsiz

17. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    pazartesi günü 4 arkadaş çilingoz sahiline gittik.maksat hem deniz havası almak hem de balığımızı tutmak idi.yemli takımlarımızı saat 12 gibi suyla buluşturduk ve akşam 9 a kadar sahil ve kayalıkların burun tarafı dedik ama nafile .sadece avcumun içi kadar 2 tane kalkan yavrusu.onlarda tabiki denize salındı.gün sonunda ise yaptığımız mangallar keyfi bunun yanında dereyi geçerken düşmekten bozulan 2 cep telefonu ıslanmış kıyafetler ve denizde kalan bir terliğimiz.valla kardamıyız zarardamıyız anlamadım.ama yinede güzeldi

18. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
  19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer