arkadaşlar bu alanlar artık ava tam 5 yıl boyunca kapalı...yasakla ilgili tabelalar hazırlamış ve yerleştirilecek...olaki buralar da ava gidersiniz size yasak değil derlerse sakın kanmayın jandarma ve sahil güvenlik 0 tolerans gösteriyor ve cezayı haklı olarak kesiyor...iyi de yapıyorlar bu arada... Gökova Körfezi'nde yer alan her türlü avcılığa kapalı alanlar 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 21. maddesinde yapılan son değişikliğe göre Gökova körfezinde; (a) Akbük limanında; (37° 01, 431' N - 28° 06,863' E) ile (37° 02,108' N - 28° 06,915' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın batısında, (b) Akyakada; (37° 03,041' N - 28° 18,600' E) ile (37° 01,540' N - 28° 18,600' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda, (c) Çamlı limanında; Çapa Burnu (37° 00,044' N - 28° 13,250' E) ile (37° 00,240' N - 28° 14,731' E) koordinat noktasını birleştiren hattın güneyinde, (ç) Boncuk Koyu- Karaca limanında; (36° 59, 016' N - 28° 11,828' E) koordinat noktası ile Dedek Burnunu (36° 56, 967' N - 28° 11,618' E) birleştiren hattın doğusunda, (d) İngiliz limanında (Değirmen Bükü) (36° 56, 170' N - 28° 08,358' E) ile (36° 56,812' N - 28° 09,542' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın güney-doğusunda, (e) Bördübet limanında; (36° 49, 800' N - 28° 02,649' E) ile (36° 48,156' N - 28° 03,176' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda, her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığı yasaktır. Madde düzenlemesinde yasağın kapsamı "her türlü istihsal vasıtası ile" şeklinde belirtildiği için olta, zıpkınla avlanmak vs. her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığı yasaktır.
0 tolerans olayına çok sevindim keşke bu gibi koruma alanları çoğaltılsa, yasaklar hep bu katılıkta uygulansa... Turgay abi paylaşım için çok teşekkürler...
Sevgili Turgay, meseleyi ayrıca ve resimli olarak paylaşman çok isabetli olmuş, çok teşekkürler. Umarız yasak hedefine ulaşır ve balıklar gani gani ürer, çoğalırlar
zaten bereketli olan körfez bu yasağa anında tepki vermeye başladı... yani zamanı gelince yasağın olmadığı sır gibi sakladığım avlaklarda çok eğlenceli avlar yapacağız...
Çok teşekkürler Turgay abi. Bu konu uzun zamandır aklımdaydı. Kafamda soru işaretleri vardı. Sayende hepsi cevabını buldu. "Google Earth" sağolsun tüm koordinatları bir bir inceledim. Akyakaya ne zaman gitsem elim boş dönüyordum. Şimdi artık yeni avlak yerleri araştırmam gerekiyor. Şu sır gibi sakladığın yerlerle ilgili bi kaç ipucu paylaşmak istersen bir mesaj uzağındayım Paylaşımın için tekrar teşekkürler Turgay abi. Akyaka seninle gurur duyuyor.
Profesyonelleri ne kadar engeller bilinmez ama amatörler için oldukça etkili olacağa benziyor bu yasağın. Gönül isterdi ki esas balığı katledenler cezalandırılsaydı veya en azından daha etkili tedbirler alınsaydı ama yine de bir umut.. Yasağın bu kadarı bile gözle görülür bir canlandırma getirdi körfeze umarım devamı da gelir..
Bugün sahil güvenlikle muhabbet ettik 723 TL ceza var ve kişi başı Aslında kenardan oltayla avlananlar icin kötü bi yasak oldu cünkü balıkları katledenler ağ atan balıkcılar.Bizim yakaladığımız 3-5 tane balık(Bos döndüklerimiz haric ). Bu arada yasağın daha başında ağ atılmayan gökova körfezinde gözle görünür bir balık artısı olduğu söyleniyor.
Akyaka için Sadece Akyaka için düşünürsek tam koordinatlar Google Earth'ün gösterdiği gibi bu noktalar oluyor. Bu noktaların doğusu yani iç tarafı av yasağının geçerli oluğu bölgedir. Koordinatlarin kuzey noktası tam olarak maden iskelesinin olduğu yeri işaret ediyor. Uygun bir gün Akyaka'ya gidip jandarma karakoluna sormak istiyorum tam olarak nereden başlıyor diye
Aynı şeyi hafta sonu Muğla'da olmamdan dolayı konuştuk.Sanırım Marmaris civarı en iyi çözüm olacak.Ayrıca kulağıma hoş olmayan haberlerde gelmedi değil.Gece zıpkınla vurulan balık hikayeleri duydum.
yani akyakaya giderken elimizde olta olmayacak,bizim gibi amatörler için üzücü bir durum ama doğa için en iyisi bu galiba
Ben bir ay sonra gidiyorum, olta götüremiyor muyuz şimdi ? Eğer öyleyse sanırım bir daha plan yapmak gerekecek.
sportif avcılığa tüm alan mı yasak? değilse sportif avcılığa yasak alan nereye kadar;bazı yerleri trol,gırgır diye ayırmışlar.