Takım Daiwa mini spin 2, 40 mt Daiwa sweepfire 2500 Misina 0, 20 berbat marka Yer kapalukaya Saat 05:30-10:00 Başka bir konu başlığında uygun avlak sormuştu m. Bugün gitmek nasip oldu. Yeni aldığım sahteleri deneme fırsatım da oldu. Toplamda 6 adet turna tuttum ve 2 tanesi limit üstü olduğundan alıkoydum. Yeni sahteyi çok tuttum zira beyaz şasi iş yapmazken bu oldukça iyi çalıştı. Ancak gördüğüm en sert silikondan yapılma sahnenin kuyruğunu tak diye koparıp giden canavarı da merak etmiyor değilim... Resimler yakında....
acaba karaahmetli tarafa yukarımı çıktınız şaşırdım sasi ve kaşıkla balık aldım ben ordan hep şaşırdım. daha iyileri rastgele...
Resimler gelsin öyle yazarım demiştim ama, sanırım gelmeyecek. Tebrikler limit altı duyarlılığınız için teşekkürler. Turna için hep beyaz sasi derler. Henüz sasiyle bir tane bile tutamadım. Turna için tercihim her zaman kaşıktır. Daha sonraki avlarınızda ihtiyacınız olursa favorilerimden bir kaç tavsiye verebilirim... Bereketli avlar dilerim...
Teşekkürler... Benim sahte iş yapınca beyaz sasi deneyemedim ama barajda at çekçilerin tamamı beyaz ya da kırmızı beyaz sasi kullanıyordu ve bir kişi haricinde balık alanı görmedim. Resimler inşallah akşama
Bölgeyi açıkçası tarif edemiyorum zira yol çalışması dolayısıyla planladığım rotadan gidemedim ama cezaevine çok yakındım....
İşte resimler Kullandığım sahte Bu da kopan kuyruğu... Tak diye birşey çarptı ve çektiğimde gördüğüm buydu... Bunlar da turnalar... Dikkatimi çeken bir husus da bütün balıkların sahteyi inanılmaz derecede yutması. Öyle ki limit altı bir tanesinden misinayı kesip sahteyi solungaçlarından çıkarmak zorunda kaldım.
Bora bey tebrikler. Güzel bir av olmuş.Bırakılan turnalar için tebrikler.:thumb: Turna bazen yemleri ucundan yakalarken , özellikle eylül ayı itibarıyla işini şansa bırakmamak için sahte yemlere deli gibi saldırır.
Hakan Hocam, Teşekkürler ama bu avda sizin de büyük payınız var Kısmetse yakında çayınızı içmeye yanınıza uğrayacağım.
Biraz alakasız olursa kusura bakmayın bu hafta veya gelecek haftasonu kıyıdan at-çekle turna ve arada sazan vb. balıklar için yemli olta ile sezon finali yapalım diyoruz aklımızda pek yer yok (karaahmetliyi duyduk ama hiç bilgimiz yok ) bu konuda önerilerinizi bekliyorum, özelden de göndere bilirsiniz.karaahmetli ve kapulukaya aynı yer mi?
hacılar f tipi kapalı cezaevinin orası benim turna ile ilk tanıştığım yerdir. ben genellikle siyah-beyaz üzerinde sarı çizgiler olan kuyruğunda tırtıklar olan silikonları tercih ediyorum. hayatımda kaşık ile hiç turna tutamadım. çok niyetlendim ama balığın en bol olduğu gün bile alamadım. bu güzel avın için tebrikler... yol yapım çalışmaları bittiğinde oldukça güzel bir yol olacağa benziyor..
Tebrikler.... Bıraktığın limit altı Turnalar için tebrikler,Alıkonan Oltanı şenlendiren Turnalar için tebrikler... Avrupa'da bir avcı geyik vurduğunda geyiğin yanına vardığında civardan bir kaç ot koparıp bir kısmını geyiğin ağzına bir kısmını da kendi şapkasının kenarına koyup arkadaşlarıyla başında bir süre saygıyla eğiliyor. Ben bunu neden yaptıklarını düşündüğümde BUNUN ADI "SAYGI" olabilir diye cevap buldum. Hem tabiata saygı,hem o geyik ve avcısını aynı topraktan yaratan Yüce Allaha saygı,Hem de "Av"'a saygı. Çok hoşuma giden bu ritüeli balıkta da yapmaya çalışıyorum-ama kısaca- Dev bir baraja olta atıyoruz,milyonlarca litre suyun içine bir parmak büyüklüğünde bir sahte sallıyoruz,o sırada balık oradan geçecek,karnı da aç olacak,benim sahteyi de görecek,saldırınca da ben uyanık olup tasmalayacağım,bir de ipi kesmeden çekeceğim... İşte bu avdan sonra onu veren yaratıcıya kısa bir an bile olsa teşekkür edip,limit altıysa suya iade edip avıma devam ederim Başınızı ağrıttım, Avlarınız bereketli olsun.
mustafa abi yazıyı çok tuttum çok hoş yazmışsın hiçte sıkılmadım keyifle okudum bora abi tebrikler balıklar güzel av güzel sahtenin aynısından iki tane var bende bir kaç deneme yaptım sonuç alamadım kısmet bakalım kapulukaya ya önümüzdeki günlerde arkadaşlar ile gitmeyi düşünüyoruz hava durumu iyi olursa tabi sezon kapanmadan rastgelsin ..
Teşekkürler arkadaşlar... Serkan bu sahte benim favorim. Çantamda bu sahtenin yedeğinin yedeği ile dolaşırım Normalde deniz için yapılmış bir suni yem ama turna için de iyi çalışıyor. Ağırlığı iyi, yüzüşü güzel, fiyatı uygun e iyi de çalışıyor... Bu balık da (tahminen 60cm civarlarında) bu sahteye atlamıştı... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sNTleTjzlxo hatta ağzından kurtulduğunda bir saniyeliğine de olsa ekranda görülüyor... Sazancıı özelden mesajlaşalım...
Fatih senin LPG aldığın benzinlikte göstermiştim diye hatırlıyorum bu videoyu. Atar atmaz balık saldırdığı için yosuna ya da dala taktığımı düşünerek doğrudüzgün tasmalayamadım. Üstelik bir de kepçe olmayınca sonuç ballık lehine oldu Nisan-Mayıs gibi ikinci raund için sözleştik. Bakalım o zaman kim kazanacak