Doğu Akdeniz'de Yazlık

Konu, 'Bölgeler' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar selamlar;

Yumurtalık'daki yazlığımız dökülmeye ve masraf çıkarmaya başlayınca , bu yazlığımıza masraf ettiğime değer mi, değmez mi diye düşünmeye başladım. Eğer aynı mesafede olup da daha verimli avlar yapabileceğim bölgeler mevcutsa belki de bu bölgelerden bir yazlık almayı düşünebilirim.

Ha , bazı arkadaşlar şu anda gülüyorlardır belki bu söylediklerime. Malumunuzdur ki Yumurtalık Türkiye'nin en verimli bir kaç merkezinden bir tanesidir. :) Fakat özellikle at çek avcılığında Yumurtalık pek tat vermiyor. Son 3 sırtı denememin 2sinde elim boş döndüm kıyıya.

Yumurtalık'daki arkadaşlar bir süredir Hatay taraflarını fazlasıyla övüyorlar. Hatay'da kıyıdan tek seferde 10-15 parça Barracuda aldığını iddia eden arkadaşlar var. Yumurtalık'ın levreklerinin nazı da hiç çekilecek gibi değil hani :) .

Tabi insan bir ev satın alırken, balıktan başka pek çok şeyi düşünür. Öyle de yapacağım. Haftasonu Hatay'dan Burnaz'a kadar olan bölgeyi gidip gezeceğim fakat ava elverişlilik açısından sizden bir kaç tavsiye duymak çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim :) .

2. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Ben olsam Yumurtalıktan vazgeçmem :) Levreğin bu kadar bol olduğu başka bir yer var mıdır Akdenizde bilmiyorum. Doğru zamanda doğru yerde olunabilirse, yumurtalık vazgeçilmez bir yerdir. En son geçen hafta 4kg a yakın levrek ve 2 şer kiloluk 3 akya aldık arkadaşla. Bir sapan da cabası. En güzel balıklarımı oradan aldım ben :)

3. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yaklaşık 1 yıldır Dörtyolda at-çek yapıyorum.
    Sonuç
    2 baraküda,
    1 çatalkuyruk(550 gr)
    1 trofe çatalkuyruk kaçtı(sanırım 5 kilo vardı)
    Yani at-çek'in burda da hiç mi hiç tadı yok.
    Mayıs lüferi dediler fiyasko!!!

4. Querorz

Querorz Fatih

Abi, sen göle olta atsan ordan bile çıkarırsın levreği. İşini biliyorsun hakikaten :) .

Yumurtalık'daki levrek hiç bir yerde yok. Kesinlikle! Gözlerimizle görüyoruz hayvanları. Fakat bu hayvanları neden avlayamıyoruz? Sorun nerede? Sanırım siz avlayabildiğinize göre bizim avlaklarımızı gözden geçirmemiz lazım.

Size çok teşekkür ederim. Hatay'dan olanların fikri özellikle değerli benim için. Yumurtalık'da senede en fazla 15-20 gün bulunuyorum ve sizinki kadar vahim değil durumlar. Bu durumda bölge değiştirme gerek kalmayacak sanırım :) .

5. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Balık verimliliği açısından kesinlikle Yumurtalık iyidir. Özellikle de kıyıdan atılacaksa bu taraflara hiç gelmeyin. Payas, İskenderun, Arsuz yol boyu kıyı anlamında çok verimsiz. Belki Konacık tarafı biraz iş yapabilir ama böyle bir maceraya gerek yok bence.

6. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yumurtalık adı üstünde yumurtalık
    Balık yatağı orası...
    Bu sene deniz çok verimsiz olsa da yumurtalıktan her zaman iyi raporlar gelmiştir!

7. Querorz

Querorz Fatih

Beni oldukça rahatlattınız. Bir sürü iş çıkacaktı başıma yoksa. Teşekkür ederim :) .

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bence de sen avlaklarını bir gözden geçir Fatihcim :D Bu arada Reşat; seni de aramama gerek kalmadı, ne yaptınız diye :D