Ryobi evet iyi marka ve güzel makinaları var,ama artık o eski kalitesi yok yeni makinalarında,aslına bakarsak Ryobi diye bir markada yok. Ryobi fabrikalarında makine üreten bölümü,30 eylül 2000 senesinde japon firması olan Johshuya Co., Ltd diye bir firmaya satıyor. Yani 09-2000 senesinden bu yana,balıkavı malzemelerinde Ryobi,kendi ismi ile bağdaşan bir üretimi yok,isim hakkını Johshuya Co.Ltd firmasına satmış bulunmakta,buda ek bir bilgi olarak bir tarafa eklenmeli diye yazdım
http://www.ebay.com/itm/Abu-Garcia-...149?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b8d7ef95 Yurt dışından almak istiyorsan yukarıdaki makinayıda düşün. Bende bir kaç tane var.Zannedersem Selim beydede var yanlış hatırlamıyorsam Fiatı yeni modeli çıktığı için bayağı düştü.İçindeki bilyaların fiatı bile makinadan çok tutuyor. Her işini görür. Bir zamanlar Türkiyede bir sitede 450 liraya satılıyordu. Fiat bir yana özellikleri bir çok üst düzey makinada bile yok.
Bir baska acidan ! Selamlar Volkan , Yazinda belirtilen 1 3 ve 5 nolu konularla,, Uzak atis yapmak istiyorsun, 0,10 luk misna kullanmayi düsünüyorsun, 60 lik bir SURF makine olursa iyi olur diyorsun. ........ Bir an icin 0,10 luk misinani Berkleyden aldigini ve 14-15 kg cekeri oldugunu düsünelim. Yani 80-100gr arasi bir agirlik atma söz konusu ! Uzagi hedefledigine göre , hangi boy ve hangi evsafta bir kamisla basarmayi düsünüyorsun ki ? Isin icinde SURF ve UZAK kavramlari olduguna göre , örgüden sonra herhalde bir shock leader kullanman gerekecek. Zira ana beden örgü ve Esneme SIFIR ! Sifir esnemeli BIR GÜCLE üretilmis enerji bindirilen bir kamistan , istenilen performasi ortaya cikarmasi beklenebilir mi ? 100 GR kursunun güclü bir atis performansiyla normalde saatte 200 km süratle firlamaya calisacagi herkezce malûmdur ! Ama bu durumda ????? Acikcasi , hataya ve tehlikeye davetiye cikarmak gibi bir sey ! Surf kamis müsabakalarinda örgü ip kullaniminin yasak oldugu herkezce malûmdur. Av konusu uygulamalarinda örgü ipe shock leader vazifesi vermekten , tavsiye etmekten kacinilir ! Bu durumda , gerek performans gerekse tehlikenin ortadan kalkmasi acisindan shock leader koymamiz kacinilmaz olacaktir . Bu sefer sokunda amorti etkisiyle, 0,10 misinayla atilacak 80 - 100 gr lik bir takimi mesafe acisindan nasil bir uzak tarifine sokacagiz ki ? Misina tercihide makine seciminde SIG kafa olayini destekliyor. Zira SIG KAFA makineler disinda önerilecek makaralar genelde 0,30 0,35 mm misina ile dolduruldugunda 250 - 300m aliyorlar. 1 kol turunda en üst halka sarimlarida 90 -100 cm arasi ! Carklar arasi rasyonun ortalama 4.7:1 oldugunun varsayimiyla , 90cm : 4.7 = yani 19 cm lik en üst halka cevresine ve : 3,1416 = 6 cm lik bir sarim capina ,, 2. Örnegimizdede 100 cm : 4.7 = yani 21 cm lik en üst halka cevresine ve : 3,1416 = 6,7 cm lik bir sarim capina sahipler. Simdi bu bobinlere 0,10 misinadan 300 m sararsak, fizik ve incelik geregi,, 5 cmyi bulabilecegimizi söyleyebilirmiyiz ? Evet dersek,,, 5 x 3,1416 = 15,7 cm üst cevre uzunlugu carpi 4.7 = 74 cm bir kol turu sariminin tatminkarligini tartismak gerekir ! Birde atistan sonra bosalacak misina , bobindeki sarim capini dahada kücültecegi icin bosalan miktarin baslangictaki sarim uzunlugunu dahada kücük rakamlara cekmesi kacinilmazdir. Bu durumda "UZAK " kavrami ,, SIG kafa bobinin bos vaziyetteki silindir capini ve makine devrini cok daha belirgin sekilde öne cikariyor. Bu tip makinalarida yapan markalar , ürünleri , fiyat yelpazesi belli . Velhasil , kamis , misina, örgü konulariyla sekürite faktörlerini tekrar gözden gecirmenin herkez acisindan faydali olacagi asikâr.
