misina tavsiyesiii....

Konu, 'Misinalar' kısmında hayali_53 tarafından paylaşıldı.

1. hayali_53

hayali_53 yusuf

Selam

ben forumda yeniyim siz değerli abilerime bi sorum olacak;

bu zamana kadar 3 m'lik kamışla ve el oltalarıyla istavrit izmarit kefal gibi balıklar tutuyordum artk çinekop lüfer palamut gibi balıklar tutmaya karar verdim malum büyüdük artık:D :D

bu durumda yeni bi kamış ve makina alıyorum ve boğazda avlanıcam artık inşallah:D

ufak bi araştırma yaptım ve lineaeffe oyster cast 4.20 kamış ve okuma travertine 65 lik makina almaya karar verdim inşallah pişman olmam:D

kamış ve makinam perşembe günü elimde olacak inşallah ama kafamı kurcalayan makinaya nasıl bir misina sarmalıyım ince örgü misinaların uzağa atmada çok faydalı olduğu söyleniyor ama bunlar yeterince dayanıklı mı yani 0.16 bir misina ile lüfer çekildiğini duyunca şaşırdım kafam karıştı okuma traertine 65 lik makinam için sizden misina tavsiyesi bekliyorum :D :D :D

şimdiden teşekkürler.....

2. Okan_uA

Okan_uA .

Sufix sufix sufix ....:)

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ha ha Okan yürü be,

Okanımı destekliyorum, Sufix sufix sufix

4. Okan_uA

Okan_uA .

Yav abi sorma mesaj yazmıyorum diyorum aynı şeyleri ama hep te aynı tip konular çıkınca dayanamayıp hadi yazayım ayıp olmasın boşuna mı üye olduk diyorum basşlıyorum yazmaya. Bak nerelere geldik yine ne diyorduk nerde kalmıştık SUFİX :D

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Büyük i de nokta yok SUFIX :D

6. Okan_uA

Okan_uA .

Haklısın. ;) :)

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sana bir şey sorsam sevgili Okan..

Bahsedilen kamış, 680 gr civarı gülle gibi bir makine ile pek makul bir seçim gibi gelmedi gözüme, zaptedilmez o kamış kolay kolay ucunda 125 gr kurşunla, çok misina patlatır, kamış dağıtır, baya bir ustalık lazım.

Neyse, demişsin işte, sufix, sufix, sufix tek geçmişsin ya. Sufix'in benim kullandığım 11 çeşidi var, kullanmadığım belki yüz çeşidi.. Bahsettiğin hangisi?

Diğer yandan, sufix veya başka markanın çeşitlerini kullandın mı, yada eline alıp şöyle bir takım testler filan yaptın mı? Mesela, Berkley Whiplash veya Spiderwire ultracast alıp, sarıp kullanıp denedin mi?

Sufix dediğin misinanın mesela DAM Steelpower misinaya veya Berkleye Trilene Sensation'a, yada Ultracast'a avantajı nedir? Atıyorum, ultracast'ın hangi kötü özelliği vardır ki, onun yerine sufix alalım? Berkley Trilene XL kullansak ne kaybederiz? Mesela kaşık çekerken Mustad Ayaka çok dert çıkarır mı?

Bunları tecrübe etmiş olmalısın ki, hepsine birden sünger çekip sufix diyerek tek geçebiliyorsun. Bu engin tecrübenden istifade etmek isterim ki, sanırım tüm forum katılımıcları da bu tecrübelerini duymaktan memnun kalacaktır.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:

İşte tecrübe ;

Serdar abi bendeki makinelerin (13 adet alayı 580 gram ve üstü) 650 720 gram makinelerimde var, hepsi tek bilyeli ve kallavi makineler, sufix xl strong 0,25 0,30 0,35 ve 0,40 takılı makinelerde, istavritten, iri sayılabilecek aynalı sazan'a, denizde kayalıklardan takılan öbek halinde 10-15 tane civarı midyelere, ömerlide göl dibinde oltanın takıldığı adam boyu kadar kütüğe varana kadar çekmişliğim var, 1999 yılından bu yana, hiç misinam patlamadı, ana klipsten önce hiç misinam kopmadı, hadi bakalım abi, ben diyorum ki ;

