internetten alışveriş için siteler, öneri ve yorumlar

Konu, 'Takım Çantası' kısmında morcher tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. morcher

    morcher

    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sayın üyeler,

    Forumda görmediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye pazarında bulamadığımız malzemeleri yurt dışından kredi kartı ödemesi ile getirtme olanağına hepimiz sahibiz. Genel olarak 100.00$ limiti dahilinde olan bir malzemeyi (kargo ücreti dahil olmak üzere) www.cabelas.com adresinden sipariş vererek getirtebiliyoruz. Daha yüksek değerdeki siparişler ne yazık ki gümrüğe taklıyor ve gümrük vergisi ve KDV ödememize sebep oluyor.

    Sipariş verdiğimiz malzemelerin içinde bıçak, boya malzemesi veya kimyevi madde olursa bu siparişiniz gümrüğe takılıyor. Diğer malzemelerin ithalatında bir problem çıkmıyor ve kapınıza kadar teslim ediliyor.

    Ayrıca; www.cabelas.com adresine girip, buradan istediğimiz alandaki (tatlı su balıkçılığı, tuzlu su balıkçılığı, kampçılık vs.) konulara ait katalogları küçük bir form doldurmak karşılığında ücretsiz olarak isteyebiliyoruz. Bu kataloglardan da bir fikir edinip tecrübelerimizi arttırabiliriz.

    Eğer bununla uğraşmayayım veya daha yüksek değerlerde sipariş verebilirim derseniz, İstanbul-Karaköy'deki Spot Balıkçılık'a katalog numaralarını vererek sipariş veriyorsunuz. Bu firma kendilerine ithalat yaparken sizin adınıza da sipariş veriyor ve sizden katalog fiyatından %30 fazla bir bedel talep ediyor.

    Saygılarımla.
     
  2. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Okan,teşekkürler,

    Bu bilgilerden yararlanan arkadaşlar olabilir.
    Benim merak ettiğim, 100$ lık bir siparişe 100$ da kargo ücreti ödeyip ödemeyeceğimiz.
    Bu konuda da aydınlatabilir misin? ve Cabela, katalogu tamamen ücretsiz mi gönderiyor,yani kargo,posta vs ücreti istemiyor mu?
    Çünkü o kocaman bir kitap da bildiğim kadarıyla.
    Tekrar teşekkürler.
     
  3. morcher

    morcher

    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Mahir Bey,

    Kargo ücretleri firma merkezinden gönderilen bölgelere göre ve istediğiniz zamana göre değişiyor. Kargoyu "Standart express" veya "Guaranteed Express" olarak istiyorsunuz.

    "Standart Express" de bütün kargolar gümrüğe 6-7 gün içerisinde geliyor. En az ödenecek tutar 3.95$ En fazla ödenecek tutar 8.95$.

    "Guaranted Express" de ise 3-4 gün içerisinde siparişiniz gümrüğe varıyor. En az ödenecek tutar 9.95$, En fazla ödenecek tutar ise 15.95$.

    Bu verdiğim rakamlar 100.00 lık sipariş için geçerlidir. Sipariş miktarı arttıkça kargo ücreti de artmaktadır.

    Cabelas katalogları ve teslimatı tamamen ücretsizdir. Hiçbir şekilde ödeme yapmıyorsunuz. Firma kataloglarını yıl içinde veya heryıl yeniliyor, her yenilendiğinde tekrar katalog siparişi verebilirsiniz. Firmanın Web sayfasından katalog isteme formunu doldurup (birden fazla çeşit olabilir.) gönderdiğinizde firma size bir mail atıp istediğiniz katalogların ne zaman gönderileceğine dair bir bilgi veriyor. Kataloglar genelde siparişinizden sonra 1 veya 2 ay içinde kurye ile imza karşılığı belirttiğiniz adrese teslim ediliyor.

    Saygılarımla.
     
  4. sanalbalıkcı

    sanalbalıkcı

    Mesajlar:
    294
    Şehir:
    samsun mrk.
    Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    Valla ben milleti bilmem ben bu işlere özellikle yurtdışı alışverişe pek güvenemiyorum.
     
  5. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    Arkadaşlar ben yurtdışından sık sık malzeme getirtiyorum.Özellikle Çin-Amerika ve İngiltere.Herdefada getirttigim ürünler 100 usd nın uzerınde olduğu için profosyonel yardım almak durumunda kalıyorum.Bunun için bir aracı kurumla anlaştım.Son derecede memnunum ve gözüm arkada kalmıyor.Eger forum yöneticilerimiz izin verirlerse telefon numaralarını verebilir ve kiminle irtibat kurmanız gerektiğini söyleyebilirim.

    Neden profosyonel yardım almam gerektiğine kısaca bahsedersem:

    Her ürün yada malın gümrükten geçerken bir kodu bulunmakta niteliğini anlatan.Gümrük isterse ürünüTSE ye gönderebilir ve ürünün ne olduğunu isteme hakkına sahiptir ve ürününüze günlerce elveda demek zorundasınızdır.Her geçen günde ''Navlun'' ücreti ödersiniz ki.OOOO aldıgınız ürün astarı yüzünden pahalı hale gelir.Hadi gümrük size gidin bu ürün için yazı getirin dedi ve gittiniz bir gümrük mali müşavirine ürününüzün ne olduğunu anlattınız ve internetten gösterdiniz.Adamlar tek kalem ürün için inceleme yapmak ve yazı yazmak için sayfa başına 150-200 usd para verirsiniz.

    O yüzden ben derim ki mutlaka bir profosyonel yardım alınız..böylece heme zamandan kazanır ürününüze kavuşursunuz..hemde bir sürü eziyetten kurtulmuş olursunuz..

    Bir örnek daha verecek olursam yarın çinden sipariş ettiğim malzemelerim gelecek şuan gümrükteler ve aracı kurumum beni bugunden bilgilendirdi.Yarın siparişinizi çekiyoruz Mustafa bey diye.Sakın ola gümrük vergilerini hafife almayın.Gümrük vergilendirmeleri malın cinsine ve geldiği ülkeye göre değerlendiriliyor ve ona göre vergilendiriliyor.

    O yüzden iyi düşünün derim..
     
  6. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    mustafa abi cok sagol ama biz enazından ben oyle buyuk caplı bir alım dusunmuyorum yani bir iki parca 100$ıgecmeyecek şekilde gecersede 2.bir sipariş ederim bu şekil olu herhalde daha once hiç yurt dısından alıs veriş etmedim
     
  7. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    o zamanda devamlı naklıye ucretı odersın oda kolı basına en az 100 usd yı gozden cıkarmanız demektır(ornegın amerikadan TNT ile 5 kılo bır urunu 130 usd ye getırtmıstım en son kılo arttıkca degerde artar).. ve sakın sakın ola ınternetten takıbını yapamadıgınız bır sırketle getırtmeyın urunlerınızı mutlaka tracing number isteyin (bunun ıcınde Fedex-TNT-Ups.. gibi şirketleri tercih ediniz boylece malınızın basına bırsey gelse bıle sıgortalı olur)Ben ucuz olsun diye bir kere amerikan expressle malzeme getırttım..olan oldu ve kargom kayboldu..ve sokaga gıttı 2500 usd param..Hıc bır hakta ıdda edemezsınız..
     
  8. mozdil

    mozdil

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    Uzun yıllardır alış verişlerimi yurtdışından yaparım. Siparişlerimi toplamda (nakliye dahil) 125$ (100€) geçmeden veririm. Yerine göre, siparişime göre ya posta gümrüğünden ya da evimde teslim alırım.

    Cabelas iki şekilde gönderim yapar.
    1. Surface shipping and handling is 20% of the total order amount or a minimum of $15.00.
    2. Air delivery is 40% of the total order amount or a minimum of $35.00.

    Normal paket posta ile toplam tutarın %20’si oranında minimum 15$ nakliye ücreti
    UPS ile toplam siparişin %40’ı düzeyinde minimum 35$ nakliye ücreti alır.

    Yani Cabelas’tan maksimum 89$’lık sipariş verirseniz bunun için 35,6$ nakliye (UPS) ödersiniz. Ve paketiniz kapınıza kadar (10 gün içinde – 4-6 gün hazırlık 2-4 gün nakliye) gelir.

    Surface shipping ile gönderilen ürünler 4-10 gün içinde gümrüğe gelmez. Bu ürünler eğer Air Parcel ile gönderilmiş ise en erken 14 günde gümrüğe gelir. (USPS – United States Postal Service). Sizin bilginizin olması almanız, 25 günü bulur. Normal posta ile gönderilirse, gelmesi 4 ile 12 hafta arasında sürer.

    Eğer satın alımlarınız daha yüksek bedellerle olacak ise yukarıda tavsiye edildiği gibi bir Gümrük Müşaviri ile çalışmak sizi rahatlatacaktır.
     
  9. morcher

    morcher

    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sayın üyeler,

    Cabelas'tan ücretsiz katalog isterken doldurmuş olduğunuz formlardaki adres bölümü gerçekten yetersiz. Formu doldururken kısaltmalar yapabilir, Cad. yerine C Sok. yerine S Mahalle yerine M harflerini yazarak kısaltmalar yapabilirsiniz. Ayrıca adres doldurmaya "Company Name" kısmından başlayarak ve "City" kısmına ilçe ve ili aynı zamanda yazarak yer de kazanabilirsiniz. Sonuçta bu kısaltmaların Firma tarafından anlaşılamaması diye bir broblem yok çünkü dağıtımı bir Türk firması yapıyor.

    Şimdiye kadar isteyip gelmemiş bir katalogum bulunmamaktadır. Evet biraz geç ulaşıyor ama gene de ulaşıyor :)

    Genel olarak bütün üyelerimizin bu firmadan ilgilendikleri konu hakkında ücretsiz katalog istemeleri halinde, katalogdan sipariş vermeseler bile birçok yeni fikirilerden ve aklımıza gelmeyen pratik ürünlerden nasıl faydalanmamız gerektiği hakkında ön bilgileri oluşacağı kanaatindeyim.

    Saygılarıımla.
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2006
  10. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    Arkadaşlar birde aldığınız ürünlerde ''shipping cost'' yani taşıma ücreti gümrüksüz geçiş olan sınıra dahil degildir.Fatura üzerinde malın değeri ve shipping cost ayrı ayrı belirtilir zaten.

    Birde son zamanlarda(ki geçmiş aylarda yazılı ve görsel basına yansıyan gümrük olaylarını hatırlarsınız) bankadan yapmış olduğunuz havale için yazı ister oldular.. boylelıkle fatura ile gonderdıgınız paranın mıktarını karşılaştırıyorar..( bazı uyanıklar alıyorlar urunu 500 usd ye,yazdırıyorlar urunun fıyatını 95 dolar gumruksız gecırmeye calısıyorlar.. ama yemıyor genelde memur kardeslerımız..)

    Bırde dıyelım bır urun getırdınız ve bankadan belgelemıyorsunuz ne kadar odedıgınızı.Gumruge urun takıldı.Gonderılen faturayada ınanmadı gumrukte.. Hemen bır kurul toplanır(hemen dedıysek anında degıl ama:p ) ve o malın gercek bedelını belırlerler ve ona gore vergılandırme yaparlar..

    Birde isterseniz urunu fob olarakta tasıtabılırsınız..yanı urunun kargosunu kapınızda odersınız..ama fatura uzerınde mutlaka shıppıng cost ''fob'' olarak belırtılmelıdır..Ama bu uygulamayı genelde tasıma sırketlerı uye olanlara uygular...Sız karsı tarafa kargo sırketının verdıgı numarayı ve kargo sırketını bıldırısınız.Onlarda sisteme kayıtlı olan bu numaraya gonderırler(sıstemede numara karsılıgında hangı ulke hangı adres ve kım oldugu zaten vardır..) Kargo geldıgınde sız ucretını buradan odersınız..


    kolay gelsın..
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2006
  11. derindeniz

    derindeniz filiz çokberkit

    Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    ahtapot, yayın 2 kg
    merhabalar, :) siteye girince kataloğa sayfa sayfa bakabiliyor ve her sayfayı inceleyebiliyorsunuz, resimler yönlendiriyor ingilizce bilmesemde fiatını marka modelini görebiliyorsun, birsürü katalog var.
     
  12. INVESTOR

    INVESTOR

    Mesajlar:
    2
    Online Balik Avi Malzemeleri Nerede...??

    Oncelikle herkese selam.........

    Arkadaslar cesiti ve marka sayisi fazla olan online site adreslerini paylasirsaniz sevinirim.........

    Kendinize iyi bakin.............

    Buyuk ve lezzetli baliklar sizinle olsun.........
     
  13. Acidmaster

    Acidmaster

    Mesajlar:
    57
    Şehir:
    antalya-dedeman
    Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
  14. carphunters

    carphunters sebahtin

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.017
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
  15. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    http://www.avmarketi.com/asp/index.asp

    Ben birkac defa alış veriş yaptım.. sorunsuz ve güzel alışverişlerdi...ayrıca peşin fiyatına kredi kartına vade farkı olmadan da alış veriş yapabiliyorsunuz...
     
  16. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bir de bunlar var...
    http://www.seafarifishing.com/
    şu anda çok aktif değil ama açık deniz oltacıları için ekipman (kılıç, orkinos takımları, downrigger, release clip, cannon ball, dev sırtılar vs.) bulabileceğimiz ender yerlerden.
    http://www.okyanusmarket.com/
    remixon ana dağıtıcı, daha çok kamp mazlemesi...
     
  17. sarozfatihi

    sarozfatihi

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    Ankara ve Gelibolu
    Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    Hangisi???
  18. semiho

    semiho

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 istarvit 1 izmarit(hemde yemsiz)
    Ne alacağım karar veremedim ???

    Arkadaşlar http://www.albashop.com.tr/asp/index.asp sitesinden alışveriş yapmayı düşünüyorum sizce fiyatlar uygun mu fikirlerinizi bekliyorum. Birde aşağıda ki sorularıma cevap verirseniz çok makbule geçicek. Biliyorum cahilim ama öğreniyorum.

    1- Lüfer, Palamut ve Çinekop için orda hangi kaşıklar iş görür ? http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=04000000

    2- Fırdöndü numaraları hankında bilmgim yok. Kaşık ve rapala ucuna kaç numara fırdöndü lazım ? http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=08000000

    3- "KİLİTLİ KLİPSLİ FIRDÖNDÜ" ve "KLİPSLİ FIRDÖNDÜLER" arasında ki fark nedir ? Kamışın ucuna takmak için bana lazımda kaç numara alayım ki kamışın ucunda ki son delikten içeri girmesin ? http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=08000000

    4- Çapari almak istiyorum özellikle elimde hiç istarvit çapari kalmadı. İnce ve iş yapacak çapari hangisidir. Özellikle 100 adet köstek hoşuma gitti kendim yapmayı becerebilir miyim alayım mı iş yapar mı ? http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=10010000

    5- Misina ihtiyacım var.
    i) İstarvit çapari için bendende hangi misinayı kullanmalıyım.
    ii) Kaşık ve rapala da hangi misinayı kullanmalıyım ?
    iii)Makina üzerinde hangi misinayı kullanmalıyım ?
    http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=06000000
     
  19. Tuna Hunter

    Tuna Hunter Deniz

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    Danimarka / Antalya
    En İyi Avı:
    Hannos
    Gösterdigin clipslere dikkat et. Bak benimkilere ne oldu.
    Soldaki yeni, sagdaki sadece 1 KEZ kullanildi.....:mad:

    [​IMG]

    Türkiye'de bulabilersen, bilyeli firdöndü/clipsler en iyisi. Ömürboyu dayanikli, güvenilir ve benim gibi baligi o yüzden kacirmazsin.... Biraz pahali, ama deger ;)
    Renkleri PARLAK degil siyah olacak.... Balik clipse degil, oltaya takilacak...
    Istersen adresini bir mesajla at, Türkiye'ye geldigimde (bu ay sonunda) sana postayla kücügünden 2-3 tane göndereyim ve denemis olursun....

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 15 Kasım 2006
  20. CIneKoP

    CIneKoP

    Mesajlar:
    693
    Şehir:
    41°00'N28°53'E
    Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    Semih Selamlar

    Sorularından bilgim olduklarını cvplamaya calisim

    Öncelikle kaşık verdiğin linkte 404 Alba yazanın pullusu ve düzü 2 numara oldugu takdirde iş görüyor.

    Fırdöndüyü ben rapala ve kaşık için 5.0 kullanıyorum zaten amaç misinanın dolanmaması oldugu için iş görüyor

    Fırdöndüyü sormussun ama oltanın en ucundaki fincan kücük mü büyük mü ? Girmesini istemiyorsan biraz daha büyük fırdöndü kullanabilirsin. Benim tercihim hep büyük fırdöndüden yana olmustur. ( Spottan son aldıgım fırdöndüler pas yaptı)

    Çapari konusu ise cok hassas. Mesela çamlıbahcede iş yapan ince takım bu pazar çubukluda iş yapmadı. Balıklar muhitine göre mi atlıo oltaya anlamadım:D Ama bağlamasını biliyorsan bedene kendi çaparini kendin yapman her zaman en iyisi


    Misinaya gelince makinemde 0,35 misina var. Kaşık için 0,25 kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. Çapari içinse 125gr kursunla atacagın çapari için 0,30 kullanabilirsin ama 50gr atacagın ince takım için 0,20 beden kullanabilirsin.

    Bana göre temel kuralları olmakla beraber coğu seyi deneyerek öğrenebilirsin

    Umarım faydalı olur yazdıklarım ;)
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.