Kiralık tekneler neden bu kadar fahiş fiyatlı ??

Konu, 'Genel Konular' kısmında halilhalil tarafından paylaşıldı.

1. halilhalil

halilhalil HALİL

En İyi Avı:
    Eşkina 2100 gr.
    Selam.

Balık avlamak için tekne kiralamak istedik, fiyatları görünce balıktanda teknedende vazgeçtik. 3-5 kişinin anca sığabileceği balıkçı teknelerine saat ücreti 30 tl. günlük 150-200 tl. istiyorlar. oysaki uygun fiyatlı olsada insanlar sık sık balığa gitse ne olur.
    Ortalama 30.000 TL. değerindeki otomobillerin bile günlüğü 50 - 75 tl arasındaylen ortalamam 5000 tl değerindeki bir teknenin en az 150 tl den kiralanmasını tamamen fırsatçılık olarak yorumluyorum.

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Fiber tekne alıyorum kesin :)

2. erkoc

erkoc erkoç korkmaz

Favori Kamış:
    alba kamış,alb 2 rulmanlı dr 70 makina
    En İyi Avı:
    1.8 kg palamut
    Evet Halil beye katılmamak mümkün değil.Pazarlık payı bile bırakmıyorlar,hepsinin gözü doymuş.İnsanın hevesini kırıyorlar.
    Halil abi bi tekne alalım gerçekten.
    hiç diğilse balığa çıkarken buradaki dostlarımızı da ağırlamış oluruz :) güzel olmazmı ama.Yada balıkavı.net olarak bi tekne alsak :)

3. fish founder

fish founder Özgür

hatta balikavi.net olarak bir apartman alsak tüm üyelerimiz aynı çatı altında yaşasa :)

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Halil Bey, sorunun kaynağı milyonlarla ifade edilen otomobil sayısına karşılık binlerle ifade edilen özel tekne sayısından kaynaklanıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen tekne barındırmanın bu kadar zor olduğu bir ülkede, soruna biraz daha geniş bir açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum.

5. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Halil bey; bir konu da şu ki; tekneyle birlikte bi kaptan da kiralanır genelde. Otomobilin şöförlü ücretini de bir düşünün.
    Herkesin ehliyeti var, ama hangimizin birkaç kaptan tanıdığı var?

6. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    +1
    bu ücretin sebebi tekne deil kaptanın günlük yövmiyesi vede mazot parası

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    İzmirde nerden çıkarsanız çıkın en yüksek ödeyeceğinizi rakam 60-80 lira arasıdır,buda bence gayet normal hem adamı hem teknesini bütün gün bağlıyorsunuz sonuçta...Ama 150-200 hakikaten abartılı rakamlar..

8. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Benim teknem aliağada ben teknemi kiraya vermemde.Bazı sahıslar veriyorlar fiyatı 50 ytl.Zaman kısıtlamasıda yok yani mesela sabah 7 de cıktın aksam avın 8 de bitti 9 damı farkı yok yani.

9. halilhalil

halilhalil HALİL

En İyi Avı:
    Eşkina 2100 gr.
    Balık peşinde akşama kadar dolaşılmıyorki. belli bir avlağa gidiliyor ve oraya demir atılıyor. gidiş dönüş abartarak yazsak 10 TL. Kalıyor 190 tl.kaptanda gelince balığını vs. tutuyor keyfine bakıyor, neyse yövmiyesinide dahil edelim.
    bence kesinlikle fiyatlar abartılı ve tekne sahipleri kartelleşmeye çalışıyorlar.

10. nidya78

nidya78 Aydın

:D Evede yazın tekneyede. İkisinede varım.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet tekne fiyatları yüksek ama ben sanmıyorum sık kiralanmıyor tekneler. istanbulda tekne barındırmak tekne yeri bulmak gerçekten zor. yoksa ben çoktan bir tekne almıştım :). üsküdarda bizim komşumuzun teknesi var adamın anlattığına göre geçen bir tekne satılmış tekne 25 bin tl yeriyle beraber adam 45 bin tl ye satmış..

12. LapinCash

LapinCash

Ama bu fikir gerçekten harika her üyemiz 10 lira verse titanik gibi birşey alsak her hafta sonu balıktayız :D Ben sırtı çekerim :D Tüm üyeler sığar onada :D Hayal gücüm bile geniş arkadaş.

13. ozan

ozan Ozan

bi tekne alıpta bakın kaça oluyomuş o iş. ben bi kuzuya gidiyorum 120-150 yazıyo. davulun se4si uzaktan hoş gelir. tekneyi bi alırken bi satarken sevinirmiş insan. hayırlı olsun yeni tekne diyelim şimdiden;)

14. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Tekne olayı , arabaya benzemez fakat bu kira olayı bana göre de yüksek. Tabii, İstanbulda maliyetler de yüksek. Arkadaşarın dediği gibi, suyun yanındayız, sudan faydalanamıyoruz. Yine kıyıdan talim edeceğiz galiba.

