Cuneyt google da bircok resim ve mevcut isin asli kisaca dip sirtilarda sahteyi daldirmak amacli kullanilmaktadownrigger daldiricidir ve bu ait makaralar ile istedigimiz derinlikte olta cekmemizi saglar,sistem suya indirilirken downrigger de bulunan mandala ana misinemiz sikistirilir ve balik vurus yaptiginda mandaldan ana misine kurtularak downrigger görevini tamamlamis olur.ulkemizde pek sik olmasada avrupada ve amerikada hemen her balikci teknesinde sistem mevcut.
merhaba cüneyt,bildigim kadarıyla trolling ve sırtı avlarında kullanılan bir düzenek,agır kurşunlu sarkıtma dip avlarında da kullanılıyor,makaralı bir aparat küpeşteye monte ediyorlar sanırım. senin alanya tatilinden paylaştıgın resimlerde,teknede buna benzer bir düzenek görmüştüm sanırım
Ercan abi O duzenek Alanyali balikcilarin mecburitetten yaptiklari derin su avlari icin makara,napsinlar 100 mt kadar balon baligi yogunlukta hic olmazsa 400-500 metrede cikmiyor,bu yuzden buyuk makaralar lazim o makaralarla bile atcek 20-25 dakika Birde abi yanlislikla sizden alinti yapacagim yerde duzelte basmisim affola
Bir teknede, birden fazla downrigger bulunabiliyor. Yani ihtiyac ne kadarsa, bi o kadar downrigger yerlestirebilirsiniz tekneye. Asagida ornek bir downrigger duzeneginin tekneye yerlestirilme gorseli var. Mutelif downrigger agirliklari: Downrigger monte edilmis ornek kamislar:
Videodaki ile senin bahsettiğin aynı şey mi? http://video.google.com/videoplay?docid=-8791104721113494893&hl=tr
Arkadaşlar teşekkür ederim ama bir teknede gördüm açıkcası elektrikli bir modeldi. İşin aslı çok kez videolarda görmemize rağmen,gerçektende Mustafanın dediği gibi yurt dışında olmayan tekne yok. Ama nasıl kullanılır veya neden kullanılırı bilmek istedim. Birde canlı canlı görmekte yarar var aslında
Daha önce sitede bir kaç konuda değinildi, sanırım kılıç balığı av yöntemlerinde biraz da ben dokundum. Kısaca "olta asansörü" denilebilir. İki amacı vardır; Bir tekneden birden fazla sürükleme oltası salmak Aynı anda birden fazla derinliği taramak.
Hocam, O zaman Orkinos yada Kılıç için kullanılan Spreader Bar gibi birden fazla sürüklemeli sırtı için mi kullanılır yani?
Elektrikliler 500$ civarinda olmasi gerek, ancak el yapimi olanlarda var. Downrigger kullanilan takimlarda agirlikta olmayacagindan, mandal acilip, takim serbest birakildiginda, oltada ekstradan 200-300g gibi agirlik hissedilmeden balikla mucadeleye baslanabilmekte.
http://www.youtube.com/watch?v=uc0d9xg1deU http://www.youtube.com/watch?v=sfYarOK2SXI Turkiyede site kapali ama farkli sitelerden olusabilirsen nasil calistigini izleyebilirsin
Downrigger bir asansördür, yukarıda özellikle olta asansörü terimini kullandım. Oltayı istenilen derinlikte sürüklemek için kullanılır. Sizin bahsettiğiniz bir şekilde telli çapari. Bundan da ötesi vardır, matafora sistemli "tuna trolling" de aynı anda bir çok sürükleme oltası çekmeyi sağlayan sistemdir. Bazı resimler yüklenmiş, ama tam şekli gösteren bir grafik yok. Release clip'e benzeyen bazı resimler konulmuş ama tam olarak ne işe yaradığı sanırım anlaşılmamış. ================ Bizde 2 mm çapında, 300 metre çelik halat sarılı ve ağırlıkları 15 ve 30 kg olan, vinç sistemi yerli yapım bir tane var. Donamı arkadaş ABD den getirdi, burada farklı derinliklerden palamut çaparisi çekmek için ticari amaçla kullandık. ====================- 3 metre aynası olan tekneden çıkrık makine ve kamış kullanılarak kaç tane sırtı çekilebilir? 1, 2 hadi bilemedin 3... Peki birden fazla çekildiğinde oltalardan birine balık yakalanırsa ne olur... Diğer oltalara çapariz olur... Ya da 3 kg luk bir tombik yada lambuka yüzünden her bir oltadan salınan 100 er metre misina harala gürele toplanmak zorunda kalınır. Downrigger kullanılırsa buna gerek kalmaz. Çünkü oltalar farklı derinliktedir. Balık yakalanınca balığın asılmasıyla olta downrigger sisteminden (release clip yardımıyla) ayrılır.
paint ile şekli çizip imageshack e yükleyinceye kadar bir sürü doğru bilgi gelmiş Fakat videoda tekne bordasında bir sürü kamış takma yeri olduğu halde, tek kamışla kullanım anlatılmış. (en azından benim seyrettiğimde)
Gecen sene Alanyaya gelirken alip getircektim bu sistemi sinagrit ve dip sirtilarda kullanmak icin ama sistemin tekneye monte edilmesi gerek eee bunuda bizim tekneciler taktirmaz takarlarsada geri alamayizBurda bir tanidigin teknesinin arkasinda 4 adet kurulu ve denizde somon avina cikiyor ayrica bu sisteme dahil edilen 30-50 cm uzunlugunda 15 cm genizliginde iki ucu delikli ve agzi acik L dev kasiklar kullaniliyor ve kasigin 3-5 mt arkasina canli yem genelde ve sahte yemler baglanilarak avlaniliyor.