Boran Abi, müthiş açıklamışsın. Ancak bir duruma katılmıyorum, şoklamak. İp kullanımında şayetki, düşük gramajlı kurşunlarla atış yapılıyor ise (50-100gr) şokun görevini zaten avcı takım yerine getiriyor. Ben kendimde ip kullanıyorum, şu ana kadar maksimum 125 gr ile yaptığım atışlarda hiç bir sorun yaşamadım. Ancak bu durumda atışında önemi ortaya çıkıyor. OTG, pendullum vs. denenecek olursa risk ve tehlikelerden bolca söz edeniliriz. Kendimle çeliştiğim tek nokta şu; uzak atışta vidyolardan izlediğim, en kibar atışı japonlar yapıyor. Buna rağmen Daiwa Sunduwner kamışı 5 parçaya ayırabiliyor.
O atis pek kibar degil Çagri. 3-5cmlik bir mesafede kamis blanklarini maksimum enerjiye çikartiyor o teknik. Fransizlarin barkasse (imla hatasi var galiba böyle birsey iste) teknigi de ayni enerjiyi çikartiyor. Kamisi yere 90derece tutup kursunu etrafinda çevirerek kamis ucu ile atilan bir teknik. Bunlar kamisa çok yük bindiren, en ufak hatada parçalayan tehlikeli teknikler. Sok kullaniminda da amaç makina kafasindan kamisin ucuna kadar olan bölümde çikacak enerjinin bir aksilik durumunda leaderi patlatip kamisa zarar vermemesi.
Teşekkürler Mehmet abi, Yurtdışı fiyatını görünce birden kanım ısındı makinaya Nasıl getirtecek kara kara şimdi onu düşünüyorum. Forumda vardı galiba o tür yazılar. Bir kredi kartım var. Paypal falan hiç kullanmadım, nasıl bişey de bilmiyorum. Öğrenilecek çok şey var. Bu arada önerdiğin makina kaç bilyeli ona bile bakmadım. Selim abi de onay verince direk ahanda tamam dedim içimden. Teşekkürler Selim abi, rahatlatan ve güven veren bir açıklama. Bakalım hakkından gelebilecem mi yurtdışı alışverişin. Çok teşekkürler abi, bilgi dolu bir yazı gerçekten. Atmayı düşündüğüm mesafe esasen 100 metre falan sanırım. Tek amacım misina karıştırıp dolandırmadan atması makinanın. Kullanacağım kurşun 75 gr, en fazla 100 gr. (100 gr kadar kurşunla o mesafe gidermi bilmiyorum ama gittiği yere kadar artık.) Emeklerin için teşekkür ederim.
Cagri , Bu hatalar kendimiz kadar baskalari icinde " sakat birakici hatta Allah korusun öldürücü darbe" teskil edebiliyorlar. Bu nedenle surf takimlariyla ava yanliz gitmeyi bile pek tavsiye etmezler ! Ve örgünün müsabaka disi birakilmasinin bence en önemli nedeni de bu. Siz hangi önlemi alirsaniz alin, bir anlik uzaklasma ciddî sorunlar yaratabiliyor. Elimde ,, bir kisinin göz altina yerlesmis kursunu bariz sekilde gösteren bir kafa röntgeni var! Benim acimdan daha fazlasi = moralsizlik ! Sevgili cagri,, dikkat herkez icin , her yas icin sart ! Dogru malzemeyi , dogru yerde , kimseye zarar vermeden dogru sekillerde kullanabilmek, herseyden, hermarkadan önce hepimiz icin en önemli kural olmali . Sahsen örgü ipe "Baitcast" ve belirli mesafelerde yaptigim tatli su avlari "spinn" disinda fazla sans vermiyorum..
Benim şoklamaya karşı olan tavrımın sebebi, balığın ipi görüyormuşmuş olması abi. Bence bu tamamen fasa fiso. He dersinki ben klipse ipin düğümünü hiç bir şekilde tutturamıyorum, ozaman iş değişir. Ancak uzak atım(surf) takımlarda ne ben, ne de bir başkası, OTG ya da pendullumdaki kadar kamışı zorlamıyoruzki. Bu durumda kullanılan kurşunun atış esnasındaki karşı kuvvetini, avcı takım emiyor en nihayetinde. Ki ben genelde boğazda atıldığı şekilde kurşunu maksimum uzaklıkta yere yatırarak atıyorum (parmağımı bantlıyorum kesilmesin diye) buna rağmen bir sorun yaşamadım. Kanımca maksimum tepkiye dayanabilecek kamışlar bu sene üretilmeye başlanır diye düşünüyorum. Reklamları bir hayli güzel
Boran abi beni makina almaktan soğuttu. Şaka bir yana güzel bilgiler, tahmin ettiğin gibi düşük gramajla atış yapacağım Çağrı. Her daim uzun atışlarla da avlanmayacağım esasen. OTG, Pendullum gibi şeyler her neyse hihi denemeyi düşünmüyorum. Ne Otg'si Çağrı, bildiğin düz atışı zor yapıyorum zaten Ben şok kullanmayı düşünmüyorum esasen ama duruma göre bir bakarım. Zaten bizim avlaklar boş. (Surf casting avlakları) Öyle tehlike oluşturacak pek bir durum olmaz, en fazla kamışın veya makinanın başını yerim. Bu gibi durumlara da bünyem alışkın olduğundan pek bi yadırgamam esasen.