15. halilhalil

halilhalil HALİL

En İyi Avı:
    Eşkina 2100 gr.
    Uzaktan davul sesi falan gelmiyor malesef, fiber tekne buldum 1500 tl civarın da yakında ufak bir motor ayarlarım olur biter. çok masraf ediyormuşsun hakikaten ama, davullu yazı yazarken şartları gözönüne almak gerekiyor. istanbul'da kuzu yok en fazla gidilecek mesafede 5 - 8 km, bahsettiğin masrafı yapabilmek için km başına 15 TL yakması gerekiyor :D

16. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Peki sizin bir tekneniz olsaydı vede ben o tekne ile balığa çıkmak isteseydim benden talep edeceğiniz ücret ne olacaktı?
    Evet davulun sesi gerçekten uzaktan hoş gelir,bir konu hakkında düşünürken konuşurken olaylara tek taraflı bakmamak gerekiyor.Boğazda bir cafede çay içiyorum 2 adet şeker 1 sallama çay vede bir bardak sıcak su maliyeti ne kadar? 20kuruş? peki ödediğim tutar 4-5tl bugüne kadar hiç bir cafe sahibini çağırıpta kardeşim bu işin maliyeti bu neden benden bukadar para alıyorsun diye sormadım.Evet buzdağının görünen yüzü ufacık,peki suyun altında kalan kısmı...Bu iş gerçekten sizin dediğiniz kadar ufak olsaydı 1500tl vede ufak bir motorla bu iş istanbulda çözülebilebilseydi, inananın bugüne kadar tekne kiralamaya verdiğim ücretin bir kısmı ile bende bir tekne sahibi olurdum.Evet 30 bin tl lik bir aracın günlük kirası 100-120lira ama beylikdüzünden evimdem cıksam kartala bir ticari taksi ile gitsem taksimetre ne yazar?100 lira?Şimdi şöfere sunu desem kardeşim yaktıgın gaz 20lira sayemde bide boğaz gordun bi güzel istanbulu gezme fırsatı buldun:D :D :D Önce çıkın arkadaşlar istanbulda tekne baglanabilecek adam gibi bir yerin fiyatlarını aylık ödediğiniz tutarları bir güzel öğrenin.istanbulda yıllık hava durumu raporuna gore yılın kac gunu denize acılabileciginizide hesaba katarak tekne sahibi arkadasların sadece bu işten para kazandıklarını ve bir yaşam surdurduklerinide unutmayarak bu sözlerinizi bir daha gozden gecirin.
    Tekne ile acıldıktan sonra,dönüş yolunda tuttuğunuz balıklarla ve geçirdiğiniz güzel saattlere ödediğiniz rakamı bir göz önünden geçirin....

17. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Bir tekne sahibi olarak bu fiyatları çok abartılı bulmadığımı söylemek isterim. benim 8m bir ahşap teknem var ve ben kiraya vermiyorum teknemi fakat verecek olsam kesinlikle saati 50 TL den aşağı olmazdı. Ahşap bir teknem var ve barınağa aylık 250 TL ödüyorum , Yıllık 3,000 TL, ahşap bir teknenin her sene karaya çekilip , motor, boya, zehirli v.s. masrafları en az 3,000 TL tutuyor. Kaldıki 3-4 aylık balık sezonunda kaç defa kiralanacak ki tekne. 5-6 kişi biraraya gelip kiralama yaptığınızda 3-4 saatte kişi başına 30-40 TL düşer. Ben kıyıdan balık tutmaya gittiğimde bu masrafı yapıyorum ve çok az , bazende hiç tutamadan geri dönüyorum çoğunlukla. Bu kriterleri de gözönünde bulundurmanızı isterim bu kiralama konusunda.

18. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    Arkadaşlar hem tekneyi hem de kaptanı kiraladğından bahsetmiş ve bu yüzden fiyatın yüksek olduğuna kanaat getirmişsiniz de bir kaptanın günlük ücretini hesaplarken biraz insaflı olun yahu,,, bu ülkede ortalama bir üniversite mezunu olan şahısın günlük ücreti 66 tl, bakın günlük ücretinden bahsediyorum saatlik değil. Ayrıca bu ne yahu Titanic kaptanı mı kiralıyoruz yani altı üstü 5 m lik bi tekne bize mavi tur yapmıyor neticede... Kesinlikle fiyat çok yüksek bence

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hadi bakalım bende devreye gireyim.
    Benim teknede 4,5 kişi balık avlayabilir.Balık tutma garantiside verilir.Sabahtan akşama kadar dolaşılır.Ertesi gün tekrar ve daha ertesi gün birdaha.Yem tedarik edilir,Takımı uygun olmayana takım makara,kamış,rapala falanda tedarik edilir.Tutulan balıklar deepfreeze'de muhafaza edilir.Buz kutusu getirirsiniz,tepeleme doldurulur,Yetmezse reisten alınır takviye edilir.
    Motor sessiz,hızlı,tekne emniyetli ve geniştir.
    Kaptan benim isterseniz Yunan suyuna bile götürürüm,Lebosu dürbünle iyice seyredersiniz.Dalmaya meraklı olanları taşlara götürürüm.
    Ama herşeyinde bir ücreti vardır.
    Benimkimi;Sadece güler yüzünüz ve mutluluğunuzdur.
    Hadi artık sıkca gelin,emrinizdeyim.
    Sevgi ve saygımla

20. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Allah seni başımızdan eksik etmesin Vedat amcacım,
    Ellerinizden öperim