25 Şubat ALANYA AVSALLAR MERCAN

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında homersimpson tarafından paylaşıldı.

  1. homersimpson

    homersimpson

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    ALANYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    mercan :)
    25 Şubat 2007 ALANYA AVSALLAR MERCAN AVI

    1 haftadır hayalini kurduğumuz uğruna forumda yardım topici açtığım av sonunda gerçekleşti. 7 kişi Alanya Avsallar balıkçı barınağından Murat kaptan eşliğinde 8mt lik bir balıkçı teknesiyle Avsallar (bilmeyenler için Alanya Manavgat arası) açıklarında gerçekleşti. Bu av için Konyadan , Ankaradan ve Alanyadan birer Manavgattan 2 misafirim Cumartesi gününden geldiler. Yedik içtik gezdik tozduk iyice havaya girmek için balık haline 2 ziyaret bile yaptık  Tek konu ve muhabbet tabi ki Pazar günkü av idi. Şimdiye kadar mercanla fazla tanışmamış olan arkadaşlarıma usta balıkçı edasıyla mercanı anlatmam trakonya sokar ve balon konusunda uyarılarım usta balıkçıları bile kıskandırırdı  Ogün bol bol balon balığını andık üstüne de balık halinde tezgahta kendisini yatar bir şekilde görünce iyice kafamız karıştı. Bu balon balığı bir illet miydi yoksa eti satılacak kadar kıymetli bi balık mıydı  Pazar günü anlayacaktık bundan emindik. Az biraz teknik konulara girersek ;

    Öncelikle forumda beni hırsız iğne konusunda uyaran Mehmet abi (paylaşım) başta olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.(Mehmet abi selamlar hemen tüm mercanlar hırsızla alındı ) (Savaş Abi (tatlısoy) bulantıya ilaç işe yaradı saol.) (Emre (amd_athlon) takımı fırdöndüden sonra uzun tuttuk iyi oldu )

    Yemden başlayalım …
    Bir gün öncesinden yarım kilo civarı tavuk ayarlamama rağmen tavuk yerine 1-2 saatlik taze sübye kullandık. 2 ortaboy sübyeyi kafası gözü demeden tamamen tükettik  tavuğa sıra gelmedi .

    Takım olarak 50 lik misina 35lik köstek 7 numara iğne tavsiye edilmişti ama buradaki illet balon balığı uyarıları yüzünden son anda takım ve kösteği 50 lik misinaya çevirdim. Yaklaşık 20 - 40 mt derinlikten avlandık 100’er gramlık kurşun kullandık. Kimi oltalara çift fırdöndülü kurşun koyup hırsızı en arkadaki fırdöndüye bağladık kimisine de armut kurşun koyup 15 cm lik köstekle hırsızı uzattık.

    Bir gün öncesinden tüm alışverişi yaptık fakat avın heyecanından olsa gerek satın aldığımız iğneleri oltacıda unutunca cumartesi günü eldeki iğnelerle ancak 4 adet takım hazırlayabildik. Kullandığımız diğer takımları vakit darlığı yüzünden Pazar sabahı hazır aldık. Bu da bana ders oldu çünkü hazır takımların avcılığı çok ama çok zayıftı  bundan sonra asla hazır takım kullanmam, bi de balon olan yerde adam başı 10 ar adet yedekten aşağı asla hazırlamam.

    Pazar günü saat 10 da (evet biraz geç ama kaptanımızın ağ atması ve toplamasına vakit tanımamız gerekiyordu) balıkçı barınağından çıktık. Teknenin arkasını tamamen dolduran ağı yer kazanmak için suya salmamız ardından saat 11:00 de avlağımıza geldik. Deniz diğer günlerin aksine çok güzel ve durgundu. Hevesimize ve heyecanımıza onunda güzel havayla karşılık vermesi av için bizi umutlandırmaya yetmişti.

    Veee ilk oltalar suya bırakıldı .. 2 dakikalık heyecanlı ve sessiz bir bekleyiş ardından bi feryat koptu  süratle oltayı çektik o otuz saniyelik çekiş anında aklımda akdenizin ne kadar balığı varsa hepsini geçirdim  Taa ki son 2 mt kala o balon balığının çirkin ve kurbağası sırtını görene kadar  Bi yandan hayal kırıklığı bi yandan böylesi büyük bir balığı çekiyor olmanın keyfi arasında bocalarken balon çoktan tekneye kendini atmış kurulmuştu bile 

    Naaapsak acaba diye düşünürken murat kaptanın bu balığın eti güzel olur demesiyle neden olmasın diyip suya atmaktan vazgeçip teknede balonumuza iyice bir konum sağladık. Bu balonla ilk tanışmamız olmuştu fakat hepimiz son olmayacağı konusunda hem fikirdik.