Kurşun değilde nasıl takım kullanacağın daha önemli. Teknik olarak, kocaman istavrit yaprak takılı lüfer takımı, 100 gr kurşunla, 0.16 ip misina kullanarak, şoksuz filan, çok kasmadan yapılan bir atışla 100m civarında mesafeye ulaşabiliyor. Ama, 50m'den ötesi için, mantarın buna uygun olması, yemin vs. kurşuna sabitlenmesi elzem oluyor. Elbette makinemiz ve kamışımızda bir hayli iyi olması gerekiyor tabi. O hızda giderken, yemin yarattığı sürtünme ve dengesizlik, en büyük problem.
Ya yurtdışı okadar makine tavsiyesinde bulundum, hemide sörf. Sen git abuya bak:laughing: Şaka bir yana; benden pek beklenmeyecek bir çıkış yapayım ve; http://global.rakuten.com/en/store/point/item/4960652781114/ Yalnız dragsız bu Gidip Penn Surfblaster alacağıma bunu yahut; http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...shing/sa-surf-leader-ci4-plus-35-type3-0.html Bunu alırım
Bana kalırsa volkanın surf makinaya ihtiyacı yok. Senin önerdiğin makinalarda çok güzel. Abuyu pek hafife alma. Spin makinada pek çok markadan iyi makina yapar. Hele hafif çıkrık makinalarda gayet iyidir. Bu arada abu 707 de 7 adet hprc rulman var ben bu rulmanların alman malı olduğunu şu anda hatırlayamadığım bir yerde okumuştum.
En son yolladığım linkteki makineyi incelediniz mî abi? Kullanan olduğunu pek zannetmiyorum ancak okadar özellik barındıran diğer modellerî bir hayli pahalı shîmanonun Kaldıki Daiwa da aynı şekilde
Klasik 2'li veya 3'lü yemli takım kullanacağım. Uzak atım için yuvarlak hatlı turnuva kurşunu kullanacağım. 100 metrelere ulaşamasam bile 80 metre üstüne çıkarsam iyi olacak abi. Kurşunu çok ağırlaştırmak ta istemiyorum, balık vurduğunu hissedeyim diye. Gerçi ip kullanacağım da şu ana kadar ip ile yemli avcılık yapmadım. Bu bahar ve yaz tecrübe edeceğim inşaallah. İlgin için teşekkür ederim. Ahahahaha At fırçanı kardeşim, haketmişim. Dün siteler açmıyordu valla, bugün antivirüsün ayarlarında bi değişiklik mi ne yaptılarsa ebay bile açıyor. Dur, gidip bakıyorum hemen. Milyarlık makina önermişyen muhatap olmam, bilgin olsun. Son önerdiğine baktım, makinanın tip uzay aracı gibi ama bişey anlamadım. Bilya sayısı, dragı nedir, fiyatı nedir? Japonca mı ne zaten site, ingilizcesiyle başedemiyorum, nereden buluyorsun bu siteleri?
Önerdiğin makinalar çok güzel. Ama benim önerdiğim makina sadece 60 dolar. Fiat performans olarak iyi. Surf makinaya gelince benim önereceğim fiat performans olarak tek makina var daiwa saltiga surf.
Fatih abi en güzel yorumu sen yapmışsın Oh, param cebimde kaldı. Abi benim neye ihtiyacım var. Elimdeki surf niyetine kullandığım makinalar sarımı ve misina salımını iyi şekilde yapmıyorlar. Mono misinayla bile sorunlar yaşadığım oluyor. İp kullanarak biraz daha uzağa ermek istiyorum gerek duyduğum avlaklarda. Benim bir makinaya ihtiyacım var sanıyorum ama boğazdaki gibi bir avlakta avlanmayacağımdan düşük özelliklerde işimi görecek bence. İşimi görecek bir makina için yardım talep ediyorum. Belki surf kafa bir makina değildir işimi görecek makina. Yazdığın Abu çok güzel geldi gözüme, fiyat/ihtiyaç barametrelerine göre tam benim kalemim gibi. Katkın için çok teşekkürler.
Volkan yazdığın detaylara ve beklentilerine bakacak olursak senin surf makineye ihtiyacın yok gibi görünüyor
:laughing: :laughing: :laughing: Satıcının elinde bir makina varsa ve sen alırsan, sendeki Spro'ya el koyarım ona göre. :laughing: