ve sonunda deniz bulandı :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    uzun süredir cam gibi berrak olan denizimiz at çek avı için işimizi oldukça zorlaştırıyordu ve çalkantılı, bulanık denizin yolunu gözlüyorduk. geçen hafta yağan yağmurlarda hanımın pencereden bakıp bakıp '' hava da tam levrek havası oldu ha, sen hala evde oturuyor musun ? '' şeklindeki takılmaları da beni iyice gaza getirdi :D

bacanakla sözleştik ve gece yemli ile avlanıp sabah suyunda atçek yapalım dedik. forumdan serkan ( barakuda33 ) arkadaşımla da görüşüp kendisinin iskenderun'da alışveriş yaptığı malzemeciyi aratıp yem istedik ama sadece sülünez varmış, yine de aldık. cuma gecesi saat 24:00 gibi yola çıktık ama daha osmaniye'nin sınırlarından çıkmadan yağmur çiselemeye başladı, hatay il sınırına girince coştu mübarek :) bölgemiz denizin hemen kenarında yükselen dağlarla dolu olduğundan deniz havası buraya çok yağmur bırakır, yağdımı durmak bilmiyor.

biz azimle yola devam ederek dörtyol'a, avlağa ulaştık, yağmurluk, tulum vb. malzemeler olsa da denizin üzerinden gelen bol şimşekli yağmur bulutları nedeniyle arabada biraz oturalım, nescafemizi içip sohbet edelim dedik. çünkü çok yakınlarımıza yıldırım düşüyordu, deniz kudurmuş bir halde, dalgalı, bulanıktı. arada yağmur şiddetini azalttıkça arabadan inip yemli olta sallasam da yeni bir yağmur dalgası beni yeniden arabaya binmeye zorluyordu. saat sabahın 4'ü olmuştu sanırım, bulutlar yükseldi ve yağmur kesti. biz de yemli oltalarımızı suyla buluşturduk. vuruş vardı ama zayıftı, küçük balıkları beslemeye başladık. kısa süre sonra bacanak oltayı sabitleyip uyuklamaya başladı, serkan daha önceden yüzünü kara çıkarmayan yerinde ısrarla atarken küçük bir minakop ve orta boy bir mırmır yakaladı. daha istanbul'dan geleli birkaç ay oldu ama bizim buranın sistemini çözdü ;)

ben küçük balıklarla uğraşmaktansa atçekle uğraşmayı tercih edip saat 05 - 05 :15 civarı zifiri karanlıkta atçeke geçtim. her zaman yaptığımın aksine bu sefer su yüseyinden değil tabandan başlamak üzere, ima gun jig taktım ve birkaç atış sonra önce kuvvetli bir vuruş oldu, bir kaç saniye sonrasında ise kamış bükülüverdi. balık çok fazla çırpınmıyor ama ağırlığını hissettiriyor, direniyordu. nihayetinde durduğum kayanın önüne kadar getirdim ama bir anda misina boşaldı :( gecenin karanlığında bir iki metre önüme kadar getirdiğim balığın ne olduğunu da göremedim, tahminim grida, orfoz vb. kayabalığı türeviydi. idk benim balık kaçırmalarıma çok takılan Alişan kardeşimin kulağını çınlattım sabah sabah :)

saat 7 gibi gün ışıdığında yorgunluk, uykusuzluk, açlık, soğuk bizi perişan etmişti. bir araya gelip ne yapalım eve mi dönelim diyorduk ama benim aklım levreklerdeydi. arabayla yola çıkınca daha saat erken şu yerlerimizi bir kontrol edelim dedim. bu havada balık yapabilecek iki yakın yer vardı ve oy birliği ile birini seçip avlağa vardık.

ben hemen geçen yıl avlandığım yerlere yöneldim, arkadaşlar da 40 - 50 m. arayla durdular. bacanak at çek yapıyor, serkan yalnızca 80 - 180 gr. atarlı surf kamışla geldiğinden sülünezle levrek kandırmaya çalışıyor.