    Yanılmadığımızı da bi kaç dakikada tuttuğumuz 6 iri balonla gördük. Sonrasında ben ilk mercanı çektim öyle bir bağırış ve tezahürat yaptım ki eminim diğer tekneler kılıç çektiğimi sanmışlardır. Sonrası da geldi mercanlar 5 er 10 ar dakikalık aralarla tekneye gelmeye başlamışlardı. Çok mutluyduk herkes keyif içindeydi takımları kesen balonlar bile keyfimizi bozamıyordu kaptanımız hariç herkes en az bir tane mercan almıştı.

    Artık mercanın vuruşunu bile tanıyor çekerken birbirimizi kıskandırıyor kızdırıyorduk. Yemek molasına kadar bu devam etti. Yenilen kaşar ekmeklerin ardından yolunu şaşırmış bir tekir oltaya takıldı. Vip konuk muamelesi gören tekir de özenle kovaya atıldıktan sonra mercanlar gelmeye balonlar gelmeye balonlar takımları kesmeye balonlar gelmeye ve balonlar gelmeye devam etti 

    Bi ara uzaklarda bi kıpırtı gördük sonrasında zıplayan birsürü yunus günün süprizi bu olmalıydı bu kadar güzel bir günün finali de anca böyle olabilirdi zaten. Zaten keyifliydik daha da keyiflendik …………

    Hava kararırken sırtı çekerek limana doğru yola koyulduk… daha önce eline olta almamış bu kadar insanın en az birer mercan çekmesi mi , limana vardığımızda insanların suratındaki mutluluk mu, 4 4 lük ve biz dönmek istemesek hala denizde kalmaya niyetli kaptanımız mı, bize eşlik eden yunuslar mı , filetosunu çıkarmak amacıyla ayıklayıp soyduğum balonun midesinden çıkan 4 adet iğne mi , o çıkan iğnelerle takımsız kalıp yaptığımız takım ve onla bile balık tutmamız mı , hemen akşamında mercanları afiyetle midemize indirmemiz mi, yoksa …. Bugün bunları bu siteye yazmam yazarken aynı keyfi yaşamam mı sebep bilmiyorum ama biz çok eğlendik ve keyif aldık. Haftaya buradan bi organizasyon daveti yaparak hepinizi bekliyorum.

    Kaptanımız süperdi tekne 7 aceminin bile oltayı karıştırmadan atabileceği kadar büyük ve uygundu. Kaptanımız en az bizim kadar hevesliydi ve dönelim demesek dönmeyecek kadar bu işi severek yapan biriydi. Sübyemize kadar sağladı ve sadece adam başı 10 ytl istedi üstelik bayanlardan ücrette almadı.

    Dediğim gibi umarım haftaya balıkavi.net ailesiyle bu keyfi yaşarız ….


    Balon video için :
    http://www.youtube.com/watch?v=8fBtV3yPNqw



    Yunuslar video için : (arkadaş kendinden geçti kedi çağırır gibi balıkla yunus çağırıyor) 

    http://www.youtube.com/watch?v=DBb8eYHmUkc


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Hey maşallah :) elinize sağlık arkadaşlar süper av olmuş:)
     
  3. AYDINDH

    AYDINDH Aydın

    Mesajlar:
    648
    Şehir:
    Adana
    Çok güzel bir av olmuş, güzel bir gün yaşamışsınız, ellerinize sağlık.
     
  4. MGB

    MGB GOKHAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    986
    Şehir:
    AYT - DUBAI
    Favori Kamış:
    Kamış olta, yapay yemler, sırtıyı pek severim :) ...
    En İyi Avı:
    Umarım yakında İRİ bir LEVREK :)
    Osman işte benim kafamda ki Alanya avı budur.... Vallaha ne yalan söyleyeyim duygularıma tercüman oldun. Hele de şu kabın içinde ki mercan fotoları yok mu bitirdin beni.

    Bir gün geleceğim oraya ve işte kafamda ki bu mercan avını yapacağım inşallah.

    Tebrikler.
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2007
  5. tebrikler osman kardeşim..
     
