Kamış Okuma Vsystem 270 10-40gr veya 20-60gr Shimano Catana 270 14-40gr Makina Daiwa Regal 4000 Daiwa Procaster 4000A Ryobi Ecusima 4000Vi Daha üst segmente bakacaksanız; Shimano Aernos 4000 Daiwa Exceller X
yarın Mehmet abi ile birlikte ADB sınavına giriyoruz sınav sonrası tekrar izlenecek adımları yazacağım.
Güle güle kullanmak nasip olsun inşallah. Başarılar. Tavsiyeniz üzerine kamış ve makineleri aldım. Atış teknikleri için çağırmanızı bekliyorum ) saygılar sevgiler.
ADB http://gss.gasm.gov.tr/goss/genel/De...2fdefault.aspx 1.Bu adrese girip kullanıcı açıyorsunuz. Kimlik ve adres bilgilerinizi sisteme giriyorsunuz. Uygun ölçülerde fotografınızı ekliyorsunuz. 2.Sağlık Raporu (KBB ve Göz) Amatör Denizci Belgesi için yazacak !!! 3 adet resim Kimlik fotokopisi ile hastaneye başvurun. Her hastanede fiyatlar farklı!!! Özellikle Amatör Denizci Belgesi almak istediğinizi belirtin. Sarıyer Devlet hastanesinde 34tl karşılığında bu belgeyi aldık. 3. Ulaştırma Bakanlığının Ziraat Bankası hesabına 50tl harcı yatırıp makbuzu aldık. 4. Sağlık raporu ve makbuzu scanner ile tarayıp sisteme (gasm) istenen boyutlarda giriyoruz. 5. Onay sürecinden sonra sınav tarihi için randevu alıyoruz. GASM İstanbul Merkez Fındıklı'da. Not: 2 ve 3. adımlar sadece 1 saat sürdü. 6. Sınava sadece kimliğinizle girebilirsiniz. Cep tel ve eşyalarınızı (çanta vb.) sınav salonunda bir köşeye koyuyorsunuz. PC başında olan sınavda kağıt kalem ve hesap makinası veriyorlar. Sorular orta zorlukta. Özellikle; http://www.e-denizci.com/e-dershane/adb-sinavina-hazirlik/ http://salibahtiyar.tr.gg/ADIM-ADIM-AMAT-Oe-R-DEN%26%23304%3BZC%26%23304%3BL%26%23304%3BK.htm Bu web sayfalarından çalışabilirsiniz. Fakat Amatör Denizci el kitabını alıp okumanızda fayda var. 7. Sınavdan çıkınca sınav bitiş saatinde sonuçlar belli oluyor. Bugün 15 kişiden 7si sınavı geçemedi. 8. Başarılı olanlar; (cep internetten, Karaköy liman başkanlığı veya yanındaki büfeden bu adımı yapabilirsiniz) http://odeme.denizcilik.gov.tr/login.aspx?ReturnUrl=%2fdefault.aspx bireysel girişi seçip kimlik bilgilerini doldurduktan sonra Liman işlemleri - yeterlilik belgesi bölümünden amatör denizci sekmesini seçiyorsunuz ve isminizi yazıp onaylıyorsunuz. C numarası çıkıyor ve kimliğiniz ile Karaköy Garanti bankasına 22.6tl ödeme yapıyorsunuz. 9. Liman başkanlığının yanındaki büfeden pembe klasör ve dosya alın. 10. Tüm dekont ve evrakların asıllarını dosya içinde Karaköy'deki Liman Başkanlığına teslim ediyorsunuz. Evraklarınızı teslim ederken bir dilekçe veriliyor, bu dilekçeyi doldurup imzalıyorsunuz. * Nüfus cüzdanı fotokopisi * 2 fotoğraf * Sisteme taratılan Sağlık raporunun aslı ( Göz ve KBB Uzmanının kaşesi olacak, Gözde renk körlüğü gece körlüğü yoktur ibareli ve Sağlık Raporunun alındığı tarih 4 ayı geçmiş olmayacak) * Adli Sicil Kaydı veya Kamu personeli olan kişilerden kurum kimliği fotokopisi yada kurumda çalıştığına dair yazı. * Diploma Fotokopisi * Muavafakatname 18 yaşını bitirmemiş 14 yaşını tamamlamış adayın velisi/vasisi tarafından muvafakatname hazırlanacaktır. * Sisteme taratılan Sınava giriş dekontunun aslı (50 TL Amatör Denizci 50 TL Kısa Mesafe Telsiz Operatörü dekontu) * Sınav sonrası sınavı kazanan kişiler için Veraset ve Harçlar Vergi Dairesine belge harçlarının yatırıldığına dair dekont/dekontlar 11. ADB belgenizi 1 hafta sonra alabilirsiniz.
sanırım anladınız sınav sonrası adımları yazdığım için hihi evet Mehmet abi ile başarılı olduk ve belgelerimizi almak için evraklarımızı teslim ettik. Haftaya ADB'yi alıyoruz.
Birde dönüşte Tarabya'ya uğradım istavrit çılgınlığı devam ediyordu reeling küçük tek balık çıkmadı hepsi iri kovalar yarısına kadar dolu. :thumb:
S.a ceyhun abi tarabyada istavridi çapariyle tutuyorlar herhalde.Bide şimdi çaparideki benden kaç mm acaba?
TEBRİKLER CEYHUN...YAŞ 60 OLDU AMA ALACAĞIM.....BULUNDUĞUN İLDEN MÜRACAAT MECBURİMİ...BİLGİN VARMI....
tebrikler kaptan bu arada Mehmet abi senide tebrik ederim orkinos ile aradaki engeller birer ikişer aşılıyor
Sabah oradaydım ama sizden kimseyi göremedim Ceyhun Bu arada ADB leriniz hayırlı olsun tebrikler :thumb:
Bugün daha seyrek aynı balık devam etti, fakat uzağında uzağındaydı. Çaça gümüş sardalya tırsi istavrit her cins mevcut, hatta arada köstekleri kopartan yapraklar dahil. Bu sezon çok güzel geçecek gibi gözüküyor. reeling
inşallah dediğin gibi bu sene bereketli geçer ceyhun her nekadar dün siftah yapmadan kapatmış olsam da o havayı almak sizleri görmek çok güzel di