mekana vardıktan çok kısa süre sonra ilk levreği kandırdım, kıyıya kadar getirdim ama tam kıyıda kendini yere vurup sıçradı ve iğneden kurtuldu, 35 cm civarı bir levrekti. at çeke devam ederken tam önünde bir kefal resmen suyun dışına, kuma sıçradı ve gelen dalga ile geri gitti, demek ki levrek avlanıyordu. hemen işaret ettim ve bizimkiler benim olduğum tarafa biraz daha yaklaştılar.

o ara benim oltaya bir canavar asıldı ama gerçek bir canavar hooked kamışın gücü ile biraz çekip sarmak, yükü makindan almak istiyorum ama kamış ikiye katlandı ve balığı çekmekte zorlanıyor reeling . örgü misinayı doğrudan klipse bağladığımdan misinadan korkum yok, kalama da epeyce sıkı, ama bu balık sanki makara boştaymış gibi misinayı alıyor ve ben sadece kolu çevirerek balığın aldığı misinayı azaltabiliyorum, balığın yönünü kendime çevirmekte zorlanıyorum. o ara bizimkiler benim bu mücadelemi görüp avı bıraktılar ve yanıma geldiler, serkan cep telefonunu çıkarıp kamerasını açtı, ben de video çekiyor sanıyorum, meğer balık çıkınca fotoğraf çekmek için bekliyormuş :)

aslında takım, kalamayı sonuna kadar sıkıp balığı sürüye sürüye alacak kadar güçlü ama ben balığı yorup almayı tercih ediyorum ve bu artislik hareketlerin ve uzun mücadelenin sonunda da bir anda misina boşalıveriyor banghead her zamanki gibi kaçan balık büyük oluyor ama bu balık bambaşka bir büyüktü :( çünkü hem tatlısuda hem denizde pek çok farklı türün 1-3 kg arası pek çok bireyini tuttum, az çok farkı biliyorum :(

hep birlikte kısa bir ah - vah, tüh, keşke faslından sonra hemen at çeke kaldığımız yerden devam ediyoruz. hemen arkasına da bacanak tahminen 1,2 - 1,3 kg bir levreği kıyıya alıveriyor, eh, usta ile çırağın azıcık farkı olsun. ben tam 3 kez balık kaçırdım bu avda, sıramı savdım yani idk

gözüm serkana takıldı, eğilmiş hışımla çantayı karıştırıp sahte arıyor :) yanımdaki yedeklerden güzel birini kendisine verdim. 180 gr atarlı surf kamış ve kalın misina ile ancak 10 m.ye atabiliyor ama balık zaten kıyıda. üçümüzde at çek yaparken pek çok vuruş, kısa ya da uzun mücadelelerden sonra balık kaçırmalar yaşıyoruz ve o anda serkan sesleniyor, o da ne ? adam yaklaşık 2,5 - 3 kg.lık bir levreği oltaya takmış kasılarak poz veriyor, haklı da her zaman ele geçecek bir av değil :thumb:

serkan da sırasını savdı ben kaldım boşta. ahmet abi ilerde bir kum adası ile kayaların koltuğunda kalan nisbeten durgun bir yeri işaret edip, tulumunu giy ve oraya git, kesin balık alacaksın dedi. ben tulumu arabadan alıp gelmeye üşendiğimden var gücümle salladım ve dediği yere düşürdüm. daha iki tur sardım balık yapıştı ama yine klasik kaçırma meselesi :( hemen aynı yere düşürdüm yine balık asıldı ama bu seferki küçük. balığı çekmek için kum adasının üzerinden geçirip tekrar suya indirmek ve sonra 5-6 m daha sudan çekmek gerekiyor. öyle de yapıyorum, üşengeçliğimden balığı kum adasının üzerinden hoplata hoplata aşırtıp tekrar suya indiriyorum ve sonra dışarı. limitin üzeri ama arkadaşların yakaladıkları yanında bebe idk başka balık yakalayamadığımdan ve etrafımızı yemli avcılar sardığından bu balığı oğlumun isteği ( aslında çipura istemişti :) ) olarak alıkoydum ve avı sonlandırdık.idk

rapor uzun oldu kusura bakmayın, balıksız raporlardan kalan bir alışkanlıkla yazmaya başladım mı arkası geliyor :eek: bu arada ben herkesin yakaladığı balıkların hem videosunu hem fotosunu çekerken beni çekmeyen arkadaşlara ayrıca teşekkürler :D videolarda mekan çok açık belli olmuş, onun için sadece fotolar var ;)

