Didim - Altınkum Plajı 29/06/2008 raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında turan tarafından paylaşıldı.

1. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    mısına: 0,28 asso kırmızı magic serisi
    iğne:3 numara siyah çapraz iğne
    kurşun: 50 gr
    yem : canlı mamun
    saat: 02:00-04:00
    tarih:29/06/2008
    Yer: Didim altınkum - Orion otelin tam önü.

hafta sonu tatilini değerlendirmek ve izmirin sıcağından kaçmak için cuma gunu mesaı bıtımınde dıdıme gıttık. cumartesi gecesi 4 tane lidaki aldım. onların resımlerı malsef burada yok. asıl avı pazar gecesı gerceklestırdım. saat 02:00 da her sene avlandığım yer olan plaja gıttım. takımımı hazırladım. canlı mamunlarımı taktım ve oltamı savurdum. 50 mt civarında attıgım olta ufak dokunuslar harıcınde bır sey olmadı. bıraz bekledım kuvvetlı bir dokunus ve tasmalada buyuk bir balık cekıyorum sevıncı ıle asıldım makaraya. ama sonuc husran cunku gelen yılan balıgı. yaklasık 40 cm boyutunda denıze ıade edıldı. daha sonra 10 dakıka arayla 2 tane lıdakı aldım.
    oltam gecen sene ıyı temızlemedıgım ıcın oksıtlenmıs. bu sebepten bazı atıslarımda takılmalar oluyor ve mamunlar dusuyıor. yıne boyle bır takılma anında suda sadece kursunun dustugunu ve yemlerın dusmedıgını gorunce cekmedım oltamı. ( yakalsık 10 mt oteye dustu olta ) bu arada arkadakı bakkaldan su almaya gıtmeye karar verdım nasıl olsa bu kadar kıyıda balık olmaz dıye zıl bıle takmadım oltama. zantamda cuzdanı ararken kamısın eğildigini gordum sans eserı ve hemen tasmaladım. resımde gozuken yaklasım 300-400 gr lık cuprayı cektım. boylelıkle balıgın kıyıda oldugu anlasıldı. aynı mesafeden 2 tane daha lıdakı aldım. ama bu sırada sarhoos ıngılız turıslerın geceyarısı denıze gırmelerı ıle balık kesıldı. ortam sakınledıkten sonra oltayı daha ılerıye atmaya basladım.2 tane daha lıdakı aldım. toplam toplam 1 cupra 6 lıdak ııle geceyı kapadım.

bu arada aynı yerde balık tutan ve ettıgımız sohbet sonucu bu forumuda takıp ettıgınıbıldıgım bursalı arkadasın otelde kalmasından dolayı tutmus oldugu 4 adet lıdakıyı de bana vermesıyle geceyı 11 adet balıkla tamaladım.

iş ortamın yarattıgı tum stres ınanın bana cumartesı gecesı sabah karsı hayatımdan yok oldu gıttı. tek sorun uykusuzluk. su an ısyerınde esneyıp duruyorum. ama değdi doğrusu.
    bu arada bu benım ılk av raporum oldu .
    ( gonul burada levrek raporu yayınlamayı ısterdı ama sılıkon ve rapala husranı ve olatının oksıtlenmeısnın yarattıgı can sıkıntısından buna cok vakıt ayaıramadım. ayırdıgım vakıttede beceremedım. ınsallah daha sonra bunuda basarırım.)

herkese rastgelsın

Son düzenleme: 1 Temmuz 2008
  2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Tebrikler Turan, güzel bir av olmuş, inşallah bundan sonraki avlarında gönlünde olan levrekleri de bizlerle paylaşmak nasip olur;)

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş ,afiyet şeker bal olsun

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim çok güzel av olmuş.

5. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Turan, öncelikle raporunu bu kadar muntazam yazdığın, sonrasında da avın için seni tebrik ederim. 9 Haziran'da üye olmuşsun ama yeni bir üye için raporun gayet güzel. Eline ve emeğine sağlık. Daha da bereketli avların olur umarım, rast gelsin. :)

6. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız çanakkalede yakından tutulmuş benimde balıklarım oldu özellikle levrek ve mırmır , balıklar kıyıya 2 3 mt kadar mesafeye gelebiliyor

7. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    merhaba,
    oncelıkle tesekkur ederım. ama sanırım ufak bır yanılma var 9 haziran 2006 da uye oldum :). sımdıye kadar paylasımda cok fazla bulunamadım. ama bundan sonra ımkanım olcusunde raporlarımı ve bılgılerımı paylaasacagım. kolay gelsın..

8. simendifer

simendifer Sennur

Hımm özür dilerim... :) O zaman "neden bu kadar güzel rapor yazan biri iken, bunca zaman sessiz kaldınız ve bizi mahrum ettiniz?" deme hakkına sahibim demektir. Dilerim bundan sonra dediğiniz gibi, şık raporlarınızla sizi hep aramızda görürüz. Bereketli avlar dilerim. :)

9. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tebrikler, paylaşım içinde teşekkürler.

10. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    merhaba

Ben de altınkum civarına bir otelde tatile gitmeye düşünüyrdum merak ediyordum o civarda balık tutabileceğim bir yer var mı diye??tebrik ederim çok güzel bir av olmuş çipuralar parıl parıl maaşallah:)

11. seyyahi333

seyyahi333 MEHMET

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    çupra 1 kg
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş.

12. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    sevgili turan aynı yerden hersene temmuz 15 ten sonra bende avlanıyorum.çokda iyi lidaki ve iri çipura yapıyor.sana tavsiyem orayı birde boru kurduyla (çok taze)denemeni isterim.bakalım farkı fark edebilecekmisin:confused: :) :) :) :D

13. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    tebrikler çok şık bir av olmuş....

14. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    sızınle karsılasmayı cok ısterım. temmuz 15den sonra hafta sonları orıon otelın tam onune ıyı bakın benı gorursunuz. kırmızı kurt ve boru kurdu subye her tur yem ıle denedım. kırmızı kurt ve boru kurdu taktıgımda mırmır da alıyorum. ama cevredekı ufaklıklar boru kurdunu yok edıyor hemen. tavuk gogusu de dedııgm yerde guzel ıs yapıyor. ozellıkle mırmır konusunda tavuk gogusu ıse yarıyor. yem almaya vaktım yoksa ben tavuk gogusunude denerım.
    bırde kucuk uyarı. eger aksam plaj bosaldıktan sonra orada avlanıyorsanız cok fazla trakonya gelıyor. aman dıkkat edın. tatıle gıdecegınız zaman haberleselım. bana ozelden mesaj atarsanız bırlıkte av da yapabılırız.
    rastgelsın

15. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler çok güzel balıklar afiyet olsun.

16. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    sevgili turan kardeşim o tronyaların acısını en iyi eşimin kuzeni bilir:D :D şimdi akıllandı tuttuğu bütün balıkları yerde sürüye sürüye bana getirip gösterdikten sonra oltadan çıkarıyo.:p :p .beraber avlanmayı bende çok isterim ama bugünlerde gözdem mordoğan denemeni tavsiye ederim saygılar beraber avlanmak umuduyla
    birde bizim bacanak oralarda bir yer keşfetmiş yerini henüz söyletemedim ama balıkları hakikaten müthişti anladığım kadarıyla altınkumun solunda biç iskelenin oralarda onu bi konuşturayım bakayım:confused: :confused:

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    tebrikler çok güzel bir av ve paylaşım rasgele

18. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Tebrikler çok güzel av olmuş, gece bu balıkları tutarken ay varmıydı acaba?

19. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    merhaba,
    hocam cok emın degılım. ama sanırım yoktu cunku grce restarantlar kapanınca yemı oltaya fenersız takakamdım. ama emın degılım

20. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    tebrikler güzel av olmuş.....