Sufix Sufix Sufix

Haa şimdi sen Murat dyneema diye başlarsın, bir makinemdede sufix dyneema hercul line 0,19 sarılı,

Dyneema ile karşılaştırmak yok ama,

Berkley hiç kullanmadım ama edindiğim intiba misinanın kuvvetli olduğu hakkında

PS : benim Sufixleri edindiğim dönemlerde çin misina yapmıyordu (Trade mark yani)

Son düzenleme: 6 Ekim 2009
  9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bak murat ne diyorsun:

1999'tan bu zamana başka misina kullanmamışsın, belki başka misinalar daha iyi, buna nasıl karar verebiliyorsun?

Sufix kötüdür demiyorum, böyle anlama.

Bu misinalar gama dayanıksızdır. Twist olmaz, yani kolay karışmaz ama darbe vs. alınca, düzgün sarılmazsa gam yaparlar ve bunu atamazlar. Nasıl bir makine kullanıyorsun bilmiyorum. Ama arkadaş Travertien alacakmış. Bu makine aslen bir sazan makinesi. Çabucak tuzdan etkilenecek, misina saran kılavuz yüzük zorlayacak, misinayı bükerek saracak, sonuçta senin için süper olan XL bu makine tarafından katledilecek, o gamla atılacak, yüklenilecek, deforme olacak ve sorun çıkaracak.

Sonuç, makinenin hatası misinaya patlayacak, kötü denecek belki.

Her misina her makineyle ve her kullanım alışkanlığı ile aynı randımanı veremez. Misina denktir misian, hangisi sağlamsa onu kap, ötesine bakma gibi bir fikir yerleşiyor akıllarda. Bu ise, malzemeden maksimum verim alınmasını engelliyor.

O yüzden, SUFIX alıp kullanıp, aman boş ver, yaramaz diyen çok tanıdığım var. Çile misina sarıp kullanan ve "süper" diye dilinden düşürmeyenlerde.

Benim merak ettiğim, bu ürünün diğerine/diğerlerine üstünlüğü ne? Mesela düğüme dayanıklı olması mı?

Eğer kopmamasını baz alıyorsan, mesela Trabucco T-line'ları bir dene derim. Aynı kalınlıkta olanları, sufix xl'den kafadan %15 filan daha sağlamdır. Hiç denedin mi?

Ama ben hiç bir zaman bunun baz alınmasını tavsiye etmem, kendimde bunu, sağlamlığı asıl kriter olarak değerlendirmem.

Ben sürekli dyneema sarıyorum makinelere (hemen hemen). Sebebi sağlam olması değil, hassas olması, daha hafif kurşun, zargana topu vs. için iyi perfromans vermesi. Sağlamlığı artı ama, bence olmasada olur.

10. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    scorpıo marka mısınyı tavsıye edebılırım 3,8 kg lık levregı bu mısıne ıle alsım 3 senedır bu mısıneyı kullanıyorum cok memnunum

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Serdar abi,

Sana katılıyorum,

Bu iş aslında kullandığın malzemeye inanmak ve güvenmek işidir birazda, bazı insanların kendince enleri vardırya , işte Sufix'te benim en'im heralde,

Gel 20-25 yıl öncesine gidelim!!! olur mu?

Ne vardı poşette çile krokodil, ötesi var mıydı? yoktu maalesef,

En güzel avlarını o dönemlerde yapmadın mı? hadi gerçeği söyle yaptın değil mi?

Abi ne yapardın? Bismillah derdin atardın krokodile düğümü, sıkmadan birde tükürüklerdin, yapmadın mı? tabiiki yaptın,

Uzun lafın kısası, o zaman krokodile inanmıştık, en güzel avlarımızıda yapmıştık,

Ben hiç sufix ile gam yaşadım mı? belki bir elin parmaklarından azdır ama gerçekten hatırlamıyorum, iyidir Sufix iyi,

Bu arada ben tek tipçiliği seven bir adamım heralde benim en takıntım var, en güvendiğim, en inandığım olayı, belkide psikolojik kim bilir, buradan hareketle çoğu kimse beğenmeyebilir ama makineleri sormuşsun

BANAX ST2000C 2 ADET BANAX ST3000C 3 ADET BANAXST4000C 4 ADET BANAX ST7000C 4 ADET maalesef hepsi tek bilyalı, ama ben hepsinin kol yatağındaki sarı burçları çıkarıp ( her iki tarafıda) , polonya pazarından bulduğum, japon malı rulmanlar ile değiştirdim, hepsi oldu 3 bilyalı

benim en makinem banax abi, gelsin şu tuz birde benim makineleri etkilesin, tuz yetmiyor abi bana, tuz ruhu lazım , oda denizde varmı bilmem ben hiç denk gelmedim.

en kamışımda shimano

Sevgiyle kal

Son düzenleme: 7 Ekim 2009
  12. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba; :)
    İki elim arsında çekip kopmayacak sağlamlıkta, 0.15- 0.16 mm kalınlıkta misina bilen, kullanan varmı? Cevapları bekliyorum, şimdiden teşekkürler....:D

13. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    SUFIX SUFIX SUFIX :D:D:D

14. hayali_53

hayali_53 yusuf

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum değerli fikirleriniz için

Serdar abi dün bana misina tavsiyesi yazarken travertine makinenın sazan makinasi olduğunu soylemişsin yani ramdıman alamazmıyız bu makineden senin ve diğer arkadaşların 100 tl yi geçmeyecek şekilde tavsiye edeceği makine nedir bana, kamış seçimim yeterince yerindemi. birde değerli abilerim bana alacağım misina konusunda daha çok yardımcı olun yani hangi markanın kaçlığını sarmamı tavsiye edersiniz yapacağım işler çinekop lüfer yemli, kaşık, rapala, arasırada çapari çekmeyi düşünüyorum.

şimdiden teşekkürler...

15. LapinCash

LapinCash

Acaba örgü misinayla normal misina arasındaki fark nedir ?

16. hayali_53

hayali_53 yusuf

örgü misina daha dayanıklı diye biliyorum ama ....:D :D

17. Okan_uA

Okan_uA .

Aman duymuyayım :rolleyes: :eek: :cool:

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Örgü misina uzamaz. Düğümde zayıflamaz. Suda yüzer, batmaz. En yakın rakibinden 2 kat daha sağlamdır. Daha hafiftir. Hidrofobiktir, su tutmaz.

Bu da atışta bilhassa hafif kurşunla/yemle uzak mesafe, akıntıda daha az sürüklenme, balığın vuruşunu çok kesin bir şekilde çok iyi hissetme, tasmalamayı çok kolaylaştırma, sahteye aksiyon vermeyi basitleştirme gibi avantajlar sağlar.

19. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Selam arkadaşlar siteye üyeliğim yaklaşım 4 ay oldu.Üye olmada öncede defalarca ziyaret edip uzunuzun misina makine ve kamış bölümlerinde makaleleri saatlerce okudum ve çok beğendim.

Kendi deneyimlerim ve tecrübelerimle de kullanmış olduğum Berkley Whiplash Pro 0,17 ,Berkley Whiplash Crystal 0,06 ,Sufix XL 0.30 kırmızı bordo rengi Sufix in mavi rengini deneme ve kullanma şansım oldu.

Eğer ilgilenirseniz, bu misinalarla ayrı deneyimlerimi ve o misinalarla kullandığım ekipman ,avlar için hazırladığım takımları sizlerle paylaşıp yeni başlayanları tercih yapmalarında yardımcı olalım

1.)Berkley Whiplash pro 0,17mm ekipman kamış; linneffe extreme cast 180gr 4,40 , makine; Ryboı PROSKYER NOSE POWER surf12kg kalama dyneema metal kafaya sarılı.

