Melanura niyet Sarıkuyruğa Kısmet

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih 02/06/2012
    Yer : Bergama

Serhat abiyle Cuma akşamından konuşmuş, tekneyle melanura gideceğimizle müjdelenmiştim.

Ne zamandır bekliyordum bu avı. Teknecinin geçen hafta melanur çıktığını söylemesi hevesimizi birkat daha arttırmıştı. Cuma akşamı hoşaf gibiyim, yoğun geçen hafta içi çalışması beni perişan etmiş. Forumda yaşadığım gerginlik te tuzu biberi olmuştu.

Saat 24:00 civarı cuma akşamı Serhat abiyle takım yapmaya başladık.
    Bir dip takım, bir melanur takımı yapmak, malzemeleri kontrol etmek falan derken saati 01:00 yapmıştık. Sohbet, duyumlar, hedefler derken saat 01:30'da anca yatabildim. Kalkış saati : 05:30 :D . 06:00'da Cüneyt'i de alıp 07:00 civarı teknede olmak lazımdı. (Aslında geç bile idi ama neyse)

Saat: 07:00 'de dikili'deyiz. Hepimizin gözünden uyku akıyor. Cüneyt nöbetten çıkıp geliyordu balığa. Abim de yorgun, ben ise haşat vaziyetteyim.
    Balık aşkı bişey dinlemiyor ama.

Dikili'de yemeklik, yemlik derken saat 07:30'da teknedeyiz. Tekneci iyi bir amca, dikili'deki tekneciler kadar olmasa da bildiği kerterizleri saklamayan, yemleri bitirmek için çabalamayan, art niyetli olmayan, balık tutturmak için her yolu deneyen bir amcaydı.
    Tek kötü yanı biraz paragöz olmasıydı. :D

Hiç oyalanmadan tekneye atladık, Serhat abi fazla malzemeye gerek yok falan demişti ama ben tüm takım çantamı getirmiştim.

Gideceğimiz yol takriben deniz yoluyla 5 km kadardı. Yolda gidene kadar Serhat abi yeni aldığım 9 cm boyunda 7,5 gr ağırlığında yo-zuri marka sahtemle ağırlık takmadan sırtı çekti. Hedef levrekti ama olmadı. Sahtenin yüzüşünü tekneci dahil herkes beğendi.

Melanur denemesi yapacağımız yere gelmişti. Bu yer döküntülerin olduğu kayalık kıyısı olan 500 metre uzanan bir kıyı şeridiydi. Tekneci geçen hafta 1 saatte 2 kişi 3 kilo yakaladıklarını söyledi. Bu iştahımızı kabartmıştı. :D

En sonunda tutacaz melanuru dedim içimden. Telefon hazırdı video çekmeye. Önce 5-10 kadar tutayım da sonra oltayı bırakır video çekerim dedim. Böylece forumdaki arkadaşlar da ortamı yaşamış olurlar :D (Çok iyi kalpliyim, Allah bozmasın :D)

Başladık paralel şekilde taşlıktan geçmeye. Tırtırtırtırtır............................
    Bi tur geçtik tık yok. Allah Allah... Balıklar uyanamadı herhalde... :D
    Tırtırtırtırtır............................ bide geri geçtik taşlıktan gene tık yok.
    Hayda bulduk mu şimdi papazı... :D
    Yemde, ne de olsa sırtı avı yapacaz diye 3 paket sülünez almışık.:eek: Hepi topu o. İstermisin melanur çıkmasın, mercan kaynasın ama bizim yem bitsin. (Aklıma Sennur'un bedduası geldi : Balık akınında yemsiz kalasın) :eek: :eek: :confused: cyr (Sanırım o gün, bugün dedim)

Yemli mi atsak falan derken. Tekneci toplayın melanur takımlarını dedi. (Melanur takımı : Topitop saplı, küçük iğne)

Nereye gidiyoz amca?
    Akya ve turna çıkan bi yere gidiyoz. Sert sahtelerle sırtı çekecez.
    Heyoooooreeling mrsparkle :peace: :target: :clap2: :high5:

Tekneci: Sahteler çok kaliteli, atlatırız bişeyler...

(Melanura sırtı çekerken tekneci sahtelerime kabaca baktı. :D )

Yalnız hepiniz sahte takmayın, birinizde topitop sapıyla melanur arayın. (melanur arayan talihsiz ben oldum :()

Serhat abi, Yo-zuri'yi (9 cm Mavi - Beyaz) taktı. Cüneyt (Maxrap 11 cm Fb renk kodlu, Mavi renkli) sahtemi taktı.
    Sahtelere yaklaşık 500 tl bayılan bende de topitop sapı takılı. :D

Sahteleri saldılar suya 17 kulaç arkadan çekiyoruz. Saat 09:30 gibi Cüneyt abi diye bağırdı.:eek:
    -Olta gelmiyor abi, kayaya takıldı galiba.
    Biz o sırada şaşkaloz şaşkaloz bakıyoruz. Tekne de tırtır gidiyor.
    -Abi balık bu...
    Hemen tekneciye sesleniyorlar : Dur, dur.....
    Kısa bir şoklanmanın ardından forumda okuduğumdan daha önce :D hemen takımımı toplamaya başlıyorum ama geç kalmışım :p
    Benim misina Cüneyt'in ucunda balık olan msinasına 2 tur dolanmış. Hızlıca düzeltip topluyorum ama o sırada Cüneyt balıkla mücadele ediyor.

