Yağmur Yağış Dinlemem Giderim _ İStavrit Avı :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Ersin1903 tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    15.02.2013...Herkese merhaba değerli balıkavi.net üyeleri,

Dün işten bugün için izin almıştım, boşta kalan zamanımı değerlendirmek için bugün balığa gitmeyi kafama koymuştum, akşamdan kullanacağım takımlarımı yaptım çantamı hazırladım, saati kurdum ve yattım...

Hava durumu bugünün yağmurlu olacağını belirtiyordu ancak çok erken beklemiyordum :D Sabah 6:00 gibi kalktığımda bir baktım pencereden yağmur yağıyor hem de ne yağmur bardaktan boşanırcasına :confused: kuvvetli yağışı görünce biraz kendi içimde bocaladım gitsem mi gitmesem mi diye bir yanım yat Ersin uyu bu yağmurda deli misin diyordu diğer yanım lan sen ne havalarda gidip balık avladın bu yağmur sana vız gelir diyordu ve kafama koymuştum birkere gidip balık avlayacaktım... Nitekim balık avı sevdası daha ağır bastı, balık avı kıyafetlerimi hızla giyindiğim gibi çıktım yola....

Avlağa vardığımda saat 8: 15 falandı ve yağmur ara ara incelsede aralıksız yağıyordu, benden başka kimse yoktu balık avlamak için gelen, hazırlıklarımı yapıp oltamı haydeee rastgele diyerek salladım suya....

ilk 5 atışta 3 tane güzel boyda istavrit aldım, sonra bir ara çok akıntı çıktı ve balık kesti, ara ara birer ikişer balık geliyordu çaparime... Bir ara yunus sürüleri girdi avlağa ve az olan balığıda onlar kaçırdı ama onları avlanırken izlemek muhteşem :thumb: Yunuslarda ortalıktan çekilince yine balık yapmaya başladı... tabi bu arada saat öğlen vaktine geliyordu kimseyle sohbet edemediğimden iyice canım sıkılmaya başlamıştı ki bir ses " rastgele kardeşim rastgele "... gelen Berkan abiydi ( adalı balıkçı ), sağolsun işe gitmeden önce benim yanıma uğradıda iki dakka o yağmurda ayak üsütü sohbet ettik biraz tabi birkaç foto çekti hemen Berkan abi rapora ekleyebilmem için ;) Berkan abiyi uğurladıktan sonra denizde tatlı bir akıntı çıktı ve uzak atışla o akıntıyı yakalayınca istavritlerde sıra sıra gelmeye başladı ( 5li - 6lı - 7li - tabi kraçalar suya iade edildi ) :thumb: Akıntı kesince balıkta kesiliyordu idk o nedenle düzgün ve kontrollü bir atışla uzağa erim sağlayınca akıntıya kapılan çaparime istavritlerde kapılıyordu :D balık yaklaşık 1 saat boyunca bu şekilde yaptı ve o zaman zarfı içerisinde bende oltamı ziyaret eden güzel boy istavritleri kovaya göndermeyi başardım....
    Avı sonlandırdığımda saat 14:30 du o kadar saat yağmurun altında olta sallamaktan ellerim parmaklarım buruş buruş olmuştu :D

Dönüş yolunda Haydarpaşa'da Levent abimin ( Chaosad) yanına uğradım, sağolsun kendisi ofisinde beni hoşsohbetiyle, mis gibi çayla ağırladı, o yorgunluğun üzerine kapalı ortam ve sıcak çay süper gitti... Hoş sohbetin ve mesai saatinde beni ağırladığın için çok teşekkür ederim Levent abim sağolasın :thumb:

bu avda kullandığım ekipmanlar:

- 3,90 mt Effe trastevere Surf kamış
    - Okuma Boxter 65 (ağır işçi) makina :D
    - Çapari - 0.18 beden - 0,10 köstek
    - Fosfor yeşili ve Turuncu renkli çapari köstekleri
    - 100 gr kurşun
    - Av boyunca tek takım kullandım

Ava dair fotoğraflar: Not: Yağmur çok yağdığı için avlakta fazla resim çekemedim kusura bakmayın :(

Not: Kovamda 4 adet kraça bulunuyordu :( :( 3'ünün ağzı tamamen yırtıldığı için diğerininde iğne gözünden girdiği için alı koydum...

Herkese keyifli ve bereketli avlar dilerim... Rastgele reeling reeling

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ersin kardeşim tebrik ederim seni. Böyle yağmurlu zor şartlara rağmen, kafana koyduğunu yaptın balığını da aldın :) av boyunca tek takım kullanmışsın, epeyce kardasın o zaman :D güzel avlarının devamını dilerim, kısa zamanda beraber de olta sallayalım..

bu arada ilk foton 10 numara :)

Balık boyları da çok güzel, yağmur olmasaymış tadından yenmezmiş valla.

