Bu Yılda Levrekçik Suyuna

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Arkadaşlar.

Akşam fabrikaya gelmem gerekecekti. Malzemecimiz aradı bir abimizin 2 adet jigi var yenge uğrayabilirmi deyince hemen kısa bir plan yaptım. dondurucuda sülinez vardı. malzemecimize 1 pakette kurt koy poşetin içine dedim. Saat20 yi gösterirken evden ayrıldım. ilk olarak fabrikaya gidecektim ama aradım bizim ustalar vardiya sonuna doğru gelmemin daha iyi olacağını söyleyince ver elini payas.

Malum hava durumu bugün için yarıkkaya rüzgarı ve denizide hırçın gösteriyordu. akşam için ise gayet sakin ve rüzgarsızdı. Fırtına öncesi iyi balık yaptığından umudum fazla idi. Payastaki avlağıma gelince olta atma mesafemden az uzakta tekneler gördüm. belliki ağ seriyorlar diye düşündüm salladım oltamı. ilk misafirim 20 cm bir mırmırdı kıyamadım ona suyuna iade ettim.

o ara tek tük silah sesi gibi paat diye ses geliyor. dedim bunlar ağ sermiyor voli dedikleri yöntemi uyguluyor. kıyıyı taramıştır bunlar diyerek umudum kırıldı ve haksız sayılmazdım vuruş çok ama balıklar ufak bir 2 balık daha saldıktan sonra saat 21:30 gibi yakında başka bir avlağa geçtim. orayı daha önceden gözüme kestiriyordum ama hiç av yapmamıştım. hem oraları kurcalayamazlar diye düşünmüştüm konum itibari ile ve levrek yapacağından ümitliydim.

Toparlandım vardım yeni yerime ilk oltamı attım daha atar atmaz selam vermeye başladı. ilerilere baktığımda malesef orayıda talan ediyorlardı . diğer oltamıda hazırlayıp gönderdim. selam veren oltayı çekerken güzel bir direnç var iyi bari burası iş yapacak derken 2 kösteğede 15 cm boyunda 2 mırmır.reeling yine suyuna elbette. atıyorum belli ufak balık yakalanıyor ipi boşaltıyor. Bekliyorum eğer büyükse zaten yutar hooked kaçamaz küçükse kendi kurtulsun diyorum ama 2. şık gerçekleşiyor. balık kurtuluyordu.

Kurtlar bitmiş dondurulmuş sülinezlere kalmıştım spin takımdaki 2 köstekli oltayı farklı bir noktadan fazla uzak olmamak kaydıyla salladım ve diğer oltanın yanına geldim habire küçük balık beslerken spin takımı kontrol ettiğimde bir karıştan hallice bir levrek yakalanmıştı. tahmin tuttu ama boyut tutmadı. allahtan iğne dudağına saplanmıştı. incitmeden onuda saldım suyuna. tabi geçen yıl tembihlediğim gibi büyüyüpte gel demeyi ihmal etmedim. bu taktikle bu yıl 3 ispendek yakaladım 35-42 cm arası tavsiye ederim.

av meralarından özellikle resim eklemeyeceğim arkadaşlar. çünkü saldığım boy levrekçiklere burada mayıs levreği diyorlar millet hastası buralarda:mad:

derken ilerde bir hareketlilik oldu yeme gelmiyorsa atçeke gelir ümidiyle malzemecimizden aldığım silikonlarla atçek yaptım ama herhangi bir hamle olmayınca 23 gibi toparlanıp fabrikanın yolunu tuttum

tek resim çekmiştim levrekçiğin ama telefonu evde unuttuğumdan resmi sonra ekleyeceğim.

beklentiler karşılanmasada yakala bırak açısından zevkli bir avdı:thumb: küçük balıkların varlığı hep mutlu etmiştir beni. çünkü onlar umuttur ilerisi için ve umuda kıyılmaz arkadaşlar dikkat edelim

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım bırakarak en doğrusunu yapmışsınız, İnşallah büyükleride oltanıza uğrar.Rastgele :)

3. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Gültekin bey iyi yapıyorsun :) daha iyilerine rast gele..