Ben takımı toplayıp, telefonu hazırlayana kadar Cüneyt balığı teknenin dibine getirdi. Balık teknenin altına kaçıyor, kurtulmanın yollarını arıyor. Tekneci elinde kepçe bekliyor. Çokta büyük olmayan balık, çabuk pes ediyor ve bir hamleyle kepçede. (Zorla son anları videoya çekebildim. Sanki balığı ben yakalamışım gibi sevincimi ve kahkahamı şaşarak izleyeceksiniz. :D)

Bu tek olmaz diyerek 3-5 tur daha atıyoruz ama nafile. Saat te 11:00 oldu. Tekneci sırtıdan umudu kesip, biraz da yemli atalım mı çocuklar diyor.
    Atalım, boşuna almadık sülünezleri. :D
    75 metrelerde oltaları atıyoruz. Bir saatlik bekleme sonucu bir patlakgöz mercan çekiyorum. Kerteriz değiştiriyoruz. Avdaşlarım çok derin ve yorucu buldukları için. Yeni kerterizde yarım saat içinde güzel bir mercan daha çekiyorum ama bu sefer ki patlakgöz denen türü değil, harbisi. :D

2 de iri hanos çıkıyor. Yemli de tat vermiyor neyseki. (Beddua kabul olmamışhihi )

Yemliyi bırakıp, yakıcı güneş altında kavrulduktan sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Dönüşte melanuru birkez daha deniyoruz ve tekneci 1 adet yakalıyor. :D Başka da birşey olmadığından ve güneşin altında kavrulduğumuzdan avı sonlandırıyoruz.
    Bir melanur yakalamak bile bize yol aldıracaktır. Yakalanan bireyi konuşturup, diğerlerinin yerini en kısa sürede tespit edeceğiz umarım.

Saat 15:30'da beyaz olarak bindiğim tekneden çukulata renginde iniyorum. Serhat abi anlaştığı üzere tekneciye 120 tl'yi takdim ediyor.
    - Tekneci: Siz yabancı değilsiniz, bi daha sırtıya gelirseniz 5 litre de mazot getirin.

Teknecinin yanından biraz uzaklaştıktan sonra kahkahalara boğuluyoruz.
    İlk yorum Cüneyt'ten geliyor: Gözünü toprak doyursun :D :D :D
    "Utanmasa balıkları da isteyecek" yorumu ardından geliyor. :D :D :D

Bergama'ya 16:30 gibi ulaşıyoruz. Balıkları Cüneyt'e verip, (Geçen avda da hepsini biz almıştık:D) eve yanık ama mutlu yüzlerimizle dönüyoruz.
    Gerçi Serhat abi melanur çıkmadı diye pek mutlu değildi ama ben güzel video ve fotolar çektiğim için mutluydum. :D

Beş On kişiye rastgelsin... :D :D :D

Akya Videosu:

http://www.dailymotion.com/video/xraeol_akya-y_animals

Fotograflar :

Bir arkadaş bir mesajında ava balık tablosuyla giden varmı demişti? :D

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim çok güzel bir av günü geçirmişiniz tebrikler,:) :) :) en kötü gününüz böyle neşeli olsun,:) afiyetler dilerim, yalnız balığın ağzından çıkarmaya çalıştığınız şekil çok tehlikeli, bunun için çok güzel balık penseleri var inşallah bir daha ki sefere iğneyi pense ile çıkartırsınız, selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Orhan amca. Neşeli olan bendim, avdaşlarım melanur çıkmadı diye 5 karış suratlılardı. :D

Haklısın pense gibi bişey almalı. Ben elimi sokmadım zaten, çekim yapıyordum. :D

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Balığa gidilemeyen bir hafta sonunda, av hikayen çok güzel geldi.
    Pek verimli geçmese de, keyifli bir av olmuş.
    Tüm ekibe tebrikler. Herdaim keyifli avlara.
    Sevgi ve selamlarımla...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Bahadır abim. Balığa gidemediğine üzüldüm. Bu haftalık yırtmış kofanalar. :D En kısa sürede balığa gitmek nasip olsun. :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler volkan yine harika bir rapor olmus :)

o avlakta mayin denen bir duzenekle lambuka avi yapiyorlar galiba. bir kaç videoda izlemistim ( lambuka degilde lambukacik ) oraya çok benzettim

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy. Biz bademli'de avlandık, lambuka buralarda çıkıyormu bilmiyorum ama ne tekneciden nede başkasından duymadım.

İzlediğin videoların linkini atabilirsen bir bakarım buralarmı diye ama sanırım Akdeniz taraflarıydı o lambukalı videolar.