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler ersin daha iyiler rast gele

4. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM-casting 4.20 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 10000, Okuma Zeon ZN 65, Avenger 65B
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Öncelikle tebrik ederim. İstavrit boyları çok iyi. Sabah 6.15'te de ben uyandım. Yüzümü yıkamadan önce perdeyi araladım. Tabii ki hayal kırıklığı... Yağmur sicim gibi yağyor. Yaşadığınız ikilemi yaşadım. Ben de aynı kararı verdim. Yani doğru kararı.:) Yarım saat sonra mekandaydım ama yağmur şiddetli, rüzgar sertti. Takımları açmadan evin yolunu tuttum. Eve öndüm tekrar ama pişman oldum atış yapmadığıma. :D

5. 4443

4443

Tebrikler ersin bereketli olsun sevgiler...

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih aga çok teşekkür ederim, gittik birkaç parça nasibimize düşeni aldık, çok şükür boş dönmedik :D Valla evet tek takım kullandım bu yönden kârdayım ama son atışta kurşu gitti zarar girdim o yüzden kanka :laughing: ilk 3 fotoyu Berkan abi çekti sağolsun, tam atış yaparken hafif artistik bir pozu yakaladı :)
    İnşallah en kısa zamanda birliktede olta atarız kardeşim... iyi dileklerin için çok sağol, daha güzelleri ve niceleri sana rastgelsin :thumb:

Sağol sabri abi sanada rastgele :)

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ahhh be Kadir abi doğru kararı verip avlağa kadar gidip olta atmadan dönülür mü :eek: :D Keşke birkaç atış yapıp şansını deneseydin sende... Neyse her işte bir hayır vardır abi belki böylesi senin için daha iyi oldu... Kısmetin birdahaki sefere bol olsun rastgelsin abi.. Teşekkür ederim :)

Çok teşekkür ederim Hüseyin, daha güzelleri sana rastgelsin :) Sevgiler Saygılar bizden.... Mersine Selamlar...

8. mınık

mınık hüseyin

Favori Kamış:
    d.a.m
    Favori Makine:
    daıwa
    En İyi Avı:
    lüfer
    Güzel bir rapor,olumsuz hava şartlarına rağmen güzel bir av,bundan güzel ne olabilirki geriye seni kutlamaktan başka birşey kalmıyor Ersin kardeşim:)
    Avların daim iğnelerin dolu olsunreeling

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet Hüseyin abim hava şartları biraz zorluydu ama zorda olsa amacımıza ulaştık :) Çok teşekkür ederim abi iyi dileklerin için, daha güzelleri sana rastgelsin :thumb:

10. rapalacikral

rapalacikral ali

Tebrik ederim.

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol ali abi..

12. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Tebrikler Ersin Arkadaşım. Bu havada çok iyi av.

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok teşekkür ederim Gürcan abi, yaptık 3-5 bişiler işte :) nerelerdesin abi hiç görünmüyorsun, gitmiyor musun bu ara balığa ??

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zor sartlarda güzel av tebrikler. Umarim patron okumuyordur. Vay vay baliga gitmek için izin almis demesin :)

15. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    tebrikler abi daha iyileri rast gelsin

16. tefo32

tefo32 tevfik

tebrikler. bende bu sabah niyetlendim yağmuru görünce vaz geçtim.hem sağınak hemde rüzgarlıydı. ERSİN inşallah hastalanmazsın.

17. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Roy abi :) yok yav bizim patronun balık avıyla falan pek alakası yoktur ama inşallah müdürüm görmez :D

Çok sağol Batuhan kardeşim, sanada rastgelsin daha iyileri :thumb:

Çok teşekkür ederim, yağmura karşı oldukça hazırlıklı gittim, birde üzerimdeki yağmurluk rüzgar ve soğuk geçirmediği için daha rahat oldu sadece ellerim ve ayaklarım üşüdü biraz okadar... İnşallah hastalanmam ama gayet iyi hissediyorum kendimi çok hafif bir yorgunluk var o kadar :)

18. ozkan79

ozkan79 özkan

YAĞMUr bereketi ile gelmiş :)

balık boyları gayet iyi görünüyor ;)

yağmurdan dolayı mera bom boş görünüyor bayağı zevkli av olmuştur ıslandığına değmiş afiyet olsun :thumb:

dişli namına hiç birşey varmıydı Ersin ? reeling

19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yağmurda kamış kullanımına dikkat edin, lütfen simsek mazallah aman diyorum allah göstermesin rastgele yağan yağmurda balık olur birde ıslanmak olmasa :p çok güzel istavritler mangalda nasıl olur acaba denemedim hiç :)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bravo Ersin. Afiyet olsun, gönlünce nicelerini dilerim.

Berkan kardeşimizi de tebrik ederim, emeği var.:)