Sahte ile at-cek avi yapan arkadaslarin ortak sorunu sahtelerin kayalara, halatlara, vs. takilmasi. Hemen her avda mutlaka en az bir sahteyi bu sekilde denizde birakan cok. Malum, sahteler ucuz degil. Bilinen markalarin urunleri dunyanin parasi tutuyor. Oltayi saran avci, sahte ha takildi ha takilacak derken balik keyfi yapacagina stres yasiyor. Bazi arkadaslar hakli olarak sahteleri kaybetmeyi zaten goze aldiklari icin maliyeti dusurmek amaciyla sahteleri kendileri uretiyorlar. Bazilari ise eski sahteleri boyayip yeniden kullanilir hale getirme yoluna gidiyorlar. Sifirdan ahsap, plastik ya da metal bir sahteyi evde uretebilmek icin once belli bir yatirim yapip alet edevat edinmek lazim. O zaman da eger sahteler cok sayida uretilmeyecekse astari yuzunden pahaliya geliyor. Peki bu sahtelerin yari-mamul olarak (boyanmamis, avcinin arzusuna gore son hali verilmeye hazir) uretimini yapip ucuza toptan satisini yapan kimse, firma yok mudur? Biraz arastirdim, sadece yari-mamul sahte uretimi ve satisi uzerine calisan firmalar oldugunu ogrendim. Sattiklari yari-mamulun fiyati herhangi bir av bayinden alinan gosterisli bir sahtenin fiyatinin cok altinda. Ustelik avcinin hedef baliga gore sahteyi istedigi renge, desene boyama ozgurlugu var. Acaba bu yari-mamul ureticileri gibileri Turkiye'de de var midir? Veya bilinen yerli sahte ureticileri toptan yari-mamul satisi da yapiyorlar mi? Sayet boyle bir sey yoksa girisimci arkadaslara duyurulur. Malum, talep cok, yeter ki ucuza maledilebilsin, toptan alacak amator avci cok olacaktir. Iste ornekler: http://unpaintedlures.com/ http://www.miamilures.com/Unpainted_Crankbait.html http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=unpainted+lures
abi helal olsun, çok parlak bir fikir az iyisinden bir tane airbrush makinası ve çeşitli boyalarla dünyaca ünlü markaları sollayacak şeyler çıkartılabilir ortaya(tabi sanatsal yetenekle birleştiğinde), insanlara feyz verebilecek bir konu olmuş ve bu işe gönül verenlere uzun vadede daha ekonomik çözümler çıkabilir. tabi raflarda duran rengarenk cicili bicili şeylere kendimizi kaptırmamıza engel mi? sanmıyorum
araştırma yönünüz güzel, acemiliğime verin ben 20-30.tl verilen sahtelere acıyorum, çünkü 2-3.TL ye bile sahte var. boyası gidersede istedğin renge tekrar boyarsınız. tabiki herkezin avlak yeri farklı, benim avlak yerimde günde 1-2 tane denize takıldığı için bu yorumları yapıyorum. temiz avlak yerim olsa belki bende verebilirdim o paraları, ozaman sizin verdiğiniz link işimize yarıyabilirdi.
bende bugün deneme olsun diye çin sitesinden 30 tane ucuz minnow stili 65mm lik sahte siparişi verdim. Bakalım gelecekmi. 19 dolardı kargo dahil. gümrüğe kaptırmassak iyi... renkleri güzel çıkmaz ise asetonla boyasını silip kendim sprey boya ile boyayıp parlatıcı tırnak parlatıcısı ile boyasını korumaya alacağım. Buda olmaz ise balsadan bişeyler yapmaya çalışacağım. el emeği göz nuru olur. sezon da bitiyor zaten evde uğraşacak bişeyler olur.
Sanirim yanlis anlamissiniz veya ben eksik anlatmisim. Bu linkleri "gelin arkadaslar, bakin bu sitelerde sahte satiliyor, bastirin parayi, oradan alin" diye vermedim. Bu linkleri "sadece yari-mamul sahte ureten ve ucuza maledip toptan satanlar var, bunlar da ornekleri, acaba bunun gibi uretim yapan, toptan ve daha hesapli alinabilecek yerli firmalar, kisiler var midir" dusuncesiyle verdim. Konunun acilma sebebi zaten sahtelerin pahali olusu, at-cek avinin nasil daha ucuza getirilebilecegine dair cozum aranmasi. Av sirasinda sahtelerin takilip kaybedilmesi durumunda olusan maddi zararin asgariye indirilmesinin yolunu ariyoruz. Diger arkadaslarin yanitlarindan anliyorum ki maksadimiz gayet acik. Fakat sizin yaptiginiz yorum ise tamamen farkli yonde olmus. Acikcasi nasil boyle bir kaniya vardiginizi anlamadim.
Bahsettiğiniz sahtelerden 2,5 ay önce ebayden sipariş vermiştim bugün elime ulaştı, tam da ümidi kesmiştim İma komomo, duel dolce ve Lucky craft sammy ve griffon (boyanmış halde) modellerinden bir de 3d gözler geldi. Görünüşleri aynı ama henüz aksiyonlarına bakmadım.6 komomo, 5 duel dolce 3 sammy ve 5 griffon 55 dolara maloldu 3D gözlerle.Sahtelerin halkaları ve iğneleri yok. Eğer aksiyonları iyiyse iyi bir fiyat gerçekten (çok aşırı kaliteli gözükmüyorlar)
Şimdi kontrol ettim de 40 $ civarı tutmuş, sipariş ettiğim bazı ürünler ellerinde olmadığı için yollayamadıklarının parasını iade etmişler....
ucuz sahteler bugün geldi. beklediğimden iyi ciktilar. kovada test ettim. piyasada satılan birçok ucuz rapalalar gibi degiller. kuyruk aşağıda baş yukarda durmuyor. düz şekilde batıyorlar. büyük boy çok keskin iğneleri var. tanesi 1.20 TL geldi (piyasada iğnelerin tanesi 40 kuruş, 2 iğnesi var). bana ulaşması 2 hafta sürmedi. gümrüğe de takılmadı. almak isteyenlere tavsiye ederim. sahteleri aldığım link http://www.aliexpress.com/product-f...nnow-Fishing-lures-Baits-M10-wholesalers.html Eğer çıkabilirsem yarın balığa bu rapalaların performansını yazarım. Çinekop ve sarıkanatta iyi iş yapacağını düşünüyorum.
abi süper bi konu daha detaylıda inceliyecem nasıl kaçırmışım gözden anlamadım saol paylaşım için eline sağlık