Şamandıralı zargana avında kullandım kullanmış olduğum şamandıra 70 gr lık mika (sert plastik) sarı, kırmızı,beyaz gibi renkleri var neyse misinaya gelelim misinayı makineye sardığımda gerçekten sert tepkiler verdiğini anladım kesinlikle esneme payı yok ve bildiğimiz balıkçı düğümlerini attıktan sonra 1-2 damla japon damlatılarak düğümü garanti duruma getiriyoruz. düğümleri doru atılmadığında düğümden sıyrılması mümkün.Bu özelliğinden dolayı karışma gibi durumlarda çözülmesi kolay yada misina çözmeye alışkın birisi olduğumdan bana kolay geldi. Kolaylığının sebebi düğümlerde sıkışma zorluğu, bu yüzdende japon damlatılıyor.Bende yeşil rengi var daha bir yaz kullanmama rağmen fırdöndüye yakın olan bölgeler beyazlaşmaya başlıyor. Yani rengini atıyor daha önce bu forumda rengini attığını okumuştum, burada tekrarlamış oluyoruz.Dyneema normal misinaya göre makaraya daha gevşek sarılıyor dyneemanın üzerinde yazan mm ile belirtilen kesit ölçüleri misinadaki mm lerle eşitlik sağlamıyor dyneemalar kesit olarak daha kalın görünüyor ve görüntüsü de gerçek. Normal misina gibi orantı kurup dyneemayı makaraya sardığımda aşağı yukarı 30m kadar makarada şişme oldu. Dyneemayı bıçakla neşterle ,makasla kesmek zor.Bir kerede bıçağı dayayıp kesmek mümkün değil.1-2 kere geçmeli. Suda misina gibi batmıyor.Normal misina dibe batarken dyneema akıntının ittiği yönde yüzüyor. Ters akıntılarda ara sıra kontrol edip boşluğu almak gerekir (zargana takımı için ) Özellikle kayalardan ,kayaların üzerindeki midyelerden ve kayaların içinde sıkışmış olan kütüklerden ve dal parçalarından uzak tutun. Dalgaların kıyıya vurmasıyla misina dallara kaya aralarında daha fazla dolanıyor ve çıkması imkansız hale geliyor en sonunda kayanın keskin köşelerine sürtünüp kopuyor yada kesmek zorunda kalıyorsunuz açı tecrübe ile yaşanmış bir deneyimdir.Rüzgar eğer sağından veya solundan esiyorsa misinada olduğu gibi top suya düşesiye kadar makaradan süratle boşalıyor ama bu boşalma misinadan daha fazla oluyor sanki dyneema havada uçuyor. Bence uzun atışlardaki sırrı dyneemanın rüzgarla olan ilişkisinden kaynaklanıyor 100gr kurşunlarda gerçekten füze gibi gidiyor ve dyneemayı kafaya sararken kurşunun ağırlığından dolayı toptan daha sıkı sarıyor.Tavsiyem zargana avında gereksiz dyneemaya yazık kullandığım makineye de yazık aynı zamanda gereksiz güç, aynı kamışla tek bilyeli orta seviye 50 lik bir makineyle 0,30 luk 5-6 mt şok misinası ardından 0,20 lik kaliteli 0,18lik misina ile gayet güzel atışlar ,uzak mesafeler yapıla bilir.ama dip takımı için dyneema ince takım yapımın da lüfer ,levrek ,mırmır ,çupra,sinarit, akya için biçilmiş kaftan.

2.)Berkley Whiplash Crystal 0,06mm Makine;DAIWA SWEEPFIRE 1550A arkadan kalamalı 1 bilyalı grafit kafa makine, kamış; Pelican
    LONDON PELISTICK PARÇALI 15-40 GR ,270 CM KAMIŞ sipin takım bu ekipmanı sahte yemler, canlı yemler ve kıyıdan topla kefal avında kullanmak için derledim bu ekipmanla birde benim başka bir tezim var onu doğrulamak için yaptım şimdi kimileriniz dyneema ile sahte yem mi çekilir der FC misina kullanman lazım der olabilir bunu diyen arkadaşlara da saygı duyuyorum ama düşünün FC kullandığınızda misinanız görünmez denilecek kadar dikkat çekmez ama çekeri düşecek bir de ince takım hazırlıyorsanız vay halinize
    YO ZURI HYBRID 0,23 mm 250 METRE MİSİNA 4lb çekerli yani 2 kg yakın (1,81gr) ediyor1-1,5 kg levreği lodosta rapala ile yakaladığında hem dalganın balığa vermiş olduğu çekme ve itme gücü artı balığın kendi kafa darbeleriyle ilk darbede çat der kopar çekeri arttırmak için kesiti de arttıracağız bu seferde nerde bizim ince takımımız nerde bizim sipin takımımız.İnce olsun güçlü olsun dedim Berkley Whiplash Crystal 0,06mm kullandım. Kalınlığı normal misinaya kıyasla
    whiplash pro gibi kalın yalnız 0,10luk misina gibi belki o kadar yok bile Berkley Whiplash Crystal Pro da yazdığım özelliklerin aynısı Berkley Whiplash Crystal dede geçerli ikisi de sonuçta dyneema Berkley Whiplash Crystal ,Berkley Whiplash Prodan bi gömlek üstün gibi yalnız sanki kullanımları farklı gibi Pro lar270m lik makaralarla satılıyor Cyrstal ler 110mm lik makaralarla satılıyor ve çeker olarak Cyrstal ler daha ince ve daha fazla çekerli sanki bi gömlek üstün gibi .Hani derler plastik yüzüklerde deformasyon yapıyor diye bir söylenti var bu gerçek makide grafit kafa olduğundan misinanın atışlarda salındığı mesafe kadar olan bölgede grafitin siyah rengini alıyor. buda demek oluyor ki grafit ve plastik yüzükte deformasyon oluşturuyor kaliteli porselen ve metal kafalarda ve metal misina toplama halkası olan ekipmanlarda dyneema kullanılmalı dediğim gibi kaylardan korumalı kayalara taktırdığımızda(takımın iğnesi değil dyneeemanın ip olan bölümü) 2-3 çekişte dyneemayı zedeleye biliriz ve hiç beklenmedik anda hiç anlamdan kopmuş olduğunu görürsünüz benim başıma gelen bir olayı örnek vereyim rapala ölü eriştelerle birlikte ağırlaşıp kıyıya vuran dalgalarla kaya arasına girdi birkaç çekiştirmeden sonra rapalayı kurtardım üstündeki erişteleri temizledim ardından ilk atışımda rapala hayda koptu sanki zargana topunun havada kopması gibi rapalanın ağırlığıda11gr

3.)SUFIX ELİTE 0,33 mm MİSİNA 100 METRE kırmızı makara Makine ;DAIWA OPUS BULL OPB 5500 ,Kamış; LİNEAEFFE SORRENTO 420 cm 200gr atarlı bi kamış bu ekip mandada makineye 0,33mm sufix sardım100-125gr kurşunlarla denedim makinenin üzerinde 10-15 mt kadar sufix misina kaldı misinanın sağlamlığına gelince karakteristik yapısı kırmızıları daha sert misinalar .yani esneme payları az sert misina ama sağlam düğüm tutuyor düğümde sıyrılma yok fiyatına göre kalitesi gerçekten çok iyi. Mavi olanlar SUFIX SIEGE YEŞİL MİSİNA 0,33 mm 100 METRE bu misinada sufix elite ile çekeri aşağı yukarı aynı ama aralarındaki fark mavi olanın biraz daha yumuşak ve az bir miktar esneme payı var bunu levrek gibi kafa yapan balıklarda ava yeni başlayan ve av zevkini öyle tadanlar için diye söyleyelim kalama vermemizi uyaran bir özellik ki ben bu tip misinaları da severim düğüm tutmasında da problem yok ama mavi markada olan sufix siege bana göre makine yerine elle kullana bileceğimiz hissederek elle çeke bileceğimiz elle kalama verebileceğimiz bir misina .Buna göre sufix elite makine için daha iyi bir misina bu iki monoflement olup fiyatlarına göre kaliteleri oldukça iyi misinalardır. Bu yazdıklarım benim kendi deneyim ve bu deneyimlerime bağlı olarak kendi düşüncelerim, kimseyi bağlamaz ve reklam amacı gütmez . herkese iyi geceler .

20. LapinCash

LapinCash

Çok teşekkürler Serdar abi çok merak ediyodum.