NOT: yıldırımın yakınlara düştüğü yağmurlu havalarda arabanızın içinde oturun, arabaya yıldırım düşse dahi içindekilere zarar vermez. araştırmak isteyenler için '' faraday kafesi etkisi ''

ahmet abinin levreği

serkan'ın levreği

bu benim bebe, şaibeye mahal vermemesi için eve gelince ölçtüm

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    dostum tebrik ediyorum. Harika bir av olmuş, hepinize de ayrı ayrı tebrikler
    Balık neslinin her geçen gün sayıca azaldığı, Türkiyenin en pis körfezlerinden iskenderun körfezinde böyle bir av gerçekleştirmeniz yılda birkaç kez de olsa gözümüze bayram ettiriyor inanın.

siz c.tesi tutmuşsunuz
    yau ben dün 7.30 da barınağa geldim, düşündüm. bu saatte ne olur ki ? geçen seneki gibi saat dokuz-on turnası alabilir miyim diye bir umutla atçektim ama ıh ıh. Güneş vurdu, battaniye gibi olan paltom bana yük olmaya, koltuğumun altınının pis pis terleyeceği hissiyle son verdim avıma.
    Keşke diyorum şimdi, eğer tahmin ettiğim yerse oraya gideymişim. Ya aslında ben orayı yurt edinirim. Fakat makinayı güvenemiyorum. Tbr tekrar. Ele tutturacağına sen tut bir daha

Not. sevgili bilge. saat on kırküçte mi yakalandı harbiden ? yani o saatte levrek oluyor mu ? oluyorduysa ben niye erken kalkıyorum ki hafta sonları birader. fotoğraf makinanın saati doğru mu? yoksa klasik 05.00-07.00 arası balıkları mı bunlar ?

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler birader, benim için balık yakalamak kadar birlikte gittiğim insanların avlanması, eğlenmesi de önemli. benim çantamda yedek varken arkadaş iş yapmayacak sahte ile boşa enerji harcarsa ben rahat edemem, varsın büyükleri onlar yakasın,bu iş kısmet işi :)

levrekler yakalandıkları saatte fotoğraflandı, yani kaçırdıklarımızla birlikte bütün aksiyon saat 07:30 - 11 : 00 arasında yaşandı. geçen yıl da hep öyle olmuştu. bacanağım ahmet abiyi tanıyorsun, adam 50 yaşlarında, daha iskenderun körfezinde bir elin parmağı kadar at çekçi yokken bu işe başlayanlardan. ahmet abi her zaman der; levreğin saati olmaz, günün her saati at çeke gelebilir.

4. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Tebrikler..:)

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, daha iyileri sizlere rastgelsin

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir anlatım Bilge. Gaz tavan şu anda. :D:D:D
    Nerde bu balığın bolluğu.... Ne kadar aksiyonlu geçmiş av, imrendim. Her ne kadar çoğunu çıkaramayıp kaçırsanda heyecanı yeter.
    Ben 3 sene anlatırdım çevreme böyle bir avı. :D:D:D

Nice güzel avlar dilerim.
    Şüpheye mahal bırakmayarak ta çok iyi yapmışsın. Net temiz bir rapor olmuş. Anlatım zaten muhteşem. :)
    Devamını dilerim... (Üşengeçlik yapma, tulum giy :D)

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aah ah bu gaz olmasa zaten bu avcılık çekilmez. bu mekanlar çok sığ ve berrak, bu yüzden sadece deniz kabarıp bulandığında iş yepıyor, yaptımı da iyi yapıyor.

ben de anlatıyordum ama kaçan balık büyük olur sözünü duymaktan bıktığım için sadece yakaladıklarımızın foto ve videolarını izletiyorum.