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Avlakta resim çekmemen de isabet olmuş Gültekin.

İnşaallah saldığın balıklar, yeterli büyüklüğe ulaşıp sana nasip olur. :)

Güzel ve keyifli rapor için teşekkürler, rastgelsin gönlünce. :)

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, en iyisini yapmışsın. dün malzemeciden bir şeyler alırken adam bu günlerde iyi levrek yapıyormuş, sizin durumlar nasıl dedi. ben de bizde bir şey yok dedim. meğerse iyi levrek yapıyor dedikleri levrekler 25-30 cm. balıklarmış. biz zaten onları almıyoruz ki dedim, bizim sahtelerimiz zaten 13-15 cm boylarda.

6. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Güzel rapor ve güzel bir av olmuş Gültekin tebrikler.İnşallah bir sonraki avda daha irileri rast gelir.

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

teşekkürler önder bey daha önceleride bıraktığım levrekçiğin videosu mevcut akmasada damlıyor porsiyonluklar buda bize yetiyor çok şükür

teşekkürler mehmet inşallah hepimize daha iyileri rast gelir

evet volkan. bilge kağanda şu yakınlarda aynı dertten muzdarip bizim bölgede. dedimya millet bu boy levreği görünce kuduruyor mayıs levreği başlamış diye :mad:

aynen dostum malesef. halbuki ellemeseler körfez levrekten geçilmez iddia ediyorum. çünkü 15 yıl evvel burnazda günün her saati 30-40 cm levreği yakalamak çocuk oyuncağı idi. 50 cm lik levreği en dandik el oltası ve klasik 2 köstekli takımla yakaladığım günler oldu. şimdi durum içler acısı bu yıl zaten saldığım 10-15 cm lik levreklerin haddi hesabı yok ama gördüğüm millet 15 cm levreği atmış poşete göğsünü geriyor balık yakaladım diye.

beğendiğine sevindim ben teşekkür ederim. inşallah hepimizin oltasını yenebilecek balıklar süsler

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler ve teşekkürler.

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ben teşekkür ederim

10. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    abi 10-15 cm balığı pohçalıyanı ıslak odunla dövüncen valla

11. FenerbahceTR

FenerbahceTR Emre

Favori Kamış:
    Yükleniyor...
    Favori Makine:
    Yükleniyor...
    En İyi Avı:
    Yakında...
    Tebrikler..Balığı salarak büyük bir erdemde bulunmuşsunuz.İnşallah mükafatını alacaksınız..Rastgele :)

12. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Tebrik ederim Gültekin Abi...

Ben de at-çek ile tırmalayıp duruyorum ama olmuyor. :)

13. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Tebrik ederim,gültekin,aksiyon açısından güzel av yağmışsın,o talancıları zaten kıyıda görsem güzel kavga olacak,ulan altınızda tekne gidin kardeşim deniz kurudumu beee.
    bıraktığın bebeler işallah sana dönecektir
    Havalar artık böyle olmaz ısındı ısınacak,benim sezon açılıyor,şöyle at-çek ustamızıda alıp bi gece hep beraber bi av yapalım derim

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    olurmu olur neden olmasın:thumb:

aslında dediğiniz türkiye için erdem sayılsada aslında olması gereken hareket. yurtdışından fabrikamıza iş için gelmiş biri ile sohbet ediyorduk. herif belçikada villa tarzı bahçeli bir ev almış. onu anlatıyordu. bahçesinden dere tarzı birşey geçiyormuş. balıkçıyız ya hemen adama oh ne güzel akşamları atıverirsin oltayı dedim.

herifin verdiği cevap olabilir ama bilemiyorum öncelikle bir belediyeye danışmak lazım yasakmı değilmi diye. bizim burda olsa adam bahçesine ağı gerer öte tarafa yavru balığı geçirmez soranada ne karışıyorsun benimn bahçeme der

deniz atçek çok irade ve azim gerektiriyor yöremizde. 3 senede ancak 3 yenecek balık yakaladım atçekte onlarıda 2 gün peş peşe :D

yapalım hakikaten serkan.