merhaba arkadaşlar. shimano ultegra advance 4000 hg spin makina hakkında görüşlerinize ihtiyacım var.olumlu görüşler olursa bu makinadan edinmek istiyorum.sizce atçek için uygun bir makina mı dır.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
4000 lik spinn makina?bence 2500 yada 3000 lik bi spin makinası tercih etmelisin..4000 biraz ağır olur..2500 shimano sahara modeli var bulabilirsen onu al..bulamassan sana yardımcı olurum..saygılar
Kesinlikle Murat'a katılıyorum.. Sıkça 4000 kafa kullananlara denk geliyorum.. Bence sırf hamallık. Spining demek yorulmaksızın, saatlerce at-çek yapmak demek, ağırlık çok önemli. Bende Abu garcia stamina 2000 ve okuma trio 30(3000) var. İkisi de gayet güzel. İkincisi oldukça kabul görmüş, uygun fiyatlı bir makinadır. En son 3 ay önce balığa çıktığımızda yeğenim abu garcia ile kiloya yakın mığri çekmişti. Her iki makinayı alırken, mağazada soranlara "levrek için alıyorum" dediğimde, orada bulunan spinden anlamayanlar, "yav bu makine küçük, levreği çekmez" diye tepki göstermişlerdi.. Balığı makine çekmez, balığı sırasıyla, attığın düğümler, ipin(misinan), kamışın sonrada sen çekersin, makinanın devreye girmesi gereken yerde kalama ayarın devreye giremiyorsa, takımın patlar... Kal sağlıcakla..
Bende Ryobi Ecusima 3000 Vi var sitedeki tavsiyeler sonucu almıştım.Hem hafif hem güçlü tavsiye ederim
aynen katılıyorum.. ancak birde bu işler maddiyata bakar..eğer maddi durumunuz orta ise hiç pahalı makinalara para vermemek gerek,o sebebten bende rhoyobi exusima 3000 lik makinayı tavsiye ederim..bende iki tane var bomba gibi makinalar bir çok markayı sollar..tabii bakmak gerek temiz kullanmak gerek..durum iyiyse seçeneklerde iyi.. saygılar
Atkan abi üstteki abilerimin/arkadaşlarımın yorumuna katılmakla beraber, model olarak biraz fazla pahalı buldum açıkçası makineyi. Bu fiyata daha iyi kendini ispat etmiş makineler alabilirsin Murat abinin tavsiyesi Sahara gibi mesela. Bende bir süre evvel böyle bir araştırmaya girdim ve amerikadan getirtmeye karar verdim. Madem bu meblaları gözden çıkardınız yurt dışından çok daha sağlam bi makine getirtmek daha mantıklı olur bence. Nacizane tavsiyede bulunmak istedim, aldığınız makine şimdiden hayırlı olsun, rastgele.
Sevgili Atakan bahsettiğin makine 2010 model ve güzel bir makine ve parasıda ona göre elbette, bende buna dayanarak fiyatın problem olmadığını varsayıyorum ve sana 2011 model Shimano Stella 3000 FE modelini şiddet ile tavsiye ediyorum. Zira senin konuna baktığımda bilgisayarımın yanında duran 2011 kataloğuna şöyle bir gözgezdirip yardımcı olmak istedim ve ilk sayfadaki stella FE modellerini gördüğümde gerisine bakmadım açıkcası. Özelliklerini aşağıda belirtiyorum. STL1000 FE - 175 gr - 5.0:1 devir - 0,25mm/90m - 13x S A-RB + 1 Roller Bearing STL2500 FE - 225 gr - 5.2:1 devir - 0,25mm/160m - 13x S A-RB + 1 Roller Bearing STL3000 FE - 225 gr - 6.0:1 devir - 0,25mm/210m - 13x S A-RB + 1 Roller Bearing STL4000 FE - 270 gr - 5.2:1 devir - 0,30mm/100m - 13x S A-RB + 1 Roller Bearing Not: Hiçbir modelin yedek kafası yoktur. Malum bunun yedek kafası başka marka iyi bir spin makine demek Diğer bir seçenek ise Shimano Twin Power CI4 TPCI4 2500 FA - 250 gr - 5.2:1 - 0,25mm/160m - 8x S A-RB + 1 roller bearing 1 adet yedek kafası mevcut. CI4 nedir diyecek olursan : Corbon ve polimer karışımıdır. Sıradan carbondan daha sağlam ve daha hafiftir. Shimano için başka birşey sormak istersen yardımcı olabilirim. Hatta almak istediğin makineye karar verdiğinde haber ver İstanbul ve İzmir'deki balık mlz. satan dostlardan fiyat alalım. Sağlıcak ile kal.
http://www.tacklebargains.co.uk/aca...agnesium-Front-Drag-Reels==-Special-Deal.html Arkadaşlar dün Medex fuarında görme fırsatım oldu yukarıda linkini verdim Shakespeare efsane olabilecek tam anlamıyla spin makinası hafif işlevsel kaliteli ama biraz pahalı.Kıs.k balıkçılığın standında unutmadan incelemenizi tavsiye ederim.