Sazan / Yayın Takımı ile Deniz'de Surf avı?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Co2 tarafından paylaşıldı.

1. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Okuma V-system 240cm 10-40
    Yoruculuğu / ağırlığı bir tarafa, dayanım/ömür/fiyat bazında bakarsak sazan ve yayın amaçlı takım/makina/kamış kombinasyonu çekici gelmekte.

Konu hakkında ne düşünüyorsunuz? , bu takımlar ile deniz'de surf avı nasıl olur?

Söz gelimi, fazla sağır olur? (vuruşlar hiss edilmez, kütük gibi kamıştır vs)

Makina kafa yapısı gereği uzak atışta çuvallar ( ip sarımı çözüm olmazmı?)

Aklımdan geçen kombinasyon;

Kamış ; Lineaeffe Selection Carp 390 cm 3 parçalı sazan kamış

Makine ; Okuma Longbow BaitFeeder LB-65 5+1bb Makine

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tuzlu suya uygun olmayışları ilk aklıma gelen etken. Ötesi için birşey diyemem.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamisi tanimiyorum ama makina okumanin en kotulerinden biri. Pek bi problem olmaz.

4. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    @befalcon Evet tuzlu su faktörü tespit güzel, korozyon'dan sınıfta kaldık.

@roy Makina en kötülerden demişsiniz, alışveriş sitelerindeki yorumlardan drag gücünün iyi olduğu yazıyordu, demekki kısa süreli memnuniyet raporlarına bakmamak gerek.

Pekala drag'ı güçlü (plastik/alaşım makinaların kollları elimde kaldığından, artık trio rex'teki gibi kuwetli yapı imajı veren makinalara yöneliyorum ne dersiniz), surf kullanımı için Okuma Trio Rex-TX-60 FD 6+1bb düşünüyorum ancak bütçe hem kamış, hem makina için bir anda alıma uygun değildi, sanırım en iyisi 1'ay daha bekleyip bir ikili oluşturmak

Nedendir bilmem 3 parçalı 4.20'lik 100-200 gr kamışlar cezb ediyor, bu durumda, bana önerileriniz ne olurdu?

( Evet başlık amacından çıkıp, doğrudan surf takım tavsiye isteğine yöneldi, bu durumdan dolayı üzgünüm^^ )

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Drag kuvvetinin 10 kilo veya 1000kg olmasi makinayi iyi kilmaz. Longbowun sorunu pinyon mil iliskisinin zayif olmasi ve baitrunner sisteminin carcabuk ariza vermesi. Baligi beklerken verdiginiz ayar su koyuverirse kamis makina suya gomuldu demektir.

6. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Anlaşıldı , başlık sorusu daha doğrusu düşüncem , yayın/sazan gibi tatlısuda yaşayan , ağırlık ortalaması yüksek olan av'lar için üretilen malzemenin dayanımı / fiyat'ı nisbeten iyi idi.

Ancak bu yorumlar ile tatlı/tuzlu su korozyon, hedef av cinsine göre seçim yapılması gerektiğini anladım, sanırım Okuma trio rex salti , lineaeffe 3 parçalı bir surf kamış ile bu çelişkiyi sonlandıracağım (zaman sadece birazcık zaman :p )