  6. noche35½

    noche35½

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    Karşıyaka/İZMİR
    Favori Kamış:
    Olta
    Sevgili Osman,güzel anlatımın ve resimlerin sayesinde inan ki biz de en az sizler kadar keyif aldık.Bu güzel paylaşımın için teşekkürler..
     
  7. homersimpson

    homersimpson

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    ALANYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    mercan :)
    benim de sizin baracudalara içim gitti :) tebrik ederim

    beklerim ne zman müsait olursanız organizasyon benden :)
     
  8. reha

    reha

    Mesajlar:
    940
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    DAM 160 ATP, MUSTAD 1522 NO:6,MUHABBET
    En İyi Avı:
    1.5 kg. levrek
    ellerinize sağlık...
     
  9. SWORD_Fish

    SWORD_Fish

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    63
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    MARTI :) ( tekneden sırta çekerken )
    Osman yazdıklarını okurken senin heyecanına bende ortak oldum :D
    O balonun içini filato yapmak için yarıp içinden çıkan ignelerle takım yaptın ya benimde orada bıraktıgım ignelerin intikmını almış oldun :D :D
    Bilirim o balonları Antalya ve Alanyalıların başına bela oldu. 2 hafta önce bende Alanyadaydım ve bende takım bıraktım o çakallara, demeki sana yaramış o igneler :D :D
    Güzel bir av olmuş, en çokta misafirlerin için , o kadar zahmetin emeğin sonunda güzel balık almışlar onlarda, gelmelerine degmiş , Alanya seni utandırmamış :) :)
    Rast_Gele
     
  10. bluemarine

    bluemarine

    Mesajlar:
    239
    Şehir:
    Bodrum
    Favori Kamış:
    Sırtı
    En İyi Avı:
    Turna 3 kg,kalamar 1.2 kg
    Ne diyeyim balıklar çok güzel ama anlatım çok daha güzel.Tebrik ederim.
     
  11. mcelikkaya

    mcelikkaya murat çelikkaya

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.611
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    çok güzel elinize sağlık
     
  12. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tebrikler çok şahane balıklar. benimtaktiğin işe yaraması beni ayrıca sevindirdi. tebrikler.
     
  13. kbülent

    kbülent

    Mesajlar:
    79
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ıldır levrek 1 kg
    guzel av olmuş anlatımınız ve resimler için teşekkürler.
     
  14. amatörötesi

    amatörötesi

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    425
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    çok şahane bir av.

    üzerinizdeki amatör ruhu ve heyecanı o kadar güzel aktarmışsınız ki. valla bravo.

    ayrıca Osman arkadaşımıza teknik ve taktik konusunda desteklerini esirgemeyen ve başarısında rolü olan arkadaşlarımızı da tebrik ederim.
    size de bravo.
     
  15. Tebrikler ve teşekkürler,çok güzel bir av olmuş.
     
  16. mehmetozbodur

    mehmetozbodur mehmet

    Mesajlar:
    1.273
    Şehir:
    HAMBURG
    Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    Ellerine Kollarina Sağlik çok Güzel Av Olmuş Maşallah Maşallah
     
  17. ilker.G

    ilker.G İlker Göçhan

    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Mercan, 0.5 Kg
    Keyifli anlatımın ve güzel paylaşımın için teşekkürler. Şansınız daim olsun...
     
  18. crazy_fısher

    crazy_fısher burak sökmen

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    3.111
    Şehir:
    muğla
    Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    çok güzel av olmuş.tebrikler.mercanlar harika.fotolar bile moral düzeltiyo.tutmak ne yapar kimbilir:)
     
  19. Osman tebrikler anlatımından ne kadar güzel bir gün geçirdiğini anlayabiliyorum
    çok keyifli anlatmışsın bundan sonra kısmetin daim olsun...:)

    Not:Kaptanınızın anlayışlı olması gününüzün iyi geçmesine etken olmuştur kesin...;)
     
  20. homersimpson

    homersimpson

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    ALANYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    mercan :)

    buradan okuduğum bazı mesajlar yüzünden kaptan olayı kafamda soru işaretiydi.

    alanyadan da biliyoruz 15 ytl alıyolar 2 saat sonra yok ağ toplayacam yok arkadaş aradı yem bitti falan diyolarmış..

    ama bizim kaptanımız 4 4 lüktü. keyifli geçmesi tamamen onun eseriydi.

    mercan tutamadı yanlız :) çok takıldım kendisine :) :)
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2007