Ben hiç su üzerinde düzenek falan görmedim. Doğru düzgün tekne bile yoktu balık çıkmıyor diye. Yemli avcılık içler acısı, 2 saat kadar yemli avlandık 4 kişi. Toplam 5 vuruş alıp, 4 ünü tekneye çıkardık, birini tekneci kaçırdı.
    Serhat abi vuruş bile alamadı koca gün. Tek balık tutamadan döndü.:eek:

8. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Volkan,raporunu okurken kendim avlanıyomuşum gibi hissetdim:)
    İnşallah bir daha ki sefere özlediğiniz melanurlara kavuşup hasret giderirsiniz.
    Her daim bereketli ve neşeli avlar dilerim.

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Volkan tebrikler. Dahasına rasgelsin.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan Kardeş tebrikler :) daha iyileri rastgelsin.Takımlara boncuk yakışmış ;)

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Volkancım tebrikler daha iyileri denk gelsin inşallah.
    Tebrikler ...

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, biz melanurdan çok umutluyduk ama balık yapmadı o gün.
    Kısmetimiz bu kadarmış diyelim artık. :) Sana daha güzelleri rastgelsin...

Teşekkür ederim, sizlere daha güzelleri rastgelsin...

Teşekkürler Orhan abi. :) Allah senden razı olsun, boncuklu takımı öğretmesen denizdeki iki mercanı da tutamayacaktık muhtemelen. İğne tavsiyen de çok isabetli. Avdaşlarımdan Cüneyt, balığı iğneden kurtardıktan sonra bir müddet iğnelerime bakıp, "iğneler güzelmiş" yorumu yaptı.

Takımlarım her av inceleniyor ufaktan. :D Sorsalar yardımcı olacam, iğne boncuk ne varsa verecem ama bişey sormuyorlar. Balık geçmişleri benden çok daha fazla, belli ki benden bişey öğrenmeye kendilerine yediremiyorlar. :D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Can, senin eşkinalardaki başarın müthişti ama. Bademli tarafında dip balığı kalmamış veya yeme vurmuyorlar.

Melanur bilem çıkmadı, oysa ne umutlarla gitmiştik. :D

Sana çok daha iyileri rastgelsin... :)

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Volkan tebrikler güzel bir av ve av raporu olmuş, bu arada benim anladığım tekneci abi para istemeyip sadece mazota götürücek olmasın :D

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sevgili Kader Arkadaşım...

Senin de gözün benim gibi yükseklerde:D Avlarda kaderimiz hep aynı. Teknosa reklamındaki daha büyük balığı yakalamak için yakaladıklarını salan adam gibiyiz. Sanırım bizim artık bota terfi etme zamanımız geldi. Akşama kadar tırtırtırtır sırtı çeker yakalayamasak da ümit ederiz. Oğlanlanlara sünnet hazırlıklarımız var yoksa bugün gider alırım vallaha:D

1 tur daha dönelim dediğinde teknecinin suratını çekmemek dileğiyle...

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok be güzel kardeşim. Nerde öyle tekneci.... :D Öyle olsa mazota boğarım onu. 5 değil, 20 litre mazot götüreyim. Bu şimdi sahteleri gördü ya, bunlarda para var demiştir. :D

:laughing: Kader arkadaşı:laughing: Çok güzel bir başlık olmuş :D

Botu bende düşünmüyor değilim ama çok zahmetli. Benim avdaşlar tembel. Bot alsam, şişirmesi, indirmesi hepsi bana kalacak. :D (İşin kötüsü bende çok çalışkan sayılmam) Bottan önce yazlık almak lazım, yoksa nerede muhafaza edecez botu, motoru? :confused:
    Oğlanların gözlerinden öp benim için, hayırlı olsun.

17. murathunter

murathunter Murat GÜLTAN

Gerçekten çok güzel bir av olmuş tebrikler ayrıca fotolarda güzel rasgele.

18. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili volkan
    melanur deyince dedim ki bu adam şimdi dibini kurutur denizin,
    hele birde dünden topitop yediyse hiç şansı yok melanurların.
    avınızı tebrik ederim.
    bu arada sizin teknecinin sahte merakı varsa paranın da sahtasini verin belki daha çok hoşuna gider.
    (forumda tatsızlıktan bahsetmişsin ne oldu ki.)

rastgelsin.

19. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler Volkan, şenlikli bir av günü yaşamışsınız yine. Biz de Ankara'daki Turna ekibi ile hafta sonu Mordoğan'daydık. Verimli bol balıklı bir gün yaşadık. Akşam eve gidince raporu açacağım inşallah :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Allah'ta seni güldürsün Kahya abi. Hedef adam başı 2 şer kilo melanur tutmaktı abi. Geçen sene 4 kişi 10 kilo tutmuştuk. Bu avda balık çıkmayınca, Serhat abi de geçen sene 10 kilo tutarsan bu sene böyle olur işte dedi. (Gülüştük)
    Topitopları dün yemedik abi. Benim oğlan bi yandan, ben bi yandan bir ay önce 10 kadar yemiştik. :D (Saplarını halen saklarım)

Ne oldu ki? dediğin konu için boşver abi, ben yazmadım, sende okumadın say. Hortlatmayalım şimdi, durduk yere :D
    Sevgilerimle... :)