benim balığın fotosunu evde bilgisayarda inceleyince gözüme çok küçük göründü, ben bile huylandım, o yüzden tekrar ölçüm aldım :)

tulum terlettiği için giyesim gelmiyordu, tulumu av sonuna kadar giymedim, ama balığı yakaladıktan hemen sonra aynı yerde sahteyi taktım. 200 m. kadar ilerdeki arabaya gittim, tulumu giydim, gelirken anahtarı düşürmüşüm, geri dönüp yarım saat onu aradım, derken sonunda tulumla suya girip sahteyi çıkardım ve avı bitirdik :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p :p Anahtarı bulman iyi olmuş. Bulamasaydın av zehir olurdu.
    Tulum terletiyor mu? Oralarda hava sıcak sanırım. :)
    Kazasız belasız avlar dilerim, sahteyi kurtarman iyi olmuş. :)
    Sığ dediğin ne kadar derinlik? Kendinden gagalı ima komomo tipli az dalarlı sahtelerle avlanmışsınız sanırım.
    Nice, aksiyonlu avların devam etsin İnşaallah. :)

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hiç sorma , üstelik serkanın arabasının anahtarlarıydı :)

alttan iki tane yün içlik üzerine bir de kalın pantolon giyince hayli terletiyor, zaten bizim burası da çok soğuk değil ama bende bel fıtığı olduğundan işi sıkı tutuyorum.

bizim meraların çoğunda 50 m. gitsen ancak göbeğine gelir. burada da bir kez sahteyi uzakta taktırmıştım, 25 m kadar girdim kasığıma ancak geldi, ama dalgalı havada sığ olsa da pek takılma olmuyor.

sahteler meşhur sahtelerin çakmaları, tanesi 7 TL ile 10 TL arası olan, eurofish ve ryobi. aslında xrap ve maxraplar da iş yapıyor, çantada daha neler var ama neme lazım o kadar parayı denize bırakıveririz.

10. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler bilge dostum inan en az bende sevindim boş dönmediğinize. daha bereketli avların olsun

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tüm ekibi tebrik ederim:) son dk manevrası ile günü iyi sonlandırmışsınız:) kaçan balıklar da kaçsada heyecanı yeter:) kaçan balıklara gelince ya iğneleriniz sakat yada heyecandan tasma atmıyorsunuz diye düşünüyorumidk

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, inşaallah sizin bereketli raporların devamını da bekliyoruz.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    zaten oltaya her yakalanan balığı çıkarabilsek işin heyecanı azalır. at çekte oldukça soğukkanlıyımdır, hep bir sonraki adımı düşünürüm ve panik yapmam. ama bana göre balıkların kaçmasında en önemli etken iğnelerin küçük oluşu. orjinal iğneleri daha büyükleri ile değiştirdim ama sahte ince yapılı ve gagası çok küçük olduğundan aksiyon bozuldu, normalde floating olan sahte batmaya tabandan gelmeye başladı. ben de mecburen orijinal boyutta daha sağlam iğnelerle kullanıyorum. büyük balık saldırınca da eğer sahteyi yutmamışsa iğne çok derin saplanamıyor idk ama buna bir çözüm üretmem lazım.

senin de raporları bekliyoruz zamanı geldi artık, meraları yokla ;)

14. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tebrikler, spin avcılığı gibisi var mı?Ellerinize, sağlık devamını dilerim.

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, 16 -17 yaşlarımdayken, bu gün bacanağım olan, o günlerde ustam olan ahmet abi sayesinde spinle tanıştım. o günden bu güne çeşitli avlar yapsam da spindeki heyecanı bulamadım. bazan yemli avın balık yapacağını bile bile onu bırakıp saatlerce atıp çektiğim oluyor.

bu balıkların çok daha güzelleri size rast gelsin.

16. 4443

4443

Tebrikler güzel kareler ..

17. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ekibi kutlarım başarılı avlarınızın devamını dilerim.O kadar uzun rapor yazmışsınız insan birazda ekipmandan bahseder yahu :)

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, sizlere de rastgelsin

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, madem istediniz onları da yazayım.

benim V system kamışın başına bir kaza geldiği için kullandığım kamış captain 2,40 spin kamış, daiwa sweepfire E4000, misina lineaeffe firesilk 0,12 örgü, sahte eurofish aragon 13 cm

bacanakta dam 2,70 teleskobik kamış, daiwa crossfire 4000 makina, okuma seabass 0,26 misina ve eurofish aragon sahte

serkanda da 80 - 180 gr. atarlı surf takım :), ve ryobi trapper 88 mm sahte.

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Vee sonundaa.. :) Tebrikler Bilge. En az sizler kadar mutlu oldum :) Balıklar ise ayrı bir güzel.