Slmlar Dostlarım Abilerim Amator Olarak Olta Balıkçılığı Merakım var. İstanbul Avrupa Yakasında Eşkina Tutabileceğim Yerler. Yem ve Takım Önerilerinizi Bekliyorum. Herkese Teşekkurler.
istanbul u pek bilmem ama eşkina avı standart dır heryerde avı genelolarak akşam saatleri başlar sabah gün dogana kadar devam eder av taşlık olan heryerde yapılabilir,(yat limanı )varsa daha iyi dip olta ve şamandıralı olmak üzere iki şekildede avlanabilirsin dip oltan iki köstekli 0,30 benden saçaklar 0,25 olabilir şamandıralı ise tek kanca gece avı oldugu için fosfor kullanman lazım yem:boru kurdu,teke,karides
Birde çok dikkatli olmak lazım ,misina devamlı parmaklarında olması lazım, bir an dalgınlığında bakmışsın balık çoktan yemi yutmuş ve kayalıklara girmiş bile, gitti canım balık ve takım. Sanki balık senin boş bir anını beklermiş gibi oltana asılır,nedense hep o zamana gelir çoğu zaman.Sanki seninle dalga geçer gibi.Bir kere başına geldimi, o zaman kendi kendine söz veririsin ne olursa olsun bir an bile dikkatimi dağıtmayacağım.Gözün hep misinanın bulunduğu ele bakar.Göz bu , el bu bir ara yorulur insan ,gevşeme olur, işte o an gelmiştir sen farkında olmadan. Yine aynı şey ,yine başa döndükmü daha çok hırslanıyor insan. Mutlaka yakalayacağım o balığı çok uğraştırdı beni deyip beklemeye devam edersin, öyle böyle bi bakmışsın sabahın ilk ışıkları beliriverir.Avlanma zamanı dolmuştur.Sabaha kadar üzerinde durduğun kayalık, oturduğun taşa söz verirmiş gibi yine geleceğim bekle beni diye aklından geçirirsin, sen yarın akşam görürsün diyerek denize baka baka evin yolunu tutarsın.İçin içini kemirir bir şey.Zaman hemen geçsede akşam olsa diye heyecanla gidersin eve.Yastığa başını koyduğun zaman gözlerini kapattığın zaman yaşadıkların bir film şeridi gibi gözünün önünden geçer.Ah biraz daha dikkatli olsaydım.Biraz daha hızlı olsaydım almıştım o balığı şimdi.Kimbilir kaç kilodur diyerek tahminde bile bulunursun.Kendince taktikler geliştirmeye bile başlarsın rüyanda.Balığa gitmişsin, balık bile yakalamışsın rüyanda. İşte o yüzden hep dikkatli olmak lazım.
Onu bunu bilmem de anlatım süper paylaşım bilgilendirme için teşekkürler ne zamandır niyetim var çok faydalı olacak anlatimin
Benim eşkinada kendimce tavsiyem, beden 0.35 köstek 0.30-0.35 arası yem boru kurdu ya da teke iğne balığın iriliğine göre 2, 1, 1/0 çapraz bronz iğne.Eğer kurt kullanacaksan tırtıklı iğne daha iyi olur. Ayrıca çember iğneyi tavsiye ederim. Eşkina büyük ağızlı ve yemi genelde kursaklayan bir balıktır. Çember iğneyle genelde ağzının kenarından yakalandığından iğne kolay çıkarılıyor. Şamandıralı takım, dip takımı ya da yeldirme yapılabilir. Ama benim için şamandıralı takım en rahatı.Ancak dikkat edilmesi gereken nokta balık yakalandığı an müdahale etmek çünkü diğer üyelerin de belirttiği gibi balık yemi aldığı an kaya altına girmeye çalışıyor. Dikkatsizliğim nedeniyle ilk zamanlar birçok balığı kaya altında bıraktım. Ayrıca önemli noktalardan biri de şamadırayı attıktan sonra makineden gelen misinada şamadıranın hareketiyle beraber bir boşlama oluyor ve fazla misina öndeki kaya ve yosunlara dolanabiliyor, özellikle rüzgarlı havalarda.Bu neden arada boşluğu biraz almak gerekiyor. Ve bence en en en ÖNEMLİSİ kesinlikle ışık suya tutulmamalı ve fazla gürültü yapılmamalıdır. Şİmdilik aklıma gelenler bu kadar
Kirazlı taraflarında Dayı'mızla elimiz boş döndüğümüz o doyumsuz geceyi hatırlattın. Biraz da sanki o merayı anlatmış gibisin, yanıldım mı? Seni gidi seni.mrsparkle
Gözümün Önünden Film şeridi gibi geçti şimdi Anlattıkların. hepinize çok teşekkurler Birde sarayburnu Eşkina Yaparmı Geçen Cumartesi Gittim Boş Döndüm Bu hafta Tekrar Gitmeyi Düşünüyorum. Birde Teke Nerden Cıkarabilirim
Sadece Gerçekler Valla arkadaşlar bende yalan yok,ben gerçekleri yazdım.Çünkü benim başıma ilk zamanlar çok geldi.Kendi kendime çok kızdım.Çok takım gömdüm kayalara.Ama yinede yılmadım.Sonunda da çok balık yakaladım.Daha 2 gün önce Tirebolu limanında saat gece 02:00 sıralarında 2 tane yarım kilonun üzerinde EŞKİNA aldım.Ha burada Eşkinaya Lendenoz diyorlar.Trabzondada Mavruş veya mavruşgil diyorlar.Ben orjinal adını kullanıyorum EŞKİNA
Basligi görünce kefal misali atladim gerci konu eskina ama neyse nacizane siteye yeni üyelerdenim ama yemli balik avi konusunda üstadlarim kadar olmasada tecrübem vardir eskina baligi yakalnip cekilme hususunda oldukca zevkli bir baliktir. Bu canli icin boru kurdu ve teke etkili yemlerdir. Ancak bulundugun avlakta ispari olarak tabir ettigimiz balik var ise ve bu konuda tecrüben varsa boru kurdu kullanma derim cabuk telef olur onun yerine isaret parmagi büyüklügünde teke kullanirsan daha randimanli olur Eskina baligi kayalik bölgelerde gruplar halinde yasar ilk baligi aldigin noktadan tekrar tekrar alim yapabilirsin. Benim bulundugum yerde kilonun alti eskina igne cikartma operasyonu zarar vermeden sonuclanirsa denize geri salinir ve " BÜYÜ DE GEL DENİR" Kullanilacak takim konusuna gelecek olursan uzun köstekli 2 yada 3 lü dip oltasi yada samandirali tek igneli sistemler randiman saglar. Samandirali sistemde sıklıkla olmasada levrek alma sansinda olur eger yem olarak teke kullanilacak ise tekeyi igneye kuyrugundan canli kalacak sekilde takmak daha verimli av saglayacaktir. Gelelim yakalanan eskinaya, eskina baligini kediye benzetirim ben yemi aldigi gibi yuvaya kacmaya bakar bu yüzden samandirali yada dip oltasinda yakalanir yakalanmaz seri cekim yapilmalidir cekim esnasinda eskinanin kaya altina girmesine izin verilmemelidir. Faraza ki dalginlik aninda eskina kaya altina girdi, zorlamayin oltayi birakin ve bekleyin ona kaya altindan cikmadi icin zaman verin simdiden